Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Hawaii deluxe

15-dages kør-selv-ferie fra 33.395 kr. pr. person

”Aloha e komo mai” og en ”lei” rundt om halsen – sådan bliver du budt velkommen til det tropiske paradis Hawaii. Øerne Big Island, Maui og Kauai har en yderst afvekslende natur med hver deres individuelle særpræg. Det er derfor oplagt at tage på øhop for at opleve de varierede omgivelser, der spænder lige fra vulkaner til frodig regnskov og kridhvide sandstrande.

På denne rejse til det eksotiske ørige Hawaii er der i den grad dømt luksus for pengene! Du flyver med KLM’s Comfort Plus på den oversøiske strækning, så du er sikret komfort og service i topklasse under flyrejsen, og under hele rejsen bor du på eksklusive 4- og 5-stjernede hoteller med paradisiske omgivelser. Du kører skiftevis rundt i lejede jeeps og lækre Cabrioleter, og der er inkluderet hele tre ekstravagante udflugter undervejs på turen.

Turen starter på Big Island, hvor du kan se den brændende lava, der flyder ud i Stillehavet, og vandre i lavalandskabet, og du kan også besøge en af de mange kaffeplantager og smage på verdens mest eksklusive kaffe. Du kommer også på en udflugt til toppen af Hawaiis højeste vulkan Maunakea og oplever den smukkeste og klareste stjernehimmel – et helt fantastisk syn!

Derefter går turen videre til Maui, hvor du kan glæde dig til at gå en tur op på den slumrende vulkan i Haleakala National Park, hvor landskabet mest af alt ligner et fra det ydre rum, og på samme ø finder du tropisk regnskov med brusende vandfald. Som noget helt unikt kommer du også med på en fantastisk sejltur om bord på en luksuriøs katamaran og oplever øerne Maui, Lanai og Molokai fra søsiden, imens du får serveret et gourmetmåltid præpareret af den prisvindende kok Paris Nabavi.

På øen Kauai finder du Waimea Canyon, som er Hawaiis svar på Grand Canyon og et farveorgie af dimensioner. Det er ikke svært at forstå, hvorfor dette område har dannet bagtæppe for et utal af filmoptagelser. Du oplever også øens formidable natur fra luften på en spændende helikoptertur, hvor du får mulighed for at se flere af øens skjulte vidundere fra et unikt perspektiv.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane B. Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane B. Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Big Island

  Du ankommer til Big Island, hvor du bliver mødt med den traditionelle blomsterkrans, en ”lei”. Du henter jeepen i lufthavnen og kører til det fantastiske hotel The Fairmont Orchid, hvor du skal bo de næste tre nætter.

  Her bor du dag 1-4

  The Fairmont Orchid

  På The Fairmont Orchid oplever du et vaskeægte tropisk paradis, hvor der er et hav af muligheder for at slappe af og nyde ferien. Du kan starte d...

 • Dag 2 Glødende lava fra vulkanen Kilauea på Big Island

  Navnet er afslørende: Øen Big Island er dobbelt så stor som alle de andre hawaiianske øer tilsammen. Øen hedder officielt slet og ret blot Hawaii, men bruger du navnet ”Big Island” undgår du forvekslinger med hele staten. I dag kan du nyde livet på en af de mange strande, udforske nærområdet eller gå den dejlige tur langs promenaden ind til byen Kailua Kona.

  Volcanoes National Park bør du heller ikke gå glip af – og du bør også sætte noget af aftenen af for at se den glødende lava flyde ud i det mørke hav. Det er en meget speciel oplevelse. I nationalparken ligger vulkanen Kilauea, som er en af de mest aktive vulkaner i verden. Du kan vandre i lavalandskabet mellem de mange kratere, men den ultimative oplevelse får du på en helikoptertur eller sejltur, når mørket sænker sig over vulkanerne.

 • Dag 3 En dag i stjernernes tegn på Big Island

  Som noget helt unikt har du mulighed for at komme på en guidet tur fra havets overflade til toppen af Maunakea – det højeste vulkanbjerg på Hawaii. Faktisk er vulkanen hele 36 m højere end den nærliggende vulkan Mauna Loa. Heroppe i højderne vil du i den grad opleve naturens vidundere, og du vil få et klart syn af Hawaiis fantastiske stjernehimmel. Med sine mere end 4207 m udgør bjerget det næstehøjeste punkt over havets overflade af alle øer i hele verden.

  På turen op ad den inaktive vulkan nyder du en picnic ved Historic Humuula Station, imens der serveres varm kakao, og den lokale guide lystigt beriger dig med historiske fortællinger. Når du når til toppen af Maunakea vil du se verdens største samling af forskningsteleskoper, og det er heroppe, at turens absolutte højdepunkt venter – at se solen gå ned i horisonten, hvorefter den smukkeste og klareste stjernehimmel viser sig.

  Det er vigtigt at du er i stand til at vandre på ujævnt terræn og sørg for at have praktiske sko, lange bukser og en trøje med.

 • Dag 4 Smuk natur, kaffeplantager og selvforkælelse på Big Island

  Naturmæssigt har The Big Island det hele – smukke kyststrækninger, grønklædte bjerge, flotte vandfald, sneklædte bjergtoppe, golde lavamarker og strande med det fineste, sorte sand – og så dyrkes der kaffe i området nord og syd for Kona. Hvis du er kaffeentustiast – eller bare godt gammeldags nysgerrig – kan du besøge en af de mange kaffeplantager og se, hvordan verdens mest eksklusive kaffe dyrkes.

  Måske foretrækker du at bruge den sidste dag på The Big Island med lidt selvforkælelse. Der er heldigvis rig mulighed for at tilkøbe sig til wellness og velvære i hotellets spa-afdeling, og du kan også gøre brug af nogle af golfbanerne, der ligger i området, eller spendere dagen nede ved stranden.

 • Dag 5 Med fly til Maui

  Bilen afleveres i lufthavnen, hvor du flyver fra Big Island til øen Maui. Du henter den ny lejebil i lufthavnen og kan bruge de næste dage på at udforske øen i en lækker Cabriolet.

  Her bor du dag 5-8

  Honua Kai Resort & Spa

  Honua Kai Resort & Spa har en skøn beliggenhed lige ud til Stillehavet og med udsigt til de majestætiske bjerge West Maui Mountains. Her er d...

 • Dag 6 Mystiske månelandskaber på Maui

  Der er noget hemmelighedsfuldt ved vulkaner – oplev det eks. på en tur til toppen af den ”sovende” vulkan i Haleakala National Park. Her kan man virkelig tale om månelandskab, og det er fascinerende at opleve, hvor store forskelle de hawaiianske øer byder på.

 • Dag 7 Cruise, solnedgang & gourmetmiddag på Maui

  Kombinér det bedste fra to verdener – en eksklusiv middag og den forrygende udsigt til solen, der langsomt går ned i horisonten. Vi har inkluderet en fantastisk sejltur om bord på en luksuriøs katamaran og oplev øerne Maui, Lanai og Molokai fra søsiden. Mærk vinden i håret og duften af den friske havgus, imens du nyder den spektakulære udsigt til de tilbageliggende Kahalawai-bjerge – en udsigt, som du bestemt ikke oplever på land! Når tiden er inde, får du serveret et eksklusivt gourmetmåltid præpareret af den prisvindende kok Paris Nabavi. Slap af og nyd de lækre drinks, imens du ser solen gå ned over havet.

 • Dag 8 Tropisk regnskov og flotte vandfald på Maui

  Følg Hana Highway og få en stor naturoplevelse. Vejen forbinder Kahului og Hana og snor sig gennem tropisk regnskov, forbi flotte vandfald og over 59 broer – hvoraf de fleste er så smalle, at kun én bil kan passere.

 • Dag 9 Videre til naturskønne Kauai

  Tiden er inde til at tage afsked med Maui og flyve den korte tur til Kauai. Cabrioleten, som du skal køre rundt i de næste dage, hentes i lufthavnen, og basen de næste dage er et skønt 4-stjernet hotel beliggende i flotte omgivelser med udsigt til vandet.

  Her bor du dag 9-12

  The Westin Princeville Ocean Resort Villas

  Det skønne 4-stjernede Westin Princeville Ocean Resort Villas ligger lige ud til havet og er omgivet af grønne områder med vajende palmer og eks...

 • Dag 10 Helikoptertur på Kauai

  Kauai er Hawaiis fjerdestørste ø. Øen er beklædt med smaragdgrønne dale, skarpe bjergtinder og klipper, og Kauai er derfor Hawaiis smukkeste ø. På øen finder man ligeledes tropiske regnskove, forgrenede flode og strømmende vandfald, og den bedste måde at opleve øens formidable natur på er fra luften. Med en helikoptertur over Kauai får du udsigt til dele af øen, som ellers ikke er tilgængelige, og du får bl.a. mulighed for at se Napali Coast, Waimea Canyon, Manawaiopuna Falls og flere af øens skjulte vidundere fra et unikt perspektiv. Denne tur har vi inkluderet i prisen.

 • Dag 11 Farverige Waimea Canyon på Kauai

  Brug f.eks. denne dag på at køre til Waimea Canyon, som er Hawaiis svar på Grand Canyon. Kløften er 16 km lang, 800 m dyb og et farveorgie af dimensioner. Landskabet her er intet mindre end betagende, og billeder kan slet ikke vise, hvor skønt der er.

 • Dag 12 Frodige Kokee State Park på Kauai

  Nyd de dejlige omgivelser på resortet eller udforsk omegnen. Kauai er kendt som ”have-øen” blandt de mange øer, da der er både regnskov og frodig vegetation i rigt mål. Besøg f.eks. Kokee State Park, hvor der er mange naturskønne vandrestier. Når du besøger Kauai er det ikke svært at forstå, at øen har dannet kulisse for mange filmoptagelser, hvor frodig flora og fauna har spillet store roller.

 • Dag 13 Afrejse fra Kauai

  Bilen afleveres, og rejsen går hjem mod Danmark.

 • Dag 14-15 Ankomst til Danmark

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark – Kona/Lihue t/r, inkl. skatter og afgifter (fra København, andre lufthavne mod evt. gebyr)
 • Economy Comfort på den øversøiske strækning t/r
 • Fly mellem øerne, inkl. skatter og afgifter
 • 4 dages leje af bil i kategorien Jeep på Big Island
 • 4 dages leje af bil i kategorien Cabriolet på Maui
 • 4 dages leje af bil i kategorien Cabriolet på Kauai
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 4 x overnatninger på Big Island på 5-stjernet hotel
 • 4 x overnatninger på Maui på 4-stjernet hotel
 • 4 x overnatninger på Kauai på 4-stjernet hotel
 • Udflugt med picnic og stjernehimmel på toppen af vulkanen Maunakea
 • Cruise, solnedgang & gourmetmiddag på Maui
 • Helikoptertur på Kauai
DatoerPris pr. person
01. april 2020 - 19. juni 2020Fra 33.395 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 41.995 kr.
16. august 2020 - 31. marts 2021Fra 33.395 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
01. april 2020 - 19. juni 2020Fra 41.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 51.995 kr.
16. august 2020 - 31. marts 2021Fra 41.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot