Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Grand Tour of The Real America

19-dages kør-selv-ferie fra 10.395 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

The Real America ligger langt fra Hollywoods glamour og Chicagos himmelstræbende skyskrabere og kan opleves i rigt mål på denne kør-selv-tur. Turen koncentrerer sig om Rocky Mountains-staterne Colorado, Wyoming og Idaho, præriestaten South Dakota og staterne Oregon og Washington, hvor Stillehavet sætter dagsordenen. Du kommer på sporet af det vilde vesten, som det var engang, og oplever et andet USA i små byer, hvor tiden næsten står stille. Samtidig er det en tur, der inkluderer meget forskellige nationalparker – fra Badlands’ eroderede landskaber til frodig regnskov i Olympic.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Denver

  Ankomst til Denver. Storbyen er en af de hurtigst voksende i USA, og det skyldes bl.a. et tørt og solrigt klima året rundt og den naturskønne beliggenhed med udsigt til de sneklædte Rocky Mountains.

  Du kan f.eks. gå en tur ned ad 16th Street Mall, der er Denvers halvanden km lange gågade, og du kan tage hele turen til Colorado State Capitol, der har været Colorados regeringsbygning siden 1907. Det mest bemærkelsesværdige er kuplen, der er dækket af det pureste guld. I nærheden ligger Denver Art Museum, som den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind står bag, og inspirationen til de skæve linjer og spidse vinkler skulle efter sigende være de nærliggende Rocky Mountains. Museet er bl.a. kendt for sin fine samling af indiansk kunsthåndværk. En amerikansk storby med 1.400 km asfalterede cykelstier er noget af et særsyn, men Denver har førertrøjen på, når det gælder grønt miljø. Lej en cykel og kør til parkområderne ved South Platte River eller til Red Rocks Amphitheatre, som er en friluftsscene omsluttet af røde klipper.

  Her bor du dag 1

  The Curtis Denver - a DoubleTree by Hilton Hotel

  Hotellet ligger I hjertet af Denver og byder på en helt særlig atmosfære. Træder du ud af hovedindgangen skal du ikke gå langt for at kunne v...

 • Dag 2 Rocky Mountain National Park og Cheyenne

  Dagens spektakulære naturoplevelse får du i Rocky Mountain National Park, hvor du kan komme til at stå ansigt til ansigt med en række af USA’s højeste tinder. Trail Ridge Road fører gennem nationalparken, og en stor del af den 78 km lange strækning fra Grand Lake til Estes Park går op over trægrænsen til tundra og evig sne. Parkér bilen og oplev naturen på en vandretur, inden der fortsættes til Cheyenne i staten Wyoming.

  Dagens distance: 164 km

  Her bor du dag 2

  Radisson Hotel Cheyenne

  Dette hotel i Cheyenne er rigtig populært og har både indendørs pool, restaurant, lounge og rummelig...

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  695 kr. pr. person

 • Dag 3 Mammoth Site i Hot Springs, Badlands Naional Park og Rapid City

  Dagens rute går fra Cheyenne til Rapid City. Du kan på ruten tage et stop i Hot Springs og besøge Mammoth Site, der er et interessant naturhistorisk museum, hvor man har bygget en udstillingshal over en ”mammut-kirkegård”. Man mener, at de kæmpemæssige dyr blev fanget i en sump for 26.000 år siden, og  i forbindelse med en udgravning til et byggeri i 1974 fandt man både stødtænder og komplette skeletter. Indtil videre er der fundet rester fra 61 mammutter.

  Dagens distance: 480 km

  Her bor du dag 3

  Best Western Ramkota Hotel

  Hotellet er beliggende tæt på mange af South Dakotas spændende attraktioner, heriblandt Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial og Custer State Par...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Mount Rushmore Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Mount Rushmore Under Canvas er placeret på resterne af en tidligere guldmineby og er en af de absolut bedste måder at opleve en af USA's mest ikoniske vartegn, Mount Rushmore. Herfra kan du nyde udsigten til det majestætiske klippemassiv om dagen, og om natten har du udsigt til mælkevejen og uspolerede stjernehimler fra dit eget private telt. Der er også rig mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter som f.eks. klatring, vandreture eller guidede rideture, og når du bliver sulten, tilbyder campen lækre restauranter for enhver smag! "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  840 kr. pr. person

  * Pris kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 9/5-29/9 2019.

 • Dag 4 Rapid City

  Brug dagen på et besøg i Badlands National Park med det forblæste prærielandskab og de farverige, eroderede klippeformationer. Her vil du opleve, at selv et barskt og uvenligt landskab kan byde på skønhed, og måske er du heldig at se bisoner, prærieantiloper og prærieulve.

  Inkluderet er også en 2 timers Jepp Safari tur, hvor vi vil lede efter elge, og selvfølgelig buffalos.

 • Dag 5 Mt Rushmore, Custer State Park og guldgraverbyen Deadwood

  The Black Hills i det sydvestlige hjørne af South Dakota har stor betydning for indianerne og er et af de steder i USA, hvor man kan få en ægte western-oplevelse. Denne dag kan du køre en tur ad Iron Mountain Road og få en flot udsigt over Mt Rushmore med de fire amerikanske præsidentansigter, der er hugget ud i bjergsiden og symboliserer det amerikanske demokrati. Hvert af de fire ansigter er omkring 18 m højt, og man er ikke i tvivl om, at det drejer sig om George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Tag videre til Custer State Park med de mange bisonflokke og til endnu et spektakulært monument – Crazy Horse Memorial – der er en hyldest til den oprindelige befolkning, selv om det kæmpemæssige monument efter mere end 60 år ikke er færdigt.

  Fortsæt mod guldgraverbyen Deadwood, som i 1876 blev grundlagt ulovligt i et indianerreservat, da der blev fundet guld i Black Hills. Her kan du opleve lidt af fortidens western-stemning, hvor berømtheder som Calamity Jane og Wild Bill Hickock engang huserede.

  Dagens distance: 70 km

  Her bor du dag 4

  The Lodge at Deadwood

  The Lodge at Deadwood har mange spændende og lækre faciliteter, som du kan udforske og nyde under dit ophold. Du kan blandt andet besøge hotelle...

 • Dag 6 Spearfish Canyon, Devil's Tower og westernstemning i guldgraverbyen Buffalo

  Kør mod Spearfish Canyon, der er en dyb og smal bugt, som vejen snor sig igennem. Se de brusende vandfald fra bilen eller gå på en af de korte vandreruter og kom helt tæt på. Fortsæt dagens rute videre via Devil’s Tower – Djævelens Tårn – der er en 264 m høj klippe i det flade prærielandskab, som bl.a. Steven Spielberg har brugt som filmkulisse i filmen ”Nærkontakt af tredje grad”. Geologer har fundet frem til, at der er tale om kernen af en vulkan, som erosion har gjort synlig. Klippeformationen har i øvrigt en særlig betydning for indianerne, og i træerne hænger der ofte ”dream catchers” (drømmefangere).

  I den charmerende by Buffalo er der autentisk amerikansk westernatmosfære. Gå en tur ned ad hovedgaden, hvor bygningerne ligner noget fra en westernfilm og spis middag på en af de hyggelige restauranter eller beværtninger. Buffalo emmer af afslappet livsførelse og hyggelig stemning.

  Dagens distance: 288 km

  Her bor du dag 5

  Quality Inn Buffalo

  Quality Inn Buffalo er placeret ved lufthavnen og blot 15 minutter fra centrum. Alle værelser har gratis WiFi, TV og der er mulighed for at lave k...

  Tilkøbsmuligheder

  Buffalo Safari Jeep Tour

  På den 1½-2 timers Buffalo Safari Jeep Tour kommer du steder, hvor du ikke selv ville have mulighed for at komme. Vi trekker gennem parken i en åben jeep og søger efter de vilde dyr som gaffelbuk der er i familie med antilopen, kronhjort og den store bøffel. Undervejs vil de dygtige lokale guider fortælle om parkens historie og dets vilde liv og hjælpe dig med at spotte de fascinerende dyr.  

  Inkluderet

 • Dag 7 Bighorn National Forest og "Buffalo Bills" Cody

  På dagens rute kører du gennem Bighorn National Forest og videre til Cody, som er opkaldt efter “Buffalo Bill” Cody, som var med til at grundlægge byen. Buffalo Bill var en berømt bisonjæger og en rigtig showmand, som turnerede med westernshows i hjemlandet USA og senere også så langt væk som Storbritannien og det europæiske fastland.

  Hvis der er tid til det, anbefaler vi at tage en afstikker til Bighorn Canyon i Montana. Vilde antiloper, heste, bjerggeder, sorte bjørne, grævlinger, ulve, prærieulve og ræve lever i stort antal her. Hvis du gerne vil se områdets mangfoldige dyreliv, er det en god idé at tage af sted i de tidlige morgentimer. Her er det køligst og knap så turistet, hvilket højner dyrenes aktivitetsniveau og gør chancen for et møde med dem større.

  Dagens distance: 292 km

  Her bor du dag 6

  The Cody Hotel

  Hotellet er et af de nyeste hoteller i Cody og tilbyder et luksuriøst ophold. Værelserne er komfortable og rummelige, og alle har gratis Wi-Fi, t...

 • Dag 8 Yellowstone National Park

  Turen går i dag til Yellowstone National Park. Yellowstone er verdens mest aktive gejserområde med flere hundrede aktive gejsere, tusindvis af varme kilder og farverige landskaber. Denne dag kan du sikkert nå oplevelser i den nordlige del af parken. Her ligger bl.a. Mammoth Hot Springs – et usædvanligt naturfænomen, som kun findes få steder i verden.

  Dagens distance: 84 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Brandin’ Iron Inn

  Hotellet ligger tæt på Yellowstone National Park, så du let kan udforske de spektakulære landskaber. Værelserne er nyrenoverede og hyggeligt i...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Yellowstone Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Forestill dig at vågne op til lyden, duften og udsigten af en af de mest spektakulære steder på jorden! Blot 10 minutter fra Yellowstone National Park finder du Yellowstone Under Canvas, som tilbyder fantastiske naturlandskaber, stilhed og mulighed for et væld af aktiviteter i Montanas enestående natur. Uanset om du er til eventyr og adrenalin-sus eller fiskeri og vandreture, er du sikker på at få uforglemmelige ferieminder med hjem. "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  1.365 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 23/5-3/9 2019.

 • Dag 9 Yellowstone National Park

  Nationalparken blev oprettet i 1872 og var den første i verden af sin slags. Listen over seværdigheder er naturligvis lang i en nationalpark på næsten 9.000 km2 – et område, der er langt større end Sjælland! Yellowstone har sin egen Grand Canyon, og den 470 m dybe kløft kan Yellowstone River tage æren for.

 • Dag 10 Via Grand Teton National Park til Jackson Hole

  Grand Teton National Park har ikke Yellowstones størrelse, men bjergtinderne, der troner over de flade søer og enge, er et imponerende syn. Den højeste bjergtinde, Grand Teton, på 4.197 m hører ikke til de højeste i USA, men ingen ligger i så smukke omgivelser, og ikke sjældent ses elge og hjorte langs vandhuller og søer. Wildwest-byen Jackson Hole er opkaldt af en pelsjæger, og ”hole” er det ord, pelsjægerne typisk brugte om en dal, der var omkranset af bjerge på alle sider. På byens centrale torv har lokale skabt kunstværker af hjortegevirer indsamlet i området, og der er altid en hyggelig bar eller spillested med live musik.

  Dagens distance: 193 km

  Her bor du dag 9

  49er Inn & Suites

  Hotellet i Jackson Hole ligger tæt på byens mange restauranter og butikker. Værelserne er nyindrettede og har gratis Wi-Fi og tv. Derudover tilb...

 • Dag 11 Via Balanced Rock til Boise

  Det bliver en dag, hvor du oplever mindre kendte sider af USA i Idaho, der er en af de mindst befolkede stater. Du kan tage den slagne vej til Boise og undervejs bl.a. se Balanced Rock i nærheden af byen Twin Falls. Du kan også vælge en alternativ rute via Craters of the Moon National Monument og opleve et særpræget vulkansk landskab, der ganske rigtigt minder om et månelandskab.

  Dagens distance: 558 km

  Her bor du dag 10

  Quality Inn Airport

  Hotellet i Boise ligger tæt på attraktioner som byens zoo, Basque Museum & Cultural Center og i gåafstand til omkringliggende restauranter. ...

 • Dag 12 Indianernes kultur i Pendleton

  Indianere, guldgravere, pelsjægere, lykkeriddere, opdagelsesrejsende og nybyggere er alle en del af byen Pendletons historie. I området omkring Pendleton har der boet indianere i 10.000 år, og et besøg på Tamástslikt Cultural Institute giver et interessant indblik i indianernes kultur før og nu.

  Dagens distance: 354 km

  Her bor du dag 11

  Red Lion Hotel Pendleton

  Hotellet ligger i hjertet af byen Pendleton og i kort afstand fra en række forskellige kulturoplevelser, blandt andet Children’s Museum of Easte...

 • Dag 13 Til Portland via Columbia River Scenic Highway

  Dagens rute følger Columbia River Scenic Highway, og som navnet antyder, kan du glæde dig til mange naturoplevelser på turen til Portland. Highlights er bl.a. udsigten fra Crown Point og det 186 m høje vandfald Multnomah. Ruten langs floden har også et kulturelt og historisk aspekt, da den spillede en vigtig rolle, da nybyggerne tog det vestlige USA i besiddelse.

  Dagens distance: 340 km

  Her bor du dag 12 & 13

  Jupiter Hotel

  Hotellet er beliggende centralt i Portland, så du let kan gå på opdagelse i byen. Værelserne er moderne indrettet og har gratis Wi-Fi og tv. De...

 • Dag 14 En dag i Portland

  Portland er en sofistikeret storby og har som de andre storbyer i det nordvestlige USA en helt speciel atmosfære. Den multikulturelle by er bl.a. kendt for sine mange mikrobryggerier, og er du her i sommerperioden, så besøg ”Rose Test Garden” med ikke mindre end 8.000 forskellige roser. Bognørder bør kigge indenfor hos Powell’s Books, der siges at være verdens største fysiske boghandel med nyt og gammelt i flere etager.

 • Dag 15 Via Astoria til Olympic National Park

  Fra Portland går turen til Astoria, der ligger, hvor Columbia River løber ud i Stillehavet, og efter at have krydset broen, er du i staten Washington. På turen nordpå langs kysten kan byerne tælles på få hænder, og det er nemt at finde en strand, du næsten kan have for dig selv. Der overnattes lige nord for Olympic National Park.

  Dagens distance: 259 km

  Her bor du dag 14

  Lake Crescent Lodge

  Den historiske lodge fra 1915 ligger ud til søen Lake Crescent og giver dig gode muligheder for at opleve den omkringliggende Olympic National Par...

 • Dag 16 Seattle

  Vi foreslår, at du bruger det meste af dagen i Olympic National Park. Kun få veje trænger ind i regnskoven og gennem de gletsjerklædte bjerge, og blandt de største seværdigheder er Hurricane Ridge med den flotte udsigt til Mt Olympus og Hoh Rain Forest, som er USA’s eneste tempererede regnskov med op til 60 m høje træer, der er helt overgroet af mos og med en tæt underskov af bregner. Bilen afleveres i Seattle.

  Dagens distance: 179 km

  Her bor du dag 15 & 16

  Warwick Seattle Hotel

  Hotellet ligger i Belltown-distriktet tæt på Seattles signaturbygning Space Needle. Værelserne er moderne indrettede og har betagende udsigter o...

 • Dag 17 Seattle

  Et must i Seattle er en tur op i udsigtstårnet Space Needle. I klart vejr kan man skimte de markante vulkaner Mt. Rainier og St. Helen. Gå heller ikke glip af det farverige Pike Place Market med den store fiskehandel, som har gjort markedet ekstra kendt – ja, verdenskendt. Havets herligheder bliver ”markedsført” på en ganske underholdende måde med humoristiske tilråb samtidig med, at de ansatte kaster fisk gennem luften og griber dem, som var det den letteste sag i verden. Er du med på legen, kan du jo prøve, om det nu er så nemt at gribe en flyvende laks.

 • Dag 18 Afrejse fra Seattle

  Der er afrejse fra Seattle.

 • Dag 19 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Seattle? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Denver/Seattle, inkl. skatter og afgifter
 • 16 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 17 overnatninger på hotel
 • Udflugten Buffalo Safari Jeep Tour i Rapid City
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.395 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.995 kr.
16. august 2021 - 15. oktober 2020Fra 10.395 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 13.450 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 16.895 kr.
16. august 2021 - 15. oktober 2020Fra 13.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 15.750 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 19.850 kr.
16. august 2020 - 15. oktober 2020Fra 15.750 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 20.295 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 25.695 kr.
16. august 2020 - 15. oktober 2020Fra 20.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.
Envejsleje på USD630 betales lokalt.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot