Firma – og grupperejser

INTO THE OUTBACK: FRA MELBOURNE TIL ALICE SPRINGS

Great Ocean Road, eventyrligt dyreliv og Australiens øde outback

18-dages autocamper-ferie kr. pr. person


70 22 66 00

70 22 66 00

Great Ocean Road snor sig 243 km langs Victorias sydkyst, og er uden tvivl Australiens flotteste kystvej. Undervejs på ruten oplever du bl.a. klippeformationerne The Twelve Apostles og Loch Ard Gorge, gamle hvalfangerstationer og små, hyggelige feriebyer. Kangaroo Island er Australiens tredje største ø, og med dens eventyrlige dyreliv, lever den bestemt op til sit navn.

Anden del af ruten fører dig dybt ind i den australske outback. Her oplever du det lokale liv, og en af de specielle oplevelser er bl.a. minebyen Coober Pedy, hvor indbyggerne pga. varmen har valgt at indrette deres bolig i tidligere opalminer. Et af rejsens højdepunkter er den røde ørken og Ayers Rock/Uluru – et must er at se solnedgangen over den store monolit.

 

Højdepunkter på dette autocamper-forslag

Vi skræddersyr din drømmerejse til Australien

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig. Hos os får du altid:

Et personligt møde med en rejseekspert, som lytter til dine feriedrømme og giver forslag til ruter og overnatningsmuligheder

Idéer til oplevelser undervejs samt nyttige tips til brug i trafikken

Den helt rigtige autocamper, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Hjælp hvis der sker noget uforudset undervejs på ferien

 
 
 
Dagsprogram
 • Velkommen til Melbourne, Australien

  Velkommen til Melbourne! Vi anbefaler de første par overnatninger på et centralt placeret hotel, så der bliver tid til at udforske byen.

  Tilkøb flere oplevelser

  Winery Havens-campingpas

  Når du lejer en autocamper fra Maui får du mulighed for at udskifte en almindelig campingplads til fordel for overnatning ved særligt udvalgte vingårde i nogle af de mest kendte vindistrikter. Du har allerede alt, hvad du skal bruge af faciliteter i autocamperen, så det er

    

 • Melbourne

  Hele dagen er til oplevelser i Melbourne. Byen med næsten 4 mio. indbyggere emmer af international atmosfære og gør sig blandt andet stærkt gældende inden for mode og kultur. Melbourne er også kendt som værtsby for Australian Open i tennis og Formel 1-løb. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og har til huse i et futuristisk museumskompleks på Federation Square – en stor kontrast til den mere end 100 år gamle Flinders Street Station på den anden side af gaden.

 • Great Ocean Road begynder i Torquay

  Autocamperen hentes, og turen går mod Torquay, hvor Great Ocean Road begynder. Inden den 250 km lange kystvej blev åbnet i 1932, var de små byer på Victorias sydkyst meget isolerede, og under visse vejrforhold helt afsondrede. I mange år havde der været planer om at bygge en vej, men først efter 1. verdenskrig blev planerne realiseret. Man så nemlig bygningen af kystvejen som en mulighed for at beskæftige de hjemvendte soldater og samtidig mindes de faldne – og at vejen kunne blive en turistattraktion var heller ikke uvæsentligt i forbindelse med en finansiering.

  Denne dag køres der ca. halvdelen af strækningen til den hyggelige kystby Apollo Bay, hvor der overnattes. Stedet er perfekt til at svømme og surfe.

  Dagens distance: 197 km

 • The Twelve Apostles på Great Ocean Road

  Fra Apollo Bay går ruten lidt ind i landet og gennem regnskoven i Otway National Park. Vi anbefaler et stop her og en tur mellem trækronerne på Otway Tree Top Walk. Herefter er ruten igen tilbage ved kysten, og de mest særprægede klippeformationer dukker op, f.eks. The Twelve Apostles. Besøg Flaggstaff Hill Maritime Village i Warrnambool, der på en interessant måde fortæller historien om nogle af kystens mange skibsforlis. Nyd resten af dagen i den lille hyggelige by Port Fairy. Byen er en af de ældste bosættelser i Victoria med mange bevaringsværdige bygninger, fra dengang hvalfangsten var på sit højeste.

  Dagens distance: 187 km

 • Udsigt over Mount Gabier og Blue Lake

  Ruten følger kysten et lille stykke tid endnu, men ved Portland går den ind i landet gennem nationalparkerne Cobboboonee og Lower Glenelg. Kort tid efter at du har krydset grænsen til delstaten South Australia, kommer du til Mt. Gambier. Byen har navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan i nærheden, og den skal du bestemt se. Kratersøen Blue Lake skifter farve hvert år i november – men hvorfor er stadig en uløst gåde.

  Næste stop bør være ved Tantanoola Caves, som ligger lige inden, du kommer til Millicent. Du kan også nyde et kort eftermiddagsstop ved Beachport, som i 1830’erne spandt guld på hvalfangst. På turen videre til Robe kan du nemt finde en dejlig strand, nyde solen og en svømmetur.

  Dagens distance: 291 km

 • Victor Harbour gangbroen der fører ud til Granite Island

  I dag går turen via Kingston til Murray Bridge, som faktisk er navnet på en by ved Murray River. Herfra går ruten igen ud til kysten – til Victor Harbour ved Horseshoe Bay. Det er også en gammel hvalfangerby, og stemningen fra dengang kan indfanges på Whalers Haven Colony Museum. Besøg også Granite Island, hvor du kan møde både dværgpingviner og wallaby’er.

  Dagens distance: 353 km

 • Kangaroo Island

  Der venter smukke naturoplevelser på Australiens tredje største ø, Kangaroo Island. Færgeturen fra halvøen Cape Jervis tager ca. 45 min. På Kangaroo Island venter et landskab primært bestående af bush, flotte strande og særprægede klippeformationer og et spændende dyrerige med kænguruer, koalaer, myrepindsvin, pingviner, sæler og søløver. Besøg Cliffords Honey Farm, hvor du kan smage på frisk, hjemmelavet honning, eller Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery, hvor du ser, hvordan man anvender olien fra eukalyptustræerne. Ved Seal Bay kan du komme helt tæt på de australske søløver, der holder til på stranden, hvor de yngler og nyder livet.

  Dagens distance: 140 km

 • Nysgerrige kænguruer på Kangaroo Island

  Dagen kan med fordel bruges i nationalparken Flinders Chase. Begynd i informationscenteret og spis frokost ved rangernes hovedkvarter i Rocky River, hvor man bliver omringet af possum’er og kænguruer. I den sydlige del af parken ligger Cape du Couedic, hvor du ud over et fyrtårn finder Admiral’s Arch – en åben drypstenshule, hvor det er muligt at se pelssæler. Lidt længere mod øst finder man granitklipperne Remarkable Rocks, som har fået sine sære former af vind og vejr.

 • Adelaide, Australien

  Turen går med færge tilbage til fastlandet og langs kysten til Adelaide gennem McLaren Vale, der er et af de mest kendte vindistrikter i delstaten South Australia. McLaren Vale er især blevet internationalt kendt for deres vine lavet på Shiraz og Cabernet Sauvignon. Vi foreslår en frokost på en af vingårdene – på besøgscenteret kan du få et overblik over mulighederne.

  Dagens distance: 254 km

 • Vindistriktet Clare Valley

  Rejsen til Port Augusta tager ca. 4 timer, så der bliver tid til vinoplevelser denne dag. Vi foreslår, at du koncentrerer dig om Clare Valley – et af de vindistrikter i delstaten South Australia, som især er kendt for sine Riesling-vine, men her produceres også Chardonnay og Cabernet Sauvignon. Clare Valley er et vindistrikt med få store producenter og mange mindre, og mange vingårde er åbne for besøg og vinsmagning. Du kan evt. følge The Riesling Trail, der går gennem det 35 km lange vinområde, og hvor vingårdene ligger som perler på en snor. Delstaten South Australia står i øvrigt for halvdelen af den australske vinproduktion.

  Port Augusta er med sine 14.000 indbyggere en “storby” i forhold til mange andre byer på ruten, og havnebyen er et vigtigt trafikknudepunkt. Denne dag eller den næste anbefaler vi et besøg på Wadlata Outback Center.

  Dagens distance: 305 km

 • Omkring 70 % af verdens opaler kommer fra minerne omkring Coober Pedy

  I dag går rejsen via byerne Pimba og Glendambo. Den lille by Pimba er meget privilegeret, da de to legendariske togruter – The Ghan og Indian Pacific – stopper i byen to gange om ugen. I Glendambo finder du den australske outbacks pendant til en tankstation: et “roadhouse”. Byens indbyggertal er man lidt uenig om. Det svinger mellem 30 og 70, og da der kun falder 185 mm regn om året, er der ikke udsigt til, at byen bliver større.

  I Coober Pedy findes skønheden i undergrunden. Omkring 70 % af verdens opaler kommer fra minerne omkring Coober Pedy. Byen ligger i et af de tørreste og varmeste områder i Australien , og temperaturen sniger sig let op på 50 grader om sommeren. Det er grunden til, at størstedelen af indbyggerne har indrettet deres boliger i gamle opalminer, hvor temperaturen er konstant og behagelig, og under jorden findes der både hotel og kirke. Om eftermiddagen kan du tage på opdagelse i opalbyen, der er omgivet af noget, der minder om et månelandskab, og som har noget klondyke-agtigt over sig.

  Dagens distance: 540 km

 • Vejskilt i den australske outback

  Marla er endnu en “service town” med få indbyggere, som servicerer rejsende og lastbilchauffører, der sidder bag rattet i de lange “roadtrains”. At Marla først kom på landkortet i 1982 siger lidt om, at der er tale om et af Australiens øde områder. Marla betyder kænguru på de lokale aborigineres sprog – så mon ikke du er heldig at se kænguruer.

  Filminteresserede kan i dag desuden tage en afstikker til The Arckaringa Hills. Det meget specielle landskab har været kulisse i adskillige australske film, f.eks. Priscilla, Queen of the Desert.

  Dagens distance: 234 km

 • Ayers Rock, Australien

  Denne dag får du den australske outback ind under huden, når du stopper ved de få “roadhouses” der ligger på ruten. Kulgera med et halvt hundrede indbyggere er den sydligste bebyggelse i Northern Territory, og ud over at du kan få fyldt tanken op, så kan du besøge Iwantja Arts and Crafts, der ligger i nærheden. Her kan du se aboriginale kunstnere arbejde og købe autentisk aboriginal kunst – som er alt fra vævede ting til smykker og malerier.

  Dagens distance: 517 km

 • Mount Olga som også kaldes Kata Tjuta

  Vi foreslår, at du står tidligt op og ser solen stå op over Ayers Rock/Uluru, og senere kan du gå en tur ved foden af monolitten og bl.a. se urbefolkningens klippemalerier. Det vil være en god idé at vælge en guidet tur og på den måde få et interessant indblik i aboriginernes myter og få forklaringerne, der knytter sig til de hellige steder. Om eftermiddagen kan du opleve Mount Olga/Kata Tjuta. Der er flere vandreture i området med de kugleformede klipper, der også har stor spirituel betydning for Anangu-folket.

  Hvis du har tid – så besøg Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, inden du skal opleve solnedgangen ved den berømte monolit, der knejser 348 m over den flade slette.

 • På vandretur i Kings Canyon

  Kings Canyon er en af de største og længste kløfter i den røde ørken med klippesider, der rejser sig flere hundrede meter op fra bunden – og den imponerende kløft er dagens mål. Kings Canyon ligger i Watarrka National Park, der dækker den vestlige del af bjergkæden George Gill, og hvor der er et interessant plante- og dyreliv, der fortjener naturbeskyttelse.

  Fra Ayers Rock/Uluru følger du Lasseter Highway til området ved Kings Canyon. Den bedste måde at opleve Kings Canyon, er på en vandretur. Vandreturen oppe langs kanten er uden tvivl den mest spektakulære, men også mere krævende end turen nede i kløften. Det er en god idé at stå tidligt op, så du kan begynde vandreturen, når solen kaster sine første stråler på landskabet. De røde lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den næsten unaturlige blå himmel er et uforglemmeligt sceneri. Inderst i kløften ligger Garden of Eden – et skyggefuldt paradis med palmer og fuglesang.

  Dagens distance: 321 km

 • Alice Springs Telegraph Station

  Ruten følger Mereenie Loop gennem Gardiner Range, og det er en rigtig ”dust road”, hvor det støvede spor fortoner sig i horisonten, og der er kænguru-garanti undervejs. Oplev også Standley Chasm – den smalleste og dybeste kløft i området. Aboriginere har ejet området i flere tusinde år, og det er aboriginere, der driver den lille café, hvor du kan opleve et stykke autentisk Australien.

  Alice Springs ligger isoleret fra Australiens øvrige byer og er den by i Australien, hvor man for alvor får fornemmelsen af Australiens store afstande. I 1872 blev der etableret en telegraflinje fra Adelaide til Darwin, og der blev anlagt en telegrafstation der, hvor Alice Springs i dag ligger. Du kan besøge telegrafstationen og få byens historie. De store afstande i det centrale Australien var årsagen til, at Royal Flying Doctor Service og School of the Air opstod, og her i Alice Springs kan du besøge de to institutioner, der servicerer den tyndtbefolkede outback.

  Dagens distance: 474 km

 • Autocamperen afleveres, og du kan flyve videre mod nye eventyr eller fortsætte rejsen i en anden del af Australien.

 • Forlæng rejsen og få endnu flere oplevelser med hjem

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Lignende rejser

Se kort

autocamper-rejse

Fra Sydney til Adelaide - 2 uger i autocamper

  Højdepunkter

  • Koalaer og pingvinparader på Philip Island
  • Great Ocean Road
  • Mystiske Blue Lake
  • Dyrelivet på Kangaroo Island
  • Nationalparkerne Coopracambra og Croajingolong

19-dages autocamper-ferie fra

15.795 kr.

Se rejsen
Se kort

autocamper-rejse

Sydney & det vestlige og sydlige Australien

  Højdepunkter

  • The Pinnacles i Pinnacles Nambung National Park
  • Dykning og sejltur i Shark Bay
  • Vandretur i Badgingarra National Park
  • Dværgpingviner og koaler på Phillip Island
  • Kæmpe træer i Bonarup Karri Forest

27-dages autocamper-ferie fra

Se rejsen
Turkisblåt hav ved Airlie Beach - Risskov Rejser
Se kort

Rejseforslag

Det bedste af Australien: Sydney, den røde ørken, kystveje og øer

33-dages rejse fra

Se rejsen
Sydney, Australien - Risskov Rejser
Se kort

Rejseforslag i autocamper

Australske kystveje og storbystemning

36-dages rejse fra

Se rejsen
Se kort

autocamper-rejse

Fra Sydney til Adelaide - 2 uger i autocamper

  Højdepunkter

  • Koalaer og pingvinparader på Philip Island
  • Great Ocean Road
  • Mystiske Blue Lake
  • Dyrelivet på Kangaroo Island
  • Nationalparkerne Coopracambra og Croajingolong

19-dages autocamper-ferie fra

15.795 kr. pr. person

Se rejsen
Turkisblåt hav ved Airlie Beach - Risskov Rejser
Se kort

Rejseforslag

Det bedste af Australien: Sydney, den røde ørken, kystveje og øer

33-dages rejse fra

0 kr. pr. person

Se rejsen
Sydney, Australien - Risskov Rejser
Se kort

Rejseforslag i autocamper

Australske kystveje og storbystemning

36-dages rejse fra

22.895 kr. pr. person

Se rejsen