Ring til os 70 22 66 00

Roadtrip: New York, Niagara Falls & Washington D.C.

11-dages kør-selv-ferie fra 6.950 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

På denne kør-selv-tur i det østlige USA oplever du to meget forskellige storbyer – New York og Washington D.C. Den ene er med sine 8,3 millioner indbyggere den største by i USA, og den anden er USA’s hovedstad. Det er samtidig en kør-selv-tur, der giver et godt indtryk af det østlige USA. Der venter naturoplevelser i Appalachian Mountains og i området ved Finger Lakes – og ikke mindst ved Niagara Falls. De historiske oplevelser får du især i Philadelphia, hvor den amerikanske Uafhængighedserklæring blev underskrevet, og ved Gettysburg, der spillede en vigtig rolle i den amerikanske borgerkrig.

Highlights

 • Niagara Falls fra den canadiske side
 • Torontos mange “udenlandske” kvarterer
 • Naturoplevelser ved Finger Lakes
 • Udsigten fra Capitol Hill i Washington D.C.
 • Historiens vingesus i Philadelphia
 • Et møde med Amish-folket i Pennsylvania

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til New York

  Du ankommer til New York, og du kan nå at få en bid af ”The Big Apple” denne dag. New York er et overflødighedshorn af oplevelser og er en af de storbyer, man aldrig bliver færdig med.

  Her bor du dag 1 & 2

  The Roosevelt Hotel

  Dette luksuriøse og historiske hotel ligger i hjertet af Manhattan, som er hjemsted for et væld af store seværdigheder. Stationen Grand Central ...

  Tilkøbsmuligheder

  Hop on/Hop off All Loops - New York City tour

  48 timers hop on/hop off sightseeingbillet til Gray Lines hop on/off store rutenet på Manhattan og i Brooklyn med ialt 39 forskellige stoppesteder. En fantastisk måde at opleve New York på. Er du i New York for første gang, giver denne hop-on-billet dig det bedste overblik over byen. Bussens guide giver dig en særlig oplevelse, der foruden alt det faktuelle også indeholder personlige beretninger fra livet i New York City. Du kan frit stige af og på bussen, når du har lyst, og billetten er gyldig i hele 48 timer, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for at få flest mulige oplevelser med hjem fra den imponerende storby.

  535 kr. pr. voksen
  455 kr. pr. barn

  * 48 timers pass til Hop on/hop off busserne, over 50 stop.

 • Dag 2 Frihedsgudinden, Ellis Island og Harlem i New York

  En dag med oplevelser i New York – og der er uanede muligheder. Hvis du vil opleve Frihedsgudinden på Liberty Island, der siden 1886 har været symbol på frihedens og mulighedernes land, er der forskellige muligheder. En af de gratis muligheder er at tage med færgen til Staten Island og se Frihedsgudinden på afstand, og samtidig får du et view til Lower Manhattans Skyline. Færgeturen tager ca. 25 min. Vil du tættere på Frihedsgudinden på Liberty Island, skal du sejle med f.eks. Statue Cruises, og du kommer i land og hilser på ”gudinden” og derefter sejle videre til Ellis Island, der for mange immigranter har været det første møde med USA. Det kunne også være en ide at tage til bydelen Harlem, der i de senere har undergået en sand forvandling. Bydelen er godt på vej til at blive New Yorks nye in-sted, men multietniske Harlem er heldigvis stadig gennemsyret af afro-amerikansk kultur, der sørger for, at man får oplevelser, der ikke findes andre steder i New York.

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Manhattan

  En tur i helikopter over Manhattan er den ultimative New York oplevelse. Du oplever en flot udsigt til Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og Ellis Island, før turen følger Hudson River og giver dig hele Manhattan oplevelsen på nært hold med Chrysler-bygningen, Empire State Building og Central Park. Flyveturen  varer 15 minutter og afgår fra Downtown Manhattan Heliport på det sydlige Manhattan.

  1.890 kr. pr. person

  * Varighed: 15 minutter

  Kulinarisk rundtur i Brooklyn med lokal guide

  Tag på rundtur til fods i Brooklyn med en lokal guide og oplev, hvorfor Brooklyn er et af New Yorks bedste steder at udforske madkulturen. Du får kulinariske oplevelser inspireret af Italien, Mellemøsten, det moderne Amerika og Asien – så der er utallige smagsoplevelser i vente. Du kommer til at besøge familieejede madbutikker og få smagsprøver på udvalgte madsteder, mens guiden viser dig rundt under hele turen i det moderne nabolag. Der er maks. 12 personer på turen.

  570 kr. pr. person

  * Afgang: dagligt kl. 12. Varighed 3 timer

 • Dag 3 En tur på bar i Ithaca

  Bilen hentes i Newark lufthavn, som ligger 25 minutter med toget fra Penn Station på Manhattan. Herfra er du hurtigt ude i forstaderne, og ruten går tværs igennem staten New York til Ithaca. Byen er præget af de mange studerende fra Cornell University, Ithaca College og Tompkins Cortland Community College – og er efter sigende den amerikanske by med flest barer pr. indbygger.

  Nyd aftenen i Ithaca.

  Dagens distance: 355 km

  Her bor du dag 3

  Marriott Ithaca Downtown on the Commons

  Hotellet ligger centralt i Ithaca og byder på mange attraktioner i gåafstand. Det er muligt at se på de flotte vandfald i området eller det hyg...

 • Dag 4 Finger Lakes, Niagara Falls fra den smukke canadiske side og Skylon Tower

  På dagens rute kører du igennem området Finger Lakes i den centrale del af staten New York. Finger Lakes refererer til 11 smalle, langstrakte søer, der på et landkort ligner en fremstrakt hånd. Landskabet veksler mellem blanke søer, skovområder og frugtbart landsbrugsland, og de mange søer skaber et mikroklima, der er ideelt til vindyrkning. Det er sikkert en overraskelse for mange, at der er tale om det største amerikanske vinområde øst for Californien. Der ligger omkring 100 vingårde i området, og er du interesseret i vinsmagning, er det bl.a. muligt ved Watkins Glen ved den sydlige del af Lake Seneca.

  Fra Finger Lakes er der ikke langt til Niagara Falls, der faktisk består af tre vandfald: Horseshoe Falls på den canadiske side og de mindre American Falls og Bridal Veil på den amerikanske side. Der er ingen tvivl om, at Niagara Falls er flottest fra den canadiske side, hvor der er frit udsyn til det hesteskoformede vandfald med en bredde på 750 m og et fald på 56 m. Den bedste måde at opleve Niagara Falls på er på en sejltur med ”Hornblower” (fra den canadiske side) , hvor du kommer tæt på vandfaldet og virkelig får en fornemmelse af den enorme kraft, der ligger i vandmasserne. At se Niagara Falls ligge badet i lys om aftenen er også en stor oplevelse, og den fås bedst fra toppen af Skylon Tower.

  Dagens distance: 270 km

  Her bor du dag 4

  Hilton Fallsview Niagara Falls

  Hotellet ligger tæt på Niagara Falls på den smukke canadiske side, så der er rig mulighed for at opleve de spektakulære vandfald. Værelserne ...

  Tilkøbsmuligheder

  Sejltur ved Niagara Falls

  De tre vandfald – American Falls, Bridal Veil Falls og det gigantiske Horsehoe Falls udgør Niagara Falls. Ét er at se vandfaldene, noget andet er at være så tæt på, at man mærker vandmassernes enorme kraft. Den oplevelse får du på en sejltur med Maid of the Mist fra den amerikanske side af vandfaldene.

  150 kr. pr. voksen
  110 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt hvert 15. minut fra 17/5-3/11. Varighed: 20 minutter

 • Dag 5 På opdagelse i Toronto, CN-tårnet og Torontos bilfri øer

  Turen går i dag til Toronto, hvor du kan gå på opdagelse i nogle af de mange interessante kvarterer. Spis f.eks. morgenmad i Little Italy, frokost i Chinatown og aftensmad i Greektown – det er ikke mange steder i verden, du kan gøre dette på én og samme dag! Skab dig et overblik over Toronto by fra det høje CN-tårn, hvor udsigten er helt fantastisk eller nyd en middag i deres restaurant, der langsomt drejer rundt. Du kan også tage forbi Distillery-kvarteret og se de gamle pakhuse, der i dag huser både gallerier, restauranter og bryggerier. En cykeltur rundt i byen kan også være en god idé, og du kan med fordel tage cyklen med på færgen over til Torontos centrale øer, der ligger lige ud for byen. Her kører der ingen biler, og der er grønt og frodigt over det hele. Trænger du til at slappe af og nyde det gode vejr, kan du slå dig ned på stranden, og skal der mere fart over feltet, finder du også en mindre forlystelsespark.

  Dagens distance: 130 km

   

  Her bor du dag 5

  Bond Place Hotel

  Hotellet ligger centralt i storbyen Toronto. Med hotellets fremragende beliggenhed er der mange muligheder for at opleve kulturen og de mange attra...

 • Dag 6 Natur og tømmerhistorie i Williamsport, Pennsylvania

  På vejen mod Williamsport kommer du forbi et væld af små statsparker og -skove – hvis du vil opleve skøn natur, er det bare at vælge et naturområde og parkere bilen. Du kan f.eks. køre gennem Tioga State Forest, som er fyldt med gode vandreruter og udsigtspunkter. Dagens mål er den tidligere tømmerby Williamsport, som blev grundlagt sent i det 18. århundrede. På Thomas T. Taber Museum kan du få et godt overblik over områdets historie, lige fra livet for de oprindelige indianske folk til de europæiske nybyggere og deres efterkommere og fra tidlig maskineri fra tømmerindustrien til imponerende victorianske kjoler brugt i byen.

  Dagens distance: 470 km

  Her bor du dag 6

  SureStay Collection by Best Western Genetti Hotel

  Hotellet ligger i Williamsport, som byder på mange spændende attraktioner, heriblandt vingårde, sejlture på floden Susquehanna, forlystelsespar...

 • Dag 7 Natur i Appalachian Mountains og historie i Gettysburg på vejen mod Washington D.C.

  Du får en stor naturoplevelse i Appalachian Mountains og langs Susquehanna River på ruten gennem staten Pennsylvania. Ved Gettysburg fandt det blodigste slag i den amerikanske borgerkrig sted i juli 1863. Antallet af dræbte, sårede og savnede nåede op på det astronomiske tal 51.000. Besøg Gettysburg National Military Park og få historien om slaget, der endte med, at sydstatshæren blev besejret. Borgerkrigen sluttede ikke med slaget ved Gettysburg, men det blev et vendepunkt. Fire måneder senere indviede præsident Abraham Lincoln en kirkegård på slagmarken, og i den forbindelse holdt han sin berømte Gettysburg-tale, hvor budskabet var, at slaveriet i sydstaterne skulle forbydes. Talen var kort og præcis og på kun 272 ord og er i øvrigt gengivet i Lincoln Memorial i Washington D.C.

  Denne dag er der desuden mulighed for en meget anderledes amerikansk oplevelse: et møde med Amish-folket. Et sikkert tegn er de sorte hestevogne med kaleche, man møder på vejene. Sekten lever isoleret fra det øvrige samfund og stort set på samme måde som, da deres europæiske forfædre kom hertil i 1600-tallet. Amish-folket lever efter den overbevisning, at brugen af moderne teknologi er ensbetydende med forfængelighed, og derfor er bl.a. traktorer, biler og elektricitet bandlyst.

  Dagens mål er den amerikanske hovedstad, der er meget anderledes end andre amerikanske storbyer, f.eks. er skyskraberne ”forvist” til byens business district. Det er en god idé at begynde oplevelserne i hovedstaden ved Capitol. Fra Capitol Hill er der et flot view ud over de historiske monumenter, der enten hylder tidligere præsidenter eller faldne soldater, og som ligger på en akse fra Capitol Hill til Lincoln Memorial.

  Dagens distance: 330 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Capitol Skyline Hotel

  Nyd udsigten fra dit værelse på Capitol Skyline Hotel i Washington D.C. Fra mange af hotellets nyrenoverede værelser kan du få udsigten over Ca...

 • Dag 8 Capitol Hill, Det Hvide Hus, Arlington-kirkegården og Lincoln Memorial i Washington D.C.

  Mange af de kendte bygninger i ”magtens centrum” bliver brugt som baggrund i fjernsynets nyhedsudsendelser, så det er næsten som at have været der før. Men det er nu en oplevelse at stå på trappen til Lincoln Memorial, hvor borgerretsforkæmperen Martin Luther King i 1963 holdt sin historiske tale ”I have a Dream”, og at se Det Hvide Hus på Pennsylvania Avenue og den 169 m høje obelisk, der er rejst til minde om USA’s første præsident, George Washington. Der skulle også gerne blive tid til at besøge Arlington-kirkegården med de endeløse rækker af hvide gravsten. De tre Kennedy-brødre er blandt de mest prominente, der er begravet på Arlington. Om aftenen vil det være en god ide at tage til bydelen Georgetown, der har sin helt egen puls.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i Washington D.C.

  Oplev Washingtons historie og kultur på en guidet cykeltur. På cykelturen gennem gaderne udforsker du Capitol Hill, mindestedet for 2. verdenskrig, Washington-monumentet og mange andre kendte attraktioner i historiske Washington. På turen får du tips og tricks om, hvilke andre seværdigheder og begivenheder du kan se under resten af dit besøg i byen.

  335 kr. pr. voksen
  265 kr. pr. barn

  * Afgang: kl. 10.30. Varighed: 3 timer (11 kilometer i roligt tempo). Muligt at leje barnesæde eller trailer.

 • Dag 9 Independence Hall og Frihedsklokken i Philadelphia

  Hvis der er en by, der har skrevet sig ind i den amerikanske historie, så er det Philadelphia. Byen spillede en vigtig rolle i forbindelse med de 13 koloniers løsrivelse fra den engelske kolonimagt og kan betegnes som nationens vugge. Her blev Uafhængighedserklæringen forfattet og underskrevet, og her blev det første amerikanske flag med de 13 stjerner og de karakteristiske røde/hvide striber syet. Tag på opdagelse i Philadelphia og oplev bl.a. Independence Hall, hvor Thomas Jefferson den 4. juli 1776 læste Uafhængighedserklæring op, og se Frihedsklokken – amerikanernes vigtigste frihedsikon, der forkyndte budskabet.

  Dagens distance: 225 km

  Her bor du dag 9

  Holiday Inn Express – Midtown

  Hotellet ligger centralt placeret i storbyen Philadelphia. Der er fra hotellet ikke langt til restauranter og butikker. Ydermere ligger attraktione...

 • Dag 10 Ankomst til New York

  Der køres til New York, hvor bilen afleveres. Der er afrejse fra New York.

  Du kan også vælge at flyve hjem fra Philadelphia.

  Dagens distance: 165 km

 • Dag 11 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Washington D.C. eller New York? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - New York t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 7 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 9 overnatninger på hotel
 • Inkl. sejltur ved Niagara Falls
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 7.350 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 9.895 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 7.350 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 6.950 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 9.495 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 6.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 8.695 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.650 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 8.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 14.595 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 10.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er til og med 11 år.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot