Ring til os 70 22 66 00

Det bedste af Vesten & smukke Hawaii

22-dages kør-selv-ferie fra 16.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-ferie giver dig nogle af de allerbedste oplevelser i staterne Californien, Arizona og Nevada. De tre stater har hver især meget at byde på, specielt når det kommer til nationalparker, og du oplever naturligvis også de verdenskendte nationalparker Grand Canyon og Yosemite. Naturoplevelser er der bestemt også nok af, når du følger Highway 1 langs Stillehavet, hvor de charmerende byer Monterey, Carmel og Santa Barbara venter på at blive udforsket. Turen tager dig også gennem tre meget forskellige storbyer – charmerende San Francisco, solrige Los Angeles og farvestrålende Las Vegas. Du er derfor garanteret masser af uforglemmelige oplevelser i USA!

Efter eventyret i det vestlige USA er det tid til at opleve ægte ”aloha-stemning” på smukke Hawaii, hvor endnu flere skønne naturoplevelser venter, og hvor der er rigeligt med tid til at slappe af og nyde livet ved de skønne, kridhvide strande!

Highlights

 • Nationalparkerne Grand Canyon og Yosemite
 • Det vilde Las Vegas med neonlys og shows døgnet rundt
 • San Francisco – USA’s smukkeste by
 • Vinoplevelser i Napa Valley
 • Milliardærernes paradis på Monterey-halvøen
 • Honolulu og Waikiki Beach
 • Pearl Harbour
 • Maui’s smukke, hvide strande og frodige natur

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Los Angeles

  Ved ankomst til Los Angeles afhenter du lejebilen. Du overnatter i bydelen Hollywood Hills nord for Los Angeles. Har du ikke tidligere været i Los Angeles, kan det være en god idé at forlænge dit ophold med et par ekstra dage i byen enten i begyndelsen eller i slutningen af kør-selv-turen for at opleve mere af “The Big Orange”, som Los Angeles også bliver kaldt.

  Her bor du dag 1 & 2

  Best Western Hollywood Hills

  Dette hotel ligger centralt i Hollywood, med den adgang til alle de berømte seværdigheder som Hollywood Walk of Fame, samt Universal Studios. Du ...

 • Dag 2 Disneyland, Universal Studios og Hollywood Boulevard i Los Angeles

  Inden du kommer til Los Angeles, kan du gøre dig overvejelser om, hvad du helst vil bruge dagen i byen på. Her er nemlig rigeligt med muligheder for at få en oplevelsesrig dag. Besøg f.eks. Universal Studios, der er en af Hollywoods største og ældste filmbyer eller tag ungerne med til eventyrlige Disneyland. Du kan også gå en tur på “Walk of Fame” på Hollywood Boulevard eller udforske de mange butikker på den mondæne shoppinggade Rodeo Drive. Mulighederne i Los Angeles er næsten uendelige, og der er oplevelser nok at tage fat på!

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Studios i Los Angeles

  Få et underholdende kig ind i filmens og drømmenes verden! Universal Studios er både en forlystelsespark og et filmstudie, hvor der produceres shows og film næsten på samlebånd. Mød King Kong i en 3D-udgave skabt af Peter Jackson og se special effects manipulere med virkeligheden. Køb billetten på forhånd. Tilkøb: Front of the Line pass - Med dette pass kommer du forrest i køen til alle attraktioner og du kan reservere plads til diverse shows i parken. Kr. 1.165 pr. person i tillæg til almindelig adgangs billet.

  965 kr. pr. voksen
  910 kr. pr. barn

  * 1-dags pass til Universal Studios Hollywood

 • Dag 3 Lake Havasu og aktiviteter på Colorado-floden

  Dagens rute går til Barstow og videre østpå med Interstate 40 til Lake Havasu – tag gerne en afstikker til Amboy og oplev ægte ”Route 66-stemning” i Roy’s Cafe. Velankommet til Lake Havasu kan du nyde Colorado-floden og den flotte sø, som giver mulighed for at dyrke både afslapning og forskellige aktiviteter til vands.

  Dagens distance: 480 km

  Her bor du dag 3

  Quality Inn & Suites Lake Havasu City

  Quality Inn & Suites Lake Havasu City er et 2-stjernet hotel, hvor du finder både udendørs pool, restaurant og barområde. Der er gratis Wi-F...

 • Dag 4 Nostalgisk 50'er-atmosfære på Route 66 mod Williams

  Dagens rute går gennem det nordlige Arizona mod byen Williams. Ingen andre veje har spillet så vigtig en rolle i udviklingen af det moderne Amerika som Route 66. Men med anlæggelse af Interstate I-40 mistede Route 66 sin betydning, og kun få strækninger af den oprindelige Route 66 er bevaret den dag i dag.

  Du kommer gennem byerne Kingman og Seligman, hvor atmosfæren afspejler 1950’erne i bedste velgående, og drejer du fra i Kingman, kan du faktisk køre et lille stykke på den legendariske Route 66, inden du når Seligman.

  Herefter ankommer du til 1950’er-byen Williams, som også ligger på den historiske Route 66. Her kan du besøge en ægte amerikansk diner, se de flotte lysende neonskilte eller shoppe i en lokal cowboybutik.

  Dagens distance: 300 km

  Her bor du dag 4 & 5

  Travelodge Williams

  Hotellet er placeret lige ud til den historiske Route 66, der strækker sig fra Chicago til Los Angeles. Der er spændende ting at fordybe sig i, i...

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  695 kr. pr. person

 • Dag 5 Fra Williams til Grand Canyon og retur

  Grand Canyon er 30 km bred og 440 km lang og går gennem staterne Utah, Arizona og Nevada. Cirka 1,6 km nede løber Colorado-floden, der har skabt det spektakulære landskab. Det er ikke kun størrelsen, der imponerer, men også farvespillet, som kulminerer, når solen står op og går ned igen. Køreturen til Grand Canyon tager ca. 1,5 time – stå derfor tidligt op, så du kan opleve det storslåede Grand Canyon, imens solen står lavt. På dette tidspunkt er der nemlig et helt fantastisk lys på klipperne!

  Tilkøbsmuligheder

  Med tog fra Williams til Grand Canyon

  Tag med på denne historiske tur fra byen Williams til Grand Canyon, og slip for at bruge hele dagen på at sidde bag rattet. Der har kørt tog på denne rute siden 1901, men hvor de førhen transporterende guld-malm og andet, transportere det i dag besøgende til Grand Canyons flotte South Rim. Du kører i 3 timer igennem prærie landskab, og undervejs er der musikere der underholder, du vil opleve et ægte cowboy-røveri og der er en café ombord. Toget har forskellige klasser, men uanset hvilken du vælger får du en dag fyldt med oplevelser, samtidig med du kan slappe af. Du får også tid til at opleve Grand Canyon på egen hånd. Tag enten en af de gratis shuttlebusser rundt i parken, eller gå en tur langs kanten, og tag nogle fantastiske billeder. Opgrader til First-class den ene vej for kr. 705 pr. person. Opgraderingen inkluderer gratis sodavand, vand, limonade, snacks og mulighed for at købe vin/øl/drinks.

  895 kr. pr. voksen
  425 kr. pr. barn

  * Varighed: 8,5 timer i alt ( 6 timer i toget). Inkluderer: Togtur frem og tilbage på Coach, cowboyshow og anden underholdning.

 • Dag 6 Enorme Hoover Dam og Lake Mead og spillebyen Las Vegas

  Følg Grand Canyon østpå og stop ved udsigtspunktet Desert View. Her kan du fra toppen af udsigtstårnet opleve en skøn udsigt over Colorado-floden, der snor sig gennem Grand Canyon.

  Turen går herefter videre til den livlige spilleby Las Vegas, men undervejs kan du med fordel tage en afstikker til Hoover Dam og se det kæmpemæssige bygningsværk og en af verdens største kunstige søer, Lake Mead.

  Midt ude i Nevadas ørken finder du verdens spilleby nummer ét, Las Vegas, der godt kan beskrives som et menneskeskabt mirakel! Ved første syn kan du nemt blive en smule overvældet, for byen ligner ikke noget andet sted i verden. Det er mildest talt en by, der aldrig sover og alting er stort og imponerende, hvor end du drejer dig.

  Dagens distance: 440 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Tropicana Doubletree by Hilton

  På dette hotel kommer du ikke til at mangle noget. Således er der på hotellet både syv forskellige restauranter og eget spaområde med fuld ser...

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur med landing i Grand Canyon fra Las Vegas

  Få en spektakulær oplevelse fra luften! På denne helikoptertur fra Las Vegas venter der betagende udsigter over Hoover Dam og Lake Mead og selvfølgelig højdepunktet Grand Canyon. Helikopteren lander på et plateau i kløften, hvor der er en smuk udsigt over Colorado-floden. I disse fantastiske omgivelser serveres der en hyggelig champagne-picnic, inden turen går tilbage til Las Vegas.

  3.040 kr. pr. person

  * Turen starter og slutter i Las Vegas og varer ca. 4-4,5 time. Tillæg for Prime time mellem 9-11.45, samt solnedgang kl. 18.15 er kr. 150 pr. person.

 • Dag 7 The Strip, kasino-crawl og shows i Las Vegas

  Dagen står på store og imponerende oplevelser i Las Vegas! Her midt i Nevadas ørken kan du komme hele verden rundt – til Luxor-pyramiderne, Eiffeltårnet og New York. Bare det at gå en tur ned ad hovedgaden The Strip med de ekstravagante hoteller og berømte kasinohoteller er en oplevelse – og du skal bestemt ikke nøjes med at opleve dem udefra! Du kan sagtens tage et kig indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer, selv om du ikke er interesseret i at satse hele din formue væk. Og vil du underholdes, så er der naturligvis “show time” døgnet rundt i Las Vegas. Byen er nemlig hjemsted for nogle af de største shows og koncerter i hele USA og gennem årene er folk fra hele verden strømmet til byen for at opleve kendte artister som Tom Jones, Madonna, Elvis Presley, Prince og mange flere.

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Las Vegas

  Las Vegas er byen, der aldrig sover, og faktisk er Las Vegas allermest fascinerende om aftenen, når de mange kasinoer og hoteller ligger badet i lys. Oplev det på en helikoptertur. Turen varer 12 - 15 min., og du får et godt indtryk af byen, der lyser op i ørkenen, og som i 1950'erne kun var på størrelse med en dansk provinsby. Oveni bliver du hentet af en limousine på dit hotel.

  710 kr. pr. voksen
  660 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 20.15. Varighed: Turen varer 1,5-2 timer, hvor af 12-15 minutter er i helikopter. Inkl. limousine transfer.

 • Dag 8 Vandring, mountainbiking og skiløb i Mammoth Lakes, Sierra Nevada

  I dag tager du afsked med verdens mest berømte underholdningsby og kører til en helt anden verden i byen Mammoth Lakes. Her, blandt Sierra Nevadas østlige bjerge, kan du give dig i kast med vandreruter i verdensklasse, ørred-fiskeri, mountainbiking og endda skiløb – området har noget for alle! Den hurtigste vej til Mammoth Lakes går nordpå via rute 95. Turen er smuk, men relativt øde, så sørg derfor for at få benzintanken fyldt godt op, inden du begiver dig afsted.

  Dagens distance: 500 km

  Bemærk, at rejser du i april, maj og oktober er ruten en smule anderledes. I disse perioder vil overnatningen denne dag nemlig være placeret i Three Rivers nord for Sequoia-nationalparken. Afhængigt af hvilken rute du vælger, vil afstanden fra Las Vegas være ca. 600 km.

  Her bor du dag 8

  Alpenhof Lodge

  Når du overnatter på Alpenhof Lodge kan du spise på en af lodgens to restauranter, slappe af i det indendørs spabad og sauna eller fornøje dig...

 • Dag 9 På opdagelse i Yosemite-nationalparken

  Den storslåede Yosemite-nationalpark går for at være en af de smukkeste nationalparker i hele USA. Dagen er derfor afsat til at nyde naturen i Yosemite, der er kendt for sine flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. I nationalparken er der mange afmærkede vandrestier, som du roligt kan begive dig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. Endeligt er det muligt at tage med de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

  Dagens distance: 230 km

  Her bor du dag 9

  Comfort Inn

  Kun 20 minutters kørsel fra den storslåede Yosemite National Park finder du det 3-stjernede hotel Comfort Inn. Her overnatter du i rummelige og s...

  Tilkøbsmuligheder

  Rush Creek Lodge at Yosemite

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette hotel har en naturskøn beliggenhed midt i skoven. Hotellet ligger ved indgangen til Yosemite Nationalpark, som byder på et væld af storslåede naturoplevelser. Området er oplagt til udendørs aktiviteter som vandre- og cykelture samt lystfiskeri. Hotellet arrangerer dagligt aktiviteter for alle aldersgrupper samt live musik-optrædener, og faciliteterne inkluderer desuden to restauranter og wellnesscenter samt udendørs pool med bar. Samtlige værelser er komfortabelt indrettet med egen balkon, og alle værelser er bl.a. udstyret med gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

  Ahwahnee Hotel

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette historiske hotel ligger i en majestætisk, storslået dal i nationalparken Yosemite. Området byder på et væld af fantastiske naturoplevelser, og i nærheden findes store seværdigheder som Yosemite-vandfaldene og udsigtspunktet Glacier Point. Hotellets faciliteter inkluderer restaurant, bar og udendørs pool. Samtlige værelser er komfortabelt indrettet og er bl.a. udstyret med aircondition og gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

 • Dag 10 Gigantiske Redwood-træer i Muir Woods-nationalpark og San Francisco

  Du kan vælge at udforske endnu mere af nationalparken Yosemite, inden kursen i dag sættes mod San Francisco. Det kan anbefales at køre via nationalparken Muir Woods på din vej til San Francisco, hvor du kan opleve majestætiske Redwood-træer, der er kendt for at være de højeste træer i verden.

  San Francisco er bygget på 43 stejle bakker, og storbyen med den smukke beliggenhed har noget for enhver smag. Vil du underholdes, er Fisherman’s Wharf-kvarteret stedet at tage til, og i Chinatown er oplevelsen så kinesisk, at du nemt glemmer, at du befinder dig midt i en amerikansk storby. Lombard Street med de otte skarpe hårnålesving har været kulisse til utallige biljagter i amerikanske film, og du kan jo selv prøve at tage turen i et mere moderat tempo. Ved Pier 39 kan du nyde stemningen ved havnefronten og ikke mindst se de mange søløver, der holder til her. Når du har fornøjet dig over søløverne, kan du slentre omkring i forlystelsesområdet, der byder på både butikker, restauranter og barer.

  I Pacific Heights troner de mange smukke victorianske huse side om side, og i bydelen Haight Ashbury er det den glade hippiestemning fra 1967, der dominerer. Tæt ved Haight Ashbury finder du Golden Gate-parken, der er San Franciscos svar på Central Park i New York. Her kan du slå dig ned på en bænk og lade dig gribe af Franciscos skønne folkesjæl. En nem måde at udforske byen på er også at springe om bord på en af San Franciscos kabelsporvogne. Det er en god måde at hvile benene på samtidig med, at du tager turen gennem de mange stejle og stemningsfulde gader.

  Dagens distance: 310 km

  Her bor du dag 10 og 11

  Union Square Hotel

  Dette hotel har en fantastisk beliggenhed midt på Powell St. – en af San Franciscos mest populære gader. Her kan du tage den gamle kabelvogn op...

 • Dag 11 På eventyr i San Francisco – fra fængselsøen Alcatraz til vinsmagning i Napa Valley

  Vil du have en helt særlig vinoplevelse, skal du tage til Napa Valley, hvor adskillige vingårde inviterer indenfor til rundvisning og vinsmagning. Området er kendt over hele verden for dets fine vine, og producenternes vinfremstillingshistorie rækker fra de tidligere spanske missionærer, der tog vinplanter med til Europa, til “The Forty-Niners”, der serverede fine vine i deres saloon’er.

  En sejltur til fængselsøen Alcatraz kan bestemt også anbefales. Her lå tidligere et af verdens bedst bevogtede fængsler, og det var i netop disse rammer, at Al Capone ruskede tremmer. Da fængslet senere lukkede i 1963, varede det ikke længe, før det blev en stor turistattraktion for besøgende fra hele verden.

  En anden ikonisk seværdighed i San Francisco er naturligvis også den røde bro, Golden Gate Bridge, der blev bygget i 1937. Indtag her synet af verdens mest fotograferede bro, tag en spadseretur over den fra bred til bred og nyd udsigten over havet og byen, der bindes sammen fra den verdensberømte bro.

 • Dag 12 Fisherman's Wharf og Cannery Row i Monterey og middelhavsstemning i Santa Barbara

  Du forlader San Francisco og kører sydpå mod Monterey. Byen har været Californiens hovedstad af flere omgange og er kendt for sin smukke beliggenhed og gamle victorianske huse. Det er dog forfatteren John Steinbeck, der har sat byen på verdenskortet. Du kan bl.a. opleve Fisherman’s Wharf-kvarteret og Cannery Row, som Steinbeck udødeliggjorde i en af sine romaner. På ruten langs Stillehavskysten oplever du smukke landskaber, og der er rig mulighed for at stoppe op og nyde udsigten undervejs. Gå heller ikke glip af Hearst Castle i nærheden af San Simeon, som aviskongen Randolph Hearst byggede i 1920’erne og fyldte med kunstskatte.

  Dagens sidste stop er Santa Barbara. Byen ligger smukt ved Santa Ynez-bjergene, og den afslappede middelhavsstemning har fået mange millionærer og skuespillere til at bosætte sig i byen.

  Dagens distance: 560 km

  Her bor du dag 12

  Holiday Inn Express Santa Barbara

  Hotellet har historik tilbage til 1917, og selvom det er renoveret mange gange siden da, kan du stadig få en fornemmelse af den charmerende bygges...

  Tilkøbsmuligheder

  Seaplane over San Francisco

  På en tyve minutters flyrejse kan du opleve skønne San Francisco fra oven. Du vil flyve langs kystlinjen ved den flotte by Sausalito, som ligger ud til bugten, og lige over den ikoniske Golden Gate Bridge. På flyturen kan du bl.a. se den historiske fængselsø Alcatraz, Downtown San Francisco og AT&T Sportspark. Afslutningsvis passerer du naturskønne Angel Island, hvorefter du vil få fast grund under fødderne igen tilbage i Sausalito’s Richardson-bugt.

  1.200 kr. pr. voksen
  1.085 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 10.45 (nov-apr kun man-tors). Varighed: 20 minutter

 • Dag 13 Tilbage til Los Angeles og videre mod eksotiske Hawaii

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Los Angeles mod eksotiske Oahu på Hawaii.

  Du ankommer til Hawaiis tredjestørste ø Oahu og tager en taxa, Uber eller transfer til Honolulu og Waikiki Beach, hvor du overnatter på hotel de næste 3 nætter. I Honolulu, som er Hawaiis største by og hovedstad, venter paradisstrande, fantastisk natur og ægte “aloha-stemning”. Luksushotellerne står side om side, du beriges med eksotiske retter, og hvor end du vender dig, er der et farverigt og tropisk planteliv. Det er også her, du finder den berømte bydel Waikiki, hvor den fantastiske Waikiki-strand ligger, der er kendt over hele verden og som ligner noget fra et postkort.

  Dagens distance: 180 km

  Her bor du dag 13, 14 & 15

  Sheraton Princess Kaiulani

  Oplev den fantastiske ”aloha-atmosfære” på det skønne Sheraton Princess Kaiulani, der ligger i hjertet af Honolulu. Her er du kun fem minutt...

 • Dag 14 Betagende Waikiki Beach og fantastisk udsigt ved Diamond Head-vulkanen

  Waikiki-stranden ligger helt centralt i Honolulu og er et oplagt sted at tilbringe nogle afslappende timer. Langs den lange kyststrækning ligger hotellerne side om side, og udsigten til den smukke hvide sandstrand, de svajende palmer og det turkisblå hav tager alle med storm! Tag en tur langs stranden og lad dig betage af de mange luksuriøse hoteller og ikke mindst udsigten til de smukke eksotiske omgivelser.

  En idé til dagens program kunne også være en tur til den berømte udslukte vulkan Diamond Head, hvis krater du kan vandre op til på cirka 1-2 timer alt efter form. Fra toppen kan du nyde den fantastiske udsigt over Honolulus skyline, Stillehavet og Oahu’s bjerge, og det er lige præcis dette maleriske sceneri, der er blevet et helt særligt symbol på eksotiske Hawaii.

 • Dag 15 Pearl Harbour og farvestrålende koraller og havskildpadder på Oahu

  Et besøg ved Pearl Harbour er uden tvivl et ”must“, når du besøger Oahu. Her finder du USS Arizona Memorial,  der er bygget ovenpå det krigsskib, der blev ramt under japanernes bombardement den 7. december 1941 og som kort tid efter sank med alle om bord.

  Er du interesseret i at snorkle eller dykke, kan det anbefales at tage en tur til Hanauma Bay Nature Preserve, der ligger sydøst for Honolulu. Her finder du nogle af de mest farvestrålende koraller på hele Hawaii, og der er god chance for at møde grønne havskildpadder.

  Tilkøbsmuligheder

  Svøm med delfiner på Oahu

  Få en helt unik oplevelse på Oahu og kom helt tæt på delfiner i Sea Life Park Hawaii! På denne tur vil du lære om delfinernes leveforhold, og du vil desuden få mulighed for at svømme og tage billeder med dem. Dette er en enestående mulighed for at komme tæt på et yderst fascinerende dyr. Du har også adgang til Sea Life Park Hawaii resten af dagen.

  1.560 kr. pr. person

  * Programtider: Dagligt 10:15, 11:45, 13:00 & 14:30. Ankomst: 30 minutter før programstart. Varighed: 45 minutter. Inkl. adgang til Sea Life Park Hawaii. Inkl. transfer fra Waikiki hoteller.

 • Dag 16 Fra Oahu til Maui

  Denne formiddag tager du den korte flyvetur til Maui og lander lige i tid til en herlig frokost, så du er klar til at udforske den flotte ø. Flere år i træk er øen blevet kåret som verdens bedste ferieø, og det er der en god grund til! Øen har nemlig det perfekte klima hele året rundt, og strandende er eksotiske og helt igennem fantastiske. Udforsk f.eks. områderne Kihei, Makena og Wailea, hvor du finder mange laguner og øens bedste strande, og hvor du kan snorkle blandt havsskildpadder.

  Du henter lejebilen i lufthavnen og kører til dit hotel, Kaanapali Beach Hotel, hvor du overnatter de fire næste nætter.

  Her bor du dag 16-19

  Kaanapali Beach Hotel Maui

  Kaanapali Beach Hotel ligger lige ud til den verdenskendte Kaanapali-strand og Stillehavet og er officielt kendt som det mest hawaiianske hotel på...

 • Dag 17 Til toppen af den "sovende" vulkan på Maui

  Stå tidligt op, tag det varme tøj på og gør dig klar til en aktiv dag! Turen går nemlig til toppen af den sovende skjoldvulkan i nationalparken Haleakala, der er Maui’s største vulkan og som ligger tre km over havets overflade. Her møder du synet af den smukke solopgang, som hurtigt får dig til at glemme de kolde minusgrader. Man kan virkelig tale om månelandskab her, og det er fascinerende at opleve de store forskelle, som de enkelte hawaiianske øer byder på.

  Tilkøbsmuligheder

  Solopgang over Haleakala krater på Maui

  Sæt din alarm og tage lidt varmt tøj på, så er du klar til at tage med til toppen af vulkanen Haleakala. Her oppe er der en fantastisk udsigt, og du vil se solen stå op.

  1.410 kr. pr. voksen
  920 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt omkring kl. 02.30 (afhænger af årstiden).

  Royal Lahaina Luau og show på Maui

  Oplev en traditionel Hawaiian luau på den dejlige Ka'anapali Beach på Maui. Royal Lahaina ligger lige ud til havet, så festen foregår med havudsigt, og den dejlige mad serveres til live underholdning.

  975 kr. pr. voksen
  520 kr. pr. barn

 • Dag 18 Tropisk regnskov og vandfald på Maui

  Dagen byder på store naturoplevelser, når du følger Hana Highway, der forbinder Kahului og Hana. Vejen snor sig nemlig gennem tropisk regnskov, forbi flotte, sprudlende vandfald og over intet mindre end 59 broer, hvor de fleste af dem er så smalle, at kun én bil kan passere ad gangen.

  Tilkøbsmuligheder

  Snorkling på det vestlige Maui

  Hvis du er eventyrlysten, bør du tage på snorkeltur på Maui. De erfarne kaptajner kender de bedste steder at snorkle på øens vest side, og før du kommer i vandet, vil bådens yderst behjælpelige mandskab give lektioner og forberede dig på et fantastisk undervandseventyr. Dagen starter med kaffe, juice og morgenmad, derefter har du to snorkelture. Når du er færdig med at snorkle, vil der blive serveret en lækker BBQ frokost, og der vil være mulighed for at købe drikkevarer i baren.

  1.180 kr. pr. voksen
  705 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 9.30. Varighed: 5 timer. Inkl. morgenmad, kaffe, juice, snorkeludstyr, frokost.

  Hvalsafari på Maui

  Tag på hvalsafari på Maui og oplev den fantastiske pukkelhval, som hvert år migrerer fra Alaska til vandet ved Mauis kyst. Pukkelhvalen er et enestående og gigantisk dyr, der bliver omkring 15 m lang og vejer omkring 30-35 tons. Turen vil foregå med en rummelig katamaran, og dette er uden tvivl den bedste måde at opleve de nænsomme giganter og det vestlige Mauis smukke landskab på.

  520 kr. pr. voksen
  335 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 7:30 eller 12:30. Check-in: 15 minutter før afgang. Varighed: 2 timer.

 • Dag 19 Shopping og afslapning

  I dag er det sidste mulighed for at udforske øens mange skønne oplevelser! Du kan f.eks. bruge dagen på at shoppe souvenirs eller andre fornødenheder, eller du kan slappe af og nyde de flotte omgivelser på en af Maui’s smukke strande. Du kan også prøve forskellige slags vandsport eller snorkle blandt de velbevarede koralrev, de mange tropiske fisk og de grønne havskildpadder. Rejser du med mindre børn, kan du også besøge Maui Ocean Center og komme helt tæt på tropefisk og hammerhajer i små akvarier uden at få våde fødder.

   

   

 • Dag 20 Afrejse fra Hawaii mod Danmark

  Lejebilen afleveres, og der er afrejse mod Danmark.

 • Dag 21-22 Ankomst til Danmark

  Pga. tidsforskellen er du først i Danmark to dage efter afrejse.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Los Angeles - Oahu - Maui - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 12 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 12 overnatninger på hoteller
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • 3 nætter på hotel på Oahu
 • 4 nætter på hotel på Maui
 • 4 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 16.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 22.650 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 16.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 17.650 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 23.685 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 17.650 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 19.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 26.650 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 19.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 24.895 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 32.550 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 24.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

Fra november-maj er Tioga-passet ved Yosemite lukket, så der skal derfor køres fra Death Valley og syd om Seqouia National Park til Yosemite.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot