Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Lombard Street i San Francisco
Grand Tour of the West

20-dages kør-selv-ferie fra kr. 10100

Om rejsen

Vi har mange forslag til ture til de vestlige stater, men dette er vores bud på den ultimative kør-selv-tur til det vestlige USA, og den er baseret på vores egne oplevelser og erfaringer. I planlægningen har vi lagt vægt på, at der skal være god tid til oplevelserne. Du kommer til at bo i selve Grand Canyon National Park – ikke kun én, men to nætter. Hotellerne er håndplukket, og vi har naturligvis boet på dem. Med 20 dage til rådighed er der tid til at bo samme sted i flere nætter og til at få endnu flere oplevelser i nationalparkerne.

Highlights

 • Mange flotte nationalparker
 • Monument Valley i Navajo-reservatet
 • Spillebyen Las Vegas
 • Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles
 • En helikoptertur i Grand Canyon er et must
 • Gigantiske træer i nationalparken Kings Canyon
 • Death Valley, hvor naturen går til ekstremer
 • Hearst Castle ved San Simeon
 • San Francisco med Golden Gate Bridge
 • Med sporvogn op ad de stejle bakker i San Francisco
 • Nyd livet i badebyen Santa Monica

 

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Dagsprogram

 • Dag 1 San Francisco

  Ankomst til San Francisco med den storslåede beliggenhed ved Stillehavet. Fra næsten overalt i San Francisco er der udsigt til Golden Gate Bridge, der siden 1937 har været byens vartegn.

  Her bor du dag 1 & 2

  Union Square Hotel

  Dette hotel har en fantastisk beliggenhed midt på Powell St. – en af San Franciscos mest populære gader. Her kan du tage den gamle kabelvogn op...

 • Dag 2 San Francisco

  Fra San Francisco kan man se over til fængselsøen Alcatraz, hvor et af verdens bedst bevogtede fængsler tidligere lå. Da Alcatraz er en af de oplevelser, du ikke må glip af, anbefaler vi at købe billet til det hjemmefra via hjemmesiden: https://www.alcatrazcruises.com/ . Du kan nyde eftermiddagen ved Fisherman’s Wharf, hilse på søløverne ved Pier 39 og evt. besøge Aquarium of the Bay. Hop On Hop Off-bussen er en god løsning, hvis du vil til Golden Gate og Sausalito. en ide kunne også være at tage en tur med en af sporvognene, der kæmper sig op ad de stejle bakker. Linjen Powell-Hyde byder på de bedste udsigter, og i krydset Hyde St. og Lombard St. kan du stå af og fotografere verdens mest snoede vej, The Serpentine.

 • Dag 3 San Francisco - Monterey

  Bilen hentes. Dagens rute følger Highway1 sydpå til Monterey, hvor forfatteren John Steinbeck fandt inspiration til flere af sine romaner, bl.a. “Et mægtigt gilde”, hvor gaden Cannery Row spiller en vigtig rolle. I dag er der gallerier, butikker og restauranter i de tidligere fiske- og konservesfabrikker, men den autentiske stemning kan stadig fornemmes. Husk at afsætte tid til en tur på 17-Mile Drive, som er kystvejen, der slynger sig gennem millionærernes paradis på den sydlige del af Monterey-halvøen. Da der er tale om en privat vej, opkræves der en afgift, men du skal vide, at man kan få beløbet refunderet, hvis man bruger mere end US$ 25 på en af restauranterne på strækningen. En ide kunne også være at tage til byen Salinas øst for Monterey, hvor John Steinbeck er født. Her kan du besøge National Steinbeck Center og bl.a. se en film om hans liv og høre den tale, han holdte, da han fik overrakt Nobelprisen i 1962.

  Dagens distance: 179 km

  Her bor du dag 3

  The Stevenson Monterey

  Det 3-stjernede The Stevenson Monterey ligger 10 minutters gang fra stranden og Fisherman’s Wharf.

  Alle værelser har gratis Wi-Fi, fl...

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari ved Monterey

  Monterey Bay er det perfekte sted at se hvaler hele året rundt. Tag på en 3-timers sejltur med en marinebiolog, som fortæller om hvalerne, delfinerne og andre af havets dyr.

  Kr. 375 pr. voksen
  Kr. 300 pr. barn

  * Daglig afgang kl. 9.

 • Dag 4 Monterey – Santa Maria

  Kyststrækningen mellem Carmel og San Simeon er den mest dramatiske på Highway 1 og kaldes for Big Sur, og dramatikken understreges af de 29 broer, der går over kløfter, der skærer sig ind i landskabet. Ved fyrtårnet ved Piedras Blancas kan du stoppe og se søelefanter og sæler, der hygger sig på stranden. Men det er en god ide at løsrive sig fra naturen og besøge Hearst Castle i nærheden af San Simeon. Aviskongen William Randolph Hearst realiserede en næsten ufattelig drøm, der var inspireret af tidligere tiders fyrster, og byggede det imponerende slot i 1920’erne og fyldte de 144 værelser med uvurderlige kunstskatte primært fra Europa. Slottet ligger på toppen af bjerget La Cuesta Encantada – “Den fortryllende bakke” – og her blev der holdt overdådige fester i de brølende 1920’ere for indflydelsesrige politikere og Hollywood-stjerner. Der findes forskellige guidede ture, og det er en god ide at bestille billet i forvejen, da slottet er en af USA’s største seværdigheder.

  Dagens distance: 275 km

  Her bor du dag 4

  Historic Santa Maria Inn

  Dette 3-stjernede hotel i Santa Maria ligger under en halv times kørsel fra Pismo Beach og knap en halv times kørsel fra Riverbench Vineyard &...

 • Dag 5 Santa Maria – Los Angeles

  Denne dag kan du nyde formiddagskaffen i den danske koloni Solvang, der blev grundlagt i 1911, og som er et stykke dansk udvandrerhistorie. Fortsæt til Santa Barbara, der absolut er en af perlerne på den californiske Stillehavskyst. De hvide huse i spansk stil med røde tegltage bliver flot rammet ind af bjergene og havet, og her er skyskrabere bandlyst. Mange Hollywood-berømtheder har valgt at have adresse i Santa Barbara, og det er helt forståeligt. På Californiens kyst ligger 21 missionsstationer, som spanierne byggede i 1700-tallet, og den, der ligger her i Santa Barbara, er en af de smukkeste og den eneste med to tårne. Gå heller ikke glip af byens stolthed – retsbygningen, der er bygget i spansk-maurisk stil. Husk at tage turen op i det 26 m høje klokketårn til en flot udsigt over byen. Du vil opleve, at livet leves ved strandene i nærheden af Los Angeles, og det får du en forsmag på i Malibu og i Santa Monica, der er kystens mest mondæne badeby.

  Der overnattes tre nætter i Santa Monica, så der er god tid til at nyde stemningen, Third Street Promenade og den legendariske Santa Monica Pier. Molen er bygget i 1912, og her er en stemningsfuld atmosfære med lystfiskere og det lille tivoli, Pacific Park, og det er stedet, hvor man køber en is, kigger på mennesker og nyder solen. Der er endda nogen, der siger, at Santa Monica har 300 dage med solskin om året!

  Dagens distance: 298 km

  Her bor du dag 5, 6 & 7

  Hotel Carmel by the Sea

  Hotellet ligger centralt i Santa Monica tæt på shopping, caféliv, strand og den berømte Santa Monica Pier. Hotellet har to restauranter og to h...

  Tilkøbsmuligheder

  Cykeltur i Santa Monica og Venice Beach

  Udforsk historiske gader og fascinerende arkitektur på en guidet cykeltur i Santa Monica og Venice Beach. Gennem et italienskinspireret landskab vil du få mulighed for at se skulpturer og graffitivægge, som er skabt af anerkendte gadekunstnere. På turen er der guider, der viser dig disse åbne gallerier på gaderne og giver dig et indblik i kunstnernes visuelle verden.

  Kr. 495 pr. voksen
  Kr. 350 pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 10 og kl. 14.30 (nov-mar kl. 12.00). Varighed: 3-4 timer ( 10-12 kilometer i roligt tempo).

 • Dag 6 Los Angeles

  Der er mange muligheder for at få et par spændende dage i ”The Big Orange”, som Los Angeles også bliver kaldt. Brug dagen i Disneyland eller få et indblik i filmens verden i Universal Studios, der er Hollywoods største og ældste filmby. Men du kan også nyde dagen i Santa Monica, der er en af de mest mondæne badebyer på Stillehavskysten. Mange reklamer og film bliver optaget i området, og du kan være heldig at løbe ind i en kendt skuespiller eller instruktør, hvis du kigger forbi den berømte restaurant “The Ivy by the Shore”. Santa Monica var engang kendt som byen, hvor Route 66 sluttede, og hvor en ny tilværelse begyndte for dem, der i 1930’erne forlod det kriseramte landbrug i præriestaterne.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Studios i Los Angeles

  Få et underholdende kig ind i filmens og drømmenes verden! Universal Studios er både en forlystelsespark og et filmstudie, hvor der produceres shows og film næsten på samlebånd. Mød King Kong i en 3D-udgave skabt af Peter Jackson og se special effects manipulere med virkeligheden. Køb billetten på forhånd. Tilkøb: Front of the Line pass - Med dette pass kommer du forrest i køen til alle attraktioner og du kan reservere plads til diverse shows i parken. Kr. 1.165 pr. person i tillæg til almindelig adgangs billet.

  Kr. 825 pr. voksen
  Kr. 775 pr. barn

 • Dag 7 Los Angeles

  I Santa Monica, vil du opleve, at stemningen fra tv-serien ”Baywatch” findes i virkeligheden. Nyd strandlivet eller tag med Hop On Hop Off-bussen til Beverly Hills, Melrose Avenue og Hollywood Boulevard.

  Tilkøbsmuligheder

  Hop on / Hop off-bussen i LA

  Bussen er oplagt, når man vil have et indtryk af Los Angeles, hvor der bor så mange mennesker, at hvis LA var en stat, ville den være den 4 .største i USA. Du kan vælge mellem fire forskellige ruter, der hver er på to timer. Der er ikke mindre end 50 steder, hvor du kan stå af og på.

  Kr. 395 pr. voksen
  Kr. 240 pr. barn

  * Billetten gælder i 24 timer.

 • Dag 8 Los Angeles – Lake Havasu

  Turen går til Barstow og videre østpå med Interstate 40 til Lake Havasu. Tag gerne en afstikker til Amboy og oplev Route 66-stemning i Roy’s Cafe.

  Dagens distance: 480 km

  Her bor du dag 8

  Super 8 Lake Havasu City

  Dette hotel i Lake Havasu City befinder sig blot 5 minutters kørsel fra London Bridge. Hotellet har en udendørs swimmingpool og boblebad.

  ...

 • Dag 9 Lake Havasu – Grand Canyon

  Ingen andre veje har spillet så vigtig en rolle i udviklingen af det moderne Amerika som Route 66. Men med anlæggelse af Interstate I-40 mistede Route 66 sin betydning, og kun få strækninger af den oprindelige Route 66 er bevaret, og det er f.eks. her i det nordlige Arizona, som dagens rute går igennem. I byerne Kingman, Seligman og Williams lever atmosfæren fra 1950’erne i bedste velgående. Dagens mål er Grand Canyon. De næste to nætter skal du bo på Yavapai Lodge West, der ligger i nationalparken, og de flotte naturoplevelser er inden for rækkevidde døgnet rundt. Det er en god idé den første dag at besøge nationalparkens info-center og orientere sig om specielle aktiviteter og få inspiration til, hvordan du kan opleve området. Fra Canyon View Information Plaza kører der gratis busser med korte intervaller, og den røde rute går 13 km vestpå (er lukket for biler) til udsigtspunkterne på South Rim. Vi foreslår, at du enten denne dag eller den næste tager med hele turen til Hermits Rest og nyde solnedgangen herfra.

  Dagens distance: 395 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Yavapai Lodge West

  Nyd at bo tæt på den smukke kløft Grand Canyon og Grand Canyon National Park, hvor du på en 15-minutters gåtur er fremme ved den sydlige del a...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Grand Canyon Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Besøg Grand Canyon Under Canvas og oplev lejrens 160 hektar ren natur med base i dit eget luksuriøse telt! Brug dagene på at udforske et af verdens syv naturlige vidundere, Grand Canyon, eller deltag i aktiviteter som guidede rideture eller måske en flyvetur i helikopter over området? Uanset om I er et par eller en familie, sørger Grand Canyon Under Canvas med garanti for en uforglemmelig ferieoplevelse! "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  Kr. 840 pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 25/4-17/11 2019.

 • Dag 10 Grand Canyon

  Grand Canyon er 30 km bred og 440 km lang og går gennem staterne Utah, Arizona og Nevada. 1,6 km nede løber Colorado River, der har skabt det spektakulære landskab. Det er ikke kun størrelsen, der imponerer, men også farvespillet, som kulminerer, når solen står op og går ned. Så denne dag skal du naturligvis stå tidligt op og opleve sceneriet, og heldigvis bor du lige, hvor det hele sker – næsten.

 • Dag 11 Grand Canyon – Bryce Canyon

  Ruten følger Grand Canyon til udsigtspunktet Desert View. Herfra er der en storslået udsigt over Grand Canyon, hvor den slår et knæk, og man ser tydeligt Colorado-floden langt nede og ude i horisonten, hvor den løber ind i Painted Desert i indianerreservatet. Udsigtstårnet ved Desert View er bygget i 1932 og er i øvrigt en rekonstruktion af de tårne, som pueblo-indianerne byggede i området. Fra toppen af tårnet får du en af nationalparkens bedste udsigter, og i souvenirshoppen i underetagen er det let af blive fristet af krukker, smykker og vævede ting, som navajo-indianerne har kreeret.

  Denne dag, kan du – hvis du starter tidligt – nå at køre gennem Navajo-reservatet til Monument Valley. Du kan også køre direkte via Page og Lake Powell til Bryce i det sydlige Utah med god tid til at nyde den flotte køretur gennem Red Canyon. Du skal bo de næste to nætter på Best Western Plus Ruby’s Inn, der ligger ca. en mile fra indkørslen til Bryce Canyon National Park.

  Dagens distance: 462 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Best Western Plus Ruby’s Inn

  Blot 1,6 km ligger hotellet fra den smukke natur i Bryce Canyon Nationalpark, så der er ikke langt til storslåede naturoplevelser. Af faciliteter...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Zion Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Zion Under Canvas tilbyder en ekstraordinær lodgingoplevelse! Den 196 hektar store camp er placeret på grænsen til Zion National Park og er dermed blot få minutters gang fra områdets fantastiske vandrestier og udsigtspunkter! Lejren flyder i ét med de dramatiske naturomgivelser, og luksus-teltene tilbyder gæsterne en enestående mulighed for at nyde Utahs spektakulære ørken og samtidig bevare den samme komfort, som man kender hjemmefra. "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  Kr. 925 pr. person

  * Pris er en fra pris pr. nat pr. telt. Campen er åben fra 15/3-10/11 2019.

 • Dag 12 Bryce Canyon National Park

  En dag med naturoplevelser i Bryce Canyon National Park, hvor klippesøjler i de mest særprægede formationer – de såkaldte ”hoodoos” – strækker sig mod himlen. Det specielle landskab er opstået ved erosion, og det overraskende farvespil spænder fra rødt og orange til hvidt. Da der er store højdeforskelle i nationalparken, vil du komme til at opleve forskellige klimazoner og variation i nationalparkens flora og fauna. Hver halve time vises der en flot film om nationalparken i besøgscenteret, og som er en god introduktion til dagens oplevelser. Bryce Canyon vender mod øst, og derfor er landskabet usædvanlig flot først på dagen, ikke mindst ved udsigtspunktet Sunrise Point. Når du ikke at komme tidligt op, gentager sceneriet sig senere på dagen ved Sunset Point. Det er tilladt at køre i bil gennem nationalparken, men du kan også tage med nationalparkens shuttlebus. Vælger du at køre selv, kan du komme til Rainbow Point, hvorfra der er en storslået udsigt over Colorado-plateauet, og på vejen til Rainbow Point kan du se den imponerende klippebro, Natural Bridge. Vil du vandre er der mange muligheder – The Queens Trail er eksempel på en af de lette ruter, og følger du The Navajo Loop Trail får du en mageløs udsigt til den flotte “hoodoo”, der bliver kaldt Thors Hammer

 • Dag 13 Bryce Canyon – Las Vegas

  Denne dag får du også en stor naturoplevelse, og det bliver i Zion National Park, hvor Virgin River har skabt et farverigt landskab og modelleret sandstensbjergene. Mange af bjergene har fået religiøse navne som f.eks. Angels Landing og Cathedral Mountain, da det var mormoner, der først opdagede stedet. Dagen slutter i helt andre omgivelser – nemlig i spillebyen Las Vegas.

  Dagens distance: 422 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Tropicana Las Vegas Resort & Casino

  Glæd dig til en sjov oplevelse, når du bor lige midt på den livlige Las Vegas Strip, hvor neonlys og kasinoer slås om din opmærksomhed. Det 4-...

 • Dag 14 Las Vegas

  Las Vegas er USAs hurtigst voksende storby, og det er ikke småpenge, der bliver brugt på at fastholde Las Vegas som verdens forlystelses- og spillehovedstad. En tur ned ad hovedgaden The Strip kan bestemt anbefales. Kasinoerne er åbne døgnet rundt, og det er helt legalt at kigge indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer, også selv om du ikke er interesseret i at satse din formue. Du kan også vælge at køre en tur til Hoover Dam og få et indtryk af den største dæmning på den vestlige halvkugle

 • Dag 15 Las Vegas – Death Valley

  Der bliver meget varmt i Death Valley, ja dødens dal er faktisk det varmeste sted i hele USA med temperaturer, der om sommeren nemt når op på 55 grader. Også landskabet går til ekstremer. F.eks. er det her i Death Valley, man finder det laveste punkt i USA, Badwater, der ligger 86 m under havets overflade. Mange stednavne inkluderer ord som ligkiste, helvede, djævel og begravelse, og det siger lidt om det uvenlige landskab. Du skal bo på Furnace Creek Ranch i Death Valley og får rig lejlighed til at opleve landskabet på nærmeste hold.

  Dagens distance: 234 km

   

  Her bor du dag 15

  Stovepipe Wells Village Hotel

  I det smukke, øde ørkenlandskab i Death Valley ligger Stovepipe Wells Village Hotel. Her er det muligt at bo med udsigt over Mesquite Flat Sand D...

 • Dag 16 Death Valley – Sequoia

  Der er tid til flere oplevelser i Death Valley, inden der køres til byen Three Rivers lige uden for Sequoia National Park.

  Dagens distance: 542 km

  Her bor du dag 16

  Wyndham Visalia Hotel

  Wyndham Visalia Hotel i San Joaquin Valley befinder sig knap en times kørsel fra Sequoia National Park og en halv times kørsel fra Lake Kaweah. ...

 • Dag 17 Sequioa - Yosemite

  I Sequoia National Park kan du komme til at stå ansigt til ansigt med gigantiske træer. ”General Sherman” er verdens største træ målt på volumen og står netop her i Giant Forest i Sequoia National Park. Træet er 31 m i omkreds og siges at være omkring 2100 år gammelt. Yosemite National Park går for at være en af de smukkeste i hele USA, og to dage her er ikke spor for meget. Der overnattes i El Portal ca. en halv times kørsel fra Yosemite Village.

  Dagens distance: 264 km

  Her bor du dag 17 & 18

  Yosemite Cedar Lodge

  Lodgen ligger cirka 5 minutters kørsel fra indgangen til Yosemite National Park, og der er derfor ikke langt til bjergtagende natur. Hotellet har ...

 • Dag 18 Yosemite National Park

  En dag med naturoplevelser, og dem er der mange af i Yosemite National Park – flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. Der er mange afmærkede vandrestier, som man kan begive sig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. En mulighed er også at tage med en af de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

 • Dag 19 Yosemite – San Francisco

  I dag er det tid til at køre til lufthavnen i San Francisco, hvor bilen afleveres, og kursen sættes mod Danmark.

  Dagens distance: 304 km

 • Dag 20 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i San Francisco eller Los Angeles? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

  Forlæng i 2-personers værelse | Grand Tour of the West

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 970 pr. person

  Forlæng i 3-personers værelse | Grand Tour of the West

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 730 pr. person

  Forlæng i 4-personers værelse | Grand Tour of the West

  Du kan forlænge rejsen med alle de dage, du ønsker. Skriv blot i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvor du ønsker at forlænge rejsen og hvor mange dage, det drejer sig om. NB: Du kan kun forlænge rejsen med ekstra dage på de hoteller, som du i forvejen opholder dig på undervejs. Nedenstående pris gælder pr. person pr. ekstra nat.

  Kr. 645 pr. person

  Forlæng rejsen med Hawaii

  Tilføj en eksotisk bade- og oplevelsesferie til rejsen! Du bor 2 nætter i Honolulu på øen Oahu, og inkluderet i prisen er bl.a. en spændende udflugt til Pearl Harbour. Din base på øen bliver Outrigger Reef Hotel, som har en skøn beliggenhed direkte ud til den verdensberømte Waikiki Beach. Inkluderet i prisen er også 5 nætter på den romantiske ø Maui. Her bor du på hotellet Royal Kahana, hvorfra du får rig mulighed for at udforske Hawaiis store naturrigdomme. Prisen er en fra-pris da det er eksklusive fly.  

  Kr. 5.495 pr. person

  * Prisen er eksklusive fly.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • 17 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 18 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • Kørselsvejledning på dansk
DatoerPris pr. person
01. juli 2018 - 31. oktober 2018Fra kr. 17340
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. juli 2018 - 31. oktober 2018Fra kr. 12525
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. juli 2018 - 31. oktober 2018Fra kr. 10100
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst! Prisen inkluderer ikke flybilletten. Kontakt os og vi finder en flybillet til den bedst mulige pris.

Andre oplysninger:
To børn til og med 11 år kan overnatte gratis i forældrenes værelse.
Der vil forekomme et højsæsontillæg på billejen fra 15/7-20/8 på kr. 1.415 pr. bil.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.