Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Storbyer & nationalparker i USA & Canada

16-dages kør-selv-ferie fra 11.995 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne kør-selv-tur begynder og slutter i Seattle og er spækket med naturoplevelser i både USA og Canada. I USA får du oplevelserne i staterne Oregon, Washington, Montana, Idaho og Wyoming, og i Canada er det i provinserne British Columbia og Alberta. Ud over naturoplevelserne kan du glæde dig til at opleve mindre kendte sider af specielt USA, og du vil opleve, at der stadig findes vaskeægte cowboys, for hvem rodeo er den ultimative underholdning.

Highlights

 • Mange vidt forskellige nationalparker
 • ”Going to the Sun Road” i Glacier National Park
 • Icefields Parkway mellem Jasper og Banff
 • Vulkanerne i Mt Rainier National Park
 • Små byer med western-stemning
 • Storbyerne Seattle, Vancouver og Calgary

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Seattle

  Ankomst til Seattle, hvor bilen afhentes i lufthavnen. Seattle bliver populært kaldt ”den smagradgrønne by”, og du vil opleve, at byen har en eventyrlig beliggenhed på en landtange mellem søen Washington og sundet Puget.

  Her bor du dag 1

  Warwick Seattle Hotel

  Hotellet ligger i Belltown-distriktet tæt på Seattles signaturbygning Space Needle. Værelserne er moderne indrettede og har betagende udsigter o...

 • Dag 2 Over grænsen til Vancouver, Canada

  Du krydser grænsen til Canada og kommer til Vancouver, der har en beliggenhed, der er mindst lige så flot som Seattles – og efter manges mening måske en af verdens flotteste. Tag med svævebanen til toppen af Grouse Mountain, og du bliver præsenteret for en flot udsigt over Vancouver. Man behøver nu ikke at tage op i bjergene for at få naturoplevelser. De er inden for rækkevidde, f.eks. i Stanley Park, der er et 400 ha stort naturområde med 10 km kystlinje, strande, udsigtspunkter og vandrestier, og her er desuden også en fin samling totempæle.

  Dagens distance: 224 km

  Her bor du dag 2 & 3

  Rosedale on Robson Suite Hotel

  Hotellet har en ideel beliggenhed på hjørnet af Robson St. og Hamilton St. i downtown, og du kommer til at bo tæt på både seværdigheder og sh...

 • Dag 3 Med færge til Vancouver Island og Butchard Gardens

  Denne dag kan du vælge at udforske Vancouver eller tage til Vancover Island. Hvis du vælger Vancouver Island, kan du glæde dig til færgeturen, der som meget andet i Canada er en fin naturoplevelse. Færgeturen går forbi små og store øer, og hvis heldet er med dig, kan du se spækhuggere eller pukkelhvaler. På Vancouver Island kan du gå opdagelse i Victoria og f.eks. også besøge den verdensberømte park, Butchart Gardens ca. 20 km nord for Victoria.

 • Dag 4 Langs Fraser-floden i "cowboy-country" til Kamloops

  Denne dag begynder naturoplevelserne for alvor, og ruten følger Fraser Canyon, som floden Fraser har ”skåret” i landskabet, og det er samme rute, som de eventyrlystne og håbefulde guldgravere i sin tid fulgte. Det bliver efterhånden tydeligt, at du er i ”cowboy-country”. Landskabet er præget af ranches, og i de små byer vil du uden tvivl møde vaskeægte cowboys. Du når til Kamloops og kan nyde resten af dagen i byen, der oprindeligt var en vigtig handelsstation grundlagt i 1812.

  Dagens distance: 429 km

  Her bor du dag 4

  Sandman Inn & Suites Kamloops

  Hotellet ligger tæt på shopping, restauranter og naturen er lige udenfor din dør. Kamloops har en masse vandre – og cykelstier, både lang...

