Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Grand Tour of the West

20-dages kør-selv-ferie fra 12.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Vi har mange forslag til ture til de vestlige stater, men dette er vores bud på den ultimative kør-selv-tur til det vestlige USA, og den er baseret på vores egne oplevelser og erfaringer. I planlægningen har vi lagt vægt på, at der skal være god tid til oplevelserne. Du kommer til at bo i selve Grand Canyon National Park – ikke kun én, men to nætter. Hotellerne er håndplukket, og vi har naturligvis boet på dem. Med 20 dage til rådighed er der tid til at bo samme sted i flere nætter og til at få endnu flere oplevelser i nationalparkerne.

Highlights

 • Mange flotte nationalparker
 • Monument Valley i Navajo-reservatet
 • Spillebyen Las Vegas
 • Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles
 • En helikoptertur i Grand Canyon er et must
 • Gigantiske træer i nationalparken Kings Canyon
 • Death Valley, hvor naturen går til ekstremer
 • Hearst Castle ved San Simeon
 • San Francisco med Golden Gate Bridge
 • Med sporvogn op ad de stejle bakker i San Francisco
 • Nyd livet i badebyen Santa Monica

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Dorte Drejer Jørgensen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Dorte Drejer Jørgensen

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til San Francisco

  Ankomst til San Francisco med den storslåede beliggenhed ved Stillehavet. Fra næsten overalt i San Francisco er der udsigt til Golden Gate Bridge, der siden 1937 har været byens vartegn.

  Her bor du dag 1 & 2

  Union Square Hotel

  Dette hotel har en fantastisk beliggenhed midt på Powell St. – en af San Franciscos mest populære gader. Her kan du tage den gamle kabelvogn op...

 • Dag 2 Alcatraz, Fisherman's Wharf og de berømte sporvogne i San Francisco

  Fra San Francisco kan man se over til fængselsøen Alcatraz, hvor et af verdens bedst bevogtede fængsler tidligere lå. Da Alcatraz er en af de oplevelser, du ikke må glip af, anbefaler vi at købe billet til det hjemmefra via hjemmesiden: https://www.alcatrazcruises.com/ . Du kan nyde eftermiddagen ved Fisherman’s Wharf, hilse på søløverne ved Pier 39 og evt. besøge Aquarium of the Bay. Hop On Hop Off-bussen er en god løsning, hvis du vil til Golden Gate og Sausalito. En idé kunne også være at tage en tur med en af sporvognene, der kæmper sig op ad de stejle bakker. Linjen Powell-Hyde byder på de bedste udsigter, og i krydset Hyde St. og Lombard St. kan du stå af og fotografere verdens mest snoede vej, The Serpentine.

 • Dag 3 Ad Highway 1 til millionærernes paradis Monterey

  Bilen hentes. Dagens rute følger Highway1 sydpå til Monterey, hvor forfatteren John Steinbeck fandt inspiration til flere af sine romaner, bl.a. “Et mægtigt gilde”, hvor gaden Cannery Row spiller en vigtig rolle. I dag er der gallerier, butikker og restauranter i de tidligere fiske- og konservesfabrikker, men den autentiske stemning kan stadig fornemmes. Husk at afsætte tid til en tur på 17-Mile Drive, som er kystvejen, der slynger sig gennem millionærernes paradis på den sydlige del af Monterey-halvøen. Da der er tale om en privat vej, opkræves der en afgift, men du skal vide, at man kan få beløbet refunderet, hvis man bruger mere end US$ 25 på en af restauranterne på strækningen. En idé kunne også være at tage til byen Salinas øst for Monterey, hvor John Steinbeck er født. Her kan du besøge National Steinbeck Center og bl.a. se en film om hans liv og høre den tale, han holdte, da han fik overrakt Nobelprisen i 1962.

  Dagens distance: 179 km

  Her bor du dag 3

  Hyatt Regency Monterey Hotel & Spa

  Dette charmerende hotel ligger omgivet af grønne områder og lige ved siden af en golfbane. Der er kort afstand til stranden, og blot 3 kilometer ...

 • Dag 4 Hvalsafari ved Monterey, Big Sur og Hearst Castle

  Inden du fortsætter ned ad kysten er der inkluderet en hvalsafari fra Monterey. Turen varer 3 timer og der er rigtig gode chancer for at se både hvaler og delfiner. Kyststrækningen mellem Carmel og San Simeon er den mest dramatiske på Highway 1 og kaldes for Big Sur, og dramatikken understreges af de 29 broer, der går over kløfter, der skærer sig ind i landskabet. Ved fyrtårnet ved Piedras Blancas kan du stoppe og se søelefanter og sæler, der hygger sig på stranden. Men det er en god ide at løsrive sig fra naturen og besøge Hearst Castle i nærheden af San Simeon. Aviskongen William Randolph Hearst realiserede en næsten ufattelig drøm, der var inspireret af tidligere tiders fyrster, og byggede det imponerende slot i 1920’erne og fyldte de 144 værelser med uvurderlige kunstskatte primært fra Europa. Slottet ligger på toppen af bjerget La Cuesta Encantada – “Den fortryllende bakke” – og her blev der holdt overdådige fester i de brølende 1920’ere for indflydelsesrige politikere og Hollywood-stjerner. Der findes forskellige guidede ture, og det er en god idé at bestille billet i forvejen, da slottet er en af USA’s største seværdigheder. Du kan også slå et smut forbi den danske koloni Solvang, der blev grundlagt i 1911, og som er et stykke dansk udvandrer-historie.

  Dagens distance: 380 km

  Her bor du dag 4

  Holiday Inn Express Santa Barbara

  Hotellet har historik tilbage til 1917, og selvom det er renoveret mange gange siden da, kan du stadig få en fornemmelse af den charmerende bygges...

 • Dag 5 Solvang og Santa Barbara

  Mange Hollywood-berømtheder har valgt at have adresse i Santa Barbara, og det er helt forståeligt. På Californiens kyst ligger 21 missionsstationer, som spanierne byggede i 1700-tallet, og den, der ligger her i Santa Barbara, er en af de smukkeste og den eneste med to tårne. Gå heller ikke glip af byens stolthed – retsbygningen, der er bygget i spansk-maurisk stil. Husk at tage turen op i det 26 m høje klokketårn til en flot udsigt over byen. Du vil opleve, at livet leves ved strandene i nærheden af Los Angeles, og det får du en forsmag på i Malibu og i Santa Monica, der er kystens mest mondæne badeby.

  Der overnattes to nætter i Santa Monica, så der er god tid til at nyde stemningen, Third Street Promenade og den legendariske Santa Monica Pier. Molen er bygget i 1912, og her er en stemningsfuld atmosfære med lystfiskere og det lille tivoli, Pacific Park, og det er stedet, hvor man køber en is, kigger på mennesker og nyder solen. Der er endda nogen, der siger, at Santa Monica har 300 dage med solskin om året!

  Dagens distance: 298 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Carmel by the Sea

  Hotellet ligger centralt i Santa Monica tæt på shopping, caféliv, strand og den berømte Santa Monica Pier. Hotellet har to restauranter og to h...

  Tilkøbsmuligheder

  Cykeltur i Santa Monica og Venice Beach

  Udforsk historiske gader og fascinerende arkitektur på en guidet cykeltur i Santa Monica og Venice Beach. Gennem et italienskinspireret landskab vil du få mulighed for at se skulpturer og graffitivægge, som er skabt af anerkendte gadekunstnere. På turen er der guider, der viser dig disse åbne gallerier på gaderne og giver dig et indblik i kunstnernes visuelle verden.

  555 kr. pr. voksen
  395 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 11. Varighed: 2-3 timer ( 12 kilometer i roligt tempo).

 • Dag 6 Disneyland, Universal Studios eller kendis-spotting i Los Angeles

  Der er mange muligheder for at få et par spændende dage i ”The Big Orange”, som Los Angeles også bliver kaldt. Brug dagen i Disneyland eller få et indblik i filmens verden i Universal Studios, der er Hollywoods største og ældste filmby. Men du kan også nyde dagen i Santa Monica, der er en af de mest mondæne badebyer på Stillehavskysten. Mange reklamer og film bliver optaget i området, og du kan være heldig at løbe ind i en kendt skuespiller eller instruktør, hvis du kigger forbi den berømte restaurant “The Ivy by the Shore”. Santa Monica var engang kendt som byen, hvor Route 66 sluttede, og hvor en ny tilværelse begyndte for dem, der i 1930’erne forlod det kriseramte landbrug i præriestaterne.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Studios i Los Angeles

  Få et underholdende kig ind i filmens og drømmenes verden! Universal Studios er både en forlystelsespark og et filmstudie, hvor der produceres shows og film næsten på samlebånd. Mød King Kong i en 3D-udgave skabt af Peter Jackson og se special effects manipulere med virkeligheden. Køb billetten på forhånd. Tilkøb: Front of the Line pass - Med dette pass kommer du forrest i køen til alle attraktioner og du kan reservere plads til diverse shows i parken. Kr. 1.165 pr. person i tillæg til almindelig adgangs billet.

  965 kr. pr. voksen
  910 kr. pr. barn

  * 1-dags pass til Universal Studios Hollywood

 • Dag 7 Via Interstate 40 til smukke Lake Havasu

  Turen går til Barstow og videre østpå med Interstate 40 til Lake Havasu. Tag gerne en afstikker til Amboy og oplev Route 66-stemning i Roy’s Cafe.

  Dagens distance: 480 km

  Her bor du dag 7

  The Nautical Beachfront Resort

  Dette dejlige hotel ligger på en ø ud til Lake Havasu. Det er det eneste hotel med strand i Arizona, og alle 139 værelser har udsigt ud over sø...

  Tilkøbsmuligheder

  Stagecoach Trails Guest Ranch

  Ranchen har den perfekte beliggenhed i Arizonas ørken, blot et par timers kørsel fra Las Vegas og Grand Canyon. Ranchen er bygget som en lille western-by, så man føler virkelig, man er kommet tilbage i tiden til dengang, der blev gravet guld. Overnatningen på ranchen kan enten være på et af ranchens mange forskellige værelser eller i en prærievogn! Nyd dagen på hesteryg , slap af ved poolen, tag på en vandretur i området eller prøv at skyde med bue og pil. Ranchen tilbyder et all inclusive program som inkluderer 3 måltider om dagen, overnatning, rideture og afbenyttelse af ranchens andre aktiviteter.

  4.865 kr. pr. person

  * Prisen inkluderer 3 måltider om dagen, overnatning, rideture og afbenyttelse af ranchens andre aktiviteter.

 • Dag 8 På ikoniske Route 66 mod Grand Canyon

  Ingen andre veje har spillet så vigtig en rolle i udviklingen af det moderne Amerika som Route 66. Men med anlæggelse af Interstate I-40 mistede Route 66 sin betydning, og kun få strækninger af den oprindelige Route 66 er bevaret, og det er f.eks. her i det nordlige Arizona, som dagens rute går igennem. I byerne Kingman, Seligman og Williams lever atmosfæren fra 1950’erne i bedste velgående. Dagens mål er Grand Canyon. De næste to nætter skal du bo på Yavapai Lodge West, der ligger i nationalparken, og de flotte naturoplevelser er inden for rækkevidde døgnet rundt. Det er en god idé den første dag at besøge nationalparkens info-center og orientere sig om specielle aktiviteter og få inspiration til, hvordan du kan opleve området. Fra Canyon View Information Plaza kører der gratis busser med korte intervaller, og den røde rute går 13 km vestpå (er lukket for biler) til udsigtspunkterne på South Rim. Vi foreslår, at du enten denne dag eller den næste tager med hele turen til Hermits Rest og nyde solnedgangen herfra.

  Dagens distance: 395 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Yavapai Lodge West

  Nyd at bo tæt på den smukke kløft Grand Canyon og Grand Canyon National Park, hvor du på en 15-minutters gåtur er fremme ved den sydlige del a...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Grand Canyon Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Besøg Grand Canyon Under Canvas og oplev lejrens 160 hektar ren natur med base i dit eget luksuriøse telt! Brug dagene på at udforske et af verdens syv naturlige vidundere, Grand Canyon, eller deltag i aktiviteter som guidede rideture eller måske en flyvetur i helikopter over området? Uanset om I er et par eller en familie, sørger Grand Canyon Under Canvas med garanti for en uforglemmelig ferieoplevelse! "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  840 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 9/4-26/10 2020.

 • Dag 9 Solopgang over Grand Canyon og Colorado River

  Grand Canyon er 30 km bred og 440 km lang og går gennem staterne Utah, Arizona og Nevada. 1,6 km nede løber Colorado River, der har skabt det spektakulære landskab. Det er ikke kun størrelsen, der imponerer, men også farvespillet, som kulminerer, når solen står op og går ned. Så denne dag skal du naturligvis stå tidligt op og opleve sceneriet, og heldigvis bor du lige, hvor det hele sker – næsten.

 • Dag 10 Se Monument Valleys virkelige westernkulisser inden byen Page

  Ruten følger Grand Canyon til udsigtspunktet Desert View. Herfra er der en storslået udsigt over Grand Canyon, hvor den slår et knæk, og man ser tydeligt Colorado-floden langt nede og ude i horisonten, hvor den løber ind i Painted Desert i indianerreservatet. Udsigtstårnet ved Desert View er bygget i 1932 og er i øvrigt en rekonstruktion af de tårne, som pueblo-indianerne byggede i området. Fra toppen af tårnet får du en af nationalparkens bedste udsigter, og i souvenirshoppen i underetagen er det let af blive fristet af krukker, smykker og vævede ting, som navajo-indianerne har kreeret.

  På dagens køretur er det muligt at lægge vejen forbi Monument Valley. Området har været kulisse i så mange cowboyfilm, at man næsten forventer at se John Wayne komme ridende mellem de karakteristiske røde klippeformationer, der rejser sig som totempæle op over landskabet. Du kan naturligvis også vælge at køre direkte til Page og Lake Powell. Byen er et naturligt udgangspunkt for udflugter til bl.a. Antelope Canyon. Kløftens enestående sandstensformationer opleves bedst på en guidet tur, hvor en professionel guide viser dig rundt og fortæller om stedets utrolige geologi og spændende historie – det kan være en god idé at bestille disse ture hjemmefra, da der er rift om pladserne!

  Dagens distance: 423 km

  Her bor du dag 10

  Courtyard Page at Lake Powell

  Hotellet er smukt beliggende i det betagende område Glen Canyon Recreation Area og Lake Powell. Hotellets faciliteter tæller et fitnesscenter, en...

 • Dag 11 De bølgende klippeformationer i Antelope Canyon og "hoodoos" i Bryce Canyon

  Inden du forlader Page anbefaler vi besøge Antelope Canyon. Denne nationalpark er virkelig noget for sig selv med sine flotte klippeformationer, hvor lysstråler trænger igennem og ned på bunden, hvor du går. Man kan kun besøge parken på en guidet tur, og der er meget få pladser om dagen, så denne skal bestilles hjemmefra, hvis du vil have denne specielle oplevelse. Resten af dagen koncentrerer sig om naturoplevelserne i Bryce Canyon National Park, hvor klippesøjler i de mest særprægede formationer – de såkaldte ”hoodoos” – strækker sig mod himlen.

  Dagens distance: 243 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Best Western Plus Ruby’s Inn

  Blot 1,6 km ligger hotellet fra den smukke natur i Bryce Canyon Nationalpark, så der er ikke langt til storslåede naturoplevelser. Af faciliteter...

  Tilkøbsmuligheder

  Zion Mountain Ranch

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Denne autentiske ranch ligger i naturskønne omgivelser med udsigt til bjerge og smukke enge. Ranchen ligger i det sydlige Utah, som er hjemsted for nogle af verdens mest spektakulære bjergkløfter. Området byder på et udvalg af udendørs aktiviteter, og du kan bl.a. nyde den flotte natur på en guidet ridetur eller udforske vandrestierne omkring ranchen. Zion Mountain Ranch har sin egen bestand af bøfler, som færdes på engene omkring ranchen, og faciliteterne inkluderer desuden restaurant. Ranchen tilbyder ophold i hytter og lodges, og samtlige værelser er rummelige og er bl.a. udstyret med TV og DVD-afspiller samt mikroovn, køleskab og kaffe-/te-faciliteter.

  Spørg efter pris.

  Rockin’ R Ranch

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? På denne ranch er der mulighed for at få et unikt indblik i livet som cowboy! Ranchen ligger på en ejendom på 1.000 hektar i det sydlige Utah, som tilbyder et væld af naturskønne oplevelser, og i området findes et udvalg af nationalparker og smukke bjergkløfter. Ranchen tilbyder en lang række aktiviteter, og der er bl.a. mulighed for at nyde en guidet ridetur i de omkringliggende bjerge eller udforske de nærliggende kløfter på en vandretur. På denne ranch kan du desuden afprøve western-aktiviteter som line dance og lasso-kast. Ranchen tilbyder et væld af faciliteter, som bl.a. inkluderer pool, spisestue og is-butik. Samtlige værelser er rummelige og komfortabelt indrettet og er bl.a. udstyret med mikroovn og køleskab.

  Spørg efter pris.

 • Dag 12 Oplevelser i Bryce Canyon: Sunrise Point, Natural Bridge og Thors Hammer

  En dag med naturoplevelser i Bryce Canyon National Park, hvor klippesøjler i de mest særprægede formationer – de såkaldte ”hoodoos” – strækker sig mod himlen. Det specielle landskab er opstået ved erosion, og det overraskende farvespil spænder fra rødt og orange til hvidt. Da der er store højdeforskelle i nationalparken, vil du komme til at opleve forskellige klimazoner og variation i nationalparkens flora og fauna. Hver halve time vises der en flot film om nationalparken i besøgscenteret, som er en god introduktion til dagens oplevelser. Bryce Canyon vender mod øst, og derfor er landskabet usædvanligt flot først på dagen, ikke mindst ved udsigtspunktet Sunrise Point. Når du ikke at komme tidligt op, gentager sceneriet sig senere på dagen ved Sunset Point. Det er tilladt at køre i bil gennem nationalparken, men du kan også tage med nationalparkens shuttlebus. Vælger du at køre selv, kan du komme til Rainbow Point, hvorfra der er en storslået udsigt over Colorado-plateauet, og på vejen til Rainbow Point kan du se den imponerende klippebro Natural Bridge. Vil du vandre, er der mange muligheder – The Queens Trail er eksempel på en af de lette ruter, og følger du The Navajo Loop Trail får du en mageløs udsigt til den flotte “hoodoo”, der bliver kaldt Thors Hammer.

 • Dag 13 Fra de religiøst klingende bjergnavne i nationalparken Zion til spillebyen Las Vegas

  Denne dag får du også en stor naturoplevelse, og det bliver i Zion National Park, hvor Virgin River har skabt et farverigt landskab og modelleret sandstensbjergene. Mange af bjergene har fået religiøse navne som f.eks. Angels Landing og Cathedral Mountain, da det var mormoner, der først opdagede stedet. Dagen slutter i helt andre omgivelser – nemlig i spillebyen Las Vegas.

  Dagens distance: 422 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Tropicana Doubletree by Hilton

  På dette hotel kommer du ikke til at mangle noget. Således er der på hotellet både syv forskellige restauranter og eget spaområde med fuld ser...

 • Dag 14 Kasino-crawl i Las Vegas eller wow-oplevelse ved Hoover Dam

  Las Vegas er USA’s hurtigst voksende storby, og det er ikke småpenge, der bliver brugt på at fastholde Las Vegas som verdens forlystelses- og spillehovedstad. En tur ned ad hovedgaden The Strip kan bestemt anbefales. Kasinoerne er åbne døgnet rundt, og det er helt legalt at kigge indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer, også selv om du ikke er interesseret i at satse din formue. Du kan også vælge at køre en tur til Hoover Dam og få et indtryk af den største dæmning på den vestlige halvkugle.

 • Dag 15 Varme oplevelser i Death Valley

  Der bliver meget varmt i Death Valley, ja dødens dal er faktisk det varmeste sted i hele USA med temperaturer, der om sommeren nemt når op på 55 grader. Også landskabet går til ekstremer. F.eks. er det her i Death Valley, man finder det laveste punkt i USA, Badwater, der ligger 86 m under havets overflade. Mange stednavne inkluderer ord som ligkiste, helvede, djævel og begravelse, og det siger lidt om det uvenlige landskab. Du skal bo på Furnace Creek Ranch i Death Valley og får rig lejlighed til at opleve landskabet på nærmeste hold.

  Dagens distance: 234 km

   

  Her bor du dag 15

  Stovepipe Wells Village Hotel

  I det smukke, øde ørkenlandskab i Death Valley ligger Stovepipe Wells Village Hotel. Her er det muligt at bo med udsigt over Mesquite Flat Sand D...

  Tilkøbsmuligheder

  The Inn at Death Valley

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette elegante hotel ligger i hjertet af Death Valley National Park, som byder på et væld af fascinerende naturoplevelser. Zabriskie Point og Badwater Basin er to populære seværdigheder i nationalparken, som bestemt er et besøg værd, og hvis du er heldig, er der mulighed for at se Mælkevejen med det blotte øje, når mørket sænker sig. Hotellets faciliteter inkluderer café og restaurant samt udendørs pool og golfbane. Dette hotel tilbyder forskellige værelsestyper, men samtlige værelser er rummelige og klassisk indrettet og er bl.a. udstyret med kabel-TV, aircondition og gratis WiFi samt køleskab og te-/kaffe-faciliteter.

  Spørg efter pris.

 • Dag 16 Fra heden i ørkenen til aktiviteter i frodige Mammoth Lakes

  Der er tid til flere oplevelser i Death Valley, inden der køres mod frodigere omgivelser i Mammoth Lakes. Her, blandt Sierra Nevadas østlige bjerge, kan du give dig i kast med verdensklasse vandreruter, ørred-fiskeri, mountainbiking og endda skiløb – området har et eventyr for alle!

  Dagens distance: 300 km

  Bemærk, at rejser du i april, maj og oktober, er ruten en smule anderledes! I disse perioder vil overnatningen denne dag nemlig være placeret i Visalia nordvest for Sequoia National Park. Afhængigt af hvilken rute du vælger, vil afstanden fra Death Valley være ca. 480 km.

   

  Her bor du dag 16

  Mammoth Mountain Inn

  Dette hotel ligger i naturskønne omgivelser ved foden af bjerget Mammoth. Området byder på et væld af udendørs aktiviteter, som er sæsonpræg...

 • Dag 17 El Portal ved Yosemite National Park

  Turen fra Mammoth Lakes til Oakhurst går gennem skovlandskaber, langs floder og bjerge gennem Yosemite National Park. Du får masser af tid til at udforske parken de kommende dage, så læn dig tilbage og nyd landskabet – måske du er heldig at spotte en bjørn! Yosemite National Park går for at være en af de smukkeste i hele USA, og to dage her er ikke spor for meget. Der overnattes i El Portal ca. en halv times kørsel fra Yosemite Village.

  Dagens distance: 170 km

  Bemærk, at rejser du i april, maj og oktober er ruten en smule anderledes! I disse perioder vil du denne dag køre fra Visalia til Yosemite. Afhængigt af, hvilken rute du vælger, vil afstanden være ca. 225 km.

  Her bor du dag 17 & 18

  Yosemite Cedar Lodge

  Lodgen ligger cirka 5 minutters kørsel fra indgangen til Yosemite National Park, og der er derfor ikke langt til bjergtagende natur. Hotellet har ...

  Tilkøbsmuligheder

  Rush Creek Lodge at Yosemite

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette hotel har en naturskøn beliggenhed midt i skoven. Hotellet ligger ved indgangen til Yosemite Nationalpark, som byder på et væld af storslåede naturoplevelser. Området er oplagt til udendørs aktiviteter som vandre- og cykelture samt lystfiskeri. Hotellet arrangerer dagligt aktiviteter for alle aldersgrupper samt live musik-optrædener, og faciliteterne inkluderer desuden to restauranter og wellnesscenter samt udendørs pool med bar. Samtlige værelser er komfortabelt indrettet med egen balkon, og alle værelser er bl.a. udstyret med gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

  Ahwahnee Hotel

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette historiske hotel ligger i en majestætisk, storslået dal i nationalparken Yosemite. Området byder på et væld af fantastiske naturoplevelser, og i nærheden findes store seværdigheder som Yosemite-vandfaldene og udsigtspunktet Glacier Point. Hotellets faciliteter inkluderer restaurant, bar og udendørs pool. Samtlige værelser er komfortabelt indrettet og er bl.a. udstyret med aircondition og gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

 • Dag 18 Uforlignelig natur i Yosemite National Park

  Yosemite National Park går for at være en af de smukkeste nationalparker i hele USA. Dagen er afsat til at nyde naturen i Yosemite, der er kendt for flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. I nationalparken er der mange afmærkede vandrestier, som man roligt kan begive sig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. Endelig er det muligt at tage med de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

 • Dag 19 Tilbage til San Francisco og afrejse mod Danmark

  I dag er det tid til at køre til lufthavnen i San Francisco, hvor bilen afleveres, og kursen sættes mod Danmark.

  Dagens distance: 304 km

 • Dag 20 Ankomst til Danmark
 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i San Francisco eller Los Angeles? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - San Francisco t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 17 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 18 overnatninger på specielt udvalgte hoteller
 • Hvalsafari ved Monterey
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 12.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 17.595 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 12.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 13.250 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 18.195 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 13.520 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 15.795 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 21.450 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2019Fra 15.795 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 20.950 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 27.995 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 20.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.
Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot