Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Sol, strand & forlystelsesparker i Florida

15-dages kør-selv-ferie fra 9.850 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-ferie, der koncentrerer sig om Florida, er et oplagt valg til en familieferie. Florida bliver populært kaldt ”Solskinsstaten”, og staten lever bestemt op til sit navn med det dejlige, solrige klima. Læg hertil kilometervis af eventyrlige og børnevenlige strande, og der er ingen ende på attraktioner og seværdigheder. Florida topper, når det gælder temaparker, og det er staten, hvor du den ene dag kan hilse på en astronaut i Kennedy Space Center og den næste gå på opdagelse i opfinderen Thomas Edisons laboratorium, der ser ud som om, han lige er gået derfra.

Highlights

 • Temaparker med underholdning for hele familien
 • Endeløse sandstrande og skønne øer
 • Key West med den helt særlige atmosfære
 • Mødet med alligatorer i sumpområdet The Everglades
 • De spektakulære IMAX-film i Kennedy Space Center
 • Forfatteren Ernest Hemingway

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Orlando

  Velkommen til Orlando, der byder på underholdning for hele familien.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

 • Dag 2-3 Magic Kingdom, Universal Studios og The Wizarding World of Harry Potter i Orlando

  Åbningen af Walt Disney World i 1971 forandrede for alvor Orlandos status fra en ganske almindelig by til et af verdens mest populære rejsemål. Det vil tage uger, hvis man skal nå at opleve alle attraktioner og temaparker, men på de fire dage, som er afsat på denne tur, kan du nå rigtig meget. Det er en god idé inden afrejsen at overveje, hvilke temaparker, der skal udgøre programmet de fire dage. Det er værd at huske på, at en temapark om dagen er rigeligt for de fleste, så du står over for et svært valg! Mon ikke Walt Disney World er sikker på listen med de fire store forlystelsesparker, som hver har oplevelser til mindst en hel dag. I Magic Kingdom kan du møde alle de elskede figurer fra tegneserierne, og i Universal Studios kommer du i filmens verden med det, som det indebærer af eventyr og stjernestøv. Harry Potter-fans kan glæde sig til The Wizarding World of Harry Potter og til at blive en del af universet – så snart du kommer ind på ”Hogwarts”, begynder billederne at tale til dig, og mens du bliver jagtet af et spøgelse, kommer Harry Potter ridende på kosten!

  Tilkøbsmuligheder

  Universal Orlando - 1 dags billet

  Entrebillet for en dag til enten Universal Studios eller Island of Adventures, hvor du kommer bag scenerne, bag lærredet og springer direkte ind i universet fra din favoritfilm fra Universal Movies. Uforglemmelige rutsjebaneture med loops og 3D effekter samt magiske eksperimenter i det fantastiske ”Wizarding World of Harry Potter”. En helt særlig dag for hele familien med sjov, fart og massevis af underholdning. Der findes mange slags billetter til Universal Studios og de andre parker, så spørg os for andre priser!

  1.385 kr. pr. voksen
  1.340 kr. pr. barn

  * 1 dags billet til enten Universal Studios eller Universal Islands of Adventures

 • Dag 4 Kennedy Space Center og surfeventyr ved Cocoa Beach

  Turen går østpå til det, der populært bliver kaldt ”Florida’s Space Coast”, da det er her, Kennedy Space Center ligger, men kysten er også berømt for den ultimative strandoplevelse. Her får man østkystens bedste surf-eventyr, og naturligvis ligger verdens største surf shop her! På og ved den historiske mole leves livet, og den lille historiske by Cocoa lokker med et spændende udvalg af butikker og restauranter.

  Dagens distance: 100 km

  Her bor du dag 4

  International Palms Resort & Conference Center Cocoa Beach

  Hotellet har stranden Cocoa Beach lige ude foran døren, så du let kan slappe af på stranden eller bare nyde udsigten over havet. De komfortable ...

 • Dag 5 Vero Beach, Palm Beach og Miami

  Det er bestemt ikke nemt at løsrive sig fra de dejlige omgivelser ved Cocoa Beach, men heldigvis venter der flere oplevelser af samme slags på ruten sydpå til Miami. Ruten følger nemlig kysten med udsigt til Atlanterhavet på den ene side og til grønne appelsinlunde på den anden. Der er mange spændende steder at stoppe undervejs, og det kunne f.eks. være ved Vero Beach, der skiller sig ud fra de øvrige badebyer på kysten med sin ”laid back feeling”, eller i Palm Beach, der har status som den mest mondæne og eksklusive i denne del af USA.

  Dagens distance: 360 km

  Her bor du dag 5 & 6

  Marseilles Hotel

  Hotellet ligger centralt i Miami Beach, og som gæst bor du tæt på det berømte Art Deco-område såvel som Miami Beach Convention Center. Der er...

 • Dag 6 Ocean Drive og Lincoln Road i Miami

  I Miami South Beach tiltrækkes ”celebrities” fra det meste af verden. Art deco-bygningerne ligger tæt på den berømte Ocean Drive, hvorfra der er adgang til den næsten endeløse sandstrand med de karakteristiske “livredderhuse”, der er inspireret af art deco-stilen. Nyd aftenen på Lincoln Road eller på Ocean Drive – ”the place to see and be seen!”

   

 • Dag 7 Via Florida Keys, Seven Mile Bridge og Islamadora til Key West

  Key West er den sydligste bebyggelse i USA beliggende kun 150 km fra Cuba, og der venter en dejlig køretur via Florida Keys, der bindes sammen med ikke mindre end 42 broer. Ved Key Largo kan man besøge John Pennekamp Coral Reef State Park og opleve Nordamerikas eneste koralrev, der ligger her ved Florida Keys. Islamorada er oplagt til et stop – nyd feriestemningen ved Robbie’s Marina. Ungerne kan fodre fisk og pelikaner – og måske dukker der en søko eller to op. Undervejs afløser den ene bro hinanden, og at passere Seven Mile Bridge er en af de store oplevelser på turen til Key West – kun turkisblåt hav så langt øjet rækker.

  Dagens distance: 260 km

  Her bor du dag 7 & 8

  Fairfield Inn & Suites Key West

  Et ophold på hotellet lader dig nyde ø-livet i hjertet af Key West. Du kommer til at bo tæt på strand og indkøbsmuligheder – og Ernest Hemin...

  Tilkøbsmuligheder

  Svøm med delfiner fra Key Largo

  Key Largo er en af øerne blandt Florida Keys, og er et oplagt stop på enten udturen til- eller tilbageturen fra Key West. Her kan du nemlig svømme med delfiner og lærer om dem i en 1,5 timers interaktion sammen med en instruktør. Det giver dig en helt unik oplevelse med trænede delfiner, mens du både svømmer og snorkler.

  1.680 kr. pr. person

  * Afgang: Dagligt Varighed: 1,5 time inkl. orientering + adgang til parken hele dagen. Vigtigt: oplevelsen kræver at du både taler og forstår det engelsk, og er min. 7 år.

 • Dag 8 Tropestemning, skibsvraghistorie og gøgleri i Key West

  Nyd dagen i USA’s eneste tropiske by! Samtidig er det her, du kan se USA’s sydligste punkt. Forfatteren Ernest Hemingway boede i Key West i 1930’erne. Huset, hvor han boede, står med inventar stort set som dengang, og på rundvisningen bliver der bl.a. fortalt anekdoter om Hemingways tid i Key West. Hemingways hus og hans favoritbar “Sloppy Joe” er blot to af byens attraktioner. Tag også en tur op i Key West Lighthouse til den flotte udsigt over byen og havet og besøg “The Little White House”, hvor præsident Harry S. Truman holdt vinterferie i sin præsidentperiode. Sørejsen syd om Florida var ikke ufarlig før i tiden, og skibsforlis var hverdagskost – og i dag er det blevet til en fængslende historie på The Key West Shipwreck Museum. Husk at få solnedgangen fra Mallory Square med. Sidst på eftermiddagen er Mallory Square stedet, hvor man mødes. Musikanter og gøglere står for underholdningen, og gadehandlerne har sat boder op, så stemningen er helt speciel.

 • Dag 9 Via Big Cypress National Preserve eller Everglades National Park til Naples og Fort Myers

  Turen går tilbage til fastlandet, og der er to valgmuligheder med hensyn til rute. ”Alligator Alley” (Highway 75) er den hurtige rute til Naples. Den går gennem Big Cypress National Preserve, der er en del af sumpområdet The Everglades, og den lever bestemt op til sit navn, da der er gode chancer for at se alligatorer. Den anden mulighed er at følge Highway 41 tværs over Florida og få et par spændende oplevelser undervejs i Everglades National Park. Hele sumpområdet har et fantastisk dyreliv, og stopper du ved nationalparkens besøgscenter ved Shark Valley, vil du se rigtig mange alligatorer, der soler sig ved parkeringspladsen. Vi foreslår en ”Tram Tour” med en af nationalparkens rangers, men du kan også leje cykler. En anden idé kunne være Miccosukee Indian Village, og da stedet ligger uden for nationalparken, kan du bl.a. komme med på en tur med ”airboat” i sumpområdet. Du når til The Paradise Coast, der er betegnelsen for Floridas sydvestlige hjørne. Hovedbyen Naples med det historiske kvarter, der udgør byens centrum, er bestemt et stop værd.

  Dagens distance: 472 km

  Her bor du dag 9 & 10

  Outrigger Beach Resort

  Hyggeligt turistklasses-hotel med den mest fantastiske beliggenhed helt ned til den kridhvide sandstrand, Fort Myers Beach. Outrigger Beach Resort,...

  Tilkøbsmuligheder

  Airboat-tur i Everglades fra Miami

  Oplev alligatorer, skildpadder og andre eksotiske dyr i Everglades på en airboat-tur tværs gennem ”River of Grass” – en af verdens største og mest rolige floder. Du vil møde professionelle guider, som løbende under turen vil fortælle om vådområderne og det sprudlende og varierede dyreliv. Afslutningsvis har du mulighed for at opleve et show med kæmpende alligatorer og mulighed for et besøg i souvenirshoppen.

  350 kr. pr. voksen
  300 kr. pr. barn

  * Afgang: dagligt kl. 8.30 eller kl. 12.30. Varighed: 5 timer

 • Dag 10 Sandstrande og Thomas Edisons laboratorium i Fort Myers

  Ikke mindre end 100 skønne øer og kilometervis af hvide sandstrande er inden for rækkevidde fra Fort Myers, denne dag kan du f.eks. nyde livet på enten Captiva Island eller Sanibel Island. I Fort Myers skal du i øvrigt huske at se opfinderen Thomas Edisons vinterbolig. Edison var ikke blot et opfindergeni, men også botanisk interesseret og plantede f.eks. hundredvis af palmer langs McGregor Boulevard i Fort Myers. Thomas Edisons nabo var bilfabrikanten Henry Ford, og fremstilling af syntetisk gummi var et af deres fælles projekter.

 • Dag 11 Afslapning ved Lido Key og cirkushistorie i Sarasota

  Sarasota byder på en interessant og ikke helt almindelig attraktion. John Ringling startede sammen med fem brødre et omrejsende cirkus i 1880’erne, og The Ringling Brothers Circus tog USA med storm. Successen var så stor, at cirkuskongen John Ringlig kunne bygge en luksuriøs bolig med 56 værelser, som var inspireret af Dogepaladset i Venedig. På The Ringling Museum Complex kan du få hele ”cirkus-historien” og se cirkuskongens værdifulde kunstsamling. Hvis de skønne strande lokker, kan du tage til Lido Key, der ligger tæt ved down town.

  Dagens distance: 160 km

  Her bor du dag 11 & 12

  Sandcastle Resort at Lido Beach

  Hotellet ligger i flotte omgivelser med direkte adgang til strand, hvor der er rig mulighed for at tage en svømmetur i Den Mexicanske Golfs klare ...

 • Dag 12 Nå tidslommen Anna Maria Island fra Sarasota

  Der ligger også mange skønne strande nord for Sarasota, og følger du Golf of Mexico Drive kommer du til Longboat Key og til Anna Maria Island ved indsejlingen til Tampa Bay. Anna Maria Island kan bedst beskrives som en tidslomme fra 1950’erne og er en kærkommen uspoleret kontrast til kystens mange andre badebyer. Nyd livet på Coquina Beach – det vil du ikke fortryde!

 • Dag 13 Forlystelsesmekkaet Orlando

  Denne dag kan du nå at opleve mere af ”magiske Orlando” – og mon ikke ungerne har et par forslag til, hvad det skal være…

  Dagens distance: 211 km

  Her bor du dag 13

  Doubletree Universal

  Hotellet ligger lige over for forlystelsesparken Universal Orlando Resort og har generelt en beliggenhed, der gør, at du ikke skal bevæge dig lan...

 • Dag 14 Afrejse fra Orlando

  Bilen afleveres, og der er afrejse fra Orlando.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Orlando eller Miami? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

 • Ekstra Kom med på et krydstogt

  Slut din rejse med manér og tag med på et fantastisk krydstogtseventyr.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med et krydstogt til Bahamas

  Drømmer du om at prøve et krydstogt? Så prøv dette 4-nætters krydstogt fra Florida til Bahamas. Alle måltider er inkluderet, og der lægges til på Royal Caribbeans egen private ø. Der findes et hav af ruter at vælge imellem - kontakt din rejseekspert for at forhøre dig om mulighederne. Et forslag kunne se således ud:

  Dag til dag program: Dag 1 - Afgang fra Port Canaveral, Orlando. Dag 2 - Til søs. Dag 3 - Nassau, Bahamas. Dag 4 - CocoCay, Bahamas. Dag 5 - Ankomst til Port Canaveral, Orlando.    

  4.895 kr. pr. person

  Forlæng rejsen med et krydstogt til det vestlige Caribien

  Afslut din kør-selv-tur med et afslappende luksus-krydstogt til Caribien. Alle måltider er inkluderet, og der kan tilkøbes drikkepakker. Du kan både glæde dig til at opleve et nyt land hveranden dag, og nyde underholdningen ombord på skibet. Kontakt din rejseekspert for at forhøre dig om rute-mulighederne. Et forslag kunne se således ud:

  Dag til dag program: Dag 1 - Afrejse fra Fort Lauderdale. Dag 2 - Til søs. Dag 3 - Labadee, Haiti. Dag 4 - Falmouth, Jamaica. Dag 5 - Til søs. Dag 6 - Cozumel, Mexico. Dag 7 - Til søs. Dag 8 - Ankomst til Fort Lauderdale.

  10.895 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Orlando t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 14 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 13 overnatninger på hotel
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 9.850 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 11.695 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 9.850 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 10.350 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 12.095 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 10.350 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 12.450 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 13.995 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 12.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 16.695 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 17.750 kr.
16. august 2020 - 19. juni 2021Fra 16.695 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:
Børn er 11 år og under.

Der vil forekomme et højsæson tillæg på billejen fra 15/12-31/12 på kr. 1.250 pr. bil.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot