Ring til os 70 22 66 00
The White House i Washington D.C.

Roadtrip fra New York til Miami

17-dages kør-selv-ferie fra 9.950 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Du oplever mange forskellige sider af USA på denne kør-selv-tur fra New York til Miami. De historiske oplevelser får du i Philadelphia, hvor den amerikanske Uafhængighedserklæring blev underskrevet og i hovedstaden Washington D.C., hvor Martin Luther King i 1963 holdt sin legendariske tale ”I have a dream” på trappen til Lincoln Memorial. De historiske oplevelser bindes sammen med naturoplevelser i nationalparkerne Shenandoah, Great Smoky Mountains og The Everglades. Det er ikke udelukkende en rejse tilbage i tiden, og det understreges af oplevelserne i storbyerne New York og Miami og ikke mindst Orlando med de verdensberømte temaparker.

Highlights

 • New York – storbyen uden ende på oplevelserne
 • The Mall i Washington D.C. med de historiske monumenter
 • Præsident Thomas Jeffersons landsted ”Monticello”
 • Blue Ridge Parkway i Great Smoky Mountains
 • Kom på sporet af indianerkultur i Cherokee
 • Sydstatsbyerne Charleston og Savannah
 • Skønne strande ved Den Mexicanske Golf
 • Hils på alligatorerne i The Everglades

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til New York

  Metropolen er et overflødighedshorn af oplevelser og er en af de amerikanske storbyer, man aldrig bliver færdig med. Det er en storby, hvor bare det at gå på gaden er en oplevelse – og den oplevelse kan du få allerede denne dag.

  Her bor du dag 1 & 2

  The Roosevelt Hotel

  Dette luksuriøse og historiske hotel ligger i hjertet af Manhattan, som er hjemsted for et væld af store seværdigheder. Stationen Grand Central ...

 • Dag 2 9/11 Memorial, Chinatown, Little Italy og Harlem, New York

  En dag med oplevelser i ”The Big Apple”. Det er oplagt at besøge 9/11 Memorial – mindeparken, der ligger, hvor World Trade Center lå, og som åbnede på 10-årsdagen for terrorangrebet. I mindeparken er der to Memorial Pools med navne på de personer, der mistede livet – og besøget kan ikke undgå at blive en tankevækkende oplevelse. Du kan naturligvis også vælge at gå på opdagelse i de farverige bydele Chinatown, Little Italy og Harlem. Sidstnævnte har i de senere år undergået en stor forvandling og er godt på vej til at blive metropolens nye in-sted, men trods det lever den afro-amerikanske kultur i bedste velgående og giver bydelen en særlig atmosfære. Nyd frokosten i Central Park – Manhattans grønne åndehul med bl.a. Strawberry Fields – et område, der er tilegnet John Lennon. Overvej også at tage med den gratis færge til Staten Island. Færgen sejler tæt på Ellis Island og Statue of Liberty, og du bliver præsenteret for en flot udsigt til Manhattan Skyline og Brooklyn Bridge.

  Tilkøbsmuligheder

  Hop on/Hop off All Loops - New York City tour

  48 timers hop on/hop off sightseeingbillet til Gray Lines hop on/off store rutenet på Manhattan og i Brooklyn med ialt 39 forskellige stoppesteder. En fantastisk måde at opleve New York på. Er du i New York for første gang, giver denne hop-on-billet dig det bedste overblik over byen. Bussens guide giver dig en særlig oplevelse, der foruden alt det faktuelle også indeholder personlige beretninger fra livet i New York City. Du kan frit stige af og på bussen, når du har lyst, og billetten er gyldig i hele 48 timer, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for at få flest mulige oplevelser med hjem fra den imponerende storby.

  535 kr. pr. voksen
  455 kr. pr. barn

  * 48 timers pass til Hop on/hop off busserne, over 50 stop.

  Kulinarisk rundtur i Brooklyn med lokal guide

  Tag på rundtur til fods i Brooklyn med en lokal guide og oplev, hvorfor Brooklyn er et af New Yorks bedste steder at udforske madkulturen. Du får kulinariske oplevelser inspireret af Italien, Mellemøsten, det moderne Amerika og Asien – så der er utallige smagsoplevelser i vente. Du kommer til at besøge familieejede madbutikker og få smagsprøver på udvalgte madsteder, mens guiden viser dig rundt under hele turen i det moderne nabolag. Der er maks. 12 personer på turen.

  570 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt kl. 12. Varighed 3 timer

 • Dag 3 Liberty Bell, Independence Hall og flaghistorie i Philadelphia på vejen mod Washington D.C.

  Hent bilen i Newark lufthavn i New Jersey, og sæt kurs mod Philadelphia. Byen har skrevet sig ind i amerikansk historie, da det var her, den amerikanske Uafhængighedserklæring blev underskrevet 4. juli 1776. Besøg Independence Hall, hvor den historiske begivenhed fandt sted, og se også Liberty Bell, der er et af de ikoner, amerikanerne er mest stolte af. Det var den 25-årige Betsy Ross, der syede det første amerikanske flag med 13 stjerner og 13 røde og hvide striber, og på 239 Arch Street kan du besøge huset, hvor hun boede. Dagen slutter i den amerikanske hovedstad – Washington D.C. Forkortelsen D.C. står for District of Columbia og er det område, som hovedstaden ligger inden for.

  Dagens distance: 390 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Capitol Skyline Hotel

  Nyd udsigten fra dit værelse på Capitol Skyline Hotel i Washington D.C. Fra mange af hotellets nyrenoverede værelser kan du få udsigten over Ca...

 • Dag 4 Capitol Hill, Lincoln Memorial og Det Hvide Hus i Washington D.C.

  Det er en god idé at begynde oplevelserne i hovedstaden ved Capitol-bygningen (den amerikanske kongres). Fra The Hill er der flot udsigt ud over de historiske monumenter, der enten hylder tidligere præsidenter eller faldne soldater, og som ligger på en akse fra Capitol Hill til Lincoln Memorial. Naturligvis skal du også gå en tur til Det Hvide Hus på Pennsylvania Avenue og få et kig gennem jerngitteret til magtens helt konkrete centrum. Det vil også være en god idé at sætte tid af til at opleve bydelen Georgetown, der har helt sin egen puls. Især på M Street og N Street ligger små arkitektoniske perler fra 1800-tallet side om side med trendy butikker – og om aftenen er det her i Georgetown, det sker.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Washington D.C.

  Oplev Washingtons historie og kultur på en guidet cykeltur. På cykelturen gennem gaderne udforsker du Capitol Hill, mindestedet for 2. verdenskrig, Washington-monumentet og mange andre kendte attraktioner i historiske Washington. På turen får du tips og tricks om, hvilke andre seværdigheder og begivenheder du kan se under resten af dit besøg i byen.

  335 kr. pr. voksen
  265 kr. pr. barn

  * Afgang: kl. 10.30. Varighed: 3 timer (11 kilometer i roligt tempo). Muligt at leje barnesæde eller trailer.

 • Dag 5 Arlington-kirkegården, Manassas National Battlefield Park og Shenandoah National Park

  Første oplevelse denne dag kan f.eks. være Arlington National Cementery, hvor bl.a. de tre Kennedy-brødre ligger begravet. Dagens rute går via Manassas National Battlefield Park, hvor et af de første slag i den amerikanske borgerkrig fandt sted, og via ”Monticello” – et landsted, som Thomas Jefferson (USA’s 3. præsident) byggede i nærheden af Charlotteville. Har du tid, er der guidede rundvisninger på det historiske sted. Forsæt til nationalparken Shenandoah med de skovklædte bjerge.

  Dagens distance: 138 km

  Her bor du dag 5

  Big Meadows Lodge

  Big Meadows Lodge blev opført i 1939, udelukkende af sten fra Massanutten bjergene. Dette har gjort at hotellet i dag er at finde i det nationale ...

  Tilkøbsmuligheder

  Fri adgang med nationalparkpas

  USA's nationale parksystem (NPS) omfatter omkring  400 parker, der beskytter dyrelivet, interessante landskabstyper, geologiske fænomener og historiske mindesmærker og bygninger. Langt størstedelen af USA's 59 nationalparker ligger i det vestlige USA, og især i denne del af USA er passet et godt valg. Med nationalparkpasset får du muligheden for at opleve spektakulære og varierede amerikanske landskaber udfolde sig – helt uden at bekymre dig om at betale entré ved hver park. Prisen for passet er kr. 695, der gælder for en bil med op til fire personer. Man skal ca. besøge 3 parker for at prisen på passet er tjent hjem.

  695 kr. pr. person

 • Dag 6 Via smukke Blue Ridge Parkway, Natural Bridge og Cedar Creek til Roanoke

  Ruten følger ”Blue Ridge Parkway”, som slynger sig smukt mellem bjergene. Selv om dagens rute er forholdsvis kort, er det en god idé at afsætte hele dagen til naturoplevelserne. Der er hastighedsbegrænsning på 45 mph (72 km/t), mange sving, vandfald og flotte udsigtspunkter, der kræver et stop. Det vil også være en god idé at parkere bilen og følge en af de mange afmærkede vandrestier. Ud over landskabet er en af de store attraktioner ”Natural Bridge”. Den er opstået ved, at Cedar Creek har eroderet kalkstensklipperne, og på den måde er der opstået en naturlig bro.

  Dagens distance: 235 km

  Her bor du dag 6

  Hampton Inn and Suites Roanoke Downtown

  Hotellet er beliggende centralt i Roanoke med kort afstand til restauranter, butikker og barer. På hotellet serveres der dagligt morgenmadsbuffet,...

 • Dag 7 Great Smoky Mountains National Park og Cherokee Indian Reservation

  Naturoplevelserne forsætter, og denne dag får du dem i Great Smoky Mountains National Park, der ligger på grænsen mellem staterne North Carolina og Tennessee. Det er USA’s mest besøgte nationalpark og den eneste med gratis adgang. Trods mange turister kan du sagtens få en uforstyrret oplevelse. Det er en god idé at kigge forbi nationalparkens besøgscenter og få overblik over alt det, man kan opleve, f.eks. er der i nationalparken ikke mindre end 1.400 km vandrestier, og de findes i alle længder og sværhedsgrader og er godt beskrevet. Clingmans Dome er det højeste punkt i nationalparken (2.025 m), og en asfalteret sti fører op til udsigtstårnet på toppen med den flotte udsigt over en stor del af nationalparken. Cherokee Indian Reservation ligger lige syd for nationalparken Great Smoky Mountains, og her er der forskellige muligheder for at få indblik i indianernes kultur.

  Dagens distance: 400 km

  Her bor du dag 7

  River Terrace Resort & Convention Center

  Hotellet ligger i naturlige omgivelser lige ved siden af floden Cliff Branch. Derudover er der fra hotellet bjergudsigt og mulighed for at gå på ...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Great Smoky Mountains Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Rejs med tilbage i tiden midt i Gatlinburgs "Land of the blue smoke". Blot få minutter fra USA's mest besøgte nationalpark finder du Great Smoky Mountains Under Canvas, som med udsigt til frodige skove og uberørte bjerge leder tankerne tilbage til de første opdagelsesrejsende. "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  895 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 4/4-19/11 2019.

 • Dag 8 Fort Sumter, Magnolia Plantation og The Battery i Charleston

  Ruten går gennem staten Carolina til den interessante by Charleston, der blev grundlagt af engelske immigranter allerede i 1570. Byen emmer af historie, og trods jordskælv, orkaner og krige er byen fyldt med historiske bygninger fra før borgerkrigen, og i området ”The Battery” ligger de arkitektoniske perler side om side. Fort Sumter i Charleston har skrevet sig ind i historien, og du kan tage på en sejltur ud til den lille ø, der ligger ved indsejlingen til Charleston og få historien. Den 12. april 1861 angreb sydstatstropper nemlig den amerikanske hær ved Fort Sumter, og det blev begyndelsen på den amerikanske borgerkrig. Besøger du Magnolia Plantation får du en ægte sydstatsoplevelse, da det er en typisk sydstatsplantage bygget i den arkitektoniske stil ”antebellum” fra før den amerikanske borgerkrig.

  Dagens distance: 422 km

  Her bor du dag 8

  Hampton Inn Charleston – Historic District

  Hampton Inn ligger centralt i Charleston, hvor du har mulighed for at besøge mange spændende attraktioner i byen. Charleston byder både på muse...

 • Dag 9 Historiske Beaufort og sydstatsarkitektur i Savannah

  Undervejs til Savannah kan du stoppe i Beaufort, der emmer af historisk atmosfære, ikke mindst på grund af de mange huse fra tiden før den amerikanske borgerkrig. Ikke overraskende har filmindustrien ofte brugt Beaufort som kulisse, som det var tilfældet med filmen ”Forrest Gump”. Savannah spandt engang guld på bomuldseksporten, og pengene blev bl.a. brugt på at opføre de smukke villaer, man kan se den dag i dag. Et af de smukke eksempler på sydstatsarkitektur er Andrew Low House, hvor man i øvrigt kan komme på rundvisning.

  Dagens distance: 166 km

  Her bor du dag 9

  Best Western Savannah Historic District

  Kun to minutters gang fra Savannahs havnefront ligger dette hyggelige 3-stjernede hotel. Hotellet ligger desuden i gåafstand til byens City Market...

 • Dag 10 Langs Georgias kyst til Brunswick og St. Augustine

  Ruten følger Georgias kystlinje til Brunswick, og den historiske by er oplagt til et frokoststop. St. Augustine er den ældste europæiske bosættelse i USA grundlagt allerede i 1565, og det er interessant at gå på opdagelse i det historiske centrum. Naturligvis skal du også se fortet Castillo de San Marcos, som blev opført af spanierne allerede i 1670’erne, og som det tog ikke mindre end 23 år at bygge.

  Dagens distance: 320 km

  Her bor du dag 10

  The Ponce St. Augustine Hotel

  Dette hotel ligger i den historiske by St. Augustine med udsigt over San Sebastian-floden. I nærheden findes et udvalg af butikker og restauranter...

 • Dag 11 Temapark-eldoradoet Orlando

  Nyd solen og stranden i St. Augustine eller fortsæt til Orlando med de verdensberømte temaparker. Kører du direkte til Orland, er der tid til at opleve en af de mange temaparker. Men du kan også vælge en alternativ rute og opleve Daytona Beach på vejen til Orlando. Bilkørsel er tilladt på 37 km lange strand, og det årlige motorløb på Daytona Beach har gjort byen kendt verden over.

  Dagens distance: 200 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

 • Dag 12 Magic Kingdom, Islands of Adventure, Universal Studios og mange flere i Orlando

  Der er temaparker på programmet denne dag. Mickey Mouse og hans venner er svære at komme udenom, når der skal tages et valg. Disney har hele fire forlystelsesparker, hvoraf Magic Kingdom er den klassiske Disney-park med alle de kendte tegneseriefigurer. Universal Studios er den klassiske filmpark, hvor du får et kig ind bag kulisserne i Hollywood med afsæt i Universals mange film og tv-produktioner. Naboparken – Islands of Adventure – er den lidt mere ”vilde” udgave af Universal, og er du Harry Potter-fan, er Wizarding World of Harry Potter et must.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando - 1 dags billet

  Entrebillet for en dag til enten Universal Studios eller Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning. Der findes mange slags billetter til Universal Studios og de andre parker, så spørg os for andre priser!

  1.385 kr. pr. voksen
  1.340 kr. pr. barn

  * 1 dags billet til enten Universal Studios eller Universal Islands of Adventures

 • Dag 13 Langs Floridas strande til Ft. Myers

  Fra Orlando går turen til de skønne strande ved Den Mexicanske Golf, og Ft. Myers Beach topper på listen over Floridas dejlige strande. Ft. Myers Beach er hvid sandstrand så langt øjet rækker. Hvis du vil ind til den lille hyggelige by, Ft. Myers kører der en trolley langs strandevejen, og det koster ikke mere end et par dollars. Byen ligger ved stranden og har restauranter og butikker, samt en mole med udsigt langs stranden.

  Dagens distance: 350 km

  Her bor du dag 13

  Outrigger Beach Resort

  Hyggeligt turistklasses-hotel med den mest fantastiske beliggenhed helt ned til den kridhvide sandstrand, Fort Myers Beach. Outrigger Beach Resort,...

 • Dag 14 Everglades National Park og Miami

  Du kan vælge at køre direkte til Everglades National Park med Highway 41, der bliver kaldt Tamiami Trail, og få en enestående naturoplevelse i det store subtropiske vildmarksområde The Everglades med det helt enestående dyreliv. Du kan f.eks. opleve det, hvis du stopper ved nationalparkens info-center ved Shark Valley, hvor alligatorerne ligger og soler sig lige ved parkeringspladsen. Lej en cykel eller tag med på en tur med en ranger. Hvis du vil opleve The Everglades på en tur med ”airboat”, skal du være opmærksom på, at det kun er muligt uden for nationalparken.

  Dagens distance: 250 km

  Her bor du dag 14 & 15

  Marseilles Hotel

  Hotellet ligger centralt i Miami Beach, og som gæst bor du tæt på det berømte Art Deco-område såvel som Miami Beach Convention Center. Der er...

  Tilkøbsmuligheder

  Airboat-tur i Everglades fra Miami

  Oplev alligatorer, skildpadder og andre eksotiske dyr i Everglades på en airboat-tur tværs gennem ”River of Grass” – en af verdens største og mest rolige floder. Du vil møde professionelle guider, som løbende under turen vil fortælle om vådområderne og det sprudlende og varierede dyreliv. Afslutningsvis har du mulighed for at opleve et show med kæmpende alligatorer og mulighed for et besøg i souvenirshoppen.

  350 kr. pr. voksen
  300 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 8.30 eller kl. 12.30. Varighed: 5 timer

 • Dag 15 Shopping, strandliv og sightseeing i Miami

  Shopping, strandliv eller sightseeing – alt er muligt i Miami. Er du til shopping, så overvej Aventure Mall og Bayside Market Place. Ocean Drive – et stenkast fra Atlanterhavets bølger – er Miamis svar på Santa Monica Beach i LA. Også her gælder det om at blive set! Miami South Beach er kendt for sin store koncentration af bygninger i art déco stil, og en slentretur på Collins Avenue, Washington Avenue og Lincoln Road kan bestemt anbefales. Er du på udkig efter en ikke helt almindelig oplevelse, så tag til Little Havana, som er bydelen, hvor en stor del af Miamis eksil-cubanere og andre med latinamerikansk baggrund har bosat sig og lever en hverdag, der minder mest muligt om den, de forlod. Salsarytmer strømmer ud fra butikkerne på Souhtwest Street i det centrale Miami, og vareudbuddet er overraskende anderledes – ja, selv McDonald’s har fået et spansk inspireret udseende. Hjertet i Little Havana er Southwest 8th Street – bedre kendt som Calle Ocho, og her er det eneste, der minder om USA er bilerne.

 • Dag 16 Afrejse fra Miami

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Miami.

 • Dag 17 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Miami eller New York? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - New York/Miami, inkl. skatter og afgifter
 • 14 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 15 overnatninger på hotel
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 9.950 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.895 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 9.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 15.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 20.095 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 15.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 11.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 15.395 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 11.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 9.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.995 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 9.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er til og med 11 år.
Envejsleje på USD635 betales lokalt.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot