Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Roadtrip i solskinsstaten Florida

14-dages kør-selv-ferie fra 10.095 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Oplevelserne ligger som perler på en snor på denne kør-selv-tur i Florida, der begynder og slutter i Miami. Den indeholder det bedste af Florida fra St. Augustine i nord til Key West i syd. På turen er der mulighed for at opleve Floridas dyreliv – ved Crystal River står søkøerne for oplevelsen, og i Everglades National Park er det alligatorerne. Der er afsat et par dage til at opleve de verdensberømte temaparker i Orlando.

Highlights

 • Miami South Beach med den mondæne Ocean Drive
 • Florida Keys og Key West, der er USA’s sydligste by
 • The Everglades med det interessante dyreliv
 • Naples ved Den Mexicanske Golf
 • De verdensberømte temaparker i Orlando

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Miami

  Ankomst til Miami. Bilen hentes og eftermiddagen kan bruges på at udforske en af byens mange bydele. Besøg f.eks. Miami South Beach, som har en stor koncentration af bygninger i art déco-stil, eller Castro-kvarteret som har sat et cubansk præg på byen.

  Her bor du dag 1 & 2

  Marseilles Hotel

  Hotellet ligger centralt i Miami Beach, og som gæst bor du tæt på det berømte Art Deco-område såvel som Miami Beach Convention Center. Der er...

 • Dag 2 Art deco-kvarteret, Fort Lauderdale og Jungle Island i Miami

  Den store attraktion i Miami er det berømte art deco-kvarter. Art deco-bygningerne ligger tæt på den berømte Ocean Drive, hvorfra der er adgang til den næsten endeløse sandstrand med de karakteristiske “livredderhuse”, der er inspireret af art deco-stilen. Det er i øvrigt sjældent at se en strand, der i den grad bliver kælet for. Om morgenen bliver den renset og revet, og hele tiden bliver der kørt mere sand på for at modvirke erosion. Shopping, strandliv eller sightseeing – alt er muligt i Miami.

  Er du til shopping, så overvej Aventura Mall og Bayside Market Place. Vil du have en naturoplevelse, så besøg Jungle Island, som er en temapark med eksotiske planter og dyr fra en stor del af verden. Om aftenen vil det være en idé med en tur til Fort Lauderdale, der nærmest er vokset sammen med Miami. Fort Lauderdale bliver også kaldt “Amerikas Venedig”, og der er en forrygende stemning på molen ved Lauderdale by the Sea med gademusikanter og fristende dejlige spisesteder.

  Tilkøbsmuligheder

  Airboat-tur i Everglades fra Miami

  Oplev alligatorer, skildpadder og andre eksotiske dyr i Everglades på en airboat-tur tværs gennem ”River of Grass” – en af verdens største og mest rolige floder. Du vil møde professionelle guider, som løbende under turen vil fortælle om vådområderne og det sprudlende og varierede dyreliv. Afslutningsvis har du mulighed for at opleve et show med kæmpende alligatorer og mulighed for et besøg i souvenirshoppen.

  350 kr. pr. voksen
  300 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 8.30 eller kl. 12.30. Varighed: 5 timer

 • Dag 3 Via Florida Keys og Seven Mile Bridge til Key West

  Turen til Key West går over en perlerække af øer, som bliver kaldt Florida Keys, og som bindes sammen med ikke mindre end 42 små og store broer. At passere Seven Mile Bridge, der netop er syv miles lang, er en af de store oplevelser på turen til Key West. Her er turkisblåt hav næsten så langt øjet rækker – dog lige bortset fra de rustne rester af oliemillionæren og jernbaneentreprenøren Henry Flaglers Overseas Railroad, der stod færdig i 1912. I 1935 hærgede århundredets orkan i Florida, og det gik hårdt ud over broen, som man valgte ikke at reparere. Tre år senere kunne man nemlig køre i bil til Key West.

  Byen Key West er den sydligste bebyggelse i USA og ligger kun ca. 150 km fra Cuba, og stemningen i byen er alt andet end typisk amerikansk. Sørg for at komme til Key West i god tid, så du får solnedgangen fra Mallory Square med. Sidst på eftermiddagen er Mallory Square stedet, hvor man mødes. Musikanter og gøglere står for underholdningen, og gadehandlerne har sat boder op, så stemningen er helt speciel.

  Dagens distance: 265 km

  Her bor du dag 3

  Fairfield Inn & Suites Key West

  Et ophold på hotellet lader dig nyde ø-livet i hjertet af Key West. Du kommer til at bo tæt på strand og indkøbsmuligheder – og Ernest Hemin...

  Tilkøbsmuligheder

  Snorkletur i Key West

  Udforsk det eneste levende koralrev i Nordamerika ved Key West på en 3-timers snorkletur. Du vil her opleve krystalklart vand og snorkle ved revet, hvor du vil komme tæt på den flotte natur under overfladen. Du kan på turen hoppe i vandet fra en katamaran, som er en del af de største og mest luksuriøse katamaranflåder i Florida Keys.  

  450 kr. pr. voksen
  295 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 13. Varighed: 3 timer

  Svøm med delfiner fra Key Largo

  Key Largo er en af øerne blandt Florida Keys, og er et oplagt stop på enten udturen til- eller tilbageturen fra Key West. Her kan du nemlig svømme med delfiner og lærer om dem i en 1,5 timers interaktion sammen med en instruktør. Det giver dig en helt unik oplevelse med trænede delfiner, mens du både svømmer og snorkler.

  1.680 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt Varighed: 1,5 time inkl. orientering + adgang til parken hele dagen. Vigtigt: oplevelsen kræver at du både taler og forstår det engelsk, og er min. 7 år.

 • Dag 4 Snorkling og delfinsvømning ved Key Largo

  Inden rejsen tilbage mod nord kan du bruge formiddagen til at se nogle af Key Wests seværdigheder. Forfatteren Ernest Hemingway boede i Key West fra 1931-41, og hans hus og favoritbar ”Sloppy Joe” er blandt de mest kendte. Det er også oplagt at slå et smut gennem The Everglades, som er et kæmpemæssigt subtropisk vildmarksområde med et helt enestående dyreliv. Her lever alligatorer, oddere, flamingoer, vaskebjørne og sjældne dyrearter som floridapanteren og søkoen. Der er flere indgange til Everglades National Park, og denne dag får du naturoplevelsen nemmest ved at køre fra Florida City og vestpå til Ernest Coe Visitor Center, der er et af nationalparkens besøgscentre. Anhinga Trail er en af de mange populære stier, og her kommer du tæt på dyrelivet – meget tæt endda, da du er i ”alligator country”. Har du tid, så følg den ca. 60 km lange vej gennem nationalparken til Flamingo, og du får et godt indtryk af naturen med mangrove, sumpe, regnskov og store sletter.

  Et koralrev strækker sig 320 km langs Florida Keys, og ved Key Largo ligger revet forholdsvis tæt ved kysten, hvor det er muligt at snorkle og dykke mellem farvestrålende koraller og tropiske fisk. Det er også ved Key Largo, du kan svømme med delfiner og søløver.

  Dagens distance: 155 km

  Her bor du dag 4

  Holiday Inn Key Largo

  Hotellet har to pools, kunstigt vandfald og boblebad. Hotellet har egen marina, restaurant og bar, og man kan opbevare sine værdier i receptionens...

 • Dag 5 Via Tamiami Trail eller Alligatoter Alley til Naples

  Fra Key Largo går turen til feriebyen Naples ved Den Mexicanske Golf. Du kan vælge mellem to forskellige ruter. Kør enten med Highway 41, der er kendt som Tamiami Trail, eller via Interstate 75, der er kendt som Alligator Alley. Vælger du Highway 41, kan du stoppe ved besøgscentret Shark Valley, hvor alligatorerne med stor sandsynlighed soler sig på parkeringspladsen. Det er muligt at komme med på ture med en ranger, men du kan også leje cykel og følge en asfalteret sti til et udsigtstårn og se landskabet i fugleperspektiv. Nyd resten af dagen i Naples, der har en fin badestrand og ikke mindre end 40 golfbaner!

  Dagens distance: 280 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Red Roof Plus+ & Suites Naples

  Dette nyrenoverede hotel ligger tæt på Naples’ mange gode strande. Værelserne er moderne indrettet med designermøbler, og der er tv, Wi-F...

 • Dag 6 Golfmekkaet Naples

  Florida er med langt over 1.200 golfbaner et mekka for golfspillere, og Naples på vestkysten med omkring 22.000 indbyggere har eksempelvis ikke mindre end 70 golfbaner! Ingen tvivl om, at der er udfordringer for både nybegyndere og garvede golf-entusiaster.

 • Dag 7 Thomas Edisons laboratorium i Fort Myers, Sanibel Island og Ft. Myers

  Fortsæt nordpå til Fort Myers, hvor du kan besøge opfinderen Thomas Edisons vinterbolig, der omfatter både laboratorium og en botanisk have. Edisons nabo var bilfabrikanten Henry Ford, og hans hus er også et besøg værd. Overvej også en tur til øerne Sanibel og Captiva, hvor strandene efter højvande er dækket af usædvanligt store mængder strandskaller. I Ding Darling National Wildlife Refuge på Sanibel Island kan du opleve Floridas flora og fauna på nærmeste hold på en cykel- eller kanotur. Fort Myers er et glimrende sted at nyde et par timer på en af de fine sandstrande.

  Dagens distance: 45 km

  Her bor du dag 7

  Outrigger Beach Resort

  Hyggeligt turistklasses-hotel med den mest fantastiske beliggenhed helt ned til den kridhvide sandstrand, Fort Myers Beach. Outrigger Beach Resort,...

 • Dag 8 Via St. Petersburg og søkøer i Crystal River

  Kør via St. Petersburg nordpå til Crystal River. Her kan du besøge Crystal River National Wildlife Refuge og på en sejltur opleve de udryddelsestruede søkøer. Søkoen har ingen naturlige fjender, og at den i dag er truet af udryddelse skyldes menneskets indgriben i naturen. Søkoen er planteæder og græsser på havbunden, og selv om det lyder utroligt, så er elefanten en af dens fjerne slægtninge.

  Dagens distance: 350 km

  Her bor du dag 8

  Plantation on Crystal River

  Dette hotel ligger i naturskønne omgivelser ved Kings Bay, der er hjemsted for hundredvis af udryddelsestruede søkøer, som man kan komme ud at s...

 • Dag 9 Silver Springs National Park, Ocala National Forest og St. Augustine

  Denne dag kan du f.eks. besøge Silver Springs Park. Temaparken byder på meget forskellige oplevelser – der er noget for de naturinteresserede og noget for dem, der vil være aktive. Du kan f.eks. komme med på et ”Jungle Cruise” igennem det område, hvor den oprindelige Tarzan-film blev optaget. Turen fortsætter igennem Ocala National Forest til St. Augustine på Floridas østkyst.

  Dagens distance: 200 km

  Her bor du dag 9

  The Ponce St. Augustine Hotel

  Dette hotel ligger i den historiske by St. Augustine med udsigt over San Sebastian-floden. I nærheden findes et udvalg af butikker og restauranter...

 • Dag 10 I bil på Daytona Beach og Cocoa Beach

  Brug evt. også formiddagen i St. Augustine, eller du kan vælge at opleve Daytona Beach på vejen til Cocoa Beach. Bilkørsel er tilladt på den 37 km lange strand, og det årlige motorløb på Daytona Beach har gjort byen og stranden kendt verden over. Fra Daytona Beach går turen til Cocoa Beach på østkysten, som er basen de næste dage.

  Dagens distance: 213 km

  Her bor du dag 10

  International Palms Resort & Conference Center Cocoa Beach

  Hotellet har stranden Cocoa Beach lige ude foran døren, så du let kan slappe af på stranden eller bare nyde udsigten over havet. De komfortable ...

 • Dag 11 Smukke Cocoa Beach, Kennedy Space Center og Orlando

  Cocoa Beach er nok mest kendt for sin smukke strand, hvor surfere valfarter til. Du kan også tage til Kennedy Space Center, hvor NASA udvikler og afprøver de amerikanske rumfærger. Kennedy Space Center minder faktisk mest af alt om en temapark, for alle sejl er sat til for at fortælle rumfartens historie på en underholdende og nærværende måde. Et af højdepunkterne er de imponerende IMAX-film, hvor man får fornemmelsen af selv at blive sendt ud i rummet. Du kan i øvrigt være heldig at møde en af de tidligere astronauter, der går rundt i rumdragt og snakker med de besøgende. Fra Cocoa Beach går turen til Orlando, som er det sidste stop inden hjemrejse.

  Dagens distance: 97 km

  Her bor du dag 11, 12 & 13

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

 • Dag 12-13 Universal Studios, Islands of Adventure og Magic Kingdom i Orlando

  Orlando er et af verdens mest populære rejsemål på grund af det store udvalg af attraktioner og temaparker. Den sekssporede International Drive er én “lang forlystelsespark”, hvor hoteller, restauranter og vandlande ligger tæt og med så forskellige attraktioner som et overdimensioneret pariserhjul, Madame Tussaud og Sea Life Aquarium.

  Tilbring gerne en dag med oplevelser i en af de verdensberømte temaparker i området. Disney har hele fire forlystelsesparker, hvoraf Magic Kingdom er den klassiske Disney-park med alle de kendte tegneseriefigurer. Universal Studios er den klassiske filmpark, hvor du får et kig ind bag kulisserne i Hollywood med afsæt i Universals mange film og tv-produktioner. Naboparken – Islands of Adventure – er den lidt mere ”vilde” udgave af Universal, og er du Harry Potter-fan, er Wizarding World of Harry Potter et must. Harry Potter-universet er blevet udvidet med Hogwart’s Express – en ”jernbane”, der forbinder de to parker. Det kan anbefales at købe VIP-pass, så de ofte lange køer, kan springes over.

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando - 1 dags billet

  Entrebillet for en dag til enten Universal Studios eller Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning. Der findes mange slags billetter til Universal Studios og de andre parker, så spørg os for andre priser!

  1.385 kr. pr. voksen
  1.340 kr. pr. barn

  * 1 dags billet til enten Universal Studios eller Universal Islands of Adventures

 • Dag 14 Afrejse fra Orlando

  I dag er det tid til at køre til lufthavnen, hvor bilen afleveres, og kursen sættes mod Danmark.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Kom med på et krydstogt

  Slut din rejse med manér og tag med på et fantastisk krydstogtseventyr.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med et krydstogt til Bahamas

  Drømmer du om at prøve et krydstogt? Så prøv dette 4-nætters krydstogt fra Florida til Bahamas. Alle måltider er inkluderet, og der lægges til på Royal Caribbeans egen private ø. Der findes et hav af ruter at vælge imellem - kontakt din rejseekspert for at forhøre dig om mulighederne. Et forslag kunne se således ud:

  Dag til dag program: Dag 1 - Afgang fra Port Canaveral, Orlando. Dag 2 - Til søs. Dag 3 - Nassau, Bahamas. Dag 4 - CocoCay, Bahamas. Dag 5 - Ankomst til Port Canaveral, Orlando.    

  4.895 kr. pr. person

  Forlæng rejsen med et krydstogt til det vestlige Caribien

  Afslut din kør-selv-tur med et afslappende luksus-krydstogt til Caribien. Alle måltider er inkluderet, og der kan tilkøbes drikkepakker. Du kan både glæde dig til at opleve et nyt land hveranden dag, og nyde underholdningen ombord på skibet. Kontakt din rejseekspert for at forhøre dig om rute-mulighederne. Et forslag kunne se således ud:

  Dag til dag program: Dag 1 - Afrejse fra Fort Lauderdale. Dag 2 - Til søs. Dag 3 - Labadee, Haiti. Dag 4 - Falmouth, Jamaica. Dag 5 - Til søs. Dag 6 - Cozumel, Mexico. Dag 7 - Til søs. Dag 8 - Ankomst til Fort Lauderdale.

  10.895 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Miami/Orlando, inkl. skatter og afgifter
 • 14 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 13 overnatninger på hotel
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.095 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.395 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 10.095 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.195 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.850 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 10.195 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 12.250 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 13.595 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 12.250 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 16.395 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 17.150 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 16.395 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

Der vil forekomme et højsæson tillæg på billejen fra 15/12-31/12 på kr. 1.250 pr. bil.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot