Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Oplev det bedste af Queensland

Queensland Explorer

  16-dages rejse fra 24565 kr. pr. person

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Om rejsen

Drømmer du om en solrig ferie på Australiens østkyst, så se dette rejseforslag, der koncentrer sig om “The Sunshine State”, som delstaten Queensland populært bliver kaldt. Queensland lokker med sol og sommer næsten året rundt. Den ene vidunderlige strand afløser den anden, underskønne øer ligger som perler på en snor, og ved Cairns kommer Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten. Storby, regnskov, skønne øer og koralrevet er essensen af dette rejseforslag på 16 dage. Efter et par dage i Brisbane tager naturen over. Turen går til  Lamington National Park syd for Brisbane, der er et eldorado for fugleelskere og vandreentusiaster.

Efter et par dage i den subtropiske regnskov går turen til Fraser Island, der er verdens største sandø. Her bliver du konfronteret med fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med et interessant dyreliv. I både Lamington og på Fraser Island kommer du til at bo på resorts, der ligger midt i naturen, så du kan glæde dig til naturoplevelser på første parket. Fra Fraser Island går turen til Cairns i det tropiske nord. Her er der inkluderet en uforglemmelig sejltur til Great Barrier Reef med en katamaran i luksusklassen. Du kommer til koralrevet i løbet af en god times tid, og der er derfor hele seks timer til at opleve revet. Rejsen afsluttes med et ø-ophold, og vi har valgt Fitzroy Island – en meget grøn ø med dejlige strande og koralrevet indenfor rækkevidde.

 

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark til Singapore

  Afrejse fra Danmark med Singapore Airlines og ankomst til Singapore. Vi foreslår et stop i Singapore – en god måde at gøre en lang rejse overkommelig på. I Singapore får du desuden en appetitvækker på Østen og mulighed for at slappe af.

  Her kan du bo dag 1

  Peninsula Excelsior Singapore

  Det moderne 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Singapore tæt på gode shoppingmuligheder og byens mange tilbud. Hotellet byder på spa, trænin...

 • Dag 2 Oplevelser i Singapore og med fly til Brisbane

  Efter en masse oplevelser i Singapore flyves der om aftenen videre til Brisbane, der er den 3. største by i Australien.

 • Dag 3 Ankomst til Brisbane

  Du lander i Brisbane på den australske østkyst. Det solrige klima har givet den største by i delstaten Queensland vokseværk, og de dejlige strande i nærheden af Brisbane har sat storbyen på verdenskortet. Nord for Brisbane ligger The Sunshine Coast, og syd for byen lokker The Gold Coast. Efter en lang flyvetur kan en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River, være en ide. Du kan gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer.

  Her kan du bo dag 3 & 4

  Brisbane | Hotel Grand Chancellor

  Hotellet er højt beliggende ved Roma Street Parklands, har flot udsigt til enten bjergene eller Brisbane River og ligger i gå-afstand til centrum...

 • Dag 4 En dag med oplevelser i Brisbane

  Forslag til oplevelser denne dag kunne være en sejltur på Brisbane River, bridge climbing på Story Bridge og en tur til byens anden botaniske have, som er Mt. Cootha Gardens ved foden af Coot-tha-bjerget. Fra toppen af bjerget er der en storslået panoramaudsigt over byen, og man kan se helt til Moreton Bay. Er du dyreinteresseret, kan du tage til Lone Pine Koala Sanctuary, der både en zoologisk have og et center, der arbejder med beskyttelse af koalaer. Ud over de mange koalaer er der mulighed for at stifte bekendtskab med mange af de dyrearter, der kun findes i Australien.

 • Dag 5 Subtropisk regnskov i Lamington National Park

  Nationalparken ligger ca. 85 km sydvest for Brisbane og er en stor naturoplevelse – subtropisk regnskov med gigantiske træer, huler og kløfter og hundredvis af vandfald. Området er gennemskåret af vandrestier og er med sine mere end 160 fuglearter et eldorado for fugleentusiaster. Du bliver hentet på hotellet i Brisbane og kørt til O’Reilly’s Rainforest Retreat, hvor du skal bo de næste to nætter. At bo her er en kæmpe oplevelse – og det skyldes både naturen og stedets atmosfære. Familien O’Reilly har siden 1926 taget imod feriegæster her midt i naturen, og stedet er kendt for sin hyggelige og familiære atmosfære, og det skyldes ikke mindst medarbejderne. O’Reilly’s Rainforest Retreat har swimmingpool, sauna og spa, og her er både restaurant, café, bar og et hyggeligt bibliotek med pejs. På O’Reilly’s Rainforest Retreat er det naturen, der sætter dagsordenen. Der er f.eks. ikke tv og telefon på værelserne, men udsigt over landskabet.

  Her kan du bo dag 5 & 6

  O’Reilly’s Rainforest Retreat

  At bo på dette resort er en kæmpe oplevelse – og det skyldes både naturen og stedets atmosfære. Familien O’Reilly har siden 1926 taget imo...

 • Dag 6 En dag med naturoplevelser i Lamington National Park

  Lamington National Park dækker et areal på 20.000 ha med subtropisk regnskov og med et utal af vandrestier. Hver dag bliver der arrangeret forskellige guidede ture på O’Reilly’s Rainforest Retreat, og det kan f.eks. være bird watching og ture i 4WD. Dagens program afhænger af årstiderne, men der vil være inkluderet ture med stedets passionerede guider. Næsten lige uden for døren kan du gå en tur mellem trætoppene. Her ligger der nemlig en Tre Top Walk, der består af flere hængebroer med trætoppene.

 • Dag 7 Fra nationalparken Lamington til verdens største sandø, Fraser Island

  Tiden er inde til at tage afsked med familien O’Reilly og tage til Fraser Island, der er verdens største sandø. Den ligger ca. 200 km nord for Brisbane og er en helt unik oplevelse. 123 km fra nord til syd med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Der er arrangeret transport fra O’Reilly’s Rainforest Retreat til stationen i Brisbane, og herfra tager du med toget nordpå til Hervey Bay, og herfra er der kun en kort tur med færge til Fraser Island. På Fraser Island, skal du bo på det 4-stjernede Kingfisher Bay Resort, der ligger tæt ved stranden og samtidig gemt i regnskoven. Respekt for naturen er den bærende filosofi, men alligevel kan resortet tilbyde en luksusoplevelse. Resortet har forskellige restauranter, og ikke mindst Seabelle Restaurant er en superb gourmetoplevelse.

  Her kan du bo dag 7 & 8

  Kingfisher Bay Resort

  Kingfisher Bay Resort ligger tæt ved stranden og samtidig gemt i regnskoven. Respekt for naturen er den bærende filosofi, men alligevel kan resor...

 • Dag 8 En dag med oplevelser på Fraser Island

  Der er ingen veje på Fraser Island, men kun hjulspor i sandet, så her har 4-hjulstrækkerne kronede dage. Denne dag er der inkluderet en heldagstur med mange af øens highlights, bl.a. Mc Kenzie Lake, hvor søbredden består af det fineste, hvide sand, og hvor små skildpadder muntrer sig i det turkisfarvede vand. Du oplever regnskovens flora og fauna, får historien bag det rustne skibsvrag på 75 Mile Beach og ser de farverige klitter The Cathedrals.

 • Dag 9 Fra Fraser Island til Cairns i det tropiske nord

  Denne dag er der sørget for transporten tilbage til Brisbane, og herfra flyves der til Cairns i det tropiske nord. Basen de næste dage i Cairns er Bay Village Tropical Retreat – et resort, der ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Stedet er familieejet og kendt for sin gæstfrie atmosfære. Resortets indretning er tropisk inspireret, og du kan glæde dig til dejlige, grønne omgivelser med pool.

  Her kan du bo dag 9-11

  Bay Village Tropical Retreat

  Resortet ligger i hjertet af Cairns, kun 5 min. gang til The Esplanade og 15 min. til centrum. Dejlige grønne, tropiske omgivelser med pool, og he...

 • Dag 10 Sejltur til Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef er en af de oplevelser, du ikke må gå glip af. Vi har inkluderet en heldagstur med “Ocean Freedom”, som er en katamaran i luksusklassen, så kommer du til koralrevet i løbet af en god times tid. Der er derfor ekstra god tid (6 timer) til at opleve revet – ikke kun et sted, men to forskellige steder. Der er kun 75 gæster om bord, men da katamaranen er godkendt til langt flere, er der god plads til at nyde livet. Der sejles først til Upolu Cay, og alt efter temperament kan du snorkle, dykke eller opleve revet fra en båd med glasbund sammen med en naturguide. Mens der bliver serveret en dejlig frokost, går turen til Outer Edge Upolu Reef, hvor koralrevet er endnu mere fascinerende. Er du vild med at snorkle, er der inkluderet “drift snorkling” (med følgebåd) ved det ydre rev. Overnatning: Bay Village Tropical Retreat.

 • Dag 11 Oplevelser i Cairns

  Du kan naturligvis nyde dagen i Cairns, men du kan også vælge at opleve mere af det tropiske nord. En god ide ville være at tage med på en tur til regnskoven nord for Cairns,  der hører til et af de mest uberørte regnskovsområder i hele Australien. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen.

   

  Tilkøbsmuligheder

  Til Michaelmas Cay

  Denne sejltur med Ocean Spirit fra Cairns foregår med en 32m luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø. Her kan du snorkle og dykke (mod tillæg), opleve koralrevet fra en båd med glasbund og komme på ”beach walk” i selskab med en marinebiolog. På øen er der i øvrigt et fantastisk fugleliv. Er du nybegynder med hensyn til at snorkle, får du grundig instruktion. I løbet af dagen bliver der serveret en lækker frokostbuffet.

  1.225 kr. pr. voksen
  665 kr. pr. barn

  * Afgang fra Cairns: Dagligt kl. 8.30. Varighed: 8,5 timer. Inkl. kaffe/te formiddag og eftermiddag, stor frokost buffet samt lån af snorkeludstyr. Miljøafgift på ca. AU$ 7-8 betales lokalt.

  Cape Tribulation

  Fra Cairns går turen nordpå, og der stoppes i Port Douglas, og i Wildlife Habitat kommer du på en guidet tur og ser dyrearter, der lever i tre forskellige australske landskabstyper. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen. En eventyrlig afslutning på en dag i regnskovens tegn! Turen er med engelsktalende lokalguide, varer fra kl. 7.30 til kl. 19.30 og inkluderer entreer, morning tea, frokost og sejltur på Daintree River.

  1.024 kr. pr. person

  Over og gennem regnskoven

  Verdens smukkeste togtur er måske den gennem regnskoven til Kuranda. Jernbanen blev åbnet i 1891 og snor sig gennem de regnskovsklædte bjerge via et utal af broer og tunneler. Den enestående tur med veterantoget til Kuranda er en af oplevelserne på denne tur. I Kuranda har du tid til at kigge på de mange butikker og Heritage Markets, før turen går videre med bus til Rainforestation Nature Park. Her oplever du en danseforestilling med Pamagirri Aboriginal Dancers, kommer på en tur gennem regnskoven med et specielt amfibiekøretøj, kommer på Dreamtime Walk og får indsigt i aboriginal kultur. Der serveres en lækker barbeque frokost og aktiviteterne sluttes af med et besøg i Koala & Wildlife Park med bl.a. koalaer og krokodiller. Turen tilbage til kysten forgår med Skyrail Cableway – en 7,5 km svævebane, der bevæger sig langsomt hen over regnskovens tag. Der er stop undervejs, hvor man kan stå af og komme ”ned” i regnskoven. Turen varer fra kl. 7.30 til kl. 18, og prisen inkluderer al transport, entreer og frokost. Rejselederen følger med på turen.

  1.395 kr. pr. person

 • Dag 12 Fra Cairns til naturskønne Fitzroy Island

  Australien-rejsen afsluttes med et dejligt ø-ophold, og vi har valgt Fitzroy Island. Der er færgeforbindelse fra Cairns, og turen tager kun 45 min. Størstedelen af Fitzroy Island er nationalpark, og det er en meget grøn ø med tropisk regnskov og mangrove, men her er også dejlige sandstrande, og koralrevet ved øen er en del af Great Barrier Reef Marine Park. På Fitzroy Island kan du få en både aktiv og afslappende ferie. Ud over at du kan dykke og snorkle, kan du dyrke forskellige former for vandsport og nyde naturen og dyrelivet. Fitzroy Island Resort er et familievenligt resort, hvor man straks føler sig hjemme. Her er restauranter, bar, stor pool med havvand og mini-supermarked.

  Her kan du bo dag 12-15

  Fitzroy Island Resort

  Størstedelen af Fitzroy Island er nationalpark, og det er en meget grøn ø med tropisk regnskov og mangrove, men her er også dejlige sandstrand...

 • Dag 13 Nyd livet på Fitzroy Island

  Fitzroy Island overrasker med en usædvanlig frodig natur, og der er mange “bush tracks” gennem regnskoven bl.a. til øens højeste punkt. Det er også spændende at besøge øens skildpadde-hospital, der tager sig af tilskadekomne skildpadder.

   

 • Dag 14 Nyd livet på Fitzroy Island

  Nyd de tropiske omgivelser – på havet, ved stranden, i regnskoven eller på resortet.

 • Dag 15 Tilbage til fastlandet og afrejse fra Cairns

  Transfer er inkluderet.

 • Dag 16 Ankomst til Danmark

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark – Singapore med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • Stop-over i Singapore inkl. en nat på hotel
 • Fly Singapore - Brisbane
 • 2 overnatninger på Hotel Grand Chancellor i Brisbane
 • 2 overnatninger på O'Reilly's Rainforest Retreat inkl. morgenmad og guidede ture
 • 2 overnatninger på Kingfisher Bay Resort inkl. morgemad og heldagstur på Fraser Island
 • Al transport med bus, tog og færge i forbindelse med ophold de to steder
 • Fly Brisbane - Cairns
 • 3 overnatninger på Bay Village Tropical Retreat inkl. morgenmad
 • Heldagssejltur til Great Barrier Reef
 • Færge Cairns - Fitzroy Island t/r
 • 3 overnatninger på Fitzroy Island Resort
 • Fly Cairns – Danmark med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
Datoer Pris per person
01. januar 2020 - 31. marts 2021Fra 24565 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Bemærk venligst, at eventuelle rabatter er fratrukket den oplyste pris.

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot