Firma – og grupperejser

Rejser til Chile

Chile – natur og mad i særklasse!

Når du rejser til Chile, rejser du til et land fuld af kontraster. Den langstrakte nation grænser op til Peru, Bolivia og Argentina og omfatter også bl.a. Isla de Pascua – eller Påskeøen, som den hedder på dansk.

På en rundrejse i Chile er der virkelig mulighed for at opleve landets særprægede og varierede natur. Her er ørken, vulkaner, snedækkede bjerge, idylliske søer og fjorde, imponerende gletsjere og bølgende vinmarker på trods af landets noget usædvanlige form. Det lange, smalle land strækker sig nemlig over mere end 4.200 km fra nord til øst, men er gennemsnitligt kun omkring 177 km i ”bredden”. Den lange kystlinje kombineret med en varieret topografi og vekslende klima betyder, at landets gastronomi veksler utroligt meget afhængigt af det lokale landbrug. Det er derfor en ren fornøjelse at spise – og ikke mindst drikke – sig igennem Chile!

Must-sees i Chile – storby og stille liv

Santiago de Chile. Landets hovedstad med 7 mio. indbyggere og en af Sydamerikas mest stemningsfyldte byer og en skønsom blanding af gammelt og nyt. Byen er smukt beliggende mellem de høje Andesbjerge midt i landet og et skønt sted at få en fornemmelse af det moderne Sydamerika. På toppen af San Cristóbal står Jomfru Maria-statuen stolt 300 m over byen, og her er udsigten over Santiago intet mindre en formidabel. Der er også Latinamerikas højeste bygning, Costanera, hvor man får et flot 360 graders vue over hele byen.

Valparaíso ligger skønt som et amfiteater omkring en bugt, der vækker mindelser til Lissabon og San Francisco. En af de ting, som nok først finder dine øjne i Valparaíso, er de mange vægmalerier, som pryder husmurene. En tur med ”bjergklatrende” sporvogn fra havnefronten gennem byens mange kvarterer i højderne giver et godt indblik i byen.

Fristet til at tage en tur til Chile? Tag et kig på vores rundrejser til Chile nedenfor.