Firma – og grupperejser

Inkl. 6 dages badeferie med all inclusive

SOMMEROPLEVELSER PÅ CUBA

13-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 23495

Gæsternes vurdering

4,3 ud af 5

Tag på en eksotisk sommerferie på Cuba, hvor solen altid skinner, og du bliver mødt af livsglæde og smittende salsarytmer.

Rundrejsen her er en perfekt kombination af historie, kultur, natur og afslapning. Gå på opdagelse i både den moderne og gamle bydel i Havana, inden der venter oplevelser i den skønne Pinar del Rio-provins og Viñales-dal, som bl.a. er hjemsted for noget af verdens bedste tobak. I Trinidad, den smukke by med de røde tage, kommer du på sporet af kolonitiden, og får en salsalektion. Byen er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika og er desuden at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

I løbet af denne 13-dages rundrejse får du ikke bare én, men hele to badeferier – den første lige uden for Trinidad ved Det Caribiske Hav og den næste på den landfaste ø Cayo Santa Maria ud til Atlanterhavet. Brug dagene til at slappe af ved de hvide sandstrande med det krystalklare vand og nyd, at der er all inclusive på de lækre hoteller. Undervejs venter der også oplevelser i “Caribiens Perle” Cienfuegos og en tur i Hemingways fodspor i Havana. Du kan se frem til en uforglemmelig sommerferie på Cuba.

Næste ledige afgange

06. jul. fra 23495 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Der er en perfekt balance mellem historie, kultur, natur og afslapning
 • Du oplever både Havanas gamle og nye bydel
 • Der venter smukke naturoplevelser i Vinãles
 • Du hører om fremstillingen af cigarer og smager på den cubanske rom
 • Mærk sommerstemningen og den caribiske charme, når du får en salsalektion i Trinidad
 • Du ser Hemingways fine hus Finca Vigia og får en afskedsdrink på hans stambar Ambos Mundos
 • der er inkluderet to badeferier undervejs på lækre 4- og 5-stjernede resorts med all inclusive

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning på gode, centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 5 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 4 x aftensmad
 • 6 dages all inclusive

Ingen kender Cuba bedre end vores danske rejseledere, der kender landet indefra, fordi de enten bor eller har boet på øen

Turen er en perfekt blanding af historie, natur og badeferie

Rejsen er inkl. 6 dage med all inclusive badeferie ved det Caribiske Hav og ved Atlanterhavet

Ingen kender Cuba bedre end vores danske rejseledere, der kender landet indefra, fordi de enten bor eller har boet på øen

Turen er en perfekt blanding af historie, natur og badeferie

Rejsen er inkl. 6 dage med all inclusive badeferie ved det Caribiske Hav og ved Atlanterhavet

Mød din rejseleder

HENRIETTE BERG HANSEN

Rejseleder Henriette Berg Hansen har stor erfaring med Cuba, da hun har rejst i landet utallige gange siden første besøg i 2003. Hun kender landet indefra og hendes viden skinner virkelig igennem ligesom hendes store engagement og professionalisme.

Læs mere om Henriette
ELENA PLOUGMANN

Elena Plougmann har arbejdet som rejseleder siden 2005 i en række lande verden over, men Cuba er et af de lande, der står hendes hjerte særligt nær. Elenas motto er ”carpe diem”, og en rejse med Elena er således en oplevelse, hvor du kan glæde dig til at gribe øjeblikket.

Læs mere om Elena

Mød din rejseleder

HENRIETTE BERG HANSEN

Rejseleder Henriette Berg Hansen har stor erfaring med Cuba, da hun har rejst i landet utallige gange siden første besøg i 2003. Hun kender landet indefra og hendes viden skinner virkelig igennem ligesom hendes store engagement og professionalisme.

Læs mere om Henriette
ELENA PLOUGMANN

Elena Plougmann har arbejdet som rejseleder siden 2005 i en række lande verden over, men Cuba er et af de lande, der står hendes hjerte særligt nær. Elenas motto er ”carpe diem”, og en rejse med Elena er således en oplevelse, hvor du kan glæde dig til at gribe øjeblikket.

Læs mere om Elena

Dagsprogram

 • Udsigt til Havanas skyline

  Vi rejser fra Danmark og ankommer til Cuba sidst på aftenen. Vi kører direkte til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad. Her skal vi bo de næste to nætter. Hotellet har en smuk placering ud til Havanas kendte 10 km lange havnepromenade, Malecón. Det er her de lokale samles om aftenen, for at hygge sig, gå ture, danse og spille musik.

  Habana Libre Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Hyggelig gade i den gamle del af Havana

  Denne dag tager vi på opdagelse i Habana Vieja – Havanas gamle bydel, der stammer fra kolonitiden. Forfaldet er slående i Cubas hovedstad, men der er sat gang i en omfattende restaurering støttet af UNESCO. Overalt er der mennesker, og det er tydeligt, at her leves livet udendørs. Byrundturen foregår til fods – den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og arkitekturen i hovedstaden på.

  Plaza Armas (Våbenpladsen) er den ældste plads i Havana. Om dagen er her et livligt marked med brugte bøger, og om aftenen er det et helt andet liv, der udfolder sig med musik, dans og lys i de antikke filigranlamper. Midt på Plaza Armas står en statue af Carlos Manuel de Céspedes, oprørspræsident og leder under den første uafhængighedskrig i 1860’erne.

  Vi kommer også forbi den imponerende fæstning Castillo de la Real Fuerza, der er Havanas ældste bygning, den smukt restaurerede Plaza Vieja, Plaza de la Cathedral, Captains Generals Museum, der kaldes for byens museum, og den charmerende Plaza de San Francisco med San Francisco-basilikaen.

  Vi besøger også Havana Club Rum Foundation, hvor vi hører om produktionen af rom og smager på resultatet. Måske bliver der også tid til at nyde en drink på legendariske Floridita Bar, som forfatteren Ernest Hemingway ofte besøgte. Derefter er der velkomstfrokost på en lokal restaurant.

  Resten af dagen er fri til at udforske Havana på egen hånd.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Tørrehytte og græssende køer i Pinar del Rio-provinsen

  Efter morgenmaden på hotellet kører vi til noget af Cubas skønneste natur i Pinar del Rio-provinsen. Pinar del Rio er centrum for den gamle tobakstradition og er der, hvor man finder den frodige og UNESCO-fredede Viñales-dal. Selvom man under revolutionen ønskede at udvikle Pinar del Río, så leves det landlige liv her stadig tilbagelænet og i langsomt tempo med oksekærrer som det mest brugte transportmiddel.

  Mellem de små landsbyer med gamle kolonikirker ligger flotte landskaber med stråtækte casas de tabaco, hvor man tørrer noget af verdens bedste tobak, som bl.a. bruges til de berømte Havana-cigarer. Vi hører om cigarproduktionen og ser deres tørrehuse til tobak, og hvis vi er heldige, ser vi bonden rulle en cigar eller to.

  Dernæst besøger vi den hyggelige by Viñales, hvor der er tid til at gå rundt og indsnuse atmosfæren, som er betagende rolig.

  Frokosten nyder vi ved det gigantiske maleri, Mural de Prehistoria, som er malet direkte på bjergsiden, og som illustrerer menneskets evolution på en lettere psykedelisk måde. Det 120 m lange vægmaleri blev designet af kunstneren Leovigildo González Morillo i 1961, og det tog 18 mennesker fire år at male. Der er god tid til at beundre det gigantiske maleri.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Smukke husfacader med palmer ved vejen i Cienfuegos

  Efter morgenmaden er indtaget på hotellet kører vi tværs over øen til Cienfuegos. Det er oplagt at læne sig tilbage og nyde at få indblik i landskabet og et lokale liv, som vi passerer undervejs. Vi stopper også og spiser frokost på vejen mod Cienfuegos.

  Cienfuegos ligger i et område med store sukkerrørsmarker, og havnen står for udskibningen af størstedelen af den cubanske sukkerproduktion. Samtidig er Cienfuegos en af de smukkeste byer på Cuba, og blev grundlagt af franske immigranter fra USA, som efter salget af Louisiana til englænderne drog ud i verden. Franskmændene fik lov at bygge en by ved Jagua-bugten, som nu kaldes ”Caribiens Perle”. Byen ligner ikke noget andet på Cuba, og arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid.

  Vi tager på en byrundtur og ser bl.a. José Marti Pladsen, kigger indenfor i det overdådigt udsmykkede Tómas Terry-teater og går en tur i byens botaniske have. Herefter fortsætter vi videre til dagens sidste stop – Trinidad, hvor vi ankommer ved aftenstid. Undervejs er det med at nyde de smukke udsigter til Det Caribiske Hav og Cubas næststørste bjergkæde Escambray.

  I Trinidad venter første del af den cubanske badeferie med all inclusive ved Det Caribiske Hav på tangen Playa Ancon lige uden for Trinidad.

  Brisas Trinidad del Mar Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og all inclusive
 • UNESCO-fredede Trinidad med smuk koloniarkitektur og vajende palmer

  Vi starter dagen med at besøge pottemagerværkstedet Santander Pottery og dedikerer derefter resten af tiden til Trinidad. Byen er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader, og den er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, der blev omsat til rigmandspalæer og andre arkitektoniske perler. Ikke overraskende er byen at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

  Der er meget at opleve i Trinidad, hvor der stort set ikke er moderne bygninger. Overalt er der skyggefulde søjlegange, indgangspartier med massive mahognidøre og grønne, indbydende gårdhaver. Vi besøger The Romantic Museum, der huser møbler og dekorativ kunst som tilhørte den spanske adel, og som den aristokratiske del af Trinidads borgere nyder at indrette deres hjem med.

  Trinidad er også kendt for sin brede musikalske vifte. Her høres afrocubanske rytmer, men også populær latinamerikansk musik, 1970’ernes salsa og den sentimentale bolero.

  Efter frokost på en lokal restaurant får vi selv fornøjelsen af at lære de rytmiske trin, når vi kaster os ud i en salsalektion. Herefter kan man enten blive i byen eller kører med tilbage til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.


  Inkluderede måltider

  Frokost og all inclusive
 • Nyd solnedgangen ved Det Caribiske Hav

  Nyd en fridag på hotellet ved Det Caribiske Hav med all inclusive. På hotellet er der et væld af aktiviteter lige fra fitnesscenter og tennis til cykeludlejning. Du kan også snuppe en liggestol på stranden, læse en bog eller få massage.


  Inkluderede måltider

  All inclusiv
 • Det 44 m høje vagttårn i sukkerplantagen Manaca Iznaga

  I dag sætter vi kursen tværs over øen til Atlanterhavet og Cayo Santa Maria. Undervejs kører vi gennem Sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 m høje udkigstårn. Selv om sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt machetero’en, der høster med sin machete. Macheten er et vigtigt redskab på landet, hvor man både bruger den som markredskab og køkkenkniv.

  Undervejs på rejsen stopper vi i Sancti Spiritus, der er en af Cubas syv oprindelige byer, og den emmer naturligvis af historie. Bygningerne er dog ikke lige så gamle som i Trinidad, for Sancti Spiritus blev brændt ned to gange af pirater. Den ligger lidt gemt og uden for turiststrømmen, og det er netop charmen ved Sancti Spiritus.

  Vi rejser videre over sletterne til Santa Clara i Cubas centrale landbrugsland, hvor grønne rismarker og enorme frugtplantager og kvægfarme fylder landskabet.

  Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og her er statuer, der hylder nationalhelten Che Guevara, og vi skal se mausoleet opført til ære for ham. Che Guevara ledte guerillaangrebene, der førte til diktator Batistas flugt, og Che blev også Castros ideologiske chefrådgiver, nærmeste ven og chef for Nationalbanken. Han er stadig den mest hyldede moderne revolutionære figur i Latinamerika og særligt på Cuba, hvor man ser hans ansigt på mure rundt om i landet, og hvor skolebørn stadig starter dagen med at recitere det patriotiske slogan om at være som ham. I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia, hvor han omkom i 1967.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant. Dagen slutter i Cayo Santa Maria, hvor endnu en dejlig badeferie venter ved Atlanterhavet.

  Melia Cayo Santa Maria Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og all inclusive
 • Krystklart hav på den landfaste ø Cayo Santa Maria

  Der venter nogle dejlige dage med tid til afslapning og badeferie på den landfaste ø Cayo Santa Maria, der er 13 km lang og 2 km bred. Øen er del af Jardines del Rey-øgruppen og er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro fra byen Caibaríen. Cayo Santa Maria er kendt for sine hvide sandstrande med krystalklart vand. En stor del af øen er dækket af mangrove og her findes et rigt dyreliv – både på land, i vand og i luften.

  Brug dagene på afslapning ved stranden eller hotellets pool. Der er også rig mulighed for sportslige aktiviteter som tennis og vandsport.


  Inkluderede måltider

  All inclusive
 • Smukt vue ud over byen Remedios

  Efter morgenmaden er det tid til at vende tilbage til rejsens udgangspunkt, Havana, hvor der venter os et par indholdsrige dage. Undervejs holder vi en pause i landets 8. ældste by, Remedios, der ofte forbigås af de vanlige turistruter, hvilket gør, at vi kan opleve den skønne, intakte atmosfære, som er tilbagelænet og lettere støvet på den hyggelige måde. Tilbage i Havana spiser vi en middag sammen.

  Habana Libre Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • José Martí-mindesmærket på Revolutionspladsen i Havana

  Denne dag koncentrerer sig om Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Revolutionspladsen. Her er blevet afholdt mange politiske stævner, og det var også her Fidel Castro talte til cubanerne. Vi skal også se Asger Jorns enestående vægudsmykninger i Revolutionsarkivet (Vi gør opmærksom på, at arkivet kan være lukket, da arkivet suverænt selv bestemmer, hvornår man kan komme på besøg).

  På Revolutionsmuseet bliver vi klogere på Cubas historie og den revolution, der befriede cubanerne for diktatoren Batista i 1959, ført af Fidel Castro og Che Guevara. Museet ligger i paladset, som landets præsidenter havde hjemme i fra 1920 til 1959, og ved indgangen er der skudhuller fra dengang Batista faldt. Vi ser også mange andre steder af historisk og kulturel betydning og får et indblik i cubanske samfundsforhold før og nu.

  Efter frokosten sammen på en lokal restaurant er resten af dagen fri på egen hånd. Kør en tur i en hestetrukken karet eller i en stor, åben amerikanerbil langs strandpromenaden Malecón, eller oplev byens stemning og musik på de mange pladser. Du kan også prøve at spise på en af de familierestauranter, paladares, der lever en skjult tilværelse, men som alle de lokale kender, og hvor du kan smage det, cubanerne spiser derhjemme – kød, ris, bønner og grøntsager som yucca eller malanga.

  Vi mødes igen om aftenen, hvor vi spiser aftensmad sammen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Finca Vigia Hemingways hus lidt uden for Havana

  Efter morgenmaden på hotellet besøger vi Callejón de Hamel – en smal gade i Havana fyldt med farverige vægmalerier og skulpturer. Her får du virkelig en smagsprøve på byens lokale kunst på gaden, der er byens centrum for den afro-cubanske kultur.

  Forfatteren Ernest Hemingway boede over 20 år på Cuba og det meste af tiden i huset Finca Vigia på en bakketop i San Francisco de Paula lidt uden for Havana. Vi ser huset med de lyse stuer, de mange bøger og eksotiske klenodier fra jagtture i Amerika og Afrika, der er bevaret som museum og giver et fascinerende indtryk af, hvordan forfatteren boede. Huset er en tidslomme, og ved siden af det står stadig det tårn, hvor Hemingway læste, kiggede i sit teleskop eller nød udsigten over Havana og havet. Han elskede Cuba, og kærligheden var gengældt.

  Vi spiser afskedsfrokost på en lokal restaurant og slutter dagens program af med en drink på Ambos Mundos Hotel, hvor Ernest Hemingway sad og skrev flere af sine romaner. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • På dag 13 ankommer vi igen til Danmark – med kufferten fuld af skønne rejseminder.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
06. juli
2023

13 dage

Elena Plougmann

23495 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

06. juli 2023
13 dage

Elena Plougmann
23495kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode, centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller
 • 5 x morgenmad, 6 x frokost, 4 x aftensmad og 6 dages all inclusive
 • 3 dages badeferie på 4-stjernet resort på Playa Ancon lidt udenfor Trinidad med all inclusive
 • 3 dages badeferie på 5-stjernet resort på Cayo Santa Maria med all inclusive
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på Havana Club Rum Museum
 • Oplevelser i Pinar del Rio-provinsen naturskønne område Vinãles
 • Hemingways hus og cocktail på hans stambar på hotellet Ambos Mundos
 • Byrundtur i Trinidad med salsalektion
 • Udflugt til sukkerplantagen Manaca Iznaga
 • Santa Clara med Che Guevaras mausoleum
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.375
 • Tillæg ved fly fra Aalborg: Ring 70 22 66 00 og spørg til aktuel pris
 • Visa til Cuba kr. 300
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Udsigt over det mauritiske landskab med bjerge i baggrunden
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Paradisøen Mauritius

  • Enestående oplevelser på paradisøen Mauritius
  • Vi stikker til søs på en sejltur i luksus-katamaran til Ile Aux Cerfs
  • Vi bor på  det skønne Solana Beach Resort på Mauritius

13 dage

22995 kr.

Næste afgang

08. okt

Se rejsen
Udsigt over det mauritiske landskab med bjerge i baggrunden
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Paradisøen Mauritius

  • Enestående oplevelser på paradisøen Mauritius
  • Vi stikker til søs på en sejltur i luksus-katamaran til Ile Aux Cerfs
  • Vi bor på  det skønne Solana Beach Resort på Mauritius

13 dage

22995 kr.

Næste afgang

08. okt

Se rejsen

Når rejsen går til Cuba