Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Grand Tour of Florida

14-dages kør-selv-ferie fra 10.750 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Vælger du denne kør-selv-tur i Florida, får du den absolutte deluxe-udgave. Vi har valgt ekstra gode hoteller med den bedst tænkelige komfort. Turen inkluderer ophold ved Clearwaters dejlige strande og på den skønne Captiva Island, hvor du kan glæde dig til at bo på et resort, der ligger usædvanlig skønt. Men vores forslag til den ultimative kør-selv-ferie i Florida indeholder mere end det. Vi har lagt vægt på, at der skal være god tid til at nyde livet og opleve, så derfor overnattes der flere dage samme sted.

Highlights

 • Temaparkerne i Orlando
 • Kennedy Space Center
 • Everglades National Park
 • Miami South Beach med Ocean Drive
 • Overseas Highway til Key West
 • Øerne Sanibel og Captiva
 • Opfinderen Thomas Edisons vinterbolig
 • John Pennekamp Coral Reef State Park
 • Forfatteren Ernst Hemingways hus i Key West
 • Solnedgang ved Mallory Square i Key West
 • Bydelen Little Havanna i Miami
 • Den imponerende “Sunshine Skyway Bridge”

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Orlando

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Orlando. Bilen afhentes i lufthavnen, og du er allerede godt i gang med oplevelserne i byen, hvor Walt Disney tog initiativ til den første temapark i 1964. Den sekssporede International Drive er en “lang forlystelsespark”, hvor hoteller, restauranter og vandlande ligger tæt og med så forskellige attraktioner som et overdimensioneret pariserhjul, Madame Tussaud og Sea Life Aquarium.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

 • Dag 2 Disney-eldoradoet Orlando

  En dag med oplevelser i en af de verdensberømte temaparker i Orlando-området. Mickey Mouse og hans venner er svære at komme udenom, når turen går til Orlando. Disney har hele fire forlystelsesparker, hvoraf Magic Kingdom er den klassiske Disney-park med alle de kendte tegneseriefigurer. Universal Studios er den klassiske filmpark, hvor du får et kig ind bag kulisserne i Hollywood med afsæt i Universals mange film og tv-produktioner. Naboparken – Islands of Adventure – er den lidt mere ”vilde” udgave af Universal, og er du Harry Potter-fan, er Wizarding World of Harry Potter et must. Harry Potter-universet er blevet udvidet med Hogwart’s Express – en ”jernbane”, der forbinder de to parker. Det kan anbefales at købe VIP-pass, så de ofte lange køer, kan springes over.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando - 1 dags billet

  Entrebillet for en dag til enten Universal Studios eller Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning. Der findes mange slags billetter til Universal Studios og de andre parker, så spørg os for andre priser!

  1.385 kr. pr. voksen
  1.340 kr. pr. barn

  * 1 dags billet til enten Universal Studios eller Universal Islands of Adventures

 • Dag 3 Kennedy Space Center i Orlando

  Du kan vælge at bruge dagen i endnu en temapark eller køre til østkysten og opleve Kennedy Space Center, hvor der er tale om en temapark med ”den ægte vare”. Alle sejl er sat til for at give både store og små besøgende en uforglemmelig oplevelse. Der afgår busture fra besøgscenteret bl.a. til de forskellige affyringsramper. Galaxy Center viser fantastiske IMAX-film. Apollo/Saturn V Center fortæller ALT om månelandingerne. Med andre ord – der er oplevelser til langt mere end én dag på Kennedy Space Center, så det gælder om at lave en god planlægning af besøget.

  Tilkøbsmuligheder

  Kennedy Space Center

  Tag på en udflugt i Kennedy Space Center i Orlando. Du får guidet tur og en indgangsbillet til centeret, hvor du kan møde astronauter, udforske rumrejser og opleve historien bag. Ved ankomst vil guider hjælpe dig med at komme godt ind i centeret. De fleste dage er der mulighed for at møde en astronaut, som vil give dig tips og tricks til, hvordan du får den bedste dag og oplevelse.

  480 kr. pr. voksen
  390 kr. pr. barn

  * Afgang: åbent året rundt fra kl. 9-17. Inkluderet er adgang til Space Shuttle Atlantis, IMAX teater 3D-film, Shuttle Launch Exp., bus tur og mød en astronaut.

 • Dag 4 Via søkøerne i Crystal River til Clearwater

  Turen går nu til Floridas vestkyst ca. to timers kørsel fra Orlando. Du kan vælge at køre via Crystal River og opleve de godmodige søkøer (manatees), der holder til ved de varme kilder omkring Crystal River. Søkøerne har ikke noget spæklag, så når temperaturen falder i Den Mexicanske Golf, søger de til varmere omgivelser. Det er svært at forestille sig, at søkøer er i slægtskab med elefanter, selv om de virker lidt kluntede. Søkøerne holder til på lavt vand, og iført våddragt og maske kan du gøre dem selskab ved Crystal River. Her i deres naturlige element er det ofte dem, der tager ”kontakt”.

  Dagens distance: 177 km

  Her bor du dag 4 & 5

  Hilton Clearwater Beach Resort

  Hotellet ligger ud til Den Mexicanske Golf og du har fra hotellet direkte adgang til hvid strand med alt, der hører sig til i form af motions- og ...

 • Dag 5 Aktiviteter for enhver smag i Clearwater

  En dag til at nyde livet på stranden, men du kan også tage med på en sejltur med mulighed for at snorkle eller dykke. Hvis du vil spille golf, er der ikke mindre end 44 golfbaner i området. Et alternativ kunne være at besøge tvillingebyerne Tampa og St. Petersburg, som er forbundet med Howard Franklin Bridge. De to byer har hver deres udtryk. Tampa er især interessant på grund af det cubanske kvarter, Ybor City, og det er en god ide at planlægge at være i Tampa en aften og spise på den legendariske restaurant Columbia, hvor der flamenco-show, levende musik og paella på menuen – og så er det jo om aftenen, at salsastemningen intensiveres. St. Petersburg har en dejlig beliggenhed mellem Den Mexicanske Golf og Tampa Bay, og her er den store attraktion The Salvador Dalí Museum med en kæmpe samling af den spanske surrealists værker. I 2011 blev en ny museumsbygning indviet på havnefronten, og arkitekturen er lige så overraskende og uforudsigelig som Dalís værker.

 • Dag 6 Via Sunshine Skyway Bridge til Fort Myers

  Fra et paradis til et andet. Fra Clearwater og sydpå skal du vælge Interstate 275, der går via Sunshine Skyway Bridge. Den næsten syv km lange bro, der nærmest svæver over Tampa Bay, er usædvanlig elegant og harmonisk, og med den flotte udsigt fra broen er det ikke overraskende, at Sunshine Skyway Bridge ligger øverst på Top-10-listen over verdens smukkeste broer. Vi foreslår, at du et stykke syd for Tampa drejer fra motorvejen og i stedet følger Highway 41 til Fort Myers. Her anbefaler vi et stop for at se opfinderen Thomas Edisons vinterbolig, der omfatter både laboratorium og en botanisk have. Edisons nabo var bilfabrikanten Henry Ford, og fremstilling af syntetisk gummi var et af deres fælles projekter. Begge huse kan opleves på samme billet. De næste dage er basen Fort Myers. Hotellet har en usædvanligt skøn beliggenhed med mindre end 10 m til den dejlige sandstrand.

  Dagens distance: 235 km

  Her bor du dag 6 & 7

  Outrigger Beach Resort

  Hyggeligt turistklasses-hotel med den mest fantastiske beliggenhed helt ned til den kridhvide sandstrand, Fort Myers Beach. Outrigger Beach Resort,...

 • Dag 7 Spændende dyreliv på Sanibel Island

  Du kan nyde livet ved poolen, tage på fisketur eller besøge øerne Sanibel og Captiva. På Sanibel Island forsøger man at bevare øens oprindelige præg, og f.eks. må ingen bygninger være højere end palmerne. Sanibel Island er især kendt for den overvældende mængde af muslingeskaller, sneglehuse og konkylier, der dækker strandene, især efter højvande. Vådområderne byder på et spændende dyreliv, f.eks. i Ding Darling Wildlife Refuge, og den specielle flora og fauna kan opleves på en cykel- eller kanotur.

 • Dag 8 Via The Everglades til Key Largo

  Ruten går via det store subtropiske vildmarksområde The Everglades med det helt enestående dyreliv. Du kan f.eks. opleve det, hvis du stopper ved nationalparkens info-center ved Shark Valley, hvor alligatorerne ligger og soler sig lige ved parkeringspladsen. Lej en cykel eller tag med på en tur med en ranger. Hvis du vil opleve The Everglades på en tur med ”airboat”, skal du være opmærksom på, at det kun er muligt uden for nationalparken. Fortsæt til Key Largo, der er den største af øerne i Florida Keys, som er den række af øer, der strækker sig ud fra Floridas sydkyst. Ved Key Largo kan man besøge John Pennekamp Coral Reef State Park og opleve Nordamerikas eneste koralrev, der ligger her ved Florida Keys.

  Dagens distance: 337 km

  Her bor du dag 8

  Holiday Inn Key Largo

  Hotellet har to pools, kunstigt vandfald og boblebad. Hotellet har egen marina, restaurant og bar, og man kan opbevare sine værdier i receptionens...

  Tilkøbsmuligheder

  Airboat-tur i Everglades fra Miami

  Oplev alligatorer, skildpadder og andre eksotiske dyr i Everglades på en airboat-tur tværs gennem ”River of Grass” – en af verdens største og mest rolige floder. Du vil møde professionelle guider, som løbende under turen vil fortælle om vådområderne og det sprudlende og varierede dyreliv. Afslutningsvis har du mulighed for at opleve et show med kæmpende alligatorer og mulighed for et besøg i souvenirshoppen.

  350 kr. pr. voksen
  300 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 8.30 eller kl. 12.30. Varighed: 5 timer

 • Dag 9 Via Florida Keys til Key West

  Der venter en dejlig køretur via Florida Keys, der bindes sammen med 42 broer. Islamorada er oplagt til et stop – nyd feriestemningen ved Robbie’s Marina. Ungerne kan fodre fisk og pelikaner – måske dukker der en manatee eller to op – og bagefter er det dejligt med en forfriskning under de skyggefulde kokospalmer.  Selv om det sikkert er svært at løsrive sig, så fortsæt til Key West, der er den sydligste bebyggelse i USA beliggende kun 150 km fra Cuba. At passere Seven Mile Bridge er en af de store oplevelser på turen til Key West – kun turkisblåt hav så langt øjet rækker, og dog … øjet fanger de rustne rester af oliemillionæren og jernbaneentreprenøren Henry Flaglers Overseas Railroad, der stod færdig i 1912. På den tid var det nødvendigt at sejle for at komme til Key West, og Henry Flagler havde en idé om, at åbningen af Panama-kanalen ville skabe mere samhandel med Latinamerika, og at Key West var en vigtig brik i den sammenhæng. I 1935 hærgede århundredets orkan Florida, og det gik hårdt ud over broen, som man valgte ikke at reparere. Tre år senere kunne man nemlig køre i bil til Key West.

  Dagens distance: 168 km

  Her bor du dag 9

  Fairfield Inn & Suites Key West

  Et ophold på hotellet lader dig nyde ø-livet i hjertet af Key West. Du kommer til at bo tæt på strand og indkøbsmuligheder – og Ernest Hemin...

 • Dag 10 Bahia Honda State Park og Miami

  Der er god tid til at nyde turen til Miami og til en eller flere afstikkere til de små hyggelige øer og dejlige strande. Bahia Honda State Park med den skønne strand er et oplagt stop. Diverse rejsemagasiner har utallige gange udråbt stranden til at være en af de bedste i USA – og det er helt berettiget. Den store attraktion i Miami er det berømte art déco-kvarter. Miami South Beach var i 1920’erne et feriested med vokseværk, men udviklingen stoppede brat i forbindelse finanskrakket i 1929. Udviklingen tog fart igen i 1930’erne, og det er fra den periode, at den store koncentration af flotte bygninger i art déco-stil stammer. Hele området inklusiv bygninger var i 1970’erne ved at forsvinde i et hav af skyskrabere, men heldigvis var der en gruppe af ildsjæle, der så værdien i at bevare området, og i 1979 kom et areal på 2,5 km2 mellem 6th og 23rd Street på USA’s National Register of Historic Places. Miami-udgaven af art deco bliver ofte kaldt Tropical Déco, fordi motiver som flamingoer, solstråler og palmer er meget udbredt, men der er også mange maritimt inspirerede detaljer. De flotteste og mest spektakulære bygninger er indrettet som hoteller, og du kommer naturligvis til at bo på et af dem.

  Dagens distance: 257 km

  Her bor du dag 10, 11 & 12

  Marseilles Hotel

  Hotellet ligger centralt i Miami Beach, og som gæst bor du tæt på det berømte Art Deco-område såvel som Miami Beach Convention Center. Der er...

 • Dag 11 Miami og Amerikas Venedig, Fort Lauderdale

  Art deco-bygningerne ligger tæt på den berømte Ocean Drive, hvorfra der er adgang til den næsten endeløse sandstrand med de karakteristiske “livredderhuse”, der er inspireret af art déco-stilen. Det er i øvrigt sjældent at se en strand, der i den grad bliver kælet for. Om morgenen bliver den renset og revet, og hele tiden bliver der kørt mere sand på for at modvirke erosion. Shopping, strandliv eller sightseeing – alt er muligt i Miami. Er du til shopping, så overvej Aventura Mall og Bayside Market Place. Vil du have en naturoplevelse, så besøg Jungle Island, som er en temapark med eksotiske planter og dyr fra en stor del af verden. Om aftenen vil det være en ide med en tur til Fort Lauderdale, der nærmest er vokset sammen med Miami. Fort Lauderdale bliver også kaldt “Amerikas Venedig”, og der er en forrygende stemning på molen ved Lauderdale by the Sea med gademusikanter og fristende dejlige spisesteder.

 • Dag 12 En dag med oplevelser i Miami

  Endnu en dag til at opleve Miami. Vil du have en ikke helt almindelig amerikansk oplevelse, så tag til Little Havanna, som er bydelen, hvor en stor del af Miamis en million eksil-cubanere og andre med latinamerikansk baggrund har bosat sig og lever en hverdag, der minder mest muligt om den, de forlod. Salsarytmer strømmer ud fra butikkerne på Souhtwest Street i det centrale Miami, og vareudbuddet er overraskende anderledes – ja, selv McDonald’s har fået et spansk inspireret udseende. Hjertet i Little Havanna er Southwest 8th Street – bedre kendt som Calle Ocho, og her er det eneste, der minder om USA, bilerne. På hjørnet af Calle Ocho og 11th Avenue kan du kigge inden for i El Crédito Cigar Factory og se cigarer blive rullet med stor passion.

 • Dag 13 Afrejse fra Miami

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Miami.

 • Dag 14 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Miami eller Orlando? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

 • Ekstra Kom med på et krydstogt

  Slut din rejse med manér og tag med på et fantastisk krydstogtseventyr.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med et krydstogt til Bahamas

  Drømmer du om at prøve et krydstogt? Så prøv dette 4-nætters krydstogt fra Florida til Bahamas. Alle måltider er inkluderet, og der lægges til på Royal Caribbeans egen private ø. Der findes et hav af ruter at vælge imellem - kontakt din rejseekspert for at forhøre dig om mulighederne. Et forslag kunne se således ud:

  Dag til dag program: Dag 1 - Afgang fra Port Canaveral, Orlando. Dag 2 - Til søs. Dag 3 - Nassau, Bahamas. Dag 4 - CocoCay, Bahamas. Dag 5 - Ankomst til Port Canaveral, Orlando.    

  4.895 kr. pr. person

  Forlæng rejsen med et krydstogt til det vestlige Caribien

  Afslut din kør-selv-tur med et afslappende luksus-krydstogt til Caribien. Alle måltider er inkluderet, og der kan tilkøbes drikkepakker. Du kan både glæde dig til at opleve et nyt land hveranden dag, og nyde underholdningen ombord på skibet. Kontakt din rejseekspert for at forhøre dig om rute-mulighederne. Et forslag kunne se således ud:

  Dag til dag program: Dag 1 - Afrejse fra Fort Lauderdale. Dag 2 - Til søs. Dag 3 - Labadee, Haiti. Dag 4 - Falmouth, Jamaica. Dag 5 - Til søs. Dag 6 - Cozumel, Mexico. Dag 7 - Til søs. Dag 8 - Ankomst til Fort Lauderdale.

  10.895 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Orlando/Miami, inkl. skatter og afgifter
 • 12 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 12 overnatninger på hotel
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.750 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.495 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 10.750 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.895 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.950 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 10.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 13.150 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 13.795 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 13.150 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 17.750 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 17.450 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 17.750 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er 11 år og under.

Der vil forekomme et højsæsontillæg på billejen fra 15/12-31/12 på kr. 1.250 pr. bil.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot