Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Turister på motorhomeferie - Risskov Rejser
Én motorhomeferie, tre generationer – tusind rejseminder

En af tidens rejsetrends er at tage ud og opleve verden tre generationer sammen – og det er virkelig oplagt at gøre netop dette på en ferie i motorhome! I disse tider hvor bedsteforældre-generationen ofte selv har travle hverdage, og der kun er et bestemt antal feriedage om året at gøre godt med, vælger mange at tage ud at rejse sammen, så man både får sin velfortjente ferie og samtidig får noget kvalitetstid sammen på tværs af generationerne.

Af Jeanne Tost

Troels Hedelund er en af dem, der har kastet sig ud i at rejse tre generationer sammen. Han var af sted med sin kone, datter og svigermekanikken på en spændende USA-tur gennem staterne Californien, Nevada, Arizona, Denver, Utah og Colorado.

”Vi fik en fantastisk masse rejseminder sammen, som vi stadigvæk snakker om, når vi er sammen – og så var det bare fedt at være sammen på en helt anden måde end derhjemme.” Troels fortsætter: ”Vi tog luksusudgaven af en familieferie sammen, da vi lejede to motorhomes, så vi rigtig kunne brede os. Så blev det også lidt hyggeligt at kunne ’gå på besøg’ hos hinanden på campingpladserne. En af de andre klare fordele ved at tage af sted sammen er den klassiske med, at mormor og morfar hjælper med at passe den lille, så mor og far også kan få noget tid sammen og eksempelvis tage på date under en stjerneklar himmel med en velpakket picnickurv,” smiler Troels.

Planlægning betaler sig

Troels, hans kone Lillian og lille Silje var af sted med mormor og morfar, Annette og Anders. De havde på forhånd lagt en overordnet rute hjemmefra og lavet en liste over favoritterne, som de gerne ville se. ”Så img_0911havde vi styr på det overordnede billede og vidste cirka, hvor mange dage vi skulle bruge på at komme fra et sted til et andet. Vi blev også rådet til at bestille i god tid hjemmefra, hvis vi ville overnatte nogle bestemte steder inde i nationalparkerne. Vi havde planlagt noget ned til mindste detalje hjemmefra, mens andet var overlagt til tilfældighederne, da vi også gerne ville kunne følge pludseligt opståede indskydelser.” Troels fortsætter: ”Man mødte jo også andre rejsende på campingpladserne, og de havde tit et par gode fif til, hvad der var værd at se – og det ville simpelthen have været ærgerligt, hvis ikke der var plads i programmet til at forfølge de små eventyr.”

Når naturen og de store oplevelser er vigtige

For Troels og hans familie er det især naturen og de smukke nationalparker, der er trækplasteret på en ferie. Og det er også derfor, de har valgt ferie i motorhome, da motorhomet giver muligheden for at overnatte inde i selve nationalparkerne og bo på nogle af de mange smukke campingpladser, som ligger strøet ud over hele USA. ”Når vi er af sted på en motorhomeferie, er det naturen og oplevelser i naturen, vi især sætter pris på.” Troels fortæller også, at man automatisk kommer ned i gear, når man kører rundt, da der jo for det første er den naturlige fartbegrænsning, men også det, at man med et motorhome skal huske at planlægge sin rute, så man ikke nødvendigvis skal nå en masse kilometer på én dag, men hellere fokusere på at have god tid hver dag, så der er plads til de spontane stop undervejs.

En oplagt måde at rejse med børn

Siden deres 3-generationers-rejse er Troels’ lille familie på tre blevet forøget med endnu et barn, og de har allerede bestilt deres næste ferie i motorhome – som bliver den 5. af slagsen – for som Troels siger: ”Det er virkelig en optimal måde at rejse med børn på. Vi sætter i hvert fald pris på den frihed og fleksibilitet, der er med et motorhome, da man altid kan stoppe, hvis børnene ikke orker at køre mere, hvis der pludselig mesa-verdeopstår en mindre krise, fordi et bestemt tøjdyr pludselig ikke er til at finde, eller hvis det er tid til en tissepause.”

Troels fortæller også, at det gør ferien mere hyggelig, at man ikke er så afhængig af restauranter og andre spisesteder, da man bare sørger for at holde køleskabet velforsynet, og så kan man spise sin frokost i de smukkeste omgivelser, lige når man har lyst. ”Det er selvfølgelig også sjovt at få nogle af de der ’ægte’ amerikanske oplevelser med en milkshake og en god burger på en diner undervejs. Men jeg synes, man kommer mere under huden på et land ved at købe ind de samme steder som indbyggerne, og lave mad med nogle helt nye ingredienser, som man ikke er vant til hjemmefra. Man bliver overrasket over, hvor mange forskellige ting, der er at vælge imellem – og når man kører forbi frugtplantager og vejboder, skal man endelig huske at stoppe, fordi der bare venter helt særlige smagsoplevelser. Ved en af Californiens mange landevejsboder smagte jeg den sødeste, nyplukkede appelsin og fik saftige ferskener på størrelse med en knytnæve – det er sådan nogle små ting, der sætter sig som varige rejseminder!”

Et par gode råd fra Troels
– Hvis ikke du vil leje et barnesæde af motorhome-udlejeren, kan du med fordel købe en god autostol til dit barn i USA, da det ikke alle danske, der passer til de amerikanske motorhomes.
– Sørg for at vælge et motorhome med god plads, når du rejser med børn, så de kan bevæge sig rundt.
– Uanset hvor eventyrlystne I er, så sørg for at have en skitse med hjemmefra over ruten, så I ikke er helt på bar bund, når I starter jeres tur.
– Det er en god idé at planlægge de mest overordnede ting hjemmefra, men med plads til improvisation, så man kan ændre ruten undervejs, eksempelvis hvis nu vejret ikke arter sig helt, som man gerne ville det.

Har du fået lyst til selv at tage af sted på ferie i motorhome – så kan du se alle vores spændende rejser med autocamper i USA her