Firma – og grupperejser

Ørkensand og opaler – fra Alice Springs til Adelaide

En rejse fyldt med ægte outback-oplevelser

7-dages kør-selv-ferie fra kr.

Vi sidder klar på

70 22 66 00

Kør-selv-turen begynder i den røde ørken, som er en af de store oplevelser i Australien, og selv i Australiens meget øde områder, kan du få en spændende ferie i bil uden 4WD. I outback’en er der som regel ikke så mange veje at vælge imellem, men en stor del af de veje, der findes, er som regel asfalterede. Du får bilen udleveret i Alice Springs, der med sine ca. 27.000 indbyggere er den største by i den røde ørken. Det er en god idé at ankomme til Alice Springs dagen før, du begynder på kør-selv-turen og opleve noget af det, der er specielt ved byen med den isolerede beliggenhed, f.eks. Royal Flying Doctor Service og School of the Air.

Du kan glæde dig til at få den australske outback ind under huden, f.eks. når der overnattes i den lille by Marla. Indbyggerantallet overstiger ikke 80, og byen består primært af et “road house”, der servicerer trafikanter og turister og den aboriginale bosættelse i nærheden. En af de specielle oplevelser på denne kør-selv-tur er minebyen Coober Pedy, der ligger i et af de tørreste og varmeste områder i Australien. Temperaturen sniger sig let op på 50 grader om sommeren, og en stor del af indbyggerne har derfor valgt at indrette deres bolig i tidligere opalminer.

Vores kør-selv ture inkluderer ud over billeje og hotel også en detaljeret kørselsvejledning.

 

Højdepunkter på dette kør-selv-forslag

Vi skræddersyr din drømmerejse til Australien

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig. Hos os får du altid:

Et personligt møde med en rejseekspert, som lytter til dine feriedrømme og giver forslag til ruter og overnatningsmuligheder

Idéer til oplevelser undervejs samt nyttige tips til brug i trafikken

Den helt rigtige bil, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Hjælp hvis der sker noget uforudset undervejs på ferien

 
 

Kør-selv-forslagets rute

 • Kings Canyon, Watarrka National Park

  Kings Canyon er en af de største og længste kløfter i den røde ørken med klippesider, der rejser sig flere hundrede meter op fra bunden – og den imponerende kløft er dagens mål. Kings Canyon ligger i Watarrka National Park, der dækker den vestlige del af bjergkæden George Gill, og hvor der et interessant plante- og dyreliv, der fortjener naturbeskyttelse.

  Dagens distance: 474 km

 • Monolitten Ayers Rock/Uluru

  Den bedste måde at opleve Kings Canyon på er på en vandretur. Vandreturen oppe langs kanten er uden tvivl den mest spektakulære, men også mere krævende end turen nede i kløften. Det er en god idé at stå tidligt op, så du kan begynde vandreturen, når solen kaster sine første stråler på landskabet. De røde lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den næsten unaturlige blå himmel er et uforglemmeligt sceneri. Inderst i kløften ligger Garden of Eden – ja, vandhullet er et skyggefuldt paradis med palmer og fuglesang. Fra Kings Canyon følger du Lasseter Highway til området ved Ayers Rock/Uluru. Hvis du har tid – så besøg Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, inden du skal opleve solnedgangen ved den berømte monolit, der knejser 348 m over den flade slette.

  Dagens distance: 321 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Voyages Outback Pioneer Hotel

  Læs om hotellet

 • I den røde ørken kan du sammen med en lokal guide få et helt unikt indblik i den aboriginale kultur

  Ved Ayers Rock/Uluru kan Australien-oplevelsen få en ekstra dimension, hvis du tager med på en tur med en lokal guide, der kender alt til området og den aboriginale kultur, og det kan f.eks. være en tur tidligt om morgenen. Du bliver hentet på hotellet i Ayers Rock en times tid før solopgang. Efter at have set landskabet få farve går turen til Mount Olga/Kata Tjuta, hvor du kommer på en vandretur mellem de 36 runde småbjerge.

  En idé kunne også være en “Sound of Silence Dinner” –  entur hvor du oplever solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru på en meget speciel måde. Med udsigt til den berømte monolit er der dækket op med hvide duge og levende lys, og mens solen kaster sine sidste stråler på Ayers Rock/Uluru, bliver stemningen slået an med didgeridoo-spil og velkomstdrink. Menuen, der bliver serveret under stjernerne, består af australske specialiteter som f.eks. barramundi, krokodille og emu og ledsages af australske vine. En unik oplevelse, der afsluttes med, at en astronom fortæller om stjernebillederne.

  Tilkøb flere oplevelser

  Sound of Silence Dinner

  På denne tur oplever du solnedgangen ved Ayers Rock/Uluru på en meget speciel måde. Med udsigt til den berømte monolit nyder du lækre kanapeer og mousserende vin, mens solen kaster sine sidste stråler på Ayers Rock/Uluru. Der er dækket smukt op med hvide duge og levende lys,

  Fra =1.214 kr. pr. person    A
 • Australiens lange lige landeveje - måske du er heldig at møde en "marla" på vejen

  Denne dag får du den australske outback ind under huden, når du stopper ved de få “roadhouses” der ligger på ruten. Kulgera med et halvt hundrede indbyggere er den sydligste bebyggelse i Northern Territory, og ud over at du kan få fyldt tanken op, så kan du besøge Iwantja Arts and Crafts, der ligger i nærheden. Her kan du se aboriginale kunstnere arbejde og købe autentisk aboriginal kunst – som er alt fra vævede ting og smykker til malerier.

  Marla er en anden “service town” med få indbyggere, og som servicerer rejsende og lastbilchauffører, der sidder bag rattet i de lange “roadtrains”. At Marla først kom på landkortet i 1982 siger lidt om, at der er tale om et af Australiens øde områder. Marla betyder kænguru på de lokale aborigineres sprog – så mon ikke du er heldig at se kænguruer.

  Dagens distance: 517 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Marla Travellers Rest

  Læs om hotellet

 • Opalbyen Coober Pedy - omkring 70 % af verdens opaler hentes op af jorden her

  Der fortsættes med Stuart Highway, der går gennem Cadney Homestead og forbi endnu et “roadhouse”. Filminteresserede kan tage en afstikker til The Arckaringa Hills. Det meget specielle landskab har været kulisse i adskillige australske film, f.eks. Priscilla, Queen of the Desert.

  I Coober Pedy findes skønheden i undergrunden. Omkring 70 % af verdens opaler kommer fra minerne omkring Coober Pedy. Byen ligger i et af de tørreste og varmeste områder i Australien , og temperaturen sniger sig let op på 50 grader om sommeren. Det er grunden til, at størstedelen af indbyggerne har indrettet deres boliger i gamle opalminer, hvor temperaturen er konstant og behagelig, og under jorden findes der både hotel og kirke. Om eftermiddagen kan du tage på opdagelse i opalbyen, der er omgivet af noget, der minder om et månelandskab, og som har noget klondike-agtigt over sig.

  Dagens distance: 234 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Opal Inn Motel

  Læs om hotellet

 • Vejen til Port Augusta

  Turen går via Glendambo, hvor der ligger endnu et “roadhouse”. Indbyggertallet er man lidt uenig om. Det svinger mellem 30 og 70, men da der kun falder 185 mm regn om året, er der ikke udsigt til, at byen bliver større. Fortsæt med Stuart Highway til Pimba, og den lille by her virkelig er priviligeret. De to legendariske togruter – The Ghan og Indian Pacific – stopper i byen to gange om ugen. Landskabet ændrer sig i løbet af dagen og bliver efterhånden fladere.

  Port Augusta er med sine 14.000 indbyggere en “storby” i forhold til byerne på ruten, og havnebyen er et vigtigt trafikknudepunkt. Denne dag eller den næste anbefaler vi et besøg på Wadlata Outback Center.

  Dagens distance: 540 km

  Singapore Skyline - Risskov Rejser

  Comfort Inn & Suites Augusta Westside

  Læs om hotellet

 • Vindistriktet Clare Valley, hvor vingårdene ligger som perler på en snor

  Turen til Adelaide tager ca. fire timer, så der bliver tid til vinoplevelser denne dag. Vi foreslår, at du koncentrerer dig om Clare Valley – et af de vindistrikter i delstaten South Australia, som især er kendt for sine Riesling-vine, men her produceres også Chardonnay og Cabernet Sauvignon. Clare Valley er et vindistrikt med få store producenter og mange mindre, og mange vingård er åbne for besøg og vinsmagning.

  Du kan evt. følge The Riesling Trail, der går gennem det 35 km lange vinområde, og hvor vingårdene ligger som perler på en snor. Er du interesseret i vin, er det en god idé at besøge National Wine Centre of Australia i Adelaide. Delstaten South Australia står i øvrigt for halvdelen af den australske vinproduktion.

 • Forlæng rejsen og få endnu flere oplevelser med hjem

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøb flere oplevelser

  Forlæng rejsen med et ophold i Singapore

  Singapore er det perfekte sted at gøre et stop på rejsen til Australien og New Zealand. Byen har en masse at byde på, og et par nætter er egentlig ikke nok, men det giver tid til at se de største seværdigheder.  Du kan tage rundt i byen med bus, og se bl.a. Merlion Park med en

  Fra 1.040 kr. pr voksen
  Forlæng rejsen med et ophold i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! En by fuld af indtryk og farver. Byen er fuld af indtryk, farver og energi. Her kan du bruge dagen på at udforske de mange shopping-muligheder og stormagasiner. Du kan besøge Tsim Sha Tsui, Kowloon. Ét område, som de fleste forbinder med det autentiske

  Fra 1.595 kr. pr voksen

Hvilken bil passer til din ferie?

Fullsize

En fullsize-bil er perfekt hvis I rejser max 4 voksne og 1 barn. Bilen rummer plads til 2 store samt 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Compact SUV

Denne SUV er en tand mindre end Intermediate SUV. Den indeholder stadig plads til 5 voksne samt 2 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Intermediate SUV

Vi anbefaler Intermediate SUV til kør-selv-ferien i Australien. Bilen har plads til 5 voksne samt 2 store og 2 små kufferter. Inkl. A/C og automatgear.

 • Inkluderet som standard i prisen

Fullsize 4WD

Denne firhjulstrækker er perfekt når du f.eks. skal “off the beaten track” i nationalparker og passere vandløb. Bilen har plads til 5 voksne samt 2 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Fullsize Van

Vælger du en Fullsize Van får du en bil med plads til den store familie. Bilen har plads til 8 voksne inkl. et bagagerum med plads til 2 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Klik her for at se flere

Vi finder den helt rigtige bil, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Prisen inkluderer

Transport

 • 7 dages leje af bil i kategorien Intermediate SUV
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.

Overnatning

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse/3-personers værelse/2 x dobbeltværelse

Måltider

 • Morgenmad dag 1

Seværdigheder

 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program

Priser & rejseperioder

Priserne i skemaet er fra-priser. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen. Kontakt os og få en snak med en af vores rejseeksperter – så er du sikker på, at du og din familie får absolut mest ud af budgettet.

Rejseperiode
Fire voksne
To voksne
Tre voksne
01. januar 1970 - 01. januar 1970
kr.
kr.
kr.
Fire voksne
01. januar 1970 - 01. januar 1970
kr.
To voksne
01. januar 1970 - 01. januar 1970
kr.
Tre voksne
01. januar 1970 - 01. januar 1970
kr.
OBS
Børn er 11 år og under

LAD OS SKRÆDDERSY DRØMMEREJSEN TIL DIG

Lignende rejser

Se kort

Kør-selv-ferie

Melbourne, guldgraverstemning & australsk dyreliv

  Højdepunkter

  • Australiens flotteste kystvej – Great Ocean Road
  • Port Campbell National Park med The Twelve Apostles
  • Grampians National Park med bl.a. aboriginal kultur
  • Guldgraverbyen Ballarat
  • Storbyen Melbourne

5-dages kør-selv-ferie fra

Se rejsen
Se kort

Kør-selv-ferie

Natur & vin i South Australia

  Højdepunkter

  • Det enestående dyreliv i Flinders Ranges
  • Wilpena Pound, der har form som et amfiteater
  • Aboriginale hulemalerier
  • Vinområdet Clare Valley
  • Storbyen Adelaide

4-dages kør-selv-ferie fra

Se rejsen
Blue Mountain i Australien
Se kort

Kør-selv-ferie

Sydney, Blue Mountains og vin i Hunter Valley

  Højdepunkter

  • Enestående naturoplevelser i Blue Mountains
  • Overnatning på Hunter Resort i vinområdet Hunter Valley
  • De flotte kyststrækninger ved Port Stephens
  • Storbyen Sydney
  • Delfiner ved Nelson Bay

4-dages kør-selv-ferie fra

Se rejsen
4WD Australia
Se kort

Kør-selv-ferie

Den australske outback i 4WD

  Højdepunkter

  • Kakadu National Park med det spændende dyreliv
  • Den legendariske Gibb River Road
  • De særprægede Wandjina-klippemalerier
  • Vandring mellem bjergformationerne Bungle Bungle
  • Perlefiskerbyen Broome med den skønne Cable Beach

9-dages kør-selv-ferie fra

Se rejsen
Se kort

Kør-selv-ferie

Natur & vin i South Australia

  Højdepunkter

  • Det enestående dyreliv i Flinders Ranges
  • Wilpena Pound, der har form som et amfiteater
  • Aboriginale hulemalerier
  • Vinområdet Clare Valley
  • Storbyen Adelaide

4-dages kør-selv-ferie fra

0 kr. pr. person

Se rejsen