Firma – og grupperejser

Du oplever Egypten fra nord til syd – inkl. 5-stjernet krydstogt på Nilen

DET GAMLE EGYPTEN – EN FULDENDT OPLEVELSE

11 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 17995

Denne rejse tager dig med på en rejse 5.000 år tilbage i tiden til majestætiske pyramider, gamle kongegrave og antikke templer. Et ældgammelt rige, der selv den dag i dag trækker tråde ud i verden. På rejsen kommer du hele vejen fra nordlige Alexandria, oldtidsbyen der blev grundlagt af Alexander den Store, til det sydlige Aswan, der imponerer med den ufuldendte obelisk og kærlighedsgudinden Isis’ Philae-tempel. Turen strækker sig over hele 11 dages oplevelsesrig kulturrejse, som midtvejs er krydret med et dejligt 5-stjernet krydstogt på Nilen. Her er der rig mulighed for at nyde udsigten af det støvede, golde ørkenlandskab, nattens stjerneklare himmel og det summende liv, der udfolder sig på den travle flod og langs bredden. Men det er de arkæologiske seværdigheder, der stjæler billedet – pyramiderne ved Giza, den enorme Sfinks, der vogter over pyramiderne, Kongernes Dal ved Luxor og Karnak-templet – seværdigheder, som i den grad indgyder respekt for de gamle egypteres viden og håndværksmæssige kunnen.

Næste ledige afgange

31. mar. fra 17995 kr.Bestil
29. sep. fra 18495 kr.Bestil
13. okt. fra 19995 kr.Bestil
20. okt. fra 18995 kr.Bestil
03. nov. fra 18495 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du forkæles med 4- og 5-stjernet indkvartering på hele rejsen
 • Du oplever alle Egyptens store seværdigheder
 • Du besøger Det Egyptiske Museum i Cairo
 • Du kommer på en dejlig afvekslende rejse fra nord til syd i Egypten
 • Du kommer på et skønt Nilkrydstogt og nyder den afslappede stemning ombord
 • Du får halvpension på hele rejsen plus 6 frokoster
 • Du kan vise dine handelstalenter på den berømte Khan el-Khalili basar
 • Du oplever pyramiderne i Giza på tæt hold
 • Du får en komplet rejse med stort set alt inkluderet

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 4- og 5-stjernet indkvartering på hele rejsen
Tallerken

Måltider

 • 10 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 9 x aftensmad

Fantastisk rundrejse med alle Egyptens største højdepunkter inkl. Alexandria – KUN med Risskov Rejser

4 overnatninger på 5-stjernet Nilkrydstogt

Dansk ekspert-rejseleder, som kender Egypten indgående

Fantastisk rundrejse med alle Egyptens største højdepunkter inkl. Alexandria – KUN med Risskov Rejser

4 overnatninger på 5-stjernet Nilkrydstogt

Dansk ekspert-rejseleder, som kender Egypten indgående

Mød din rejseleder

MARIE LOUISE KJÆR

Louise har en fortid som seminarielektor og historiefortæller, så formidling har altid været i højsædet. I ti år har Louise været rejseleder i Egypten, og hendes hjerte banker for at fortælle om Egyptens historie før og nu.

Læs mere om Marie
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, men er uddannet teolog. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og bl.a. Egypten har en særlig plads i hans hjerte.

Læs mere om Christian

Mød din rejseleder

MARIE LOUISE KJÆR

Louise har en fortid som seminarielektor og historiefortæller, så formidling har altid været i højsædet. I ti år har Louise været rejseleder i Egypten, og hendes hjerte banker for at fortælle om Egyptens historie før og nu.

Læs mere om Marie
CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, men er uddannet teolog. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og bl.a. Egypten har en særlig plads i hans hjerte.

Læs mere om Christian

Dagsprogram

 • Egyptisk papyrus af tre kvinder, der holder en lotus blomst

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Cairo, hvor vi kører direkte til hotellet.
  Aftensmaden nydes på hotellet.

  The Oasis Hotel Pyramids

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Sfinksen i Giza, der vogter pyramiderne

  Dagen i dag står i pyramidernes tegn, og vi starter i Giza. Den største af pyramiderne, Keops-pyramiden, blev bygget i år 2.560 f.Kr. og var med sine 146 m den højeste menneskeskabte struktur i næsten 3.800 år. Pyramiderne bevogtes af den berømte, store Sfinks, der har menneskehoved og løvekrop. Gravrøvere havde for længst tømt pyramiderne, inden den første arkæolog kom til, men heldigvis kan man se indholdet fra andre pyramider og gravmæler på Det Egyptiske Museum i Cairo, som vi skal besøge i morgen.

  Efter besøget ved pyramiderne tager vi videre til Saqqara, hvor vi skal opleve områdets nekropolis, der var begravelsesplads for Egyptens kongelige i over 3.500 år. Her findes landets ældste pyramide, den 60 meter høje Djoser-pyramide, der blev bygget af Imhotep, som er en af historiens første arkitekter. Ved siden af pyramiden ligger Mererukas grav, der er den største begravelsesplads for datidens ikke-royale egyptere. Her findes 32 begravelseskamre med smukke udsmykninger, som har rødder tilbage til Det gamle Rige.

  Nordvest for Djoser-pyramiden finder vi Serapeum, der var begravelsesplads for de hellige Apityre, som var et af de få levende dyr, egypterne tilbedte som guder. Der var kun en levende Apityr ad gangen og tilbedelsen af den fandt sted i Memphis, hovedstaden i det antikke Egypten, hvor den blev forbundet med guden Ptah, der var den vigtigste gud i dette område. Vi går en tur gennem de store underjordiske gallerier og ser tyrenes grave.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • En maske af faraoen Tutankhamun

  Dagen begynder med sightseeing i Cairo, hvor første stop er en rundvisning på Det Egyptiske Museum. Museet fremviser mange unikke oldtidsfund, bl.a. flere tusinde effekter fra den unge Farao Tutankhamons grav i Kongernes Dal.

  Herefter går turen til det koptiske Cairo, et område i det gamle Cairo, der er rig på kristne kirker og historiske steder. Her skal vi se Den Hængende Kirke, der betragtes som en af Egyptens smukkeste kirker. Kirkens rigtige navn er Jomfru Marias kirke, men den har fået sit tilnavn, da den er bygget oven på porthuset til den romerske fæstning Babylon, og kirkens skib svæver over en passage i fæstningen. Vi fortsætter derefter til Sankt Sergius og Bacchus Kirken, der er en af de ældste kirker i Egypten. Kirken er bygget ovenpå et af de steder, hvor Josef, Maria og Jesus opholdte sig under flugten til Egypten. Vi kommer ned i krypten under kirken og ser det lille alter, der er bygget i den hule, som Josef, Maria og Jesus gemte sig i. Efter besøget går turen videre til St. Simons kloster, også kaldet Hulekirken, der er bygget direkte ind i bjergsiden. Kirken har 2000 siddepladser og er dermed en af de største kirker i Mellemøsten. Kirken er bestemt besøget værd, og vi får set en del af Cairo, som næsten ingen turister ser.

  Dagens sidste oplevelse er et besøg på Fustats keramikcenter. Her skal vi overvære den traditionelle egyptiske fremstilling af porcelæns- og keramikhåndværk. Centeret fungerer som et undervisningscenter for traditionel keramik og pottemagerkunst og er derfor et samlingssted for kreative sjæle fra hele verden. På centeret kan vi opleve værkstederne, hvor den traditionelle kunst genoplives, se udstillingsgallerierne og overvære kunstnerne, der underviser i de gamle teknikker.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Solnedgang over Karnak-templet i Luxor

  I dag flyver vi til byen Luxor, der også har fået tilnavnet “verdens største frilandsmuseum” på grund af sine mange velbevarede templer og oldtidsmonumenter. Fra lufthavnen kører vi til de enestående templer i byen. Det gigantiske Karnak-tempel er, på trods af dets navn, ikke blot ét tempel, men består af et helt kompleks fyldt med kapeller, templer og hellige pladser. Komplekset er ét stort udendørs museum og et af de største tempelkomplekser i hele Egypten. Karnak-templet er blevet til over en periode på ca. 2500 år og blev opført til ære for guderne Amun-Ra, Mut og Khonsu. Selvom en stor del ligger i ruiner, er det en enestående oplevelse. Inde i komplekset findes en enorm søjlehal med 134 søjler – én søjle for hver af de vigtigste guder. På søjlerne gengives datidens historie med hieroglyffer.

  Dagens næste højdepunkt er et besøg på det arkæologiske Luxor-museum, som har en imponerende samling af antikviteter, der kan spores tilbage til Det gamle Rige i Egypten. Museet kan blandt andet fremvise statuen af faraoen Tuthmosis III, mumier af de royale faraoer Ahmose I og Ramses I samt et relief af farao Unas’ søn, Unis-Ankh. Relieffet blev fundet i Unis-Ankhs grav og er et af de få eksempler på kunst fra Det gamle Rige.

  Efter besøget i Luxor-museet tjekker vi ind på det 5-stjernede krydstogtskib, der skal være vores base de næste fire nætter. Skibet har store panoramavinduer, og øverst oppe finder du et soldæk, hvorfra du kan nyde synet af det ørkenrøde landskab, iagttage livet langs Nilen eller dase i solens varme stråler. Kokken byder på international buffet i skibets hyggelig restaurant og baren serverer lækre forfriskninger. Vores kahytter er alle indrettet med aircondition, tv samt eget bad og toilet, og vi har derfor perfekte rammer for de kommende dages oplevelser og afslapning. Vi nyder en lækker frokost og har tid til at slappe lidt af på skibet.

  Sidst på eftermiddagen skal vi opleve Luxor-templet med en 1,5 km lang og flot allé flankeret af sfinkser. Luxor-templets vartegn er den 25 m høje obelisk, der står ved indgangen. En tilsvarende obelisk, der stod i modsatte ende, blev foræret til Frankrig i 1829 og står nu på Concorde-pladsen i Paris. Dagens sidste oplevelse er en tur gennem Luxors markedsområde, inden vi igen vender tilbage til vores flydende hotel.

  M/S Semiramis I

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Mortuary-templet i Hatshepsut

  Dagen starter ved Kongernes Dal, der ligger på Nilens vestlige bred. Det sagnomspundne område er især kendt for de over 60 velbevarede farao-grave. De har været udsat for utallige gravrøverier, så man kan kun gætte på, hvad gravene har indeholdt. Et enkelt af gravkamrene, Tutankhamons, blev først opdaget i 1922 og var fuldstændig uberørt, og de mange rigdomme, han blev begravet med, er udstillet i Cairo. Vi ser også de store Memnon Kolosser, som vogter indgangen til Amenophis’ d. 3. begravelsestempel. Kolosserne, der er fra det 14. århundrede f.Kr. troner op i det flade ørkenlandskab med deres ca. 20 meters højde. Et sagn fortæller, at den ene af kolosserne blev beskadiget af et jordskælv i 27 f.Kr., hvorefter den begyndte at udsende pibelyde om morgenen. Man mente, at det var den etiopiske konge Memnon, der sendte en hilsen til sin mor Eos. Statuen blev dog senere restaureret, hvilket satte en stopper på den mærkværdige lyd.

  Vi fortsætter til dronning Hatshepsuts Tempel ved Deir el-Bahari, som ligger ved foden af et massivt kalkstensbjerg, der rejser sig fra den golde ørken. Templet er næsten 40 m bredt, og det er delvist bygget ind i bjergsiden med fantastiske søjler, smukke statuer og relieffer med utrolig velbevarede inskriptioner.

  Landsbyen Deir el Medina kommer vi også forbi. Det var hjem for håndværkerne, der byggede og dekorerede de royale grave i Kongernes Dal. I landsbyen skal vi opleve ruinerne af de mere end 70 huse, der blev bygget af soltørrede lersten. De små huse er anlagt i et fascinerende rektangulært gittermønster med en omkransende mur, der beskyttede mod uvedkommende.

  Vi sejler videre til Edfu.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Egyptiske hieroglyffer

  I Edfu er den store oplevelse Horus-templet, der er et af de bedst bevarede i Egypten. Alene de imponerende porttårne er 76 m brede og 35 m høje, og inskriptionerne på væggene giver vigtig information om sprog, myter og religion i tiden 237-57 f.Kr., hvis man kan læse oldtidens kunstfærdige hieroglyffer.

  Vi sejler videre til Kom Ombo og skal besøge det fascinerende dobbelttempel af samme navn, der blev bygget ca. 180 f.Kr. Det ejendommelige tempel står på en klippe med udsigt over Nilen og er Egyptens eneste dobbelttempel. Dobbeltemplet har to parallelle processionsveje til hver sin hellige gud. Det ene tempel er viet til krokodilleguden Sobek og det andet til falkeguden Horus. Templet er fyldt med relieffer, der viser typiske offerscener og beretter om de hellige guddomme.

  Efter dagens oplevelser sejler vi videre til Aswan.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Philae-templet i Egypten tæt på Aswan

  Vi begynder dagen med et besøg ved verdens største kunstige sø, Aswan-dæmningen, også kendt som Aswan High Dam, hvor vi ser både den nye og den gamle dæmning. Herefter skal vi se den imponerende ufuldendte obelisk, som skulle have været Egyptens største obelisk med en højde på hele 42 meter og en vægt på 1200 tons. Arbejdet med obelisken blev påbegyndt for over 3.500 år siden, men blev aldrig færdigt, da man opdagede tydelige revner i granitten. Det ufærdige projekt fungerer i dag som et friluftsmusuem, der giver indsigt i det gamle Egyptens konstruktionsteknikker.

  Næste oplevelse er det berømte Philae-tempel også kaldet ”Nilens juvel”. Det kæmpemæssige tempel blev opført i 378-361 f.Kr. til dyrkelse af kærlighedsgudinden Isis. Templet lå tidligere på Philae-øen, men anlæggelsen af Aswan-dæmningen truede med at oversvømme templet, og det blev derfor flyttet til den lille ø Agilkia.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Udsigt over Nilen i Aswan

  Dagens oplevelser begynder med et besøg på det arkæologiske nubiske museum, der kan fremvise fortællinger om det forsvundne land Nubien og dets kultur. Nubien forsvandt, da landet blev oversvømmet under anlæggelsen af Aswan-dæmningen. På museet skal vi se nogle af de 3.000 genstande, der er bevaret fra landets forskellige epoker.

  Turen går videre til den smukke Elephantine-ø, som ligger på den vestlige side af Nilen. Øens navn, som i det gamle Egypten både betød “elefant” og “elfenben”, henviser til dens tidligere aktive rolle i elfenbenshandlen, der i dag er et ulovliggjort foretagende.

  Vi flyver tilbage til Cairo og tjekker ind på det 5-stjernet hotel, hvor vi skal tilbringe de sidste tre nætter af rejsen.

  Hilton Cairo Zamalek Residences

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Egyptiske specialiteter

  I dag skal vi på opdagelse i det islamiske Cairo. Første stop er det storslåede Cairo Citadel, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Citadellet er et fæstningskompleks, hvor du kan opleve paladser, museer og moskeer. Monumentet blev bygget i det 12. århundrede af sultan Saladin og var i næsten 700 år hjemstedet for Egyptens herskere. På turen rundt i det islamiske område skal vi også opleve moskeerne Sultan Hassan og Al Rifa’i, hvis størrelse og arkitektur er et yderst fascinerende syn.

  Næste oplevelse er en guidet tur ned ad Al-Mu’izz-gaden, der strækker sig fra nord til syd i det islamiske Cairo og er et af byens ældste gader. På turen kommer vi forbi flere smukke historiske bygninger, som ligger langs gaden. I nærheden ligger det berømte marked Khan el-Khalili-basaren, hvor lokale og udenlandske købmænd har handlet med varer siden det 14. århundrede. Basaren er den perfekte mulighed for at købe kuriøse souvenirs med hjem, da her findes alt fra smykker og parfumer til farverige lanterner, musikinstrumenter og eksotiske krydderier.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Qaitbay fæstningen i Alexandria

  Den næstsidste dag tilbringes i kystbyen Alexandria, som vi kører til med bus. Her mødes vi med vores engelsktalende guide, der tager os med rundt til byens største undere. Vi starter med at besøge det nye Alexandria bibliotek. I antikken var biblioteket i Alexandria oldtidens største og vigtigste lærdomscenter. Desværre er biblioteket brændt ned flere gange, men i dag er der bygget et nyt 11-etagers bibliotek, der indeholder omkring 500.000 enheder, med lidt over 5.000 originale manuskripter.

  Dernæst skal vi se Kom El Shoqafa-katakomberne, som er et større gravsted fra den græsk-romerske tid i Egypten. Gravstedet, som består af tre niveauer, menes at have tilhørt en enkelt velhavende romersk familie, men blev senere udvidet af ukendte grunde. Vi kommer her til at se gravkamrene og deres smukke dekorationer. I byen gør vi stop ved Pompeyens søjle, en 30 meter høj søjle, der er rejst til ære for den romerske kejser Diocletian.

  Sidste oplevelse på dagsturen er Alexandria National Museum, der har til huse i et smukt palæ. Her bliver vi klogere på byens og landets historie gennem kunstgenstande fra Egyptens forskellige tidsaldre: oldtiden, den græsk-romerske, koptiske og islamiske periode.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Solnedgang over Cairo

  Efter morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen, hvor hjemrejsen mod Danmark begynder.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
03. marts
2023

11 dage

Christian Rosenberg

17995 kr.

København

UDSOLGT

17. marts
2023

11 dage

Marie Louise Kjær

17995 kr.

København

UDSOLGT

31. marts
2023

11 dage

Marie Louise Kjær

17995 kr.

København

Se rejseplan
29. september
2023

11 dage

Christian Rosenberg

18495 kr.

København

Se rejseplan
13. oktober
2023

11 dage

Christian Rosenberg

19995 kr.

København

Se rejseplan
20. oktober
2023

11 dage

Marie Louise Kjær

18995 kr.

København

Se rejseplan
03. november
2023

11 dage

Christian Rosenberg

18495 kr.

København

Se rejseplan

Afgange

03. marts 2023
11 dage

Christian Rosenberg
17995kr.
København

UDSOLGT

17. marts 2023
11 dage

Marie Louise Kjær
17995kr.
København

UDSOLGT

31. marts 2023
11 dage

Marie Louise Kjær
17995kr.
København

29. september 2023
11 dage

Christian Rosenberg
18495kr.
København

13. oktober 2023
11 dage

Christian Rosenberg
19995kr.
København

20. oktober 2023
11 dage

Marie Louise Kjær
18995kr.
København

03. november 2023
11 dage

Christian Rosenberg
18495kr.
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på gode, håndplukkede 4- & 5-stjernede hoteller samt 4 overnatninger på 5-stjernet Nilkrydstogt
 • 10 x morgenmad, 7 x frokost og 9 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Oplevelser ved pyramiderne i Giza
 • Besøg i Saqqara og Mereruka-gravene
 • Besøg og rundvisning på Det Egyptiske Museum
 • Oplev Karnak og templerne i Luxor
 • Luxor museum, Kongernes dal og Hatshepsuts tempel
 • Besøg i Edfu tempel og Kom Ombo tempel
 • Oplev Aswan-dæmningen og Den ufuldendte obelisk sammen med Philae templet
 • Besøg Elephantine-øen
 • Oplev Citadellet i Cairo og den berømte Khan el-Khalili basar
 • Heldagsudflugt til Alexandria
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.150
 • Fast plads i bussen kr. 125
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Visum til Egypten kr. 195 (vi arrangerer det for dig ved ankomst til Egypten)

Lignende rejser

Udsigt over det mauritiske landskab med bjerge i baggrunden
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Paradisøen Mauritius

  • Enestående oplevelser på paradisøen Mauritius
  • Vi stikker til søs på en sejltur i luksus-katamaran til Ile Aux Cerfs
  • Vi bor på  det skønne Solana Beach Resort på Mauritius

13 dage

20995 kr.

Næste afgang

14. mar

Se rejsen
Udsigt over Jerusalem i Israel
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Israel før & nu

  • Du får en omfangsrig rundrejse til en virkelig skarp pris – endda med halvpension inkluderet
  • Der er mulighed for en dukkert i Det Døde Hav
  • De dansktalende lokalguider er bosat i Israel og har en enorm viden om landet

8-dages rundrejse

13995 kr.

Næste afgang

09. mar

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Jordan – et ørkeneventyr

  • Du får en indholdsrig rejse til Danmarks absolut bedste pris
  • Vi bruger en hel dag i Petra og overnatter ved Det Døde Hav
  • Hos os har du mulighed for at besøge den gamle hovedstad og UNESCO-fredet by, Salt

8-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

12. feb

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Tyrkiets kulturskatte

  • Alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over
  • Kun med os kan du komme på denne flotte rundrejse i Tyrkiet
  • Der er ingen skjulte udgifter undervejs på rejsen

10-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

24. apr

Se rejsen
Udsigt over det mauritiske landskab med bjerge i baggrunden
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Paradisøen Mauritius

  • Enestående oplevelser på paradisøen Mauritius
  • Vi stikker til søs på en sejltur i luksus-katamaran til Ile Aux Cerfs
  • Vi bor på  det skønne Solana Beach Resort på Mauritius

13 dage

20995 kr.

Næste afgang

14. mar

Se rejsen

Når rejsen går til Egypten