Den vilde og uspolerede natur ved Tintagel danner en perfekt ramme om den mytiske Tintagel-fæstning. Borgruinen ligger ude i havet øverst på et forvredet klippeskær og er for evigt knyttet til legenden om Kong Arthur. Da munken Geoffrey of Monmouth i 1100-tallet nedskrev legenden om Kong Arthur var Tintagel stedet, hvor Arthur blev født. Normannerne udbyggede fæstningen, og det er resterne af den, vi ser i dag. Vi gør også et stop i den hyggelige lille landsby, inden vi fortsætter mod Glastonbury.
Glastonbury er uløseligt knyttet til legenderne om Den Hellige Gral, Kong Arthur og den tidlige kristendom. Myterne omkring Glastonbury er mange, men særligt tre skiller sig ud: Ifølge legenden besøgte en ung Jesus nemlig Glastonbury! Josef af Arimatea, der var Jomfru Marias fætter, ejede en mine i området, og det er den kobling, der var genstand for Jesus-myten. I en anden legende beskrives det, hvordan Josef blev fængslet efter korsfæstelsen, men blev holdt mirakuløst i live af Den Hellige Gral. Den hellige Gral og lansen der spiddede Jesus på korset, blev senere fragtet fra Jerusalem til Glastonbury af Josef, og han grundlagde den første kirke på engelsk grund ved Glastonbury. Abbediet voksede op omkring denne kirke. Glastonbury har også mange referencer til Kong Arthur-myterne og i særdeleshed Avalon. Avalon var det mytiske sted, som Kong Arthur blev sejlet til efter sin død, og ifølge overleveringen er Glastonbury Avalon altså det sted, Kong Arthur ligger begravet.
Vi besøger også Glastonbury Abbey, der er englands første kristne bygning. Abbediet stammer fra 700-tallet og måske endda tidligere, og var det rigeste kloster i England. Klosteret blev udbygget frem til 1184, hvor det blev ødelagt af en stor brand. Vi ser resterne af abbediet og lader os fordybe i tiden omkring Jesu fødsel, myterne om Den Hellige Gral og Kong Arthur.
Fra Glastonbury kører vi til den hyggelige by Wells. Midt i byen står den store gotiske katedral, der absolut er et besøg værd, og lige nord for katedralen finder vi Vicars’ Close, en perfekt bevaret vej flankeret af 1400-tals huse, i hvilke der stadig bor kirkeembedsmænd og degne. Syd for katedralen finder man det pompøse biskoppalads omkranset af en park og en imponerende forhave. Her kan man se byens ældre mænd spille kroket, og det er et skønt sted at gå en lille spadseretur, inden vi kører til vores hotel i Bristol. Vi spiser middag på hotellet.