Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Magnolia Platation i South Carolina

Sydstaternes højdepunkter: New Orleans, Nashville & Graceland

18-dages kør-selv-ferie fra 9.950 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Sydstaterne er et møde med et andet USA. På denne kør-selv-ferie i det sydlige USA kan du opleve mindre kendte, men absolut spændende sider af USA i de historiske byer Natchez, Savannah og Charleston. Turen går til New Orleans, hvor jazzen blev født, til countrymusikkens hovedstad, Nashville, og til Memphis, der er kendt for både blues og rock’n’roll og ikke mindst ”Graceland”, der var Elvis Presleys hjem i en lang årrække. Du får desuden mulighed for at opleve Great Smoky Mountains National Park og for at nyde livet ved Floridas bedste strande.

Highlights

 • ”The Miracle Strip” – strækningen fra Panama City til Pensacola
 • Cajun-inspireret kultur og gastronomi i New Orleans
 • Natchez, der fortæller sydstatshistorie fra en svunden tid
 • Nashville med status som countrymusikkens hovedstad
 • Legendariske Beale Street i musikbyen Memphis
 • Sydstatsbyerne Charleston og Savannah
 • Boone Hall Plantation med den imponerende allé

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Orlando

  Du ankommer til Orlando – byen, som ingen kendte, da Walt Disney tog initiativ til Disney World, som blev den første temapark i Orlando i 1964. Bilen afhentes i lufthavnen.

  Her bor du dag 1 & 2

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

 • Dag 2 Temapark-eldoradoet Orlando

  Så er der verdensberømte temaparker på programmet! Det er en god idé inden afrejsen at overveje, hvilken temapark, du vil opleve – én er rigelig for de fleste, så du står over for et svært valg. Disney har hele fire forlystelsesparker, hvoraf Magic Kingdom er den klassiske Disney-park med alle de kendte tegneseriefigurer, og i Universal Studios kommer du i filmens verden med alt det, som det indebærer af eventyr og stjernestøv. Er du Harry Potter-fan, kan du glæde dig til The Wizarding World of Harry Potter og til at blive en del af universet – så snart du kommer ind på ”Hogwarts” begynder billederne at tale til dig, og mens du bliver jagtet af et spøgelse, kommer Harry Potter flyvende på kosten.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando - 1 dags billet

  Entrebillet for en dag til enten Universal Studios eller Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning. Der findes mange slags billetter til Universal Studios og de andre parker, så spørg os for andre priser!

  1.385 kr. pr. voksen
  1.340 kr. pr. barn

  * 1 dags billet til enten Universal Studios eller Universal Islands of Adventures

 • Dag 3 Varme kilder i Ocala, Silver Springs og Tallahassee

  Området omkring byen Ocala er kendt for sine mange varme kilder, og vandets konstante temperatur på 22 grader skaber særlige gunstige forhold for dyrelivet, og man kan bl.a. møde de udryddelsestruede søkøer. Stop f.eks. ved Silver Springs og tag på en sejltur med en båd med glasbund og kom tæt på dyrene, der holder til i det klare vand. Fortsæt nordpå til Tallahassee, der er Floridas regeringsby, og et eksempel på, at regeringsbyen ikke altid er den største by i staten.

  Dagens distance: 453 km

  Her bor du dag 3

  Doubletree by Hilton Tallahassee

  Hotellet ligger placeret i hjertet af Downtown Tallahassee med rig mulighed for at opleve nærområdet. I kort afstand til hotellet finder man blan...

 • Dag 4 Langs Den Mexicanske Golf til historiske Pensacola med de hvide sandstrande

  Denne dag venter en skøn køretur langs Den Mexicanske Golf. Et stop i den lille by Apalachicola kan anbefales. Byen har status som Floridas ”østershovedstad” og står for næsten 90 % af den samlede fangst i staten. Apalachicola ligger isoleret på det, der bliver kaldt ”Floridas Forgotten Coast”. Du vil opleve, at livet leves mindre hektisk i dette hjørne af Florida, og der er flere af lignende små bysamfund og fredfyldte strande på ruten til Panama City. Den 150 km lange strækning fra Panama City til Pensacola bliver kaldt “The Miracle Strip”, da de hvide sandstrande hører til de absolut bedste i Florida. Du når til Pensacola, og at byen har haft en dramatisk historie er måske overraskende, men i Sevilla-kvarteret kan man få lidt af et historisk og stemningsfuldt tilbageblik.

  Dagens distance: 328 km

  Her bor du dag 4

  Hilton Pensacola Beach Gulf Front

  Hvis du er til havudsigt, så er dette hotel det rette sted at være for dig. Hotellet ligger omgivet af vand fra alle sider, så alle værelserne ...

 • Dag 5 Gennem Mobile til New Orleans

  Overvej et stop i Mobile, der på mange måder minder om New Orleans, og på havnefronten åbnede i 2015 GulfQuest National Maritime Museum – det første museum i verden dedikeret til Den Mexicanske Golf. New Orleans er i lighed med andre amerikanske storbyer en smeltedigel af forskellige kulturer, men i New Orleans er atmosfæren helt speciel på grund af Cajun-kulturen. Cajun har rod i den franske befolkningsgruppe, som blev fordrevet fra Canada i 1750’erne og endte med at bosætte sig i Louisianas sumpområder. Deres specielle musik og gastronomi sætter kolorit på livet i New Orleans. Slut dagen i The French Quarter, hvor musik i alle tonearter strømmer ud fra restauranter og spillesteder.

  Dagens distance: 322 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Courtyard by Marriott New Orleans

  Hotellet ligger placeret tæt på det franske kvarter, lige i hjertet af New Orleans, hvilket giver gode muligheder for at opleve de mange nærtlig...

 • Dag 6 En dag i Swingin' New Orleans

  Det gamle franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er byens største seværdighed, og selv om kvarteret især er kendt for sit natteliv, er det også spændende at gå en tur gennem kvarteret om dagen og se de mange smukke huse med de karakteristiske smedejernsbalkoner. Gå også en tur forbi de gamle markedshaller ved Mississippi River, nyd stemningen på den legendariske Café du Monde fra 1822, kig indenfor i St. Louis Cathedral og overvej også en sejltur på Mississippi River. Listen af oplevelser er lang i New Orleans – og listen med spillesteder med ”live music” i mange forskellige genrer er endnu længere.

 • Dag 7 Langs Mississippi River, via Baton Rouge og Natchez til historiske Vicksburg

  Ruten denne dag følger Mississippi River, der på mange måder fortæller amerikansk historie. Fra New Orleans går ruten via Baton Rouge til Natchez, der er som en rejse tilbage i tiden – til tiden før den amerikanske borgerkrig. På grund af beliggenheden ved Mississippi River blomstrede Natchez i midten af 1800-tallet og blev en af de rigeste byer i USA. Plantageejerne spandt guld på bomuldsproduktionen. Rigdommen blev omsat til de prægtigste palæer i perioden inden den amerikanske borgerkrig, og den arkitektoniske stil bliver derfor kaldt ”ante bellum”. Der findes flere hundrede i området omkring Natchez. Besøg f.eks. “Melrose”, der stort set står som, da John T. McMurran opførte den statelige bygning i 1840’erne med bl.a. 10 pejse bygget af marmor fra Italien. Den lille by Vicksburg har skrevet sig ind i historien, da den under den amerikanske borgerkrig kontrollerede Mississippi-floden. I Vicksburg National Military Park fortæller slagmarken med kanoner og monumenter om amerikansk historie.

  Dagens distance: 400 km

  Her bor du dag 7

  Courtyard Vicksburg

  Hotellet ligger i den historiske by Vicksburg, der blandt er kendt for sin historie tilbage til den amerikanske borgerkrig. Dette giver anledning t...

  Tilkøbsmuligheder

  Monmouth Historic Inn

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Denne historiske kro ligger i afslappende omgivelser blot 5 minutter fra centrum af Natchez. Området byder på et udvalg af oplevelser, og der er bl.a. mulighed for at fiske eller sejle ved Mississippifloden, som ligger 2,4 km fra kroen. Monmouth Historic Inn er omgivet af smukke haver med unikt fugleliv, som uden tvivl er værd at udforske, og stedet har en særlig sydstatscharme. Faciliteterne inkluderer restaurant, der bl.a. serverer traditionel sydstatsmorgenmad. Samtlige værelser er individuelt indrettet med antikke møbler og er bl.a. udstyret med kabel-TV og gratis WiFi.

  Spørg efter pris.

  Oak Alley Plantation

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Denne kro ligger på samme grund som den historiske plantage Oak Alley Plantation, og her er der mulighed for at lære om sydstaternes historie. På Oak Alley Plantation findes historiske udstillinger og bygninger, som du kan få adgang til mod betaling. Her er der bl.a. mulighed for at gå på opdagelse i historien om slaveriet, der foregik på plantagen, eller få et unikt indblik i den amerikanske borgerkrig. Området byder desuden på et udvalg af seværdigheder, og den smukke, omkringliggende natur er værd at udforske på en vandretur. Faciliteterne inkluderer restaurant, café og bar, hvor du bl.a. kan få lokale specialiteter. Denne kro tilbyder overnatning i hytter, som er individuelt indrettet, og samtlige værelser er bl.a. udstyret med aircondition, gratis WiFi samt kaffe- og te-faciliteter.

  Spørg efter pris.

 • Dag 8 Musikoplevelser i Memphis

  Fra historiske oplevelser til musikoplevelser i Memphis. ”Home of the Blues. Birthplace of Rock n’Roll,” siger de i Memphis. Det var i Sun Studio i Memphis, at Elvis Presley begyndte sin karriere, og det er også i Memphis, du kan besøge ”Graceland”, der var Elvis Presleys hjem fra 1957 til hans død – og adressen er nem at huske: Elvis Presley Boulevard 3734. Gå på opdagelse i det historiske distrikt omkring Beale Street og besøg også National Civil Rights Museum, der er indrettet i hotellet, hvor Martin Luther King blev myrdet i 1968.

  Dagens distance: 407 km

  Her bor du dag 8

  Doubletree by Hilton Hotel Downtown Memphis

  I hjertet af Memphis ligger dette 3-stjernede hotel, hvor du vil bo tæt på mange spændende og historiske attraktioner, heriblandt Sun Studios, R...

 • Dag 9 Countrymusikkens hovedstad, Nashville

  Denne dag går turen til Nashville – countrymusikkens hovedstad. Alt står i musikkens tegn i Nashville, hvor bl.a. Grand Ole Opry er en institution. Siden 1925 har der været sendt musikprogrammer i radioen herfra, og mange country- og westernstjerner har startet deres karriere i de legendariske omgivelser. I det legendariske RCA Studio B er der blevet indspillet ikke mindre end 1.000 hits af musikere som Everly Brothers, Jim Reeves, Elvis Presley og Dolly Parton. Country Music Hall of Fame & Music fortæller countrymusikkens historie, men det er også spændende blot at gå rundt i byen og komme på sporet af musikken i f.eks. Printer’s Alley.

  Dagens distance: 340 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Holiday Inn Nashville Downtown

  På hotellet kommer du til at bo centralt i Nashville med kort afstand til attraktioner som First Center for Visual Arts, Nashville Public Library ...

 • Dag 10 Græsk historie og whisky i Nashville

  I dag kan du besøge Parthenon. Nej, det er ikke en stavefejl; der ligger rent faktisk en 1:1-udgave af det græske Parthenon-tempel i Nashville, bygget i 1897. I dag fungerer bygningen som kunstmuseum med en samling af amerikanske malerier fra det 19. og 20. århundrede. Inde i templet befinder der sig en knap 13 m høj statue af gudinden Athena, som er dækket af bladguld  – ikke just et syn, som man forventer at finde midt i Nashville.

  Sluk tørsten på Jack Daniels-distilleriet 90 minutters kørsel uden for Nashville. Uanset, om du er whisky-drikker eller ej, så er den guidede tur underholdende. Og hvis du sætter pris på et godt glas whisky, kan du tage distilleriets “tasting tour”.

 • Dag 11 Via Knoxville til Great Smoky Mountains

  Turen går via Knoxville til nationalparken Great Smoky Mountains – USA’s mest besøgte og den eneste med gratis adgang. Clingmans Dome (2.025 m) er det højeste punkt i parken, og en asfalteret sti fører op til udsigtstårnet på toppen med den spektakulære udsigt. Har du tid, så gå ikke glip af denne oplevelse. Der skulle også gerne blive tid til at besøge Oconaluftee Indian Village og Museum of the Cherokee Indian. Dagen slutter i Cherokee.

  Dagens distance: 480 km

  Her bor du dag 11

  River Terrace Resort & Convention Center

  Hotellet ligger i naturlige omgivelser lige ved siden af floden Cliff Branch. Derudover er der fra hotellet bjergudsigt og mulighed for at gå på ...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Great Smoky Mountains Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Rejs med tilbage i tiden midt i Gatlinburgs "Land of the blue smoke". Blot få minutter fra USA's mest besøgte nationalpark finder du Great Smoky Mountains Under Canvas, som med udsigt til frodige skove og uberørte bjerge leder tankerne tilbage til de første opdagelsesrejsende. "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  895 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 4/4-19/11 2019.

 • Dag 12 Boone Hall Plantation og byen Charleston

  Fra Cherokee går turen gennem staten South Carolina til Charleston, der trods jordskælv, orkaner og krige er spækket med historiske bygninger fra før den amerikanske borgerkrig. Lidt uden for Charleston kan du besøge Boone Hall Plantation med den næsten kilometerlange egeallé, som leder op til hovedbygningen. De ældgamle egetræer er fuldstændig overgroet med spansk mos og får stedet til at emme endnu mere af sydstatsatmosfære. Indenfor bliver du præsenteret for en kolossal rigdom, der især gør indtryk, når man tænker på, hvordan den anden halvdel af befolkningen levede dengang. Nyd resten af dagen i Charlestons historiske kvarter, hvor en af oplevelserne er rækken med de 14 pastelfarvede huse på East Bay Street, der kan dateres tilbage 1740 – og som ikke overraskende bliver kaldt Rainbow Row.

  Dagens distance: 429 km

  Her bor du dag 12

  Holiday Inn Charleston Historic Downtown

  Hotellet ligger lige i hjertet af Charleston med kort afstand til attraktioner som Charleston Museum, Children’s Museum, Aiken-Rhett House, t...

 • Dag 13 Sydstatsstemning i Savannah

  Det er en god idé at besøge Magnolia Plantation i udkanten af Charleston. Der er tale om en ægte sydstatsplantage med en lang historie og et imponerende og prisbelønnet haveanlæg. Fortsæt til Savannah – en by med ægte sydstatsatmosfære, som engang var verdens største udskibningshavn for bomuld. I bybilledet er der mange smukke villaer fra byens storhedstid, og det er en god idé at begynde oplevelserne på Chippewa Square – hvor smedejernsgitre og skyggefulde træer med “spanish moss” slår sydstatsstemningen an. Savannah er i øvrigt den første by i USA, hvor man lavede byplanlægning, og resultatet er mange små grønne, kvadratiske åndehuller.

  Dagens distance: 167 km

  Her bor du dag 13 & 14

  Best Western Savannah Historic District

  Kun to minutters gang fra Savannahs havnefront ligger dette hyggelige 3-stjernede hotel. Hotellet ligger desuden i gåafstand til byens City Market...

 • Dag 14 Nyd dagen i Savannah
 • Dag 15 Langs Georgias kystlinje til Brunswick og St. Augustine

  Ruten følger Georgias kystlinje til Brunswick, og den historiske by er oplagt til et frokoststop. St. Augustine er den ældste europæiske bosættelse i USA grundlagt allerede i 1565, og det er interessant at gå på opdagelse i det historiske centrum. Naturligvis skal du også se fortet, Castillo de San Marcos, som blev opført af spanierne allerede i 1670’erne, og som det tog ikke mindre end 23 år at bygge.

  Dagens distance: 292 km

  Her bor du dag 14

  The Ponce St. Augustine Hotel

  Dette hotel ligger i den historiske by St. Augustine med udsigt over San Sebastian-floden. I nærheden findes et udvalg af butikker og restauranter...

 • Dag 16 Afslapning på Daytona Beach eller Kennedy Space Center i Orlando

  Denne dag har vi to spændende forslag. Du kan vælge at opleve Daytona Beach på vejen til Orlando. Bilkørsel er tilladt på den 37 km lange strand, og det årlige motorløb på Daytona Beach har gjort byen og stranden kendt verden over. Der er også den mulighed, at du kører direkte til Kennedy Space Center. Kennedy Space Center minder om en temapark, og alle sejl er sat til for at give både små og store besøgende en uforglemmelig oplevelse. Der afgår forskellige busture fra besøgscentret, bl.a. til forskellige affyringsramper. Apollo/Saturn V Center fortæller alt om månelandingerne. Galaxy Center viser fantastiske IMAX-film.

  Dagens distance: 269 km

  Her bor du dag 15

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

  Tilkøbsmuligheder

  Kennedy Space Center

  Tag på en udflugt i Kennedy Space Center i Orlando. Du får guidet tur og en indgangsbillet til centeret, hvor du kan møde astronauter, udforske rumrejser og opleve historien bag. Ved ankomst vil guider hjælpe dig med at komme godt ind i centeret. De fleste dage er der mulighed for at møde en astronaut, som vil give dig tips og tricks til, hvordan du får den bedste dag og oplevelse.

  480 kr. pr. voksen
  390 kr. pr. barn

  * Afgang: åbent året rundt fra kl. 9-17. Inkluderet er adgang til Space Shuttle Atlantis, IMAX teater 3D-film, Shuttle Launch Exp., bus tur og mød en astronaut.

 • Dag 17 Afrejse fra Orlando
 • Dag 18 Ankomst til Danmark

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Orlando t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 17 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • 16 overnatninger på hotel
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 9.950 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.550 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 9.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.050 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.995 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 10.050 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 12.050 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 15.150 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 12.050 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 16.050 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 19.495 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 16.050 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.
Der vil forekomme et højsæson tillæg på billejen fra 15/12-31/12 på kr. 1.450 pr. bil.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot