Firma – og grupperejser

Storbyoplevelser i Vancouver og Canadas smukkeste naturoplevelser inkl. sejlads gennem Inside Passage

CANADAS BJERGTAGENDE VESTKYST

18-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

Glæd dig til 18 dage med det bedste af det vestlige Canada, hvor vi starter i den smukke storby Vancouver, hvor der både venter en spændende byrundtur og tid til oplevelser på egen hånd.

Naturen i det vestlige Canada er mange steder lige så uberørt, som da pelsjægere og guldgravere tog ud for at finde lykken. Det vil vi blandt andet opleve i den hyggelige bjergby Whistler med de storslåede landskaber og på den historiske Hat Creek Ranch, der skød op under guldfeberen i 1870’erne. Denne rundrejse i Canada indeholder også mange af de kendte naturscenerier i Rocky Mountains, hvor du blandt andet kan glæde dig til en betagende køretur forbi gletsjere, søer og vandfald på den spektakulære Icefields Parkway, der forbinder nationalparkerne Banff og Jasper.

Et af rejsens absolutte højdepunkter oplever vi på den spektakulære sejlads gennem Inside Passage til Vancouver Island. Naturen, vi passerer på sejladsen, er enestående med snedækkede bjergtinder, frodige skove og dramatiske fjorde, og der er tilmed chance for at se både hvaler, sæler og ørne.

Rejsen fortsætter på Vancouver Island, hvor vi blandt andet skal høre om øens historie og betydning på Campbell River Museum, besøge den verdensberømte have, Butchart Gardens, og nyde den engelskprægede by Victoria med de mange hyggelige butikker og restauranter.

 

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejsen er den perfekte kombination af de største highlights i det vestlige Canada
 • Du får de flotteste natur- og storbyoplevelser i Vancouver
 • Der er inkluderet en tur med "snoccoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Du oplever den smukke natur i nationalparkerne Banff og Jasper
 • Du kommer med svævebane til toppen af Sulphur Mountain inkl. middag
 • Du kommer på hvalsafari ud for Vancouver Island
 • Du hører om datidens pelshandlere på Fort St. James og guldgravere på Hat Creek Ranch
 • Du sejler gennem Inside Passage med gletsjerlandskaberne
 • Du besøger Vancouver Island inkl. besøg i den verdensberømte have Butchart Gardens

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Mulighed for afrejse fra København, Aarhus og Aalborg
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller/lodges
Tallerken

Måltider

 • 16 x morgenmad
 • 1 x middag på toppen af Sulphur Mountain

Vi sejler gennem smukke Inside Passage mellem Prince Rupert og Port Hardy

Vi oplever autentiske, mindre kendte steder samt de største highlights i det vestlige Canada inkl. Vancouver Island

Afgangene ligger i den bedste del af sæsonen med gode chancer for at se bjørne og pukkelhvaler

Vi sejler gennem smukke Inside Passage mellem Prince Rupert og Port Hardy

Vi oplever autentiske, mindre kendte steder samt de største highlights i det vestlige Canada inkl. Vancouver Island

Afgangene ligger i den bedste del af sæsonen med gode chancer for at se bjørne og pukkelhvaler


Mød din rejseleder

SØREN DALSGAARD

Søren kan uden overdrivelse kalde sig Canada-ekspert. Som forfatter gennem 20 år til bogen “Turen går til Canada” har Søren rejst rigtig meget i Canada og undersøgt det enorme lands seværdigheder grundigt.

Læs mere om Søren
MADS KRØYER

Siden 2006 har Mads arbejdet som freelance-rejseleder. Han ser det at rejse med mennesker i fremmede kulturer som en skøn forening af empati, forståelse, indlevelse og formidling. En af hans forcer er et stort netværk, bred viden om kultur, historie, fauna og flora samt glæden ved at opfylde gæsternes drømme på.

Læs mere om Mads

Mød din rejseleder

SØREN DALSGAARD

Søren kan uden overdrivelse kalde sig Canada-ekspert. Som forfatter gennem 20 år til bogen “Turen går til Canada” har Søren rejst rigtig meget i Canada og undersøgt det enorme lands seværdigheder grundigt.

Læs mere om Søren
MADS KRØYER

Siden 2006 har Mads arbejdet som freelance-rejseleder. Han ser det at rejse med mennesker i fremmede kulturer som en skøn forening af empati, forståelse, indlevelse og formidling. En af hans forcer er et stort netværk, bred viden om kultur, historie, fauna og flora samt glæden ved at opfylde gæsternes drømme på rejsen.

Læs mere om Mads

Dagsprogram

 • False Creek i Vancouver

  Vi lander i Vancouver med den flotte beliggenhed ved Stillehavet. Her bliver vi kørt hen til hotellet, hvor vi overnatter.

  Pacific Gateway Hotel

  Læs om hotellet
 • Byen Whistler

  I dag går turen mod Whistler i de smukke canadiske bjerge, og dagens første stop gør vi efter at have passeret Lions Gate Bridge på vej ud af Vancouver. Her skal vi besøge Capilano Suspension Bridge Park, hvor vi går rundt helt oppe under trækronerne, og vi får også mulighed for at passere Canadas længste hængebro. Den er 137 meter lang og hænger 70 meter over Capilano River – en helt unik oplevelse.

  Når vi kommer ned på jorden igen, fortsætter vi ad den smukke Sea to Sky Highway og gør bl.a. holdt ved det imponerende vandfald Shannon Falls og ikke mindst Stawamus Chief Rock, som folk fra hele verden valfarter til i håb om at bestige de kæmpemæssige granitklipper.

  Sidst på dagen ankommer vi til den hyggelige by Whistler.

  Whistler har flere gange været kåret som den bedste skidestination i Nordamerika, og i 2010 var byen vært for de olympiske vinterlege. Byen har udviklet sig, og i dag er det en helårsdestination med god shopping, hyggelige restauranter og et væld af aktiviteter i den fantastiske natur, der omkranser byen. Om sommeren har langt de fleste af byens restauranter udendørsservering, og er du vininteresseret, så kan Barefoot Bistro anbefales. Deres køkken er meget anerkendt, og så har de en vinkælder, der tæller 20.000 flasker!

  Aava Whistler Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Hat Creek Ranch

  Fra Whistler kører vi østover. Vi gør stop ved Historic Hat Creek Ranch i nærheden af Cache Creek. Den historiske ranch fra 1870’erne skød op under guldfeberen, og vi tager et kig på de originale bygninger og hører om livet, der engang udspillede sig her.

  Herefter kører vi sydpå mod Kamloops, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Byen ligger ved Thompson River og var oprindeligt et naturligt samlingssted for indianere, fiskere og pelsjægere, der ønskede at afsætte deres varer. Byens jernbane kom til i 1885 og er siden da blevet et trafikknudepunkt. På grund af byens strategiske placering er den vokset stærkt siden 1960’erne og er nu et centrum for skov- og landbrug.

  Fairfield Inn & Suites Kamloops

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Byen Banff i Alberta

  Vi kører ad Trans-Canada Highway mod Banff. Undervejs passerer vi Shuswap Lake og byerne Salmon Arm og Revelstoke, inden vi kommer til Glacier National Park. Ved bjergpasset Rogers Pass kan vi nyde det fantastisk smukke sceneri med høje sneklædte bjerge og gletsjere.

  Vi kører videre vestpå, hvor vi ser de unikke Spiral Tunnels ved Yoho National Park, som er et imponerende stykke ingeniørkunst bygget i 1909. Da tunnellerne stod færdigt kunne togene passere bjergpasset Kicking Horse med en hældning på mere beskedne 2,2 % fremfor de tidligere 4,5 %, der dengang var Nordamerikas stejleste. Tunnellerne var en succes og nedsatte antallet af uheld. Hvis vi er heldige, kan vi se et tog sno sig gennem tunnellerne.

  Dagens rute stopper ved byen Banff, der er den mest populære by i Rocky Mountains – og med god grund! Byen ligger i en bred dal ved Bow River med spektakulære udsigter til de omkringliggende bjerge.

  Hotel Charltons Banff

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Moraine Lake i Banff National Park

  En dag med storslåede naturoplevelser i Banff National Park, som er Canadas ældste nationalpark. Den blev oprettet allerede i 1885, og årsagen var de varme, mineralholdige kilder, der findes i området. Naturen er rå og uspoleret, og søerne i Rocky Mountains med de eventyrlige farver er et helt kapitel for sig. En af de flotteste søer er Lake Louise, der oprindeligt – meget betegnende – hed Emerald Lake på grund af sin dybgrønne farve. Søen ligger omkranset af skove og var engang udflugtsmål for den nye jernbanes rejsende. De høje bjerge med snedækkede tinder tiltrak også mange vovehalse, der måtte lade livet i forsøget på at nå til tops, og i 1920’erne blev Chateau Lake Louise et populært rekreationssted. På vores sightseeing får vi naturligvis den smukke sø at se. Vi besøger ligeledes Moraine Lake. Søen er kendt for sin fantastisk smukke beliggenhed omkranset af sneklædte bjergtinder, der spejler sig i det azurblå vand.

  Rejsens måske flotteste udsigt får du, når vi tager med svævebanen til toppen af Sulphur Mountain. Vi spiser en hyggelig middag i restauranten på toppen, hvorfra der er en storslået udsigt over Bow Valley og floden, der snor sig mellem bjergene.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Icefields Parkway

  Denne dag oplever vi Icefields Parkway, som er vejen, der forbinder nationalparkerne Banff og Jasper. Vejen er 230 km og har de flotteste naturscenerier med gode chancer for at komme til at se en bjørn eller to i vejkanten. Icefields Parkway snor sig mellem forrevne bjerge, forbi gletsjere, søer og vandfald og i højderne over de to pas, The Bow og Sunwapta.

  Vi stopper flere steder i løbet af dagen og nyder naturen, bl.a. ved Columbia Icefields, der er det største gletsjerområde i Nordamerika, bestående af hele otte gletsjere. Her kommer du med på en tur med ”snocoach” til Athabasca-gletsjeren og kommer til at gå på sne, der faldt for 400 år siden – iskappen er visse steder mere end 350 m tyk!

  Dagen slutter i byen Jasper, der ligger i nationalparken af samme navn og med udsigt til bjerget Edith Cavell. Jasper National Park er næsten dobbelt så stor som Banff, og den er mere dyrerig end de andre parker i Rocky Mountains.

  Best Western Jasper Inn & Suites

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Mountain Bike er populært i skovene omkring byen Prince George

  Dagen i dag består af en del kørsel og dermed også muligheden for at få set mange forskellige landskaber. Fra Jasper følger vi ruten Yellowhead Highway over Yellowhead Pass, og snart er det muligt at se Mount Robson, der med sine 3.954 m er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Ved Mount Robson-besøgscenteret gør vi et stop, og der bliver tid til at strække benene og se den smukke natur.

  Herefter drejer vejen mod nordvest, og vi kører langs Fraser River mod byen Prince George, hvor vi overnatter. Byen er med de knap 75.000 indbyggere den største i det nordlige British Columbia. Byen blev grundlagt i 1807 og hed tidligere Fort George efter Kongen George III. Dengang var fældning og udvinding af grantræer den største industri, og byen blev hurtigt kendt som verdens hovedstad for grantræer. I starten af 1900-tallet blev det besluttet at byen skulle på jernbanenettet. Det gav byen et stort boost og derfra steg indbyggertallet hurtigt, og snart blev byen knudepunkt for handlen mod nord. Navnet Prince George fik byen i 1915 under en folkeafstemning.

  Byen er placeret, hvor de to floder Fraser og Nechako mødes, og mange af byens parker har indlagt vandrestier med eminente udsigter langs flodbredderne.

  Sandman Hotel & Suites Prince George

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Smuk solopgang i området ved Smithers

  Vi fortsætter vores rejse vestpå mod Smithers og passerer undervejs byerne Burns Lake og Houston, der er kendt for det fantastiske laksefiskeri, der er i området. Vi gør stop ved Fort St. James Historical Site, som var stedet, hvor Simon Fraser tilbage i 1806 byggede den første handelspost, Stuart Lake. Handelsposten var en vigtig brik for North West Company´s udvidelse vest for Rocky Mountains. I forbindelse med fusionen af North West Company og Hudson’s Bay Company skiftede handelsposten i 1821 navn til Fort St. James.

  Området viser i dag de originale bygninger fra pelsjægernes storhedstid, og her hører vi den spændende historie og får tid til at gå omkring i området.

  Dagens rute ender i byen Smithers, der er smukt beliggende i Bulkley-dalen omgivet af bjergene Hudson Bay og Babine Mountains. Byen er i dag yndet startby for diverse udendørs aktiviteter som mountainbike-cykling, whitewater rafting og skiløb.

  Sunshine Inn Smithers

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Prince Rupert Breakers Pub

  Vi kører videre vestpå mod kysten, og det meste af dagen følger vi floden Skeena River, der er den næst-længste i British Columbia. Millioner af laks svømmer igennem floden årligt, og sportsfiskeri er derfor stort i området.

  Om eftermiddagen ankommer vi til Prince Rupert, der efter Vancouver er den største by langs kysten i British Columbia. Byen er mest kendt for sin havn, der er verdens dybeste isfri havn og her håndteres der dagligt store mængder tømmer, mineraler og korn, der fragtes til Asien. Havnen er ligeledes knudepunkt for sejladser mellem Vancouver og Vancouver Island i syd og Juneau i Alaska mod nord.

  Vi får tid til at se os omkring i byen inden, det er tid til middag på egen hånd. Byen har flere gode restauranter, hvor især laks og helleflynder står højt på menukortet, og rejselederen kommer gerne med forslag.

  Pacific Inn – Prince Rupert

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Burrard Street Bridge på Granville Island i Vancouver

  Denne dag venter der en af rejsens absolutte højdepunkter. Vi tager en uforglemmelig sejltur langs kysten fra Prince Rupert til Port Hardy på Vancouver Island. Strækningen er kendt som en del af Inside Passage, og er en stor naturoplevelse. Under den 16 timer lange sejltur ser vi snedækkede bjergtinder, frodige skove og dramatiske fjorde med chance for at se både hvaler, sæler og ørne.

  Skibet afgår om morgenen fra Prince Rupert og er fremme i Port Hardy sent om aftenen. På skibet er der restaurant og lounge, så du kan købe mad og drikke, imens du nyder de smukke scenerier, der passerer.

  Vancouver Island er kendt for sit milde klima og den utæmmede natur. Her er tempoet roligere end på fastlandet, og en del kunstnere har slået sig ned på øen. Størstedelen af befolkningen bor på den sydlige del af øen ved Victoria, mens resten af øen er tyndere befolket.

  Vi overnatter i Port Hardy i den nordvestlige ende af øen.

  Kwa'lilas Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Hyggelig havn i Campbell River

  Vi kører sydpå ned langs østkysten og gør et kort stop i Telegraph Cove, der tilbage i 1911 var telegrafstation. Der bliver lidt tid til at se sig omkring ved den lille havn, inden vi fortsætter videre sydpå til Campbell River, hvor vi overnatter.

  Campbell River er kendt som verdens laksehovedstad. Hvert år modtager byen mange besøgende, hvis mål er at fange en af de store laks ved nogle af de mange gode fiskepladser i området. Det nordlige Vancouver Island har en spændende historie, og den skal vi se nærmere på i det moderne museum Campbell River Museum. En guide fortæller om byens historiske betydning lige fra skovhugst til sportsfiskeri over kommercielt laksefiskeri. Museet deler ligeledes den fascinerende historie om Ripple Rock, der blev bragt til sprængning den 5. april 1958.

  Coast Discovery Inn

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Hængebro i Elk Falls Provincial Park

  Naturområdet Elk Falls Provincial Park ligger ti minutters kørsel fra byen og er et yndet besøg, når du er i Campbell River. Vi vil koncentrere vores besøg omkring vandfaldet Elk Falls. Her er opført en hængebro over kløften, hvorfra vi får en fantastisk udsigt over vandfaldet. I området omkring Elk Falls er der en række vandreruter, som vores rejseleder tager os ud på. Vi kommer til at gå omkring 4-5 km i let terræn. Det er også muligt at slappe af og nyde naturen, hvis du ikke har mod på at vandre med rundt.

  Ved frokosttid er vi tilbage i Campbell River, og det kan anbefales at spise hos Dick’s Fish and Chips.

  Eftermiddagen er fri til at gå på oplevelser i og omkring byen – rejselederen kommer naturligvis gerne med tips og idéer.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Det historiske hotel Fairmont Empress i Victoria

  Der fortsættes til hyggelige Victoria – hovedstaden i staten British Columbia. Victoria overrasker ved at være næsten mere engelsk end en by i England. På eftermiddagens sightseeingtur i Victoria ser vi bl.a. Parliament Buil­dings, det historiske Empress Hotel, den indre havn og Beacon Hill Park.

  Om aftenen anbefaler vi en gåtur rundt i byen. Victoria har et stort udvalg af restauranter, og vores rejseleder er behjælpelig med at komme med gode råd og bestilling af bord.

  Hotel Embassy Inn

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Spækhugger

  Vancouver Island er et af de bedste steder i Canada, hvis du vil se spækhuggere – så naturligvis skal vi på hvalsafari og opleve de fascinerende dyr, og hvis vi er heldige, spotter vi også en pukkelhval. Sejladsen varer 3 timer, og med om bord har vi en naturvejleder, der fortæller om dyrene. Spækhuggerne er blevet fulgt gennem de sidste årtier via forskning, hvor der endda er blevet lavet stamtræer over forskellige spækhuggerflokke i området.

  Eftermiddagen og aftenen er afsat til, at du på egen hånd kan hygge dig i Victoria.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Butchart Gardens på Vancouver Island

  Inden vi tager med færgen tilbage til fastlandet, besøger vi Butchart Gardens lige nord for Victoria. Der er tale om en perle inden for have­kunst, og det, der tilbage i 1904 begyndte som en beskeden have i et udtømt kalkstensbrud, er i dag en verdensberømt park på 22 ha. Ikke mindre end 50 gartnere arbejder i parken året rundt, så der venter os en helt ekstraordinær haveoplevelse her.

  Den dejlige færgetur til Vancouver går gennem Gulf Islands, hvor det er muligt at se sæler ud for Galiano Island. Vi ankommer til Vancouver som ligger usædvanligt smukt ved Stillehavet med de flotteste bjerge i ryggen.

  Holiday Inn & Suites Vancouver Downtown

  Læs om hotellet

  Best Western Plus Sands

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Stanly Park i Vancouver

  Vancouver er en af de få storbyer, hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde, og det kommer du til at opleve på formiddagens byrundtur, der bl.a. går til Stanley Park – et 400 ha stort naturområde med 10 km kystlinje, strande, udsigtspunkter og vandrestier og ikke mindst en berømt samling af totempæle.

  Vi går også på opdagelse i den hyggelige bydel Gastown med de brostensbelagte gader og gamle lygtepæle og ser dampuret, der sender kaskader af damp afsted hver time. Næst efter engelsk er kinesisk det mest talte sprog i storbyen, og vi kommer til at opleve at byens Chinatown er en oplevelse, der pirrer sanserne.

  Eftermiddagen er afsat til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i byen. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med forslag til attraktioner, spisesteder og lignende.

  Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Vandfly og Stanly Park i Vancouver

  Vi siger farvel til Canada for denne gang og kører mod lufthavnen for at påbegynde vores hjemrejse.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • På rejsens 18. dag lander vi igen i Danmark – med kufferten fuld af skønne rejseminder.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Canada, så se mere her

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller/lodges
 • 16 x morgenmad
 • 1 x middag på toppen af Sulphur Mountain
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Vancouver
 • Den smukke natur fra Canada og længste hængebro – Capilano Bridge
 • Køretur på den ikoniske strækning Sea to Sky Highway
 • Besøg på Hat Creek Ranch, hvor vi hører om det store Gold Rush
 • Sightseeing i nationalparkerne Banff og Jasper
 • Tur med Banff Gondola til Sulphur Mountain
 • Besøg ved Lake Louise og Moraine Lake i Banff National Park
 • Icefield Parkway og tur med "snocoach" til Athabasca-gletsjeren
 • Besøg Fort St. James, hvor vi hører om datidens pelshandel
 • Spektakulær 16 timers sejlads på Inside Passage mellem Prince Rupert og Port Hardy
 • Hvalsafari ud fra Vancouver Island
 • Besøg på den verdensberømte have Butchart Gardens
 • Sightseeing og tid på egen hånd i Victoria
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 13.995
 • Visum til Canada: CAD 7 (ETA-ansøgning udfyldes og betales direkte på internettet inden afrejse)
 • Drikkepenge til chauffør – beregn ca. 3-5 dollars pr. dag pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Canada i øst & vest

  • En sjældent udbudt rejse der er den ultimative kombination af Canada i øst og vest.
  • Vores erfarne rejseledere har stort kendskab og indblik i Canadas kultur og historie
  • Et omfangsrigt program med de største naturoplevelser og fransk-canadisk kultur

16-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Canada