Firma – og grupperejser

Når rejsen går til Færøerne

Når du tager afsted på en rundrejse til Færøerne med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse til Færøerne.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Som dansk statsborger kan du rejse uden pas til Færøerne. Det er dog påkrævet, at du kan identificere dig med billed-ID, og her er dit pas udmærket legitimation. Som dansk statsborger behøver du ikke visum til Færøerne.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

Møntfoden er færøske kroner, som kan hæves i banker og automater. Du kan også bruge danske kroner i butikkerne. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

Da vejret er meget omskifteligt på Færøerne, anbefales det at medbringe en varm trøje eller jakke og regntøj. Af fodtøj anbefales det at medbringe vandrestøvler eller sko og gummistøvler.

Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

Det færøske køkken er i høj grad præget af de naturlige omgivelser, og fisk og skaldyr spiller en stor rolle i den færøske diæt. Overalt på Færøerne findes får, og disse spises. Langt størstedelen af fårekødet hænges til tørre og bliver til enten skærpekød eller ræst, alt efter hvor langt det er i fermenteringsprocessen. I perioden, hvor der slagtes lam, er der også lammekød på menuen. I sæsonen spises også en del rabarber og bær.

Vandet på Færøerne er rent og kan drikkes fra vandhanen.

Tidsforskel
Færøerne er en time bagud i forhold til dansk tid.

Drikkepenge
Der har ikke været tradition for drikkepenge på Færøerne, men det er blevet mere og mere almindeligt, f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, det er god skik at runde op eller give 10 % ekstra.

På rundrejsen vil der ikke være tale om betaling af drikkepenge til chauffører osv. Det anbefales dog, at man lægger et mindre beløb på værelset til hotellets stuepiger.

Sikkerhed
Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen. Enkelte hoteller tager et depositum, som returneres ved aflevering. Kriminalitet er stort set ikkeeksisterende på Færøerne, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

Elektricitet, mobil & Wi-Fi
Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Færøerne har samme strømstyrke og stik som Danmark.

Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

Rygning
Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

Idéer til indkøb
Det kan anbefales at købe færøsk garn eller tøj fremstillet af færøsk uld.

Der er mulighed for rabat for studerende, børn samt personer over 60 år på museer – husk billeddokumentation. Frimærker kan købes på alle posthuse. ”Posta her” er en service med frimærker, postkort, konvolutter m.m. som står opstillet i butikskæderne Merko og Samkeyp – ved disse steder er der også postkasser.

Færøerne har tempereret ø-klima, og vejret kan være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan der være sol og blå himmel, og det næste stærk vind og regn. Færøerne bliver tit kaldt for ”måske-landet” (The Land of Maybe), fordi vejret tit bestemmer, hvordan dagen udfolder sig, og dermed hvorvidt planlagte arrangementer kan gennemføres eller ej. Golfstrømmen bevirker, at gennemsnitstemperaturen er på 3 °C om vinteren og 11 °C om sommeren. Luften er altid ren og frisk pga. vejrforholdene.

  • Statsform: Færøerne er en selvstyrende del af det danske kongerige og har deres egen lovgivende forsamling, Lagtinget.
  • Hovedstad: Tórshavn med 12.700 indbyggere.
  • Befolkning: 51.000 indbyggere.
  • Religion: 80 % hører til den evangelisk-lutherske kirke, mens 10 % hører til brødremenigheden, og resten diverse andre trossamfund.
  • Sprog: Det officielle sprog er færøsk, men de fleste kan også dansk.
  • Areal: 1393 km² (Danmark 43.094 km²).