Firma – og grupperejser
Whitehaven Beach på Whitsundays - Risskov Rejser

Fra Sydney til Cairns langs den solrige kyst

Koralrev fulde af liv, hvide sandstrande og tropiske australske øer

21-dages rejse fra 26.495

Vi sidder klar på

70 22 66 00

I dette rejseforslag kommer du på en smuk kør-selv-tur fra Sydney til Cairns langs den solrige østkyst. I Australiens største by, metropolen Sydney, er der tid til at opleve byens største seværdigheder, bl.a. det ikoniske Operahus, Sydney Harbour Bridge og Bondi Beach. Dernæst starter kør-selv-turen nordpå langs Stillehavskysten. Der er tale om en strækning, hvor dejlige strande og hyggelige badebyer ligger som perler på en snor. Undervejs er der mange muligheder for at finde en strand, du kan have helt for dig selv.

Strækningen fra Byron Bay til Brisbane kaldes “Gold Coast” og “Surfers Paradise”, da det virkelig er indbegrebet af et ferieparadis og et slaraffenland for surfere. På verdens største sandø, Fraser Island, venter et spændende dyreliv, de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med 70 m høje træer. Tilbage på fastlandet fortsætter køreturen nordpå ad “solskinskysten”, der også byder på flere nationalparker og regnskove. Glæd dig til at opleve paradisørerne The Whitsundays, som er indehaver af nogle af verdens bedste og smukkeste strande. Kør-selv-turen slutter i Cairns, der pga. sin beliggenhed ved Great Barrier Reef er et godt udgangspunkt for sejlture til revet.

Rejseforslaget giver en idé om, hvad rejsen kommer til at koste inkl. fly, hotel og billeje. Du kan læse mere om Australien her.

 

 

Højdepunkter på dette rejseforslag

Vi skræddersyr din drømmerejse til Australien

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig. Hos os får du altid:

Et personligt møde med en rejseekspert, som lytter til dine feriedrømme og giver forslag til ruter og overnatningsmuligheder

Idéer til oplevelser undervejs samt nyttige tips til brug i trafikken

Det helt rigtige køretøj, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Hjælp hvis der sker noget uforudset undervejs på ferien

 
 

Rejseforslagets rute

Dagsprogram

 • Sydney med Habour Bridge i forgrunden

  Ankomst til Australiens største by, metropolen Sydney, der nok bedst er kendt for sit vartegn Operahuset. En sejltur omkring havneområdet er et must og en oplagt mulighed for at opleve storbyens imponerende skyline.

  Tilkøb flere oplevelser

  Sydney Harbour Cruise

  En sejltur er et “must” i Sydney. Sejlturen begynder ved Circular Quay, og du får et imponerende syn af storbyens skyline samt naturligvis både Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Du nyder synet af strande og parker fra søsiden, mens du hører historien om

  Fra   

 • Operahuset – der er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon

  Brug dagen omkring Darling Harbour, et tidligere havneområde, der er blevet transformeret til et underholdningsmekka. Her ligger bl.a. Sydney Aquarium, Imax Theatre, National Maritime Museum og et stort shoppingcenter. Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge er de to bygningsværker, der dominerer storbyens skyline, og vi vil varmt anbefale bridge climbing på den 134 m høje bro, hvorfra der er en formidabel udsigt 360 grader rundt og bl.a. til Operahuset. Den spektakulære bygning er et storslået syn, men du skal ikke nøjes med at beundre det arkitektoniske mesterværk udefra. Tag på en guidet rundvisning hvor du i løbet af en times tid hører historien om bygningen, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon i 1957. En anden idé kunne være at udforske Sydney på en cykeltur med en lokal guide, som viser dig både kendte og mindre kendte sider af byen. Du kan naturligvis også vælge at nyde solen på den berømte badestrand Bondi Beach.

  Tilkøb flere oplevelser

  Guidet tur i Operahuset

  Sydney Opera House er en storslået oplevelse, og den spektakulære bygning har i mange år været kendetegnet for Sydney. På en guidet rundvisning hører du i løbet af en times tid historien om det arkitektoniske mesterværk, hør om danske Jorn Utzon’s vision for byggeriet

  Fra   

  Bridge Climb i Sydney

  Se Operahuset fra toppen af den 134 m høje Harbour Bridge og nyd den formidable udsigt 360 grader rundt. Gennem de sidste 10 år har to mio. mennesker fået denne fantastiske oplevelse. Alder er ingen hindring – den hidtil ældste “bridge climber” var 100 år. Turen gennemf

  Fra   

  Sydney på cykel

  En cykeltur er en anderledes og afslappende måde at opleve storbyen på, og det er et spændende alternativ til sightseeing i bus, da du bl.a. kommer steder, som er forbeholdt cyklister og fodgængere. Turen begynder i det historiske område, The Rocks, og i løbet af fire

  Fra   

 • Vindistriktet Hunter Valley

  I dag starter kør-selv-ferien nordpå. Fra Sydney går turen til Hunter Valley, der er det ældste vindistrikt i New South Wales med vintraditioner, der går 150 år tilbage i tiden. Her kan du glæde dig til at lære mere om områdets historie og produktion, når du ser en gratis film om vinproduktionen samt kommer til en vinsmagning (inkluderet – værdi AU$ 30 ).

  Dagens distance: 165 km

 • Udsigt over Port Stephens

  Er du vininteresseret, kan du udforske vinområdet yderligere og besøge flere vingårde i Hunter Valley, inden der fortsættes til Port Stephens. Du kan også tage direkte ud til kysten, hvor strandene ligger som perler på en snor. Strandene her ved Stillehavet er helt eventyrlige, og området bliver ikke overraskende kaldt ”Blue Water Paradise”. Alligevel er det delfinerne, der tiltrækker sig den største opmærksomhed. En bestand på omkring 140 bottlenose-delfiner holder til ved Nelson Bay, og du kan opleve de legesyge delfiner på en sejltur om eftermiddagen.

  Dagens distance: 101 km

 • Solnedgang ved Coffs Harbour

  Fortsæt med Pacific Highway nordpå. Kør-selv-turen går igennem et landskab med bananplantager og regnskov og forbi fristende strande. På ruten er der mange små, hyggelige badebyer, der inviterer til et stop. Tag evt. en lille afstikker til Myall Lakes National Park, hvor et 40 km langt og smalt klitområde ligger til ene side og med søer og laguner til den anden. På den måde skabes der unikke betingelser for et rigt fugleliv. Coffs Harbour er en af de mest populære byer på strækningen mellem Sydney og Brisbane.

  Dagens distance: 387 km

 • Fyrtårnet ved Byron Bay

  Turen fortsætter på Pacific Highway via Woodburn til Ballina, og den går nu tættere på kysten. Stop i Lennox Head og nyd atmosfæren i den lille by og udsigten fra Pat Morton Lookout ud over den vidunderlige strand. I 1960’erne valfartede hippier i stort antal til Byron Bay, og byen blev kendt for sin alternative livsstil, og der er stadig noget uhøjtideligt over byen med det solrige, subtropiske klima. Cape Byron er det østligste punkt i Australien, og du må ikke gå glip af en tur til fods gennem regnskoven til fyrtårnet.

  Dagens distance: 240 km

   

 • Surfene delfiner ved Byron Bay

  Der er mange helt perfekte bade- og surfstrande ved Byron Bay, f.eks. Watego’s Beach lige neden for fyrtårnet. Du kan også køre en tur til Minyon Falls og opleve regnskoven, og i den lille “pool” neden for det ca. 100 m høje vandfald kan du få en kølig dukkert. Et stykke inde i landet kan du komme på bushvandringer ved byen Murwillumbah, der ligger på kanten af et gammelt vulkankrater.

 • Vandfald i Lamington National Park

  Det kan godt betale sig at stå tidligt op og opleve solopgangen over Stillehavet, som kan være helt eventyrligt smuk. Hele strækningen fra grænsen mellem New South Wales og Queensland til Brisbane bliver kaldt ”Guldkysten”, og Surfers Paradise er virkelig indbegrebet af et ferieparadis. Gør et stop her inden der køres videre til Brisbane. Det er også en mulighed at tage en afstikker til Lamington National Park, der ligger ca. en times kørsel fra kysten. Nationalparken er en stor naturoplevelse med subtropisk regnskov, hundredvis af vandfald, gigantiske træer og rigtig mange forskellige fuglearter. Senere ankommer du til storbyen Brisbane. Vi anbefaler en tur gennem City Botanic Gardens, der ligger smukt ved Brisbane River. Du kan også gå over på den anden side af floden til South Bank Parklands, som både er et forlystelsesområde og et kunstigt strandområde med hvidt sand og palmer.

  Dagens distance: 166 km

 • Kystlinjen ved Noosa

  Ruten fra Brisbane følger Bruce Highway til den hyggelige badeby Noosa. Derefter køres der til Hervey Bay, hvor færgen til Fraser Island afgår. Fraser Island er verdens største sandø – 123 km er der fra nord til syd og 15 km fra øst til vest med de mest fantastiske klitlandskaber, brede sandstrande, krystalklare ferskvandssøer og regnskov med træer, der bliver 70 m høje. Læg hertil et spændende dyreliv med bl.a. dværgkænguruer og dingoer, og i perioden fra juli til november kan du være heldig at se hvaler. Da “vejnettet” på Fraser Island udelukkende er hjulspor i sandet, bliver bilen stående på fastlandet.

  Dagens distance: 286 km

 • Det rustne skibsvrag "Maheno"

  Fraser Island er en stor nationalpark, og ikke mindre end 184.000 hektar udgør verdens sandø. Da der ikke er asfalterede veje på Fraser Island, men kun hjulspor i sandet, anbefales det at tage med på en guidet tur i 4WD rundt på øen bl.a. til Lake McKenzie, Eli Creek, The Cathedrals og Maheno-skibsvraget. Her cruises der rundt på øens ”hovedvej”, som er stranden 75 Mile Beach – det i sig selv er en speciel oplevelse.

  Tilkøb flere oplevelser

 • Små havskildpaddeunger på vej mod havet i Bargara

  Du tager med færgen tilbage til Hervey Bay og fortsætter nordpå. Kysten kaldes i daglig tale ”solskinskysten”, da klimaet her er godt stort set året rundt. Gør et stop i byen Bundaberg, som ligger på ”The Sugar Coast” – og navnet hentyder til områdets store produktion af sukkerrør. Byen er mest kendt for sin berømte Bundaberg-rom. Du når til Bargara, der ligger helt ude ved kysten.

  Dagens distance: 121 km

   

 • Udsigt over Rockhampton

  Ruten går til Gladstone og følger herfra Bruce Highway videre nordpå. Lidt nordøst for Rockhampton ligger den populære badeby Yeppon, hvorfra der sejler både til Great Keppel Island. Det er en populær ø, da den kun ligger 13 km fra kysten. Der overnattes i den historiske by Rockhampton, der har mange fredede bygninger fra byens barndom, og byen er især kendt som Australiens ”bøf-by”. Så der er nok ingen tvivl om, hvad menuen skal stå på denne aften. Hvis du er naturelsker, kan du udforske Mount Archer National Park, som har en utrolig bred vifte af planter og vilde blomster. Fra det 600 m høje bjerg er der en fantastisk udsigt ud over Rockhampton og kysten.

  Dagens distance: 310 km

 • Eungella National Park

  Ruten går langs kysten. Gør et stop i byen Mackay, der er en stille by bevaret i gammel Queensland-stil. En af de store attraktioner i området er regnskovsområdet Eungella National Park, hvor man bl.a. kan se det specielle næbdyr. Videre til Airlie Beach. Her kan du besøge Conway National Park og Cedar Creek Falls, hvor du kan opleve strande og tropisk regnskov.

  Dagens distance: 481 km

 • Turkis vand ved Airlie Beach

  Slap af ved lagunen ved stranden i Airlie Beach eller gå en tur gennem gågaden med butikker og caféer. Du kan også tage på en sejltur til Whitsunday-øerne, som består af 74 øer, hvoraf de fleste er ubeboede og fredede nationalparker. Der findes flere forskellige muligheder fra Shute Harbour, hvor der hver morgen sejler udflugtsbåde til flere af øerne og revet. Vi foreslår en tur, hvor du kommer til Daydream Island og til Hamilton Island og naturligvis til Whitsunday Island, der er den største af øerne. Her ligger Whitehaven Beach, der uden diskussion er en af verdens smukkeste strande med sit snehvide sand, og i 2017 blev stranden kåret til den 2. bedste strand i verden.

  Tilkøb flere oplevelser

  Whitsunday-øerne & Whitehaven Beach fra Port of Airlie

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på denne halvdagstur, hvor du vil se noget af den smukkeste natur, Australien har at byde på. Du sejler fra Port of Airlie, og kaptajnen vil fortælle om områdets historie og naturlige,

  Fra   

  Eksklusiv sejltur til Whitsunday-øerne fra Port of Airlie

  Oplev de fantastiske Whitsunday-øer og den verdenskendte strand Whitehaven Beach på en eksklusiv sejltur om bord på Camira, som er en højhastighedskatamaran, der er rummelig og behagelig at sejle med. Turen inkluderer en guidet gåtur på Whitsunday Island, som bl.a. vil f

  Fra   

 • Udsigt over Townsville

  Turen går via Bowen til Townsville, og her kan du gøre et stop, hvis du har lyst til lidt oplevelser under vandet, da revet ligger få meter fra vandkanten. Det er derfor blot med at hoppe i badetøjet og tage snorkleudstyret på – og så er der ikke langt til hyggelige møder med fisk og andre dyr, der lever under vandet. Alt efter tidevandet er det også muligt at gå en tur ud til fyrtårnet, når der er lavvande.

  Dagens distance: 275 km

 • Charmerende Townsville

  Tropebyen Townsville har et hyggeligt centrum, som ikke er større end man kan gå til det hele. Der er skabt et hyggeligt restaurationsmiljø omkring den gamle svingbro Victoria Bridge, og ellers anbefaler vi en gåtur langs gågaden Flinders St. Mall, som ender ved havnen og byens gamle kvarter. Langs med havet løber den lange strandpromenade The Strand med grønne parkområder og et offentligt svømmebassin. Et overblik over byen kan fås fra Castle Hill (290 m).

 • Tropiske Paronella Park

  På vejen til Cairns er der mulighed for at besøge Nerada Plantation vest for Innisfail og se, hvordan der dyrkes te. Paronella Park bør også med i overvejelserne, da ruinerne af det spanskinspirerede slot ligger i eventyrlige regnskovsomgivelser. Kør-selv-turen slutter i Cairns, der er den største by i det nordlige Queensland. Her ved Cairns ligger Great Barrier Reef forholdsvis tæt ved kysten, og Cairns er derfor et godt udgangspunkt for sejlture til revet, der strækker sig 2.000 km langs Australiens kyst.

  Dagens distance: 347 km

 • Lagunen i Cairns

  Du kan naturligvis nyde dagen i Cairns eller tage på en sejltur ud på revet ved Great Barrier Reef. Men du kan også opleve mere af det tropiske nord. En god idé ville være at tage med på en tur til regnskoven nord for Cairns,  der hører til et af de mest uberørte regnskovsområder i hele Australien. Du får ægte regnskovsoplevelser på køreturen gennem Daintree National Park og på vandreturen ved Cape Tribulation, og en svømmetur er der også tid til. Sejlturen på Daintree River er en spændende regnskovsoplevelse med mulighed for at spotte saltvandskrokodiller og farvestrålende fugle, og du får fornemmelsen af virkelig at være på afstand af civilisationen.

  Tilkøb flere oplevelser

  Snorkeltur til det ydre rev ved Upolu

  På en heldagstur fra Cairns med ”Ocean Freedom”- en 20 m katamaran i luksusklassen – kommer du til koralrevet i løbet af en god times tid. Der er derfor ekstra god tid (6 timer) til at opleve revet – ikke kun et sted, men to forskellige steder. Der er kun 75

  Fra   

  Familietur til Michaelmas Cay

  Denne sejltur med Ocean Spirit fra Cairns foregår med en 32m luksus-katamaran med sejl, og efter kun to timer er du fremme ved Michaelmas Cay, som er en skøn lille sandø. Her kan du snorkle og dykke (mod tillæg), opleve koralrevet fra en båd med glasbund og

  Fra   

  Daintree Dreaming

  Aboriginer-stammen Kuku Yalanji har holdt til i regnskovsområdet nord for Port Douglas i 50.000 år, og denne heldagstur giver bl.a. indsigt i, hvordan aboriginerne lever i pagt med naturen. Du får en meget autentisk oplevelse, da en aboriginer tager dig med på

  Fra   

  Til verdens ende – næsten

  En tur nordpå til Cooktown, hvor du virkelig oplever et andet Australien, og hvor der ikke kommer mange turister – endnu. Turen er med 4WD minibus (maks. 16 deltagere), og man skal ikke langt nord for Daintree River, før det er slut med asfalten. Turen følger

    

 • Glad papegøjefisk

 • Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt

  Tilkøb flere oplevelser

  Forlæng rejsen med et ophold i Singapore

  Singapore er det perfekte sted at gøre et stop på rejsen til Australien og New Zealand. Byen har en masse at byde på, og et par nætter er egentlig ikke nok, men det giver tid til at se de største seværdigheder.  Du kan tage rundt i byen med bus, og se bl.a.

  Fra   

  Forlæng rejsen med et ophold i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! En by fuld af indtryk og farver. Byen er fuld af indtryk, farver og energi. Her kan du bruge dagen på at udforske de mange shopping-muligheder og stormagasiner. Du kan besøge Tsim Sha Tsui, Kowloon. Ét område, som de fleste forbinder

  Fra   

Prisen inkluderer

Transport

 • Fly København – Sydney med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter
 • 17 dages billeje inkl. fri kilometer og forsikringer
 • Fly Cairns – København med Singapore Airlines inkl. skatter og afgifter

Overnatning

 • 2 overnatninger på Travelodge Sydney
 • 6-dages kør-selv-turen "Stillehavskysten fra Sydney til Brisbane" inkl. 5 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 1 overnatning på Oaks Charlotte Towers Brisbane
 • 2 overnatninger på Kingfisher Bay Resort Fraser Island
 • 9-dages kør-selv-turen "Paradisstrande, Great Barrier Reef & skønne øer" inkl. 8 overnatninger på hotel og kørselsvejledning
 • 2 overnatninger på Bay Village Tropical Retreat Cairns

Lignende rejser

Se kort

Ferie i autocamper

Sydney & det vestlige og sydlige Australien

27-dages rejse fra

Se rejsen
Se kort

Rejseforslag

En komplet Australien-rejse

24-dages rejse fra

Se rejsen
Se kort

Rejseforslag

Sydney, den røde ørken og tropiske strande

21-dages rejse fra

Se rejsen