 • Dag 5 Via Clearwater og Yellowhead Highway til smukke Jasper National Park

  Ruten nordpå går via Clearwater og fortsætter med Yellowhead Highway, og snart er det muligt at se Mt Robson, der er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Du passerer Yellowhead Pass og når til Jasper National Park kendt for sit spændende dyreliv og talrige smukke søer. Den lille by Jasper ligger midt i naturens herligheder, og en af de flotteste søer er Pyramid Lake kun otte km fra byen, og den kunne være målet for en aftentur.

  Dagens distance: 447 km

  Her bor du dag 5

  Sawridge Inn & Conference Center

  Hotellet er omringet af skøn natur og bjergtoppe, og ligger få kilometers kørsel fra smukke seværdigheder.  Du kan blandt andet tage turen med...

 • Dag 6 Via Icefields Parkway og Columbia Icefields til Banff National Park

  Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper, og det er 230 km med de flotteste naturscenerier og med gode chancer for at se en bjørn eller to i vejkanten. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas The Bow og Sunwapta.  Du må ikke regne med, at de 230 km kan tilbagelægges i normalt tempo. Du bliver nemlig konstant fristet til et stop – det skal de flotte udsigter og spektakulære vandfald nok sørge for. Det er en god idé at planlægge en vandretur og tage frokosten med. Cirka halvvejs mellem Banff og Jasper kommer du til Columbia Icefields, der er det største gletsjerområde i Nordamerika. Athabasca-gletsjeren er en af de otte gletsjere, som udgør Columbia Icefields, og en tur med den terrængående bus til Athabasca-gletsjeren er et “must”. Inden du kommer til Banff kan du tage en afstikker til Lake Louise, der er flot rammet ind af stejle bjerge, og udsigten til Victoria-gletsjeren tager alle med storm.

  Dagens distance: 290 km

  Tilkøbsmuligheder

  Emerald Lake Lodge

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Denne historiske lodge er smukt placeret ved bredden af Emerald Lake i Yoho National Park, og her bor du i hyggelige hytter, der mest af alt minder om en hyggelige stue. Stilen er dejlig rustik med en flot åben pejs, der er et dejligt badeværelse og god plads til at nyde livet – og nyde livet det kan du naturligvis også på terrassen. I hovedlodgen er der restaurant, lounge og bar, og restaurantens menuer er inspireret af den periode, hvor de første jernbaneskinner i Rocky Mountains blev lagt. Prisen er pr. person pr. nat (lavere priser uden for juni-midt oktober, kontakt os for pris).

  750 kr. pr. person

 • Dag 7 Med svævebane til Sulphur Mountain, via Moraine og Peyto Lake til cowboy-Calgary

  Vi foreslår, at du bruger det meste af dagen i Banff National Park. Nationalparken blev oprettet allerede i 1885, og årsagen var de varme, mineralholdige kilder, der findes i området. Du kan overveje en tur med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra der er en imponerende udsigt over Bow Valley. Fælles for alle søerne i de canadiske Rocky Mountains er de eventyrlige farver og naturskønne beliggenheder, og Moraine Lake og Peyto Lake er to billedskønne eksempler. Der er mange afmærkede vandreruter i nationalparken, og i Banff kan du leje cykler/mountainbikes, ligesom der er mulighed for at komme på rideture og river rafting. Senere på dagen kan du køre til Calgary og opleve en storby med cowboy-stemning.

  Dagens distance: 125 km

  Her bor du dag 7

  Sandman Signature Calgary Downtown Hotel

  Sandman Signature Calgary Downtown Hotel har indendørs swimmingpool med spabad og er placeret i centrum af Calgary med let adgang til et stort udv...

 • Dag 8 Gennem Waterton Glacier International Peace Park til Kalispell

  Waterton Lakes National Park i det sydlige Alberta og Glacier National Park i det nordlige Montana udgør tilsammen Waterton Glacier International Peace Park. Siden 1932 har de to nationalparker symboliseret fred og venskab mellem USA og Canada, og i 1995 blev den fælles fredspark optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Der er tale om en typisk Rocky Mountain-nationalpark med sneklædte bjerge, dybe søer, skovområder, brusende floder og gletsjere, og det unikke er, at der findes fire forskellige naturtyper med varierede flora og fauna. En af nationalparkens store oplevelser er ”Going to the Sun Road”, der snor sig gennem Glacier National Park og er 84 km med de mest spektakulære naturscenerier. I Kalispell kan du besøge The Conrad Mansion og se, hvad en nybygger fra østkysten førte det til, efter at han havde bosat sig i Kalispell i 1890’erne. Huset med de 23 værelser står med originalt interiør – og der er ikke sparet på noget!

  Dagens distance: 350 km

  Her bor du dag 8

  Red Lion Hotel Kalispell

  Hotellet har Rocky Mountains til nabo og har en central beliggenhed for Kalispells mange aktiviteter. De rummelige værelser har en smuk udsigt ove...

 • Dag 9 Old Faithful, Yellowstone Lake og Yellowstone Canyon

  Ruten går via Flathead Lake, som er den største ferskvandssø vest for Mississippi, og igennem det vestlige Montana til Yellowstone National Park i Wyoming. Nationalparken dækker et kæmpe område på størrelse med Sjælland og Lolland/Falster, og naturoplevelserne er lige så overvældende. Det skyldes ikke mindst de flere hundrede aktive gejsere og det spændende dyreliv. ”Old Faithful” er den mest kendte gejser, og den springer regelmæssigt hver 92. minut. Men her er også varme kilder, boblende mudderpøle og revner i jordskorpen, hvorfra der kommer vanddampe og gasser. Andre oplevelser i nationalparken er f.eks. Yellowstone Lake, der er USA’s største bjergsø, og Yellowstone Canyon med de flotte vandfald, og kører du til Hayden Valley, er der chance for at se wapiti-hjorte og bisoner.

  Dagens distance: 624 km

  Her bor du dag 9

  Brandin’ Iron Inn

  Hotellet ligger tæt på Yellowstone National Park, så du let kan udforske de spektakulære landskaber. Værelserne er nyrenoverede og hyggeligt i...

  Tilkøbsmuligheder

  Glamping: Yellowstone Under Canvas

  Har du lyst til at opgradere din overnatning? Forestill dig at vågne op til lyden, duften og udsigten af en af de mest spektakulære steder på jorden! Blot 10 minutter fra Yellowstone National Park finder du Yellowstone Under Canvas, som tilbyder fantastiske naturlandskaber, stilhed og mulighed for et væld af aktiviteter i Montanas enestående natur. Uanset om du er til eventyr og adrenalin-sus eller fiskeri og vandreture, er du sikker på at få uforglemmelige ferieminder med hjem. "Glamping" er et begreb, der bedst defineres som "glamourøs camping". Overnatningsmulighederne kombinerer hjemmets bekvemmeligheder med storslåede naturoplevelser. Glæd dig til uforglemmelige stjernehimler, smukke landskaber, gourmet restauranter og luksuriøse, private telte med senge, som får dig til at tænke på alt andet end en luftmadras! Der er forskellige telttyper at vælge imellem, afhængigt af antal overnattende og hvilken standard man ønsker. Kontakt din rejsekonsulent for yderligere information. Der kan købes måltider på campen, og der er mange lækre retter at vælge imellem.

  1.365 kr. pr. person

  * Prisen kan variere efter valg af telt. Campen er åben fra 23/5-3/9 2019.

 • Dag 10 Gennem Grand Teton National Park til western-stemning i Jackson

  Glæd dig til at opleve endnu en ubeskrivelig flot nationalpark. I Grand Teton National Park bliver du mødt af et landskab med sneklædte bjergtinder, der troner over de flade søer og enge, og ofte kan man se elge og hjorte ved søerne. Den højeste bjergtinde, som er Grand Teton på 4.197 m, hører ikke til de højeste i USA, men ingen ligger i så smukke omgivelser. Jackson er en by med ægte western-stemning. Country- og westernmusik strømmer ud fra barer og restauranter, og et par gange om ugen er der rodeo i byen.

  Dagens distance: 200 km

  Her bor du dag 10

  Continumm ( tidligere The Inn at Jackson Hole)

  Hotellet i Jackson Hole ligger placeret i skønne naturområder. Hotellet og området tilbyder mange forskellige aktiviteter om sommeren, og om vin...

 • Dag 11 Månelandskaber og de enorme vandfald Twin Falls

  Turen går vestpå til den sydlige del af staten Idaho og til Craters of the Moon National Monument.  Landskabet minder ganske rigtigt om et månelandskab, og det golde lavalandskab er resultatet af 15.000 års vulkansk aktivitet, som først sluttede for omkring 2.000 år siden. I løbet af sommeren kan man opleve det interessante naturfænomen på ture med rangers. I nærheden af byen Twin Falls ligger Shoshone Falls, der ikke overraskende bliver kaldt ”Niagara of the West”.  Vandfaldet imponerer med en bredde på 300 m, og med en højde på 65 m er vandfaldet 14 m højere end Niagara Falls, og når du står her, vil du også opleve, at der er slående lighed mellem de to vandfald.

  Dagens distance: 432 km

  Her bor du dag 11

  Red Lion Hotel Twin Falls

  Hotellet i Twin Falls ligger tæt på mange spændende attraktioner, heriblandt Perrine Bridge og Shoshone Falls, hvor du kan opleve fantastiske ud...

 • Dag 12 Boise National Forest og i nybyggernes fodspor til Pendleton

  I Boise National Forest kan du få en stor naturoplevelse og komme på sporet af The Oregon Trail – en historisk rute, som nybyggerne fulgte, når de rejste vestpå for at bosætte sig. Boise er både den største by og hovedstaden i Idaho, og det er især områdets natur og de mange udendørsaktiviteter, der lokker besøgende til byen. Fra Boise går turen via Baker City til Pendleton i Oregon.

  Dagens distance: 541 km

  Her bor du dag 12

  Red Lion Hotel Pendleton

  Hotellet ligger i hjertet af byen Pendleton og i kort afstand fra en række forskellige kulturoplevelser, blandt andet Children’s Museum of Easte...

 • Dag 13 Mt Rainier National Park og vinområdet Yakima

  Denne dag vil vi foreslå, at du koncentrerer dig om Mt Rainier National Park. Her rejser vulkanen Mt Rainier sig magtfuldt 4.392 m i vejret, og den regnes for en aktiv vulkan, selv om den ikke har haft nævneværdige udbrud de sidste 600 år. Naturen med det rige dyreliv inviterer til vandreture, og der findes et utal af velbeskrevne muligheder. I området ved Yakima bliver der dyrket vin, og adskillige vingårde er åbne for vinsmagning – så det er oplagt at slutte dagen med en amerikansk vinoplevelse.

  Dagens distance: 362 km

  Her bor du dag 13

  Red Lion Hotel Yakima Center

  Hotellet ligger i Yakima Valley, hvor du blandt andet kan opleve områdets interessante vingårde. De komfortable værelser har gratis Wi-Fi, tv og...

 • Dag 14 Space Needle, Pike Place Market og Future of Flight Aviation Center i Seattle

  Seattle er nok mest kendt, fordi virksomhederne Microsoft og Boeing holder til i byen, og så er der selvfølgelig også udsigtstårnet Space Needle, der har været byens vartegn siden Verdensudstillingen i 1962. Fra toppen af tårnet kan man i klart vejr skimte de markante vulkaner Mt Rainier og Mt St Helen. Byens store marked – Pike Place Market – er en meget speciel oplevelse, ikke mindst på grund af de verdensberømte fiskehandlere, der underholder kunder og turister – og før man ved af det, skal man være klar til at gribe en fisk! Er du flyinteresseret, så besøg Future of Flight Aviation Center, og er musik passionen, så besøg byens moderne musikmuseum.

  Dagens distance: 216 km

  Her bor du dag 14

  Warwick Seattle Hotel

  Hotellet ligger i Belltown-distriktet tæt på Seattles signaturbygning Space Needle. Værelserne er moderne indrettede og har betagende udsigter o...

 • Dag 15 Afrejse fra Seattle

  Bilen afleveres i lufthavnen, og der er afrejse fra Seattle.

 • Dag 16 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Drømmer du f.eks. om en ekstra overnatning i Seattle eller Vancouver? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i New York

  Drømmer du om at opleve New York? Så tilføj den spændende storby til rejsen! New York kan i mange tilfælde kombineres med din flybillet, så spørg din rejsekonsulent for pris og muligheder på netop din rejse. Bo f.eks. 4 nætter på det centralt beliggende Skyline Hotel, som har indendørs pool med udsigt over Manhattans skyline, og glæd dig til det overflødighedshorn af oplevelser der venter lige om hjørnet.

  Spørg efter pris.

Hvilken bil passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Seattle t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 15 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og forsikringer med selvrisiko på kr. 0
 • 14 overnatninger på hotel
 • National Park Pass, som giver gratis adgang for en bil inkl. 4 personer til alle nationalparker i USA (værdi 660 kr. )
 • Discovery Pass som giver bl.a. gratis adgang til alle nationalparker (værdi 410-965 kr.)
 • Skræddersyet rejsebeskrivelse på print og digitalt
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 11.995 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 15.150 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 11.995 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 12.295 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 15.650 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2019Fra 12.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 14.450 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 18.295 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 14.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
16. august 2019 - 19. juni 2020Fra 18.795 kr.
20. juni 2020 - 15. august 2020Fra 23.695 kr.
16. august 2020 - 31. oktober 2020Fra 18.795 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Andre oplysninger:

Børn er til og med 11 år.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til USA

  Hvordan er reglerne for pas & visum til USA?

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: https://dk.usembassy.gov/embassy/

  Husk, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Rejser.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et ansøgningsnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse til USA med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Hvordan er toldreglerne i USA?

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Hvordan er reglerne med rejseforsikring til USA?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer inden rejsen til USA?

  Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i USA?

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig, når du rejser til USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Hvordan er tidsforskellen i USA?

  USA har mange tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Hvordan er reglerne med drikkepenge i USA?

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15 – 25 % oveni regningen (inden salgsskatten lægges til), dette varierer fra stat til stat. På fastfoodrestauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oveni prisen er passende. Piccoloer (1$ pr kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører (3-4$ pr. dag pr rejsedeltager), lokalguider(4-6$ pr. dag pr. rejsedeltager) og hotelpersonale. Rejselederen vil informere om et passende beløb, som indsamles i begyndelsen af rejsen, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hvordan er sikkerheden i USA?

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Hvordan er elektriciteten i USA?

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere, men vær forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Hvad koster det at ringe fra USA?

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hoteller i USA, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. Skal du ringe til Danmark fra USA, skal du taste 0011 45 inden telefonnummeret. Der er adgang til internettet på mange hoteller og restauranter.

  Hvordan er vandet og maden i USA?

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, og som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chilli con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 $ ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfoodrestauranter og caféer, og det vil oftest være muligt, at spise en udmærket frokost for 60-80 kroner, og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kroner.

  Husk at der oveni de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oveni beløbet. Det sker ofte af restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen, i så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Hvordan er reglerne for rygning i USA?

  Flere og flere offentlige områder i USA bliver røgfrie. Rygeforbuddene er forskellige fra stat til stat, og rejselederen vil naturligvis sørge for, at deltagerne bliver informeret. Eksempelvis er det nu forbudt at ryge udendørs på Times Square i New York. Er du i tvivl, om du må ryge, så lad være, hvis du vil undgå en bøde.

  Hvad er den lokale skat i USA?

  I USA er priserne næsten altid uden lokal moms (Sales Tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5 – 15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Anderledes mål i USA

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celcius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i to gange 12 timer (AM-tider før kl. 12 middag og PM- tider efter kl. 12 middag).

 • Gode råd

  Hvad skal jeg medbringe til USA?

  Der er meget svingende temperaturer i løbet af rejsen til USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selvom man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der komme monsunregn fra den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god ide at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og gode sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen, dog kan der være køligt i San Francisco, med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Skal jeg låse min kuffert inden jeg rejser til USA?

  Når du rejser til fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi, findes stort set alle slags klima inden for USA grænser.

Trustpilot