Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Route 66 - Risskov Rejser

Roadtrip på Route 66

17-dages kør-selv-ferie fra 10.695 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Kør-selv-turen fra Chicago til Santa Monica følger i sporet på Route 66 – den legendariske hovedvej, som fik sit vejnummer i 1926, og som hurtigt blev en af landets vigtigste øst-vest-hovedveje. Vejen var især i 1950’erne med til at skabe den helt specielle amerikanske kultur med diners, drive-in-biografer og moteller. I 1966 blev Route 66 overhalet indenom af I-40, og selv om kun mindre strækninger af den oprindelige vej er bevaret, er vejen på vej til at blive et amerikansk ikon. Ruten går gennem otte delstater, og de små 4.000 km er en rejse gennem et andet USA.

Highlights

 • Autentisk 50’er nostalgi i små byer
 • Storbyen Chicago – Barack Obamas hjemby
 • Udsigten fra Gateway Arch i St. Louis
 • Grand Canyon National Park
 • Mr. D’z Route 66 Diner i Kingman
 • “The Cadillac Ranch” i nærheden af Amarillo
 • Indianerkultur i Santa Fe og Albuquerque

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Chicago

  Kør-selv-turen begynder i den tredjestørste by i USA. Chicago er især kendt for sine skyskrabere og flotte skyline – og i de senere år også som Barack Obamas hjemby.

  Her bor du dag 1 & 2

  Chicago’s Essex Inn

  Hotellet ligger i Chicago og tæt på mange af byens spændende attraktioner. Du kan blandt andet besøge Grant eller Millennium Park, Willis Tower...

 • Dag 2 Navy Pier, sejltur på Chigaco River og Grant Park i Chicago

  Dagen er afsat til oplevelser i Chicago. Snyd ikke dig selv for en tur op til den flotte udsigt fra 94. etage i John Hancock Centeret, og Navy Pier bør også med i dagens program. Den næsten en km lange havnekaj, der strækker sig ud i Lake Michigan er fyldt med stemning og underholdning. Vil du opleve Chicagos flotte skyline og de imponerende bygninger, så tag med på en sejltur på Chicago River. Senere kan du tage en slentrerur på Magnificent Mile, som er Chicagos Fifth Avenue, og kig evt. indenfor i butikscenteret Water Tower Place. Du kan naturligvis også vælge at bruge tiden i Grant Park med de mange museer.

 • Dag 3 På Route 66 til St. Louis

  Bilen hentes, og du kan begive dig ud på Route 66, som i en menneskealder forbandt Midtvesten med Californien. I slutningen af 1960’erne mistede Route 66 sin betydning, og i dag er kun mindre strækninger bevaret. Til gengæld er vejens kulturhistoriske værdi blevet genopdaget, og vejen er blevet et nationalt klenodie.

  I staten Illinois er der flere velbevarede strækninger af Route 66, og man kan køre langt på den oprindelige rute uden at skulle på Interstate 55. Et stop ved Sinclair-tankstationen i Odell, der nu fungerer som besøgscenter, kan anbefales, og i Springfield kan du f.eks. besøge Shea’s Gas Station Museum. Den store attraktion i St. Louis er den 193 m høje stålbue ”Gateway Arch”, der blev bygget til minde om nybyggerne, der udforskede og bosatte sig i området vest for Mississippi. Det mest overraskende er nok, at man indvendigt kan komme til tops i stålbuen og komme op til en fortryllende udsigt over byen og floden.

  Dagens distance: 480 km

  Her bor du dag 3 & 4

  Hilton St. Louis Downtown

  Dette 4-stjernede hotel er placeret lige op ad St. Louis Ballpark Village, som er hjemsted for sport, underholdning, restauranter og livligt nattel...

 • Dag 4 På opdagelse i St. Louis

  Du har i dag mulighed for enten at nyde dagen i den spændende og pulserende storby St. Louis. Hvis du ønsker at køre en tur, så kan Meramec Caverns anbefales, da det ikke ligger langt fra byen. Meramec Caverns er navnet på et kæmpe hulesystem, som er dannet af erosion af kalkstensaflejringer gennem millioner af år.

 • Dag 5 Route 66-ikonerne The Blue Whale og Round Barn inden Springfield

  Dagens rute følger Route 66 fra St- Louis til Springfield. På vejen til Springfield kan du stoppe i den lille by Arcadia og se et af Route 66-ikonerne – den rødmalede Round Barn bygget i 1898.

  Dagens distance: 350 km

  Her bor du dag 5

  Best Western Route 66 Rail Haven

  Hotellet ligger i et smukt landskab i Springfield, hvor du kan opleve en klassisk del af den historiske Route 66. Værelserne er komfortable og hyg...

 • Dag 6 Til Oklahoma City

  På dagens rejse kommer du gennem det sydøstlige hjørne af Kansas til Oklahoma, der er den stat, der har den længste oprindelige Route 66-strækning. I byen Catoosa kan du se Route 66-ikonet The Blue Whale. Når du ankommer til Oklahoma City vil du opleve ægte cowboy-stemning. Butikkerne vrimler med western-tøj, hesteudstyr mm. Kan du ikke få nok af cowboys, så anbefaler vi at besøge verdens største kvægmarked, Oklahoma National Stockyards. Her bliver der hver uge handlet kvæg på ægte cowboy-manér.

  Er du mere til afslapning, så sæt dig blot på en af byens mange cafeer og restauranter og nyd den helt specielle stemning.

  Dagens distance: 460 km

  Her bor du dag 6

  Homewood Suites by Hilton Oklahoma City, Bricktown

  Hotellet ligger lige i hjertet at et underholdende område, hvor der ikke er langt til diverse butikker, restauranter og natteliv. Hvis du er inter...

 • Dag 7 Besøg tidslommebyer på Route 66 og kvægbyen Amarillo

  I forstaden Bethany kan du kigge indenfor i The Trading Post, der har et kæmpe udvalg af Route 66-souvenirs. Stop også i byen Clinton og se The Route 66 Museum, der fortæller seks årtiers historie om Route 66. Oplev også de små byer Sayre, Erick og Texola, hvor det er som om, tiden står stille. Du krydser grænsen til Texas, og et stop i byen Shamrock anbefales på grund af attraktionerne The Tower Station og U-Drop Inn Café. I 1929 valgte Phillips Petroleum at placere deres første benzinstation i Texas i byen McLean, og benzinstationen står her endnu og er også et stop værd. Den lille by Groom med under 600 indbyggere ca. 40 miles øst for Amarillo vil også gøre opmærksom på sig selv – og det er med et vandtårn, der hælder som det skæve tårn i Pisa, og et kæmpe kors, der er 60 m højt. Amarillo er centrum for kvæghandlen og byder på ægte cowboystemning og megastore steaks – og de største bliver serveret på Big Texas Steak Ranch.

  Dagens distance: 420 km

  Her bor du dag 7

  Days Inn by Wyndham Amarillo East

  Hotellet ligger centralt i Amarillo, hvilket gør det muligt at gå til attraktioner som American Quarter Horse Hall of Fame og byens kunstmuserum....

 • Dag 8 Bil-museer, bil-monumenter og Albuquerque

  Fra Amarillo går turen vestpå til New Mexico, men først skal du se The Cadillac Ranch. 10 Cadillac’er står med forenden begravet i marken og siges at være en hyldest til friheden ”on the road”. Tag et coffee-stop i byen Adrian. The Midpoint Cafe ligger præcis midtvejs mellem Chicago og Los Angeles, og menu og indretning er som dengang i 50’erne. Du kommer igennem Santa Rosa, hvor du kan besøge Route 66 Auto Museum. I Albuquerque er der en velbevaret strækning på 18 miles af Route 66 med typiske moteller og restauranter.

  Dagens distance: 450 km

  Her bor du dag 8 & 9

  Best Western Plus Rio Grande Inn

  Hotellet har en skøn beliggenhed tæt på nogle af Albuquerques bedste attraktioner. Du bor tæt på den gamle bydel i Albuquerque, hvor der er et...

 • Dag 9 Indianer-kultur og -kvalivarer i Albuquerque

  En dag med sightseeing i Albuquerque, der er den største by i New Mexico, og selve hovedgaden, Central Avenue, er Route 66. Den historiske del af byen emmer af spansk atmosfære, og ved Old Town Plaza sælger indianerne deres karakteristiske smykker, smukke lervarer og vævede tæpper. Besøg Indian Pueblo Cultural Center, der er et kulturcenter drevet af indianerlandsbyerne i oplandet, og her får man et fint indblik i de 19 landsbyers historie og i indianernes kultur.

  Hotel

  Best Western Plus Rio Grande Inn

  Hotellet har en skøn beliggenhed tæt på nogle af Albuquerques bedste attraktioner. Du bor tæt på den gamle bydel i Albuquerque, hvor der er et...

 • Dag 10 Via Gallup og Petrified Forest National Park til Holbrook

  Ruten går via Gallup, som har en flot hovedgade med mange neonskilte fra 50’erne. Dagens store naturoplevelse får du i Petrified Forest National Park med 225 mio. år gamle forsteninger af store nåletræer, og nationalparken er den eneste, hvor den historiske Route 66 har gået igennem. Holbrook har en meget klassisk Route 66-hovedgade, og her kan du nemt finde en typisk ”diner”. Byen har i øvrigt noget så specielt som et Wigwam Motel, der stammer fra 1950’erne.

  Dagens distance: 420 km

  Her bor du dag 10

  Americas Best Value Inn Holbrook

  Motellet ligger med 20 minutters kørsel fra nationalparken Petrified Forest, og kort afstand til Dinosaur, Park og Museum of the Americas. På mot...

 • Dag 11 Barringer-krateret, Flagstaff og Grand Canyon

  Det er ikke så tit, man får chancen for at se et meteorkrater, men vest for Holbrook har du chancen. Her ligger det mere end 150 m dybe Barringer-krater med en diameter på 1.200 m, der blev dannet for 50.000 år siden. Fortsæt vestpå via Flagstaff og Williams til Grand Canyon, som for mange er den ultimative USA-oplevelse. At stå her ved den 440 km lange og 1,6 km dybe kløft og være vidne til det skiftende farvespil er en uforglemmelig oplevelse.

  Dagens distance: 290 km

  Her bor du dag 11

  Yavapai Lodge West

  Nyd at bo tæt på den smukke kløft Grand Canyon og Grand Canyon National Park, hvor du på en 15-minutters gåtur er fremme ved den sydlige del a...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Grand Canyon Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Besøg Grand Canyon Under Canvas og oplev lejrens 160 hektar ren natur med base i dit eget luksuriøse telt! Brug dagene på at udforske et af verdens syv naturlige vidundere, Grand Canyon, eller deltag i aktiviteter som guidede rideture eller måske en flyvetur i helikopter over området? Uanset om I er et par eller en familie, sørger Grand Canyon Under Canvas med garanti for en uforglemmelig ferieoplevelse! "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  840 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 9/4-26/10 2020.

 • Dag 12 Solopgang over Grand Canyon og videre til Williams

  Der er ikke noget som solopgangen ved Grand Canyon, så hvorfor ikke stå tidligt op og få den oplevelse med.

  Dagens distance: 191 km

  Her bor du dag 12

  Travelodge Williams

  Hotellet er placeret lige ud til den historiske Route 66, der strækker sig fra Chicago til Los Angeles. Der er spændende ting at fordybe sig i, i...

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Grand Canyon fra Grand Canyon

  Der er ikke noget, der slår en helikoptertur over Grand Canyon! Den bedste oplevelse får du om morgenen og formiddagen, hvor sigtbarheden oftest er bedst. Det er vigtigt at bestille turen hjemmefra. Turen varer 30 min. og har afgang fra Grand Canyon.  

  1.535 kr. pr. voksen
  1.490 kr. pr. barn

  * Afgange: mange gange dagligt fra kl. 7.30 Varighed: 25 - 30 minutter.

 • Dag 13 Via Kingman og Hoover Dam til gambling, shopping og museer i Las Vegas

  Fra Williams går det igen vestpå, og du er endnu en gang på et autentisk stykke af Route 66, og her ligger byerne Seligman og Kingman, der emmer af nostalgi. Man kan næsten få det indtryk, at livet har stået stille, siden Route 66 mistede sin betydning. Kig indenfor i Mr. D’s Route 66 Diner i Kingman og få en ægte Route 66-oplevelse. Dagens rute fortsætter via Hoover Dam, der er et imponerende bygningsværk, inden du når Las Vegas.

  Her i Nevadas ørken kan du komme hele verden rundt – til Luxor-pyramiderne, Eiffeltårnet og New York. Bare det at gå en tur ned ad The Strip med de berømte kasinohoteller er en oplevelse – og du skal ikke nøjes med at opleve dem udefra! Det er helt legalt at kigge indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer, selv om du ikke er interesseret i at satse din formue. Selv om Las Vegas primært er en spilleby, er der også et par interessante museer – The Neon Museum, hvor byens gigantiske neoskilte ender deres dage, og The Atomic Testing Museum, der fortæller historien om atomprøvesprængningerne i Nevadas ørken. Er du interesseret i at shoppe, har Las Vegas alt fra eksklusive shoppingmalls langs the Strip til outlets med mærkevarer til spotpriser.

  Dagens distance: 354 km

   

  Her bor du dag 13 & 14

  Tropicana Doubletree by Hilton

  På dette hotel kommer du ikke til at mangle noget. Således er der på hotellet både syv forskellige restauranter og eget spaområde med fuld ser...

  Tilkøbsmuligheder

  Helikoptertur over Las Vegas

  Las Vegas er byen, der aldrig sover, og faktisk er Las Vegas allermest fascinerende om aftenen, når de mange kasinoer og hoteller ligger badet i lys. Oplev det på en helikoptertur. Turen varer 12 - 15 min., og du får et godt indtryk af byen, der lyser op i ørkenen, og som i 1950'erne kun var på størrelse med en dansk provinsby. Oveni bliver du hentet af en limousine på dit hotel.

  710 kr. pr. voksen
  660 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 20.15. Varighed: Turen varer 1,5-2 timer, hvor af 12-15 minutter er i helikopter. Inkl. limousine transfer.

 • Dag 14 Las Vegas

  Ruten går gennem Mojave Desert, og inden du kommer til Barstow, kan stoppe og opleve Calico Ghost Town. I 1880’erne var der ikke meget spøgelsesby over Calico, der var omgivet af sølvminer. I Barstow kan du besøge Route 66 Mother Road Museum. Du kan også vælge at køre direkte til Santa Monica og sætte punktum for Route 66-oplevelsen.

  Dagens distance: 470 km

 • Dag 15 Gennem Mojave Desert, spøgelsesbyen Calico og Los Angeles

  Ruten går gennem Mojave Desert, og inden du kommer til Barstow, kan stoppe og opleve Calico Ghost Town. I 1880’erne var der ikke meget spøgelsesby over Calico, der var omgivet af sølvminer. I Barstow kan du besøge Route 66 Mother Road Museum. Du kan også vælge at køre direkte til Santa Monica og sætte punktum for Route 66-oplevelsen.

  Her bor du dag 15

  Hotel Carmel by the Sea

  Hotellet ligger centralt i Santa Monica tæt på shopping, caféliv, strand og den berømte Santa Monica Pier. Hotellet har to restauranter og to h...

  Tilkøbsmuligheder

  Cykeltur i Santa Monica og Venice Beach

  Udforsk historiske gader og fascinerende arkitektur på en guidet cykeltur i Santa Monica og Venice Beach. Gennem et italienskinspireret landskab vil du få mulighed for at se skulpturer og graffitivægge, som er skabt af anerkendte gadekunstnere. På turen er der guider, der viser dig disse åbne gallerier på gaderne og giver dig et indblik i kunstnernes visuelle verden.

  555 kr. pr. voksen
  395 kr. pr. barn

  * Afgang: Dagligt kl. 11. Varighed: 2-3 timer ( 12 kilometer i roligt tempo).

 • Dag 16 Afrejse fra Los Angeles

  Bilen afleveres i lufthavnen, og der er afrejse fra Los Angeles.

 • Dag 17 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Chicago eller Las Vegas? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Chicago/Los Angeles, inkl. skatter og afgifter
 • 14 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 15 overnatninger på hotel
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.695 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 13.550 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 10.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.895 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 13.995 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 10.895 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 12.695 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 16.195 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 12.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 16.295 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 20.495 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 16.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.
Envejsleje på USD675 betales lokalt.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot