Firma – og grupperejser

På eventyr i Patagonien

ARGENTINA & BRASILIEN – TIL VERDENS ENDE

15 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 43995

Gæsternes vurdering

4,1 ud af 5

På denne rundrejse viser Sydamerika sine ekstremer og sin fascinerende biodiversitet i både Argentina og Brasilien.

Fra verdens ende i Ildlandet i Patagonien, som er fuld af legender om opdagelsesrejsende og skibbrud, til verdens største indlandsgletsjere ved El Calafate, som er et levn fra sidste istid. Oplev søløver, søelefanter, pingviner og alskens land- og marineliv ved Patagoniens Atlanterhavskyst ved UNESCO-reservatet på Valdéshalvøen.

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er en planet for sig med vidunderlige caféer, gode bøffer og en tidsmaskine tilbage til millionbølgerne af europæiske immigranter. Vi skal også op i subtroperne på grænsen til Brasilien for at opleve og visse steder direkte blive våd af et af verdens største vandfald, Iguazú, der betyder “stort vand” på guaraní-indiansk. Efter vandfaldene, som der er 275 af, slutter vi af i den vidunderlige by Rio de Janeiro i Brasilien, hvor vi selvfølgelig tager turen op på Sukkertoppen og til den enorme Kristusfigur.

Næste ledige afgange

08. nov. fra 43995 kr.Bestil
20. jan. fra 46995 kr.Bestil
30. jan. fra 46995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejselederen bor i Argentina
 • Du oplever Sydamerikas natur og kultur i to vidt forskellige lande
 • Du næsten kommer til at røre ved den enorme Perito Moreno-gletsjer
 • Ushuaia emmer af pionerpræg fra opdagelsesrejsende og polarforskere
 • Valdéshalvøens dyreliv er UNESCO-naturarv
 • Du kommer i nærkontakt med søløver, søelefanter og pingviner
 • Du skal selvfølgelig opleve den argentinske tango i Buenos Aires
 • Du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens Gab
 • Du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
 • Du kører med tandhjulsbane op på Corcovado-bjerget, hvor den ikoniske Kristus statue står klar med åbne arme
 • Du oplever en storslået udsigt fra Sukkertoppen i Rio de Janeiro

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København og Billund
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 13 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 3 x aftensmad

Vi naturligvis har inkluderet alle udflugter, mange måltider og tangoshow i Buenos Aires

Rejseleder Rune Harritshøj har skrevet “Turen går til Argentina & Chile” og ved alt, hvad der er værd at vide om landenes natur, kultur og historie

Du får seks nætter i Patagoniens vilde natur, hvor vi blandt andet skal opleve den kæmpe indlandsgletsjer Perito Moreno

Vi naturligvis har inkluderet alle udflugter, mange måltider og tangoshow i Buenos Aires

Rejseleder Rune Harritshøj har skrevet “Turen går til Argentina & Chile” og ved alt, hvad der er værd at vide om landenes natur, kultur og historie

Du får seks nætter i Patagoniens vilde natur, hvor vi blandt andet skal opleve den kæmpe indlandsgletsjer Perito Moreno


Mød din rejseleder

RUNE V. HARRITSHØJ

Rune har boet i Buenos Aires siden 1999 og  har et indgående kendskab til Sydamerika. Rune er en passioneret rejseleder, der med sin store viden med garanti vil gøre rejsen ekstra interessant.

Læs mere om Rune
SØREN MØBERG JENSEN

Søren bor i Sydamerika 8 måneder om året og har 10 år som rejseleder med i bagagen. Søren bringer altid sine gæster og medrejsende helt tæt på den sydamerikanske historie, natur, stemninger og hverdag.

Læs mere om Søren

Mød din rejseleder

RUNE V. HARRITSHØJ

Rune har boet i Buenos Aires siden 1999 og  har et indgående kendskab til Sydamerika. Rune er en passioneret rejseleder, der med sin store viden med garanti vil gøre rejsen ekstra interessant.

Læs mere om Rune
SØREN MØBERG JENSEN

Søren bor i Sydamerika 8 måneder om året og har 10 år som rejseleder med i bagagen. Søren bringer altid sine gæster og medrejsende helt tæt på den sydamerikanske historie, natur, stemninger og hverdag.

Læs mere om Søren

Dagsprogram

 • Fuld af forventning begynder rejsen mod Argentina og Brasilien.

 • Congress Square i Buenos Aires

  Vi lander om morgenen, og straks efter ankomsten kører vi på en kort bytur, hvor vi fra bussen, og forsynet med et bykort, orienterer os i denne enorme og pulserende hovedstad, før vi checker ind på hotellet ved middagstid. 

  Om eftermiddagen og aftenen er der tid til at slappe af og til at udforske lidt af byen på egen hånd. Rejselederen står selvfølgelig til rådighed og er parat med gode råd og anbefalinger. Vi bor tæt ved den lange gågade Florida, hvor der er masser af butikker – tag f.eks. et kig ind i det store shopping center Galerias Pacifico, som er et besøg værd alene for den overdådige udsmykning.  

  Amérian Buenos Aires Park Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Det lyserøde regeringspalads Casa Rosada, Buenos Aires

  Vi er i ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires, som er en kosmopolitisk og pulserende metropol med brede boulevarder og avantgarde avenuer. Rejselederen er virkelig på hjemmebane her, da han har boet her i mange år og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge.

  I dag skal vi på tur i den sydlige bydel og starter ved maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen ligger også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada samt det gamle rådhus, Cabildo fra den spanske kolonitid. Vi kører ad den tolvsporede 9. Juli Avenue – opkaldt efter uafhængighedsdagen den 9. juli 1816 – med byens vartegn, Obelisken, samt et af verdens smukkeste og mest berømte teatre, Colón-teatret, som der vil være mulighed for at komme på rundvisning i om eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd. Vi besøger det mondæne Recoleta-kvarter med Recoleta- kirkegården, som nærmest er en hel by dækkende et stort område på 50.000 m2 med 4.700 krypter og mausoleer. Her ligger byens vigtigste og mest indflydelsesrige borgere ligger begravet, heriblandt Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón, kendt som Evita, hvis historie selvfølgelig bliver fortalt undervejs. 

  Turen går videre igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier, og er et livligt kunstnerområde med cafeer, marked og sjove antikvitetsbutikker. Vi besøger også farverige og ikoniske Caminito i La Boca-kvarteret ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Turen slutter i Puerto Madero, der er den mest moderne del af byen med den roterende bro Puente de la Mujer. Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i de mange spændende kvarterer på egen hånd, og rejselederen er selvfølgelig parat med gode råd og anbefalinger. 

  Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen skal vi opleve et storslået tango-show med festmåltid og vin inkluderet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad 
 • Kvægfarm smukt beliggende ved Lago Roca i Los Glaciares National Park med udsigt til Andesbjergene.

  Om formiddagen flyver vi fra Buenos Aires til El Calafate, hvor vi skal på besøg på Nibepo Aike Ranch, som er smukt beliggende ved Lago Roca i Los Glaciares National Park med udsigt til Andesbjergene. Vi bliver budt velkommen med kaffe og kage, inden vi går på opdagelse i den smukke natur, der omkranser ranchen, der både har fårehold og er den førende opdrætter af Hereford kvæg. Vi får indsigt i livet på en ranch i afsidesliggende egene og får demonstreret, hvordan fårene klippes og ulden behandles, og  hvis vejret tillader det, viser værterne deres evner til hest.

  Aftenen sluttes med en hyggelig middag, hvor vi får serveret friskstegt lam tilberedt på traditionel patagonsk maner. Mætte af den gode mad og de mange oplevelser triller vi retur mod vores hotel i El Calafate. 

  Mirador del Lago Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno.

  Dagen byder på en udflugt, som først går langs Argentinas største sø, Lago Argentino, som indeholder mineraler fra områdets smeltende gletsjere, og hvis gråhvide overflade kaldes for gletsjermælk. Landskabet er ekstremt og goldt og ualmindeligt smukt med Patagonien-stepperne, vinden, smeltevandssøerne og de snedækkede Andesbjerge på grænsen til Chile.

  Vi skal ind i nationalparken for at komme i nærkontakt med verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno.  Jo tættere man kommer på gletsjeren, jo tydeligere bliver bragene fra dens store og små kælvninger, der sender flodbølger ud i søen. Perito Moreno er unik, fordi den bevæger sig omkring to meter frem om dagen og støder på den halvø, vi går på. Det skaber en lille indsø, hvor vandstanden stiger hurtigere end på den anden side, hvilket undergraver gletsjeren netop der, hvor den støder på halvøen. Flere gange årligt kælver den så meget, at vandstanden mellem indsøen og den store sø udlignes.

  Der bliver også tid til at besøge det nye is-museum lige uden for El Calafate, hvor vi får en lille én nede i isbaren – med termofrakker og vanter til låns.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Udsigt over Ushuaia - verdens sydligste by

  Fra El Calafate går turen til Ushuaia, der officielt er verdens sydligste by og beliggende ved verdens ende i Ildlandet. Indflyvningen er over Beagle-kanalen, som er opkaldt efter Charles Darwins skib, og er en smuk kold kanal, der forbinder Atlanterhavet med Stillehavet.

  Efter frokost tager vi en sejltur ud på Beagle-kanalen. En lokal naturguide om bord vil fortælle om de mange albatrosser, petreller og steamer-ducks, som vi blandt mange fuglearter kommer til at se samt søløver, og med lidt held også pingviner. Bjergkædens snedækkede tinder i baggrunden, her på grænsen mellem Argentina og Chile, har tidligere været hjemsted for de nomadefolk, der medbragte ilden overalt, selv i deres kanoer. Deraf navnet Ildlandet. Vi sejler ud til det berømte fyr, Les Eclaireus, i det lumske klippefyldte farvand, som er fuld af skibsvrag.

  Fueguino Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Udsigt over Tierra del Fuego - Ildlandet

  Vi kører til nationalparken Tierra del Fuego, der er områdets eneste nationalpark beliggende 12 km uden for Ushuaia. Det er en såkaldt tempereret regnskov, fordi området årligt får en stor mængde nedbør. Her vidner naturens rå skønhed om forholdene ved verdens ende, og mange træer vokser i en 45-graders vinkel på grund af den i perioder ekstremt kraftige sydvestenvind. Vi går et par korte ture for at se nærmere på floraen, som bl.a. tæller sydhavsbøgen. Med lidt held ser vi også ræve, kaniner og den store ødelæggelse, som de introducerede canadiske bævere udøver overalt i Ildlandet. Den skønne natur får vi rig mulighed for at opleve på helt tæt hold, når vi spiser vores medbragte frokost.

  Under sidste istid var området dækket af en tung iskappe. Derfor er nationalparken præget af morænelandskaber, og her er en indsø, der tidligere har været en fjord ud til Beagle-kanalen. Den panamerikanske motorvej, der begynder i Alaska og slanger sig ned gennem Nord-, Mellem- og Sydamerika, stopper lige her. Den er med sine over 17.000 km verdens længste.  På vej tilbage til byen besøger vi det gamle fængsel, der i dag er et lokalhistorisk museum. Der fortælles om det oprindelige folk i Ildlandet, antarktiske ekspeditioner, marinehistorien og naturligvis også om de fanger, der sad i dette afsidesliggende fængsel ved verdens ende.

  Aftenen er fri, og et godt bud på et måltid er kingcrab eller merluza negra (sydhavstorsk) – det er et must på disse breddegrader.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost.
 • Klippe på kanten af havet ved Valdés-halvøen, Patagonien

  Vi forlader Ushuaia og flyver til Trelew, hvorfra vi kører til vores dejlige hotel i Puerto Madryn. Byen ligger få kilometer fra halvøen Valdés ved Atlanterhavskysten i det nordlige Patagonien. Halvøen har et areal på ca. 3.625 km², og størstedelen er ufrugtbart land med saltvandssøer. Den største af disse søer ligger ca. 40 meter under havets overflade, som er det laveste niveau i Argentina og Sydamerika.

  Dazzler Puerto Madryn

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Fra juni til september kan du være heldig at spotte hvaler i havet ud for Valdés

  Vi skal på en heldagstur til Valdés-halvøen, der byder velkommen med fascinerende steppe-landskaber, stejle klippestrande og klinter samt et  rigt dyreliv. Øen blev i 1999 optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens steppe-lamaer, guanacoer, mange fugle samt den sydamerikanske struds ñandú. Men Valdés-halvøen, som er på størrelse med Fyn, er mest kendt for sit maritime liv, og vi kommer til at se pingvinger, søelefanter, søløver, delfiner og fra juni til september lægger den sydlige rethval og spækhuggere vejen forbi.  Vi spiser frokost i Puerto Piramides, der omkranses af smuk natur, hvis rige dyreliv forundrede Charles Darwin på hans jordomrejser i 1830’erne.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost.
 • De imponerende Iguazú-vandfald

  Vi flyver nordpå til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Vi er i subtropisk område, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue. Vi skal bo på et hyggeligt hotel med et dejligt pool-område og en afslappet atmosfære. 

  Orquidea Palace Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Djævlens Gab, som ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien, Iguazu.

  Heldagstur til nationalparken Iguazú med verdens smukkeste og et af verdens største vandfald.

  Der er hele 275 vandfald fordelt på 80.000 hektar. Der er jungle, så langt øjet rækker med tukaner, papegøjer, næseaber, sommerfugle og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene – Djævlens Gab, som ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien.  Vi bruger formiddagen på de mange gangstier, der ligger over, i højde med og ved foden af faldene, så vi får set de enorme vandfald fra alle tænkelige vinkler. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. 

  Vi slutter oplevelserne af med en tur i åben lastbil gennem regnskoven ned til floden, hvor vi hopper ombord i en båd, sejler hen til og nærmest helt ind under vandfaldene – og forbered dig på at blive våd! 


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Udsigt over Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by

  I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. Vi får hele panorama-perspektivet på afstand på den 1,5 km lange gåtur. En fantastisk oplevelse, og nogle vil endda mene et endnu mere spektakulært syn, når vi slutter turen af med at komme helt tæt på Djævelens Gab. 

  Midt på eftermiddagen går turen til videre Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

  Rio Othon Palace

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Ét af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, som er hele Brasiliens vartegn

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016. Vi skal også besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen i 396 m højde, hvorfra vi bliver mødt med en enestående udsigt over byen og til Guanabara-bugten med indsejlingen fra Atlanterhavet. 

  Imellem disse to højdepunkter på dagen skal vi også rundt i centrum i Rio, og kigger indenfor i den nye og meget specielle katedral, ser det gamle, flotte operahus og går en tur i det farverige kunstnerkvarter, som er mest kendt for Selarons verdensberømte og farverige trappe, som den chilenske kunstner Jorge Selaron skabte som en hyldest til det brasilianske folk. 

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en spændende lokal restaurant.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Udsigt til en dag på Copacabana, Rio de Janeiro

  På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge mellem nogle spændende tilkøbsudflugter.

  Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shopping centre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader. 

  Tre spændende tilkøbsudflugter: Læs mere om de tre udflugter nedenfor. På disse udflugter vil der være
  en engelsktalende guide.

  Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og starter
  rejsen tilbage til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven

  Tag med på en spændende og oplevelsesrig dag i naturens tegn, når du besøger Rios gamle botaniske have og Tijuca – verdens største skov midt i byen! Den smukke botaniske have har eksisteret siden 1808 og er et sandt mekka for naturelskeren. Her kan du opleve alt fra k

  Bag om Rios berømte karneval

  Kom med bag om Rios verdensberømte karnevalscene, når en lokal guide viser rundt i Samba City-komplekset og fortæller anekdoter om karnevallet og sambaens stolte historie! Du ser, hvordan kostumer og paradeudstyr bliver lavet og får også mulighed for selv at få

  Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

  Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og,

 • Efter 14 dages eventyr er der igen dansk jord under fødderne.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
08. november
2023

15 dage

Rune V. Harritshøj

43995 kr.

Billund
København
Aalborg

Se rejseplan
20. januar
2024

15 dage

Søren Møberg Jensen

46995 kr.

Billund
København
Aalborg

Se rejseplan
30. januar
2024

15 dage

Rune V. Harritshøj

46995 kr.

Billund
København
Aalborg

Se rejseplan

Afgange

08. november 2023
15 dage

Rune V. Harritshøj
43995kr.
Billund
København
Aalborg

20. januar 2024
15 dage

Søren Møberg Jensen
46995kr.
Billund
København
Aalborg

30. januar 2024
15 dage

Rune V. Harritshøj
46995kr.
Billund
København
Aalborg

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 13 x morgenmad, 4 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tangoshow og velkomstmiddag i Buenos Aires
 • Ranch besøg i El Calafate med hyggelig middag
 • Dagsudflugt til Argentinas største sø, Lago Argentino, og verdens største indlandsgletsjer, Perito Moreno
 • Sejltur på Beagle-kanalen i Ildlandet
 • Udflugt til Tierra del Fuego-nationalparken
 • Besøg på halvøen Valdés med dens fantastiske dyreliv
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing med bl.a. Sukkertoppen, Kristusfiguren og det centrale Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på hyggelig restaurant i Rio de Janeiro
 • Lokale naturguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Udflugt: Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven kr. 550
 • Udflugt: Bag om Rios berømte karneval kr. 475
 • Udflugt: Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost kr. 575
 • Enkeltværelsestillæg: kr. 5.995
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Når rejsen går til Argentina og Brasilien