Firma – og grupperejser

Rejseleder Anders Errboe har besøgt øerne over 200 gange

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

FÆRØERNE – EN USPOLERET DEL AF NORDEN

6-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 10.995

Gæsternes vurdering

4,6 ud af 5

En rundrejse til Færøerne er først og fremmest en stor naturoplevelse – fuglefjelde med søpapegøjer og lomvier, forrevne klippekyster, der kæmper med havet, og grønne fjelde, hvor fårene får lov at løbe frit. Farverige bygder ligger i læ ved de dybe fjorde – og har gjort det i århundreder. Rundrejsen er også et møde med det moderne Færøerne. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber, kreative kunstnere og et sprudlende musikmiljø.

Vi når meget på rejsen og hører både om naturen, historien og kulturen, når vi besøger de forskellige små bygder på flere af øerne. Vi får bl.a. en rundvisning og bydes på eftermiddagskaffe af kongsbonden i Kirkjubøur, og der venter en ægte færøsk festmiddag med dans og Kingosang i Tjørnuvík.

Glæd dig til en rundrejse til Færøerne, der går tæt på den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og som bliver ekstra interessant i selskab med en rejseleder, der selv har besøgt øerne mere end 200 gange.

Næste ledige afgange

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejselederen har mange personlige kontakter, som sætter kolorit på oplevelserne
 • Du får et nuanceret billede af Færøerne før og nu
 • Du kommer bag om kulturen i de små bygder på spændende byvandringer
 • Du kommer til eftermiddagskaffe hos kongsbonden i Kirkjubøur
 • Du får ekstra mange oplevelser på den sydligste ø – Suðuroy
 • Du oplever en ægte færøsk aften med færøsk kædedans, sang og middag
 • Du kan vandre i fjeldene på de skønne øer, når tiden tillader det
 • Du oplever den nyligt åbnede undersøiske rundkørsel beliggende 187 m under havet
 • Du smager de færøske specialiteter

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 5 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 1 x eftermiddagskaffe
 • 3 x aftensmad

Rejsen er en bestseller gennem mange år, og vi har Danmarks ubestridt bedste rejseledere, der med lokale kontakter sikrer dig uforglemmelige oplevelser

Du får Danmarks mest indholdsrige program til den bedste pris

Du kan flyve fra både Billund og København

Rejsen er en bestseller gennem mange år, og vi har Danmarks ubestridt bedste rejseledere, der med lokale kontakter sikrer dig uforglemmelige oplevelser

Du får Danmarks mest indholdsrige program til den bedste pris

Du kan flyve fra både Billund og København

Hør rejselederen fortælle om rejsen


Mød din rejseleder

ANDERS ERRBOE

Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til nogle helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.

Læs mere om Anders
JON ASGEIRSON

Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Han taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med.

Læs mere om Jon

Mød din rejseleder

ANDERS ERRBOE

Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til nogle helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.

Læs mere om Anders
JON ASGEIRSON

Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Han taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med dig.

Læs mere om Jon

Dagsprogram

 • Det fortryllende Vagar-vandfald i Gasadalur

  Velkommen til Færøerne! Efter ankomsten på Færøerne kører vi via den idylliske bygd Bøur – med mulighed for en fantastisk udsigt – videre til Gásadalur, en afsidesliggende bygd, der som den sidste på Færøerne fik vejforbindelse i 2008. Her går vi en tur i landskabet, hvor man i klart vejr har udsigt til den lille ø Mykines. På vejen tilbage stopper vi i øens største bygd, Miðvágur, for at se Midvåg Kirke med Torbjørn Olsens fine altertavle fra 2000. (De ovennævnte steder besøges af rejsedeltagerne fra Jylland på afrejsedagen, der kan dog være undtagelser afhængigt af flytiderne).

  Fra øen Vágar går det videre til hovedøen Streymoy, hvor vi indlogerer os på Tórshavns fine, gamle Hotel Hafnia, der er basen for rejsen.

  Rejsedeltagerne fra Jylland ankommer først på aftenen, så her går turen direkte til Hotel Hafnia.

  Rækkefølgen af dagsprogrammet og måltider kan variere alt efter afrejsedatoen, men indholdet af alle ture vil være som beskrevet. Såfremt der er ændringer i rækkefølgen, vil dette være noteret i afrejsebrevet.

 • Glæd dig til at opleve Tórshavn på rundrejsen til Færøerne

  Vi starter dagen med at tage på en byvandring i hovedstaden, Tórshavn, hvor du får fornemmelsen af at træde ind i historien. Selv om byen er moderne, er der stadig mange træhuse med græstørv på tagene.

  Tinganes er Tórshavns historiske bydel, og vi går en tur i de snævre gader mellem de røde huse, som rummer lagmandskontoret og andre af det færøske landsstyres administrative funktioner. Tinganes ligger på spidsen af det flade næs, der deler havnen i Tórshavn i en østlig og vestlig del.

  Dernæst besøger vi Listaskàlin – det færøske kunstmuseum – der ligger i udkanten af Viðarlinparken, hvor der er adskillige skulpturer af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen. Indenfor kan du se et bredt udsnit af færøsk kunst fra 1940’erne og til i dag.

  Og så venter et helt særligt besøg, når vi kører til Kirkjubøur – Færøernes gamle lærdomssæde – med Magnus Katedralen og kongsgården fra middelalderen. Slægten, der bor på den gamle kongsgård, har boet der i 17 generationer, og vi bliver vist rundt af kongsbonden selv, der også byder på eftermiddagskaffe. En hjemtur over fjeldet kan anbefales, men bussen kører naturligvis gæster med trætte fødder tilbage til hotellet.

  Vi spiser aftensmad på hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, eftermiddagskaffe og aftensmad.
 • Små farvestrålende træhuse i bygden Gjogv, hvor der bor ca. 52 mennesker

  I dag fortsætter eventyret ved bygden Gjógv, der ligger i den nordligste del af Eysturoy. Her finder man Færøernes højeste fjelde og det højeste punkt på hele 882 m. Bygden Gjógvs navn betyder kløft og ligger ved en lille naturlig havn. Stedet er ret fantastisk, især på grund af de små farvestrålende træhuse, der huser de cirka 52 indbyggere, og den særprægede landingsplads, der trækker fiskerbådene op på land, så de er beskyttet mod det frådende hav i hårdt vejr.

  Efter at have spist frokost på byens eneste hotel går vi rundt i den smukke bygd og besøger bl.a. kirken og mindelunden for de mange indbyggere, især fiskere, der har måttet lade livet gennem tiden.

  For dem med friske ben er der også mulighed for en vandretur på fjeldet, inden vi fortsætter eventyret i bygden Gøta, der er særligt kendt fra Færingesagaen. Sagaen fortæller om den drabelige fejde mellem Tróndur af Gøta og Sigmundur fra Skúvoy, og det var netop her i Gøta, at Tróndur af Gøta havde sin hovedgård. Her oplever vi også den imponerende og meget mærkværdige statue af Trondur af Gøta, som i 2008 blev skabt af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen.

  I bygden ligger også et gammelt hus, der i dag er lavet om til museum, og som fortæller historien om datidens bonde- og fiskersamfund. Vi skal naturligvis også se den gamle Gøta Kirke, der i 1833 blev opført i sorttjæret tømmer, men som senere blev for lille til bygdens mange beboere. En ny kirke blev derfor indviet af Dronning Margrethe i 1995, der var smukt udsmykket af den færøske kunstner Tróndur Paturson.

  Dernæst besøger vi Nordens Hus, der falder godt ind i landskabet med sin specielle arkitektur. Indenfor i kulturhuset er materialerne helt i den nordiske ånd fra SverigeFinland og Norge.

  I løbet af dagen kører vi også gennem den 11 km lange Eysturoyartunnilin med en af verdens første undersøiske rundkørsler, der åbnede for gennemkørsel december 2020 efter 4 års gravearbejde. Rundkørslen er udsmykket af den færøske kunstner Tróndur Patursson og består desuden af lyseffekter, som arkitekten Eyðun Eliasen står bag. Tunnelen forbinder de to øer Eysturoy og Streymoy og er Færøernes tredje undersøiske tunnel og øernes hidtil største byggeri af sin slags.

  Middag på egen hånd og derefter besøg i jazzklubben for de interesserede.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost.
 • Lille Dimon – det pyramideformet fjeld, som kun er beboet af får

  Fra Tórshavn sejler vi til Suðuroy – den sydligste af Færøerne – og sejlturen er i sig selv en oplevelse. Vi passerer tæt forbi Sandoy, Store Dimon og Lille Dimon. Lille Dimon er et 400 m højt pyramideformet fjeld kun beboet af får, der bliver sejlet dertil om foråret og hejst op ad de stejle klipper. Suðuroy byder på en storslået natur og autentisk kultur i de små bygder, og efter at være ankommet til Suðuroy kører vi til Akraberg, der er Færøernes sydligste forbjerg, hvorfra der er et fantastisk udsyn i skyfrit vejr.

  Vi når en del, imens vi er på øen, og ser bl.a. handelsbyen Vágur, bygden Fámjin, som er Færøernes eneste vestvendte bygd, og kirken Porkeri – en af de karakteristiske trækirker fra den store kirkebygningsperiode 1830-1850.

  Inden vi tager med færgen, ser vi arbejderbyen Tværoy, med den Kgl. Handels gamle bygninger, der i 1856 blev overtaget af den foretagsomme københavnerkøbmand Thomsen, som grundlagde en stor handelsvirksomhed her. Stedet er desværre lukket den dag i dag, da familien desværre er gået fallit. Sidenhen er Færøernes mest moderne fiskefabrik blevet bygget foran bygningen.

  Vi spiser aftensmad ombord på færgen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost med lokale retter og aftensmad.
 • Fuglelivet er enormt på Færøerne, bl.a. findes disse lunder

  I dag skal vi på endnu en historisk vandretur i Tórshavn. Vi starter med et besøg på Steinprint, som er et af Nordens fineste grafiske værksteder. Her får vi forevist den gamle teknik og de moderne kunstners værker. Efter besøget vil der være lidt fritid på egen hånd til handel o.l. i hovedstaden.

  Vi kører herefter til Vestmanna, hvor der venter en unik naturoplevelse, når vi i nogle timer sejler langs de 700 m lodrette klippevægge, hvor lomvier, søpapegøjer og mallemukker yngler. På turen sejles også ind i dybe grotter og smalle sunde.

  Efter denne skønne sejltur kører vi videre nordpå, hvor vi gør holdt ved Færøernes højeste vandfald. Vi oplever også Haldarsvíks ottekantede kirke. Herefter fortsætter vi til øens nordligste bygd Tjørnuvík.

  De første tegn på beboelse i Tjørnuvík stammer fra 600-tallet. Hvem der bosatte sig her vides ikke, men man regner med, at det kan have været keltiske munke. Man har desuden udgravet en vikingebegravelsesplads fra 900-tallet, så byens historie strækker sig langt tilbage i tiden. Fra Tjørnuvík kan du se de berømte klipper Risin og Kellingin (på dansk Jætten og Kællingen). Risin og Kellingin er to fritstående stensøjler, der står i brændingen ud for kysten.

  Ifølge legenden ønskede en islandsk høvding at trække Færøerne tilbage til Island og sendte Jætten og Kællingen af sted for at udføre arbejdet. De besluttede sig for at spænde et reb rundt om et bjerg, Eiðiskollur, og trække Færøerne mod Island.  I forsøget splittedes Eiðiskollur i to, og de måtte begynde forfra. Risin og Kellingin kunne ikke tåle sollyset, og som alle mytologiske væsner gemte de sig om dagen, men da de var så opslugte af deres arbejde, glemte de tiden, og da solen stod op blev de forvandlet til de to store stensøjler.

  Vi starter med en byvandring rundt i Tjørnuvík. Derefter er vi indbudt til festmiddag i bygdehuset, hvor der venter færøske specialiteter, traditionel færøsk sang og dans.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Gå på opdagelse i den smukke færøske natur

  Formiddagen er til fri disposition til shopping, gåture og lignende i skønne Tórshavn.

  Ved middagstid kører gæsterne fra København til lufthavnen. Gæsterne fra Billund kører til Gásadalur (på dansk Gåsedalen) som bogstaveligt talt ligger på kanten af Færøerne. Først i 2008 kom der vejforbindelser til bygden, og inden var det eneste transportmiddel til omverdenen helikopter. Alternativt kan man gøre som bygdens beboere, nemlig gå de 4 kilometer over de stejle fjelde. I dag er tunnelen livsnerven for de beboere, der stadig bor i denne fjerntliggende, grønne dal.

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
08. august
2021

6 dage

Anders Theis Errboe

10.995 kr.

Billund
København

UDSOLGT

15. august
2021

6 dage

Anders Theis Errboe

10.995 kr.

Billund
København

UDSOLGT

22. august
2021

6 dage

Jon Asgeirson

10.995 kr.

Billund
København

UDSOLGT

05. september
2021

6 dage

Anders Theis Errboe

10.995 kr.

Billund
København

UDSOLGT

Afgange

08. august 2021
6 dage

Anders Theis Errboe
10.995kr.
Billund
København

UDSOLGT

15. august 2021
6 dage

Anders Theis Errboe
10.995kr.
Billund
København

UDSOLGT

22. august 2021
6 dage

Jon Asgeirson
10.995kr.
Billund
København

UDSOLGT

05. september 2021
6 dage

Anders Theis Errboe
10.995kr.
Billund
København

UDSOLGT

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 5 x morgenmad, 3 x frokost, 1 x eftermiddagskaffe og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i det gamle Tórshavn
 • Besøg i Nordens Hus, Tórshavn
 • Besøg på Kunstmuseet Listaskálin
 • Besøg i Færøernes mest pittoreske bygder Gjógv og Tjørnuvík
 • Besøg i kirken i Nordre Gøtugjógv
 • Museet og den gamle kirke i Gøta
 • Heldagstur til Suðuroy fyldt med særlige oplevelser inkl. færge
 • Eftermiddagskaffe og rundvisning hos kongsbonden i Kirkjubøur
 • Besøg ved Færøernes sydligste punkt, Akraberg
 • Ægte færøsk aften med færøsk sang, specialiteter og folkedans
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.295
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Nordnorge – Nordkap, Lofoten & Lapland

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • En unik rejse fra Risskov Rejser, hvor vi bl.a. også kommer på krabbesafari i Kirkenes
  • Vi har naturligvis inkluderet den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Bjørnesafari i Finland

  • Du får en række unikke dyre- og naturoplevelser, bl.a. bjørnesafari og vandretur i nationalparken Riisitunturi
  • Vi bruger håndplukkede hoteller med enestående beliggenhed i naturen
  • Vi er mangeårige eksperter på rejser i Norden

5-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Island

  • Vi flyver direkte fra København
  • Danmarks bedste rundrejse på Island til den skarpeste pris – du kommer hele øen rundt og bor på gode hoteller!
  • Vi har naturligvis inkluderet entréen til Den Blå Lagune

7-dages rundrejse

15.995 kr.

Næste afgang

17. aug

Se rejsen

Når rejsen går til Færøerne

Spændende artikler om Færøerne

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke