Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Nationalparker i det vestlige USA

19-dages kør-selv-ferie fra 11.895 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Langt de fleste af USA’s nationalparker ligger i de vestlige stater, og på denne kør-selv-ferie i det vestlige USA har vi inkluderet mange af vores favoritter. Nationalparker som Yosemite, Sequoia, Grand Canyon, Death Valley og Bryce imponerer med deres varierende og storslåede natur, og det er svært ikke at blive helt stakåndet af alle de storslåede naturscenerier. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco og Sacramento står for de vidt forskellige storbyoplevelser.

Highlights

 • Mange kendte nationalparker med vidt forskellige landskaber
 • Spillebyen Las Vegas
 • Skønne Lake Tahoe på grænsen mellem Californien og Nevada
 • Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles
 • Vestkystens skønneste strande
 • Death Valley, hvor naturen går til ekstremer
 • San Francisco med Golden Gate Bridge

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Los Angeles

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Los Angeles, hvor lejebilen venter på dig.

  Her bor du dag 1

  Hilton Los Angeles Airport

  Dette lufthavnshotel ligger kun en halv kilometer fra LAX International Airport. Der tilbydes gratis shuttle-busser fra hotellet. Hotellet har en u...

 • Dag 2 Gennem Mojave Desert, spøgelsesbyen Calico og Lake Havasu

  I dag går turen fra det glamourøse Los Angeles til den golde ørken Mojave Desert, som dækker en stor del af det sydlige Californien, Utah, Nevada og Arizona. Ørkenen er, som de fleste ørkener, kendt for sine høje temperaturer, men om vinteren kan her blive ganske koldt. Her ligger en del spøgelsesbyer, hvoraf en af de mere berømte er Calico, som opblomstrede sent i 1800-tallet, da der blev opdaget sølv i området. Efter få årtier halveredes sølvprisen, og de eventyrlystne guld- og sølvgravere efterlod byen, som i dag fremstår restaureret præcis som i sin storhedstid.

  Kør videre mod Lake Havasu, et populært turistmål, som smukt ligger ned til Colorado-floden. .

  Dagens distance: 500 km

  Her bor du dag 2

  The Nautical Beachfront Resort

  Dette dejlige hotel ligger på en ø ud til Lake Havasu. Det er det eneste hotel med strand i Arizona, og alle 139 værelser har udsigt ud over sø...

 • Dag 3 Via ikoniske Route 66 til Grand Canyon

  Ingen andre veje har spillet så vigtig en rolle i udviklingen af det moderne Amerika som Route 66. Men med anlæggelse af Interstate I-40 mistede Route 66 sin betydning, og kun få strækninger af den oprindelige Route 66 er bevaret, og det er f.eks. her i det nordlige Arizona, som dagens rute går igennem. I byerne Kingman, Seligman og Williams lever atmosfæren fra 1950’erne i bedste velgående. Dagens mål er Grand Canyon, hvor vi anbefaler at opleve en solnedgang eller en solopgang – eller måske begge!

  Det er en god idé at besøge nationalparkens informationscenter og orientere sig om specielle aktiviteter og få inspiration til, hvordan området bedst opleves. Fra Canyon View Information Plaza kører der gratis busser med korte intervaller, og den røde rute går 13 km vestpå (er lukket for biler) til udsigtspunkterne på South Rim. Vi foreslår, at du enten denne dag eller den næste tager med hele turen til Hermits Rest og nyder solnedgangen herfra. Det er ikke kun størrelsen på kløften, der imponerer, men også farvespillet, som kulminerer, når solen står op og går ned.

  Dagens distance: 346 km

  Her bor du dag 3

  Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn

  Dette 3-stjernede hotel ligger kun en kort køretur fra det enorme og betagende Grand Canyon. De komfortable og rummelige værelser har tv, mikrob...

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  695 kr. pr. person

  Glamping: Grand Canyon Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Besøg Grand Canyon Under Canvas og oplev lejrens 160 hektar ren natur med base i dit eget luksuriøse telt! Brug dagene på at udforske et af verdens syv naturlige vidundere, Grand Canyon, eller deltag i aktiviteter som guidede rideture eller måske en flyvetur i helikopter over området? Uanset om I er et par eller en familie, sørger Grand Canyon Under Canvas med garanti for en uforglemmelig ferieoplevelse! "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  840 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 9/4-26/10 2020.

 • Dag 4 Painted Desert, Navajo Indian Reservation og Monument Valley/Kayenta

  Grand Canyon er 30 km bred og 440 km lang og går gennem staterne Utah, Arizona og Nevada. 1,6 km nede løber Colorado River, der har skabt det spektakulære landskab – men det har den også været 6 mio. år om!

  I dag rejser du mod øst gennem Painted Desert, som er et farverigt ørkenområde med klipper i beige, lyserøde og røde farver, der ligger i knivskarpe opdelte lag. Fortsæt gennem Navajo Nation Indian Reservation, inden du ankommer til Monument Valley, hvor enorme, orange sandstensformationer tårner op over den ellers flade ørkenjord.

  Dagens distance: 333 km

  Her bor du dag 4

  Kayenta Monument Valley Inn

  Dette hyggelige hotel ligger knap 50 km fra Monument Valley og tilbyder en spektakulær udsigt til de røde klippeformationer. Værelserne er indre...

 • Dag 5 Gennem Black Mesa til Lake Powell

  Kør gennem det enorme Black Mesa, som har været hjem for indfødte indianere gennem mere end 7.000 år, mod Lake Powell. Søen er den andenstørste menneskeskabte sø i USA og et slaraffenland for besøgende, der interesserer sig for både vandsport og smuk natur.

  Dagens distance: 202 km

  Her bor du dag 5

  Courtyard Page at Lake Powell

  Hotellet er smukt beliggende i det betagende område Glen Canyon Recreation Area og Lake Powell. Hotellets faciliteter tæller et fitnesscenter, en...

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur på Lake Powell til Antelope Canyon

  En spændende sejltur gennem den smalle, farverige og skulpturelle geologi ved den nedre del af Lake Powell. Turen starter ved Wahweap Marina ved Page, hvor du oplever Glen Canyon Dam, der er den andenstørste dæmning i hele USA. Dagens highlight er fascinerende Antelope Canyon, hvor smalle lysstråler trænger ned gennem klippeformationer til kløftens bund – et spektakulært syn! Efterfølgende venter Navajo Sandstone, en geologisk klippeformation i betagende røde og orange farver. Afgange dagligt kl. 10.30, 14.30 og 16.15 (1. april – 31. oktober). Turen varer ca. 1,5 timer.

  465 kr. pr. voksen
  345 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt (27/5-4/9) kl. 10.30, 14.30 og kl. 16.15. Varighed: 1,5 timer

  Guidet tur til Antelope Upper Canyon

  Oplev enestående sandstensformationer på en guidet tur til Antelope Canyon. Din professionelle guide viser dig rundt og fortæller om stedets utrolige geologi og spændende historie. Desuden hjælper guiden dig gerne med at tage det perfekte billede i de smukke omgivelser, så du kan mindes denne oplevelse, når du kommer hjem.

  570 kr. pr. voksen
  490 kr. pr. barn

  * Varighed: 2 timer ( 1 time i Antelope)

 • Dag 6 Kanab og nationalparken Bryce Canyons "hoodoos"

  Begynd dagens rejse tidligt om morgenen og giv dig tid til at gøre holdt i Kanab, hvor duften af frisk salvie og cedertræer fylder luften. Fortsæt mod nord til Bryce Canyon National Park, som er kendt for sine unikke landskaber, hvor klippesøjler i de mest særprægede formationer – de såkaldte ”hoodoos” – strækker sig mod himlen. Det specielle landskab er opstået ved erosion, og det overraskende farvespil spænder fra rødt og orange til hvidt. Da der er store højdeforskelle i nationalparken, vil du komme til at opleve forskellige klimazoner og variation i nationalparkens flora og fauna. Hver halve time vises der en flot film om nationalparken i besøgscenteret, og som er en god introduktion til dagens oplevelser. Bryce Canyon vender mod øst, og derfor er landskabet usædvanlig flot først på dagen, ikke mindst ved udsigtspunktet Sunrise Point. Når du ikke at komme tidligt op, gentager sceneriet sig senere på dagen ved Sunset Point.

  Dagens distance: 268 km

  Her bor du dag 6

  Best Western Plus Ruby’s Inn

  Blot 1,6 km ligger hotellet fra den smukke natur i Bryce Canyon Nationalpark, så der er ikke langt til storslåede naturoplevelser. Af faciliteter...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Zion Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Zion Under Canvas tilbyder en ekstraordinær lodgingoplevelse! Den 196 hektar store camp er placeret på grænsen til Zion National Park og er dermed blot få minutters gang fra områdets fantastiske vandrestier og udsigtspunkter! Lejren flyder i ét med de dramatiske naturomgivelser, og luksus-teltene tilbyder gæsterne en enestående mulighed for at nyde Utahs spektakulære ørken og samtidig bevare den samme komfort, som man kender hjemmefra. "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  925 kr. pr. person

  * Pris er en fra pris pr. nat pr. telt. Campen er åben fra 15/3-10/11 2019.

  Rockin’ R Ranch

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? På denne ranch er der mulighed for at få et unikt indblik i livet som cowboy! Ranchen ligger på en ejendom på 1.000 hektar i det sydlige Utah, som tilbyder et væld af naturskønne oplevelser, og i området findes et udvalg af nationalparker og smukke bjergkløfter. Ranchen tilbyder en lang række aktiviteter, og der er bl.a. mulighed for at nyde en guidet ridetur i de omkringliggende bjerge eller udforske de nærliggende kløfter på en vandretur. På denne ranch kan du desuden afprøve western-aktiviteter som line dance og lasso-kast. Ranchen tilbyder et væld af faciliteter, som bl.a. inkluderer pool, spisestue og is-butik. Samtlige værelser er rummelige og komfortabelt indrettet og er bl.a. udstyret med mikroovn og køleskab.

  Spørg efter pris.

  Zion Mountain Ranch

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Denne autentiske ranch ligger i naturskønne omgivelser med udsigt til bjerge og smukke enge. Ranchen ligger i det sydlige Utah, som er hjemsted for nogle af verdens mest spektakulære bjergkløfter. Området byder på et udvalg af udendørs aktiviteter, og du kan bl.a. nyde den flotte natur på en guidet ridetur eller udforske vandrestierne omkring ranchen. Zion Mountain Ranch har sin egen bestand af bøfler, som færdes på engene omkring ranchen, og faciliteterne inkluderer desuden restaurant. Ranchen tilbyder ophold i hytter og lodges, og samtlige værelser er rummelige og er bl.a. udstyret med TV og DVD-afspiller samt mikroovn, køleskab og kaffe-/te-faciliteter.

  Spørg efter pris.

 • Dag 7 Fra frodigt farverige Zion National Park til festligt farverige Las Vegas

  Denne dag får du også en stor naturoplevelse, og det bliver i Zion National Park, hvor Virgin River har skabt et farverigt landskab og modelleret sandstensbjergene. Mange af bjergene har fået religiøse navne som f.eks. Angels Landing og Cathedral Mountain, da det var mormoner, der først opdagede stedet. Dagen slutter i helt andre omgivelser i en by, som vidst ikke behøver nærmere introduktion: Las Vegas.

  Dagens distance: 380 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Tropicana Doubletree by Hilton

  På dette hotel kommer du ikke til at mangle noget. Således er der på hotellet både syv forskellige restauranter og eget spaområde med fuld ser...

  Tilkøbsmuligheder

  Riverrafting på Colorado River

  En tur for hele familien - og en anderledes måde at opleve naturen på. Turen varer ca. 5½ time, begynder ved Hoover Dam og går gennem Black Canyon. Guiden fortæller om områdets historie og om de dyr, der holder til mellem de lodrette klippevægge. Der lægges til forskellige steder - så husk badetøj! Inkl. transport fra/til hotellet i Las Vegas og frokost.

  1.245 kr. pr. voksen
  1.145 kr. pr. barn

  * Varighed: Ca. 5½ time. Minimumsalder: 5 år

 • Dag 8 En dag i spillebyen Las Vegas

  Las Vegas er USA’s hurtigst voksende storby, og det er ikke småpenge, der bliver brugt på at fastholde Las Vegas som verdens underholdnings- og spillehovedstad. Du kan tage en tur ned ad The Strip – og det er meget underholdende, da de store kasinoer har spektakulære shows ude på gaden for at lokke kunder til. Selv om du ikke har planer om at satse din formue, er det helt legalt at kigge indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer – og man tror næppe sine egne øjne! Selv om Las Vegas primært er en spilleby, er der også et par interessante museer – f.eks. The Neon Museum, hvor byens gigantiske neonskilte ender deres dage, og The Atomic Testing Museum, der fortæller historien om atomprøvesprængningerne i Nevadas ørken. Er du interesseret i at shoppe, har Las Vegas alt fra eksklusive shoppingmalls langs the Strip til outlets med mærkevarer til spotpriser.

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Las Vegas

  Las Vegas er byen, der aldrig sover, og faktisk er Las Vegas allermest fascinerende om aftenen, når de mange kasinoer og hoteller ligger badet i lys. Oplev det på en helikoptertur. Turen varer 12 - 15 min., og du får et godt indtryk af byen, der lyser op i ørkenen, og som i 1950'erne kun var på størrelse med en dansk provinsby. Oveni bliver du hentet af en limousine på dit hotel.

  710 kr. pr. voksen
  660 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 20.15. Varighed: Turen varer 1,5-2 timer, hvor af 12-15 minutter er i helikopter. Inkl. limousine transfer.

 • Dag 9 Death Valley National Park

  Dagens rejse tager dig gennem Death Valley, som er USA’s varmeste og laveste sted. Med temperaturer, der om sommeren snildt når de 55 grader, er det ikke svært at forstå, hvorfor nationalparken kaldes ”Dødens Dal”. Mange stednavne inkluderer ord som ligkiste, helvede, djævel og begravelse, og det siger ikke så lidt om det uvenlige landskab. På trods af det barske klima er landskabet virkelig et sælsomt syn og ulig alt andet i verden. Ved Zabriskie Point kan du gøre holdt og nyde en spektakulær udsigt over det eroderede klippelanskab.

  Dagens distance: 224 km

  Her bor du dag 9

  Stovepipe Wells Village Hotel

  I det smukke, øde ørkenlandskab i Death Valley ligger Stovepipe Wells Village Hotel. Her er det muligt at bo med udsigt over Mesquite Flat Sand D...

  Tilkøbsmuligheder

  The Inn at Death Valley

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette elegante hotel ligger i hjertet af Death Valley National Park, som byder på et væld af fascinerende naturoplevelser. Zabriskie Point og Badwater Basin er to populære seværdigheder i nationalparken, som bestemt er et besøg værd, og hvis du er heldig, er der mulighed for at se Mælkevejen med det blotte øje, når mørket sænker sig. Hotellets faciliteter inkluderer café og restaurant samt udendørs pool og golfbane. Dette hotel tilbyder forskellige værelsestyper, men samtlige værelser er rummelige og klassisk indrettet og er bl.a. udstyret med kabel-TV, aircondition og gratis WiFi samt køleskab og te-/kaffe-faciliteter.

  Spørg efter pris.

 • Dag 10 Oplevelser i Sequoia National Park

  Kør fra Dearth Valleys varme op til skønne Sequoia National Park, som er kendt for at indeholde verdens største og ældste træer. Parkens ældste træ, General Sherman, er ca. 2.500 år gammelt, 84 meter højt og har en diameter på knap 8 meter. Udover General Sherman er der mange andre kæmpetræer i parken, og det er en fascinerende oplevelse at begive sig rundt mellem disse kæmper.

  Dagens distance: 495 km

  Her bor du dag 10

  Western Holiday Lodge Three Rivers

  Dette hotel er beliggende på Highway 198, ikke langt fra Sequoia National Park i Three Rivers, Californien. Det tilbyder en række moderne bekvemm...

 • Dag 11 Fra Sequoia til Yosemite National Park

  Kør i dag mod nord ind i High Sierra, hvor fantastiske oplevelser i Yosemite National Park venter. I Yosemite, som går for at være en af de absolut smukkeste i hele USA, er dagen er afsat til at nyde naturen, der er kendt for flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. I nationalparken er der mange afmærkede vandrestier, som man roligt kan begive sig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. Endelig er det muligt at tage med de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

  Overnatning foregår i byen El Portal

  Dagens distance: 275 km

  Her bor du dag 11

  Yosemite Cedar Lodge

  Lodgen ligger cirka 5 minutters kørsel fra indgangen til Yosemite National Park, og der er derfor ikke langt til bjergtagende natur. Hotellet har ...

  Tilkøbsmuligheder

  Rush Creek Lodge at Yosemite

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette hotel har en naturskøn beliggenhed midt i skoven. Hotellet ligger ved indgangen til Yosemite Nationalpark, som byder på et væld af storslåede naturoplevelser. Området er oplagt til udendørs aktiviteter som vandre- og cykelture samt lystfiskeri. Hotellet arrangerer dagligt aktiviteter for alle aldersgrupper samt live musik-optrædener, og faciliteterne inkluderer desuden to restauranter og wellnesscenter samt udendørs pool med bar. Samtlige værelser er komfortabelt indrettet med egen balkon, og alle værelser er bl.a. udstyret med gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

  Ahwahnee Hotel

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Dette historiske hotel ligger i en majestætisk, storslået dal i nationalparken Yosemite. Området byder på et væld af fantastiske naturoplevelser, og i nærheden findes store seværdigheder som Yosemite-vandfaldene og udsigtspunktet Glacier Point. Hotellets faciliteter inkluderer restaurant, bar og udendørs pool. Samtlige værelser er komfortabelt indrettet og er bl.a. udstyret med aircondition og gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

 • Dag 12 Gennem Bridgeport og Devil's Gate-passet til Lake Taho

  Forlad betagende Yosemite og kør via Bridgeport og Devils’ Gate-passet til Lake Tahoe. Her, hvor Californien og Nevada mødes, finder du den klare, blå ferskvandssø Tahoe, hvor du kan dyppe tæerne i det kølige bjergvand.

  Dagens distance: 338 km

   

  Her bor du dag 12

  Hotel Becket

  Hotel Becket ligger centralt til Downtown South Lake Tahoe, og du har naturen lige udenfor din dør. Hotellet er vintage stil men med et moderne st...

 • Dag 13 Mod nye oplevelser i storbyen San Francisco

  Dagens rute fører dig gennem guldfeber-attraktioner, Californiens hovedstad, Sacramento, og videre til San Francisco. Fra næsten overalt i byen er der udsigt til Golden Gate Bridge, der siden 1937 har været byens vartegn. Selv de største skibe kan passere under broen, der svæver 67 m over havoverfladen, og det er faktisk muligt at gå over broen.

  Modsat mange andre amerikanske storbyer kan San Francisco opleves til fods. Men du må nu heller ikke snyde dig selv for en tur med de kabeltrukne sporvogne, der kæmper sig op ad byens stejle bakker. Vil du underholdes, er Fisherman’s Wharf stedet at tage til, og i Chinatown er oplevelsen så kinesisk, at du nemt glemmer, at du befinder dig midt i en amerikansk storby.

  Dagens distance: 330 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Union Square Hotel

  Dette hotel har en fantastisk beliggenhed midt på Powell St. – en af San Franciscos mest populære gader. Her kan du tage den gamle kabelvogn op...

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i San Francisco

  San Francisco er nem at opleve til fods - og bestemt også på cykel. Denne 3-timers cykeltur begynder ved Fisherman's Wharf, følger havnefronten, går via Fort Mason over Golden Gate Bridge til Sausalito - og der er guide med på hele turen. Turen tilbage til San Francisco foregår med færge - og du kan evt. blive lidt længere i Sausalito og udforske området på egen hånd, hvis du har lyst til det. Turen er en alletiders familietur!  

  430 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Afgang: kl. 10 hver dag og også kl. 11.30 i juli og august. Varighed: 3 timer Inkl. leje af cykel, alt nødvendigt cykeludstyr og færgebillet.

  Seaplane over San Francisco

  På en tyve minutters flyrejse kan du opleve skønne San Francisco fra oven. Du vil flyve langs kystlinjen ved den flotte by Sausalito, som ligger ud til bugten, og lige over den ikoniske Golden Gate Bridge. På flyturen kan du bl.a. se den historiske fængselsø Alcatraz, Downtown San Francisco og AT&T Sportspark. Afslutningsvis passerer du naturskønne Angel Island, hvorefter du vil få fast grund under fødderne igen tilbage i Sausalito’s Richardson-bugt.

  1.200 kr. pr. voksen
  1.085 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 10.45 (nov-apr kun man-tors). Varighed: 20 minutter

 • Dag 14 San Francisco

  Fra San Francisco kan man se over til fængselsøen Alcatraz, hvor et af verdens bedst bevogtede fængsler tidligere lå. Da Alcatraz er en af de oplevelser, du ikke må glip af, anbefaler vi at købe billet til det hjemmefra via hjemmesiden: https://www.alcatrazcruises.com/ . Du kan nyde eftermiddagen ved Fisherman’s Wharf, hilse på søløverne ved Pier 39 og evt. besøge Aquarium of the Bay. Hop On Hop Off-bussen er en god løsning, hvis du vil til Golden Gate og Sausalito. En idé kunne også være at tage en tur med en af sporvognene, der kæmper sig op ad de stejle bakker. Linjen Powell-Hyde byder på de bedste udsigter, og i krydset Hyde St. og Lombard St. kan du stå af og fotografere verdens mest snoede vej, The Serpentine.

 • Dag 15 Sydpå til Monterey med Fisherman's Wharf og 17-Mile Drive

  Turen går sydpå mod Monterey. Byen har været Californiens hovedstad i flere perioder og er kendt for sin smukke beliggenhed og gamle victorianske huse, men det er forfatteren John Steinbeck, der har sat byen på verdenskortet. Du kan bl.a. opleve Fisherman’s Wharf og Cannery Row, som Steinbeck udødeliggjorde i en roman af samme navn. Har du tid, skulle du overveje en køretur på 17-Mile Drive, der snor sig gennem milliardærernes paradis på den sydlige del af Monterey-halvøen. Da det er en privat vej, koster det ca. 10 dollars at opleve noget af det mest mondæne, man kan forestille sig. Du overnatter lidt nord for Monterey i Santa Cruz.

  Dagens distance: 200 km

  Her bor du dag 14

  Chaminade Resort & Spa

  Chaminade Resort & Spa er placeret kun 5 km fra Santa Cruz-promenaden og har en enestående udsigt ...

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari ved Monterey

  Monterey Bay er det perfekte sted at se hvaler hele året rundt. Tag på en 3,5-timers sejltur med en marinebiolog, som fortæller om hvalerne, delfinerne og andre af havets dyr.

  420 kr. pr. voksen
  345 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9. Varighed: 3,5-4 timer

 • Dag 16 Langs Pacific Coast Highway og Big Sur til Ventura

  Fortsæt mod syd langs den naturskønne Pacific Coast Highway. Denne rute snor og bugter sig mellem rå bjerge fra Monterey til Big Sur, hvor klippesiderne knejser over Stillehavet. Vi foreslår at pakke en picnickurv og følge en af vandrestierne omkring Pfeiffer Beach gennem det smukke naturområde.

  Dagens distance: 390 km

  Her bor du dag 15

  Crowne Plaza Ventura Beach

  Hotellet ligger i Ventura med stranden lige foran døren og med byen inden for kort gåafstand. De moderne værelser har både mikrobølgeovn og tv...

 • Dag 17 Gennem Santa Barbara, Malibu og Santa Monica til Los Angeles

  Dagens rute fører dig gennem Santa Barbara, som ofte beskrives som ”den amerikanske Riviera” og er en af perlerne på Stillehavskysten. De hvide huse i spansk stil med røde tegltage bliver flot rammet ind af bjergene og havet, og her er skyskrabere bandlyst. Mange Hollywood-berømtheder har valgt at have adresse i Santa Barbara, og det er helt forståeligt. Santa Barbara er oplagt til et frokoststop.

  Malibu og Santa Monica byder også på smuk kystlinje, inden du når Los Angeles.

  Dagens distance: 160 km

  Her bor du dag 16

  Best Western Plus Manhattan Beach Hotel

  Hotellet ligger på Manhattan Beach, lige syd for Los Angeles Internationale lufthavn. Der er ikke langt til den hvide sandstrand og Manhattan Beac...

 • Dag 18 Los Angeles og afrejse mod Danmark

  Bliv underholdt i Universal Studios eller Disneyland, nyd livet ved Venice Beach, kør en tur igennem Beverly Hills, oplev Walk of Fame – den næsten fire km lange strækning med de 2500 bronzestjerner. Med andre ord – der er uanede muligheder i drømmenes by.

  Bilen afleveres, og der er afrejse mod Danmark.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Studios i Los Angeles

  Få et underholdende kig ind i filmens og drømmenes verden! Universal Studios er både en forlystelsespark og et filmstudie, hvor der produceres shows og film næsten på samlebånd. Mød King Kong i en 3D-udgave skabt af Peter Jackson og se special effects manipulere med virkeligheden. Køb billetten på forhånd. Tilkøb: Front of the Line pass - Med dette pass kommer du forrest i køen til alle attraktioner og du kan reservere plads til diverse shows i parken. Kr. 1.165 pr. person i tillæg til almindelig adgangs billet.

  965 kr. pr. voksen
  910 kr. pr. barn

  * 1-dags pass til Universal Studios Hollywood

  Cykeltur i Santa Monica og Venice Beach

  Udforsk historiske gader og fascinerende arkitektur på en guidet cykeltur i Santa Monica og Venice Beach. Gennem et italienskinspireret landskab vil du få mulighed for at se skulpturer og graffitivægge, som er skabt af anerkendte gadekunstnere. På turen er der guider, der viser dig disse åbne gallerier på gaderne og giver dig et indblik i kunstnernes visuelle verden.

  555 kr. pr. voksen
  395 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 11. Varighed: 2-3 timer ( 12 kilometer i roligt tempo).

  Delfin- og hvalsafari

  Oplev synet af mægtige hvaler og legende delfiner på et skib fra Los Angeles. Skibet er designet specifikt til hvalsafarier og giver dig derfor de bedste forudsætninger for at opleve de smukke dyr. Der er siddepladser på skibets forstavn, loungeområder, betjening fra skibets personale og et udvidet dæk, hvorfra du har mulighed for at betragte og fotografere det fantastiske dyreliv. Du sejler på Californiens sydlige kystlinje, hvor du har chancen for at se gråhvaler, blåhvaler, marsvin, søløver, havfugle og forskellige delfinarter. Desuden fortæller det erfarne personale om området og dyrene under sejlturen.

  305 kr. pr. voksen
  215 kr. pr. barn

  * Varighed: 2,5-3 timer

 • Dag 19 Ankomst i Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i San Francisco eller Las Vegas? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Los Angeles t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 18 dages billeje i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 17 overnatninger på hotel
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 11.895 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 15.695 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 11.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 11.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 16.250 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2019Fra 11.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 14.395 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 18.995 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 14.395 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 18.950 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 24.650 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 18.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er til og med 11 år.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot