Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Eventyr i nord: San Francisco – Seattle

12-dages kør-selv-ferie fra 8.795 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

En kør-selv-tur spækket med naturoplevelser i staterne Californien, Oregon og Washington, der alle tre har Stillehavet som nabo. I Redwood National Park kommer du til at stå ansigt til ansigt med verdens højeste træer, og to nationalparker i Oregon er et møde med både aktive og udslukte vulkaner. Læg hertil Stillehavskysten, der bidrager med skønne strande, afvekslende landskaber og hyggelige byer, hvor livet leves i et lidt andet tempo. De tre meget forskellige storbyer – San Francisco, Portland og Seattle – binder oplevelserne sammen og understreger USA’s fascinerende forskelligheder.

Highlights

 • Storbyerne San Francisco, Portland og Seattle
 • Verdens højeste træer i Redwood National Park
 • Vinoplevelser i Californien og Oregon
 • Aktive vulkaner i staten Washington
 • Pike Place Market med de underholdende fiskehandlere
 • Skønne naturoplevelser ved Stillehavskysten

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til San Francisco

  Ankomst til San Francisco, og du er klar til at indtage den fascinerende storby.

  Her bor du dag 1 & 2

  Union Square Hotel

  Dette hotel har en fantastisk beliggenhed midt på Powell St. – en af San Franciscos mest populære gader. Her kan du tage den gamle kabelvogn op...

 • Dag 2 Fisherman's Wharf, Alcatraz og de ikoniske sporvogne i San Francisco

  Tag f.eks. til Fisherman’s Wharf, hils på søløverne ved Pier 39 og besøg evt. Aquarium of the Bay. En idé kunne også være at tage en tur med en af sporvognene, der kæmper sig op ad de stejle bakker. Linjen Powell-Hyde byder på de bedste udsigter, og i krydset Hyde St. og Lombard St. kan du stå af og fotografere verdens mest snoede vej, Lombard Street. Overvej også en tur til fods over Golden Gate Bridge eller tag til bydelene Haight og Ashbury, hvor du kan genopleve 60’ernes hippiekultur. Fra San Francisco er der kun et kvarters sejlads til Alcatraz, hvor USA’s bedst bevogtede fængsel lå indtil 1963 – og det er en af den slags oplevelser, du ikke må gå glip af.

  Tilkøbsmuligheder

  Guidet cykeltur i San Francisco

  San Francisco er nem at opleve til fods - og bestemt også på cykel. Denne 3-timers cykeltur begynder ved Fisherman's Wharf, følger havnefronten, går via Fort Mason over Golden Gate Bridge til Sausalito - og der er guide med på hele turen. Turen tilbage til San Francisco foregår med færge - og du kan evt. blive lidt længere i Sausalito og udforske området på egen hånd, hvis du har lyst til det. Turen er en alletiders familietur!  

  430 kr. pr. voksen
  275 kr. pr. barn

  * Afgang: kl. 10 hver dag og også kl. 11.30 i juli og august. Varighed: 3 timer Inkl. leje af cykel, alt nødvendigt cykeludstyr og færgebillet.

 • Dag 3 Via Golden Gate bridge, Muir Woods National Monument og californiske vinområder til Fort Bragg

  Bilen hentes i byen, og det er tid til at tage afsked med San Francisco, og det bliver via Golden Gate Bridge. Du kan evt. tage en afstikker til Muir Woods National Monument, der er det sydligste sted i Californien, man kan se de majestætiske redwoods. Turen nordpå går via Californiens kendte vinområder, og her vil det være oplagt med et stop. Der fortsættes ud til Stillehavskysten, og landskabet skifter synligt karakter. Der er mange naturskønne steder at stoppe undervejs, og et eksempel er fyrtårnet ved Cabrillo Point. Dagen slutter i Fort Bragg, og her er havnen omdrejningspunktet. Der bliver fanget fisk i store mængder, og herfra udskibes meget af det tømmer, der kommer fra skovene i det nordlige Californien.

  Dagens distance: 247 km

  Her bor du dag 3

  Best Western Vista Manor Lodge

  Hotellet ligger i Fort Bragg, hvor du bor tæt på motorvejen og spændende attraktioner som f.eks. Redwood National Park, hvor du kan se nogle af ...

  Tilkøbsmuligheder

  California Wine Country

  Besøg berømte Napa Valley på denne bustur fra San Francisco, som samtidig er en af Napas bedste vinsmagningsture. Vi besøger nogle af de bedste vingårde og både lærer om- og smager på den gode vin, der produceres. Turen foregår i en luksusbus med engelsktalende guide og inkluderer stop på 2-3 vingårde f.eks:

  • Kirkland Ranch Winery: Vinsmagning foran pejsen eller på verandaen med udsigt over Jamieson Canyon.
  • Bartolucci Family´s Madonna Estate: Oplev en vingård med økologisk vinproduktion.
  • Viansa Winery & Italian Marketplace i Sonoma Valley

  835 kr. pr. voksen
  405 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 9.00 fra San Francisco Varighed: 9 timer

 • Dag 4 Glass Beach i Fort Bragg, "The Chandelier Tree", Eureka og Arcata

  Dagens første oplevelse kunne være en frisk tur langs Glass Beach, og det lidt specielle navn skyldes, at stranden er dækket af farvede småsten i alle tænkelige farver og nuancer. En af de store attraktioner på denne kør-selv-tur er de imponerende redwoods – også kaldet sequoia sempervirens – der er den højeste af alle træarter i verden. I dag findes disse træer kun her ved Stillehavskysten, hvor de nyder godt af fugtigheden fra havet. I nærheden af Leggett kan du opleve de imponerende træer på en lidt speciel måde. Her troner ”The Chandelier Tree”. Det menes at være over 2.000 år gammelt, og siden 1930’erne har vejen gået igennem det 96 m høje træ, som derfor dagligt bliver foreviget! ”Avenue of the Giants” er en strækning på 50 km, der går parallelt med motorvejen mellem Phillipsville og Pepperwood. Her kan du nyde ”giganterne”, der hører til Californiens største, i slow motion. Sæt tid af til en vandretur eller til at nyde den medbragte frokost. Der fortsættes til Eureka, der er den største by på kysten mellem San Francisco og Portland, og her havde tømmerindustrien tidligere kronede dage. I dag er byen kendt for en anden anvendelse af træ. Kunsthåndværkere laver de flotteste brugsgenstande af det, man kalder ”burl wood”, som er træ fra træer, der har fået de underligste former, som følge af stress. Du krydser Humboldt Bay og kommer til Arcata.

  Dagens distance: 227 km

  Her bor du dag 4

  Best Western Arcata Inn

  Hotellet ligger i Arcata, hvor du både kan opleve flotte strande og besøge den enorme nationalpark Redwood med de flotte rødtræer. Værelserne ...

 • Dag 5 Fugleliv ved Humboldt Bay, Redwood National Park og havnestemning i Coos Bay

  Det vil være en skam at forlade Arcata uden en naturoplevelse ved Humboldt Bay, hvor især det rige fugleliv er interessant. Der fortsættes nordpå til Redwood National Park med verdens højeste træer, hvoraf det højeste strækker sig 115 m mod himlen. De imponerende redwoods er ikke kun de højeste træer i verden, de hører også til blandt de ældste. Det er en god idé at begynde i nationalparkens besøgscenter og bl.a. få overblik over vandremuligheder og mulige ture med nationalparkens rangers. Efter denne enestående naturoplevelse krydses grænsen til Oregon, og der bliver efterhånden længere og længere mellem de små byer på kysten. Nyd stemningen i Coos Bay med den hyggelige havnefront og de historiske bygninger fra dengang, hvor tømmer var byens store indtægtskilde.

  Dagens distance: 337 km

  Her bor du dag 5

  Red Lion Hotel Coos Bay

  Hotellet ligger tæt på både motorvejen og Oregons kyststrækning i byen Coos Bay. Der er mulighed for at opleve byen og dens flotte havnefront e...

 • Dag 6 Adrenalin-rus i vildt klitlandskab og Lincoln City

  Et stykke længere op ad kysten begynder et kæmpemæssigt klitlandskab, der strækker sig 40 km langs kysten. Lej en ”dune buggy” og få et adrenalin-kick i Oregon Dunes National Recreation Area, hvor mange af klitterne bliver over 100 m høje. Du kan glæde dig til en dag med klitlandskaber, øde strande og små hyggelige kystbyer. Du når til Lincoln City, som er opkaldt efter Abraham Lincoln – den 16. i rækken af amerikanske præsidenter.

  Dagens distance: 200 km

  Her bor du dag 6

  Best Western Plus Landmark Inn

  Hotellet i Lincoln City byder på mange spændende oplevelser og nærliggende attraktioner. Du kan blandt andet opleve den flotte sø Devil’s Lak...

 • Dag 7 Osteparadiset Tillamook og "cykel-hovedstaden" Portland

  Ved Tillamook går ruten ind i landet til Portland. Området omkring Tillamook er kendt for at producere fremragende ost, og et besøg på Tillamook Cheese Factory kan anbefales. Portland har noget europæisk over sig, og det ses i bybilledet, hvor der er mange cyklister, og byen bliver da også kaldt ”The American Bicycle Capital” – så lej en cykel, når du skal på sightseeing. Portland er også en by, hvor en stor andel af indbyggerne har fokus på økologi og en alternativ livsstil.

  Dagens distance: 185 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Jupiter Hotel

  Hotellet er beliggende centralt i Portland, så du let kan gå på opdagelse i byen. Værelserne er moderne indrettet og har gratis Wi-Fi og tv. De...

 • Dag 8 Vingårde, streetfood og mikrobryggerier i Portland

  Nyd dagen i Portland. Tag til Mississippi Avenue med de mange små finurlige butikker, kig indenfor i verdens største boghandel, Powell’s Books, og besøg et af de mange mikrobryggerier – der er over 60 i byen! Portland er kendt for sine flere hundrede ”food carts”, der er mobile madboder, som sælger frisklavede retter, og den kulinariske inspiration kommer fra hele verden. Hvis du vil shoppe, er Woodburn Premium Outlets en halv times kørsel syd for Portland en mulighed. Og vil du have en vinoplevelse, skal du tage til Willamette Valley ca. 35 km sydvest for Portland. Området er især kendt for at producere skønne røde og hvide pinot noir-vine, og mange vingårde er åbne for besøg. Øst for Portland kan du opleve spektakulære Multnoma Falls, der faktisk er to fald, der tilsammen er 189 m.

 • Dag 9 Vandring i Mt. Rainier National Park og udsigt fra Space Needle i Seattle

  Naturoplevelserne står i kø på dagens rute. I Mt. Rainier National Park rejser vulkanen Mt. Rainier sig magtfuldt 4.392 m i vejret, og den regnes for en aktiv vulkan, selv om den ikke har haft nævneværdige udbrud de sidste 600 år. Naturen med det rige dyreliv inviterer til vandreture, og der findes et utal af velbeskrevne muligheder. Længere sydpå dukker vulkanen Mount St. Helens op. Vulkanen havde et voldsomt udbrud i 1980, der totalt ændrede landskabet, og der blev taget 400 m af bjergets højde.

  Seattle er nok mest kendt, fordi virksomhederne Microsoft og Boeing holder til i byen, og så er der selvfølgelig også udsigtstårnet Space Needle, der har været byens vartegn siden Verdensudstillingen i 1962, og hvorfra der i klart vejr er udsigt til skyskrabere og vulkaner.

  Dagens distance: 278 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Warwick Seattle Hotel

  Hotellet ligger i Belltown-distriktet tæt på Seattles signaturbygning Space Needle. Værelserne er moderne indrettede og har betagende udsigter o...

 • Dag 10 Future of Flight Aviation Center og Pike Place Market i Seattle

  Microsoft, Boeing-flyfabrikken og Starbucks er virksomheder, der har sat Seattle på verdenskortet. Er du flyinteresseret, så besøg Future of Flight Aviation Center, og er musik passionen, så besøg byens moderne musikmuseum. Udefra betager den futuristiske arkitektur, og indenfor er der for alvor sat lyd på udstillingerne. Byens store marked, Pike Place Market, er en meget speciel oplevelse, ikke mindst på grund af de verdensberømte fiskehandlere, der underholder kunder og turister – og før man ved af det, skal man være klar til at gribe en fisk! I nærheden af Space Needle kan du opleve “Chihuly Garden & Glass” – et eventyrligt glashus med værker af den verdensberømte glaskunstner Dale Chihuly.

 • Dag 11 Afrejse fra Seattle

  Inden du tager afsked med Seattle, skal du nyde en kop kaffe på Starbucks-kædens første café, der åbnede i 1971 på Pike Place Market. Bilen afleveres, og der er afrejse fra Seattle.

 • Dag 12 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Seattle eller San Francisco? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

 • Ekstra Kom med på et krydstogt

  Slut din rejse med manér og tag med på et fantastisk krydstogtseventyr.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med et krydstogt Alaska

  Forkæl jer selv, og forlæng kør-selv-turen med en uges krydstogt med alt inkluderet. Skibet sejler fra Vancouer, op langs den canadiske vestkyst til Alaska. Listen over skibets guidede ture, som du bestiller og betaler om bord, er næsten endeløs. Det store udvalg dækker alle interesser og aktivitetsniveauer. Her er fotosafarier blandt det rige dyreliv, fisketure, ture med vandflyver eller helikopter, mulighed for whale watching og sidst men ikke mindst muligheden for en tur ud i vildmarken for at kigge efter bjørne? Dagsprogram: Dag 1 - Afgang fra Vancouver. Dag 2 - Sejlads igennem Inside Passage. Dag 3 - Icy Strait Point. Dag 4 - Hubbard Glacier. Dag 5 - Juneau. Dag 6 - Ketchikan. Dag 7 - Til søs. Dag 8 - Afslutning på krydstogtet i Vancouver.    

  10.995 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - San Francisco t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 11 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 10 overnatninger på hotel
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 8.795 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.795 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2019Fra 8.795 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 9.095 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.250 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 9.095 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.350 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 13.895 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2019Fra 10.350 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 17.195 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2020Fra 12.950 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2019Fra 12.950 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er til og med 11 år.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot