Firma – og grupperejser
Gizapyramiderne i Egypten

Når rejsen går til Egypten

Når du tager afsted på en rundrejse til Egypten med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse gennem Egypten.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Ved indrejse i Egypten får du udstedt et turistvisum, der gælder i 30 dage. Prisen for visum er 25 dollars. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra ankomstdagen. Det anbefales, at du medbringer en kopi af dit pas og dine forsikringspapirer – enten i papirform eller på telefonen.

Husk også altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning inden afrejse. 

I Egypten anvendes egyptisk pund (EGP), som kan hæves i hæveautomater og banker med kreditkort som Visa og Mastercard. Her er der også mulighed for at veksle Euro og US-dollars. De fleste hoteller og restauranter tager også imod kreditkort. Det er derfor ikke en nødvendighed at hæve valuta hjemmefra. Det kan være en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer i tilfælde af, at du får brug for at spærre kortet.

Som bekendt er det blevet sværere at veksle kontanter når man er ude på rejse. Derfor anbefaler vi kreditkort samt at medbringe Euro på rejser i Europa, og Euro eller US dollars på oversøiske rejser.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, også selvom de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Vi anbefaler derfor, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. 

Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt i moderat tempo i kuperet terræn.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til landets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom livsnødvendig medicin, kamera, smykker og penge opbevares i håndbagagen. Det kan også være en god ide at pakke et ekstra sæt tøj og tandbørste i håndbagagen, så de vigtigste ting er ved hånden ved en eventuel bagageforsinkelse.

Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

En del flyselskaber tillader ikke, at du medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

Vi har som hovedregel valgt gode mellemklassehoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor du vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

Busserne er af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagagen, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

Det egyptiske køkken trækker rødder fra mange forskellige lande bl.a. det libanesiske, syriske, tyrkiske og græske køkken. Maden er kendetegnet ved ofte at bestå af linser, ris, brød og grøntsager spækket med lækre krydderier.

Vil du prøve en vellidt egyptisk ret, skal du bestille kushari. Retten betegnes som landets nationalret og består af pasta, linser, kikærter og ris toppet med en krydret tomatsauce og stegte løg. Du finder ofte kushari i gadekøkkener og små boder.

Til morgenmad kan du bestille ful medames, som er en traditionel egyptisk ret, der består af kogte favabønner med olivenolie, hvidløg og citronsaft tilsat blandede krydderier.

Skal du smage en af de få retter, som oprindeligt kommer fra Egypten, skal du bede om molokhia. Så vil du få serveret en grøn suppe lavet på blade fra den vitaminrige molokhiaplante, en slags egyptisk spinat. Du vil ofte få serveret retten med kød, eksempelvis oksekød eller kylling. 

Det anbefales, at du i Egypten køber vand på flaske, da vandet ikke er rent nok til at kunne drikkes. 

Tidsforskel

Egypten er en time foran Danmark, men ved dansk sommertid er der ingen forskel.

Drikkepenge

I Egypten er drikkepenge en del af de lokales løn, og det er kutyme at give drikkepenge på restauranter, hoteller og til lokale guider og chauffører.

Elektricitet, mobil, Wi-Fi

Der anvendes 220 volt i stikkontakten i Egypten, men du bør medbringe en adapter, da stikket fra danske el-apparater ofte ikke passer i stikkontakten. Adapteren kan købes i lufthavnen eller i elektronikbutikker.

Det er ofte dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Til søs på båd kan Wi-Fi være mod betaling. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

Sikkerhed

I de byer, vi skal besøge i Egypten, er det sikkert at være turist, men almindelig påpasselighed anbefales, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Det kan være en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboksen på hotellet.

Rygning 

I Egypten er der rygeforbud i offentlig transport og på mange offentlige steder. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

Ideer til indkøb

I Egypten finder du mange basarer, eller souk’er som de arabiske markeder kaldes. Her finder du alt, hvad hjertet begærer lige fra krydderier, tæpper og tøj til smykker og lædervarer. Når du er på et egyptisk marked, er der en regel, nemlig at du husker at prutte om prisen. 

Hvis du vil have nogle traditionelle souvenirs med hjem, kan du gå på jagt efter bomuld. Landet er kendt for sin høje kvalitet af bomuldsvarer specielt sengetøj og håndklæder. Vær dog opmærksom på, at meget af det bomuld, du finder på basarer, er af dårlig kvalitet, så hvis du vil have det bedste, skal du lede i større centre og hos specialforhandlere.

En anden fin egyptisk souvenir er papyrus. Papyrusserne er ofte fremstillet af tørrede bananblade med print af designs fra det antikke Egypten. Hvis du er på jagt efter papyrusruller med håndmalede motiver, skal du ikke købe dem på basaren, men hos et galleri.

En sidste egyptisk klassiker, når det kommer til lokale souvenirs, er parfume-essenser. Egypten er en af verdens førende leverandører af parfume-essenser til internationalt kendte mærker eksempelvis Gucci og Armani. Du kan derfor finde et væld af parfumer, duftolier og essenser, og der er med garanti noget for enhver smag.

Møde med en anden kultur

Egypten er et muslimsk land, og du bør derfor respektere deres skikke og kultur. Uden for turiststeder bør kvinder ikke bære for stramt tøj og skal have tildækkede skuldre og knæ, mens mænd bør være iført lange bukser. Skal du besøge templer og moskéer, bør du ligeledes være anstændig klædt, her er det ofte et krav, at kvinder har tildækkede arme og bærer hovedbeklædning, så det kan være en god idé at pakke et tørklæde med i kufferten. 

Homoseksualitet tolereres ikke i Egypten og kan føre til anholdelse. Undgå derfor at vise kærtegn offentligt. 

Det er strafbart at fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger og militære anlæg i Egypten. Ligeledes kan negative eller falske udtalelser om regeringen, staten eller religionen også blive straffet. 

Vær også opmærksom på, at det kun er tilladt at drikke alkohol på steder, der har alkoholbevilling. En stor del af lokalbefolkningen drikker ikke alkohol som følge af religionen, og der er derfor en del restauranter, hvor det ikke er muligt at bestille alkohol til maden. Dog har de fleste hotelrestauranter og barer alkoholbevilling.

Egyptens klima og vejr er for det meste tørt, og nedbør forekommer ikke så ofte, men kan hovedsageligt opleves i december og januar. Der kan dog være stor forskel på vejret i de forskellige landsdele. I Cairo ligger temperaturerne i sommermånederne på omkring 35 grader, og ca. 10-15 grader køligere i vintertiden. I Luxor og Aswan kan der være helt op til 40-45 graders varme i sommertiden og omtrent det halve om vinteren. Det kan være en god idé at medbringe en jakke, da aftenerne ofte er kølige, især i vinterperioden.

  • Statsform: Republik
  • Hovedstad: Cairo
  • Befolkning: 102,3 millioner mennesker
  • Religion: Muslimer udgør 90 %, koptere 9 % og andre kristne 1 %
  • Sprog: Det officielle sprog er arabisk, men der tales også engelsk og fransk
  • Areal: 1.002.450 km² (Danmark 43.094 km²)