En rundrejse til Færøerne er først og fremmest en stor naturoplevelse – fuglefjelde med søpapegøjer og lomvier, forrevne klippekyster, der kæmper med havet, og grønne fjelde, hvor fårene får lov at løbe frit. Farverige bygder ligger i læ ved de dybe fjorde – og har gjort det i århundreder. Rundrejsen er også et møde med det moderne Færøerne. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber, kreative kunstnere og et sprudlende musikmiljø.
Vi når meget på rejsen og hører både om naturen, historien og kulturen, når vi besøger de forskellige små bygder på flere af øerne. Vi får bl.a. en rundvisning og bydes på eftermiddagskaffe af kongsbonden i Kirkjubøur, og der venter en ægte færøsk festmiddag med dans og Kingosang i Tjørnuvík.
Glæd dig til en rundrejse til Færøerne, der går tæt på den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og som bliver ekstra interessant i selskab med en rejseleder, der selv har besøgt øerne mere end 200 gange.
Rejsen er en bestseller gennem mange år, og vi har Danmarks ubestridt bedste rejseledere, der med lokale kontakter sikrer dig uforglemmelige oplevelser
Du får Danmarks mest indholdsrige program til den bedste pris
Du kan flyve fra både Billund og København
Rejsen er en bestseller gennem mange år, og vi har Danmarks ubestridt bedste rejseledere, der med lokale kontakter sikrer dig uforglemmelige oplevelser
Du får Danmarks mest indholdsrige program til den bedste pris
Du kan flyve fra både Billund og København
Hør rejselederen fortælle om rejsen
Mød din rejseleder
ANDERS ERRBOE
Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til nogle helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.
Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Han taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med.
Christian har rejst verden tynd gennem sine mange år i rejsebranchen, hvor han har arbejdet som både rejseleder og producent af mange rundrejser. På Christians rejser kan du glæde dig til høre om Færøerne af en levende og passioneret formidler.
Unn er vokset op på Færøerne og har arbejdet som rejseleder de sidste 10 år. Hun glæder sig altid til at tage imod sine gæster og vise den fantastiske færøske natur og kultur frem.
Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til nogle helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.
Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Han taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med dig.
Christian har rejst verden tynd gennem sine mange år i rejsebranchen, hvor han har arbejdet som både rejseleder og producent af mange rundrejser. På Christians rejser kan du glæde dig til høre om Færøerne af en levende og passioneret formidler.
Unn er vokset op på Færøerne og har arbejdet som rejseleder de sidste 10 år. Hun glæder sig altid til at tage imod sine gæster og vise den fantastiske færøske natur og kultur frem.
Velkommen til Færøerne! Efter ankomsten på Færøerne kører vi via den idylliske bygd Bøur – med mulighed for en fantastisk udsigt – videre til Gásadalur, en afsidesliggende bygd, der som den sidste på Færøerne fik vejforbindelse i 2008. Her går vi en tur i landskabet, hvor man i klart vejr har udsigt til den lille ø Mykines.
Fra øen Vágar går det videre til hovedøen Streymoy, hvor vi indlogerer os på hotellet, der er basen for rejsen. Her runder vi vores første dag af med fælles aftensmad.
På afgangene d. 2/7 og 6/8 bor vi på Hotel Brandan.
Glæd dig til at opleve Tórshavn på rundrejsen til Færøerne
Vi starter dagen med at tage på en byvandring i hovedstaden, Tórshavn, hvor du får fornemmelsen af at træde ind i historien. Selv om byen er moderne, er der stadig mange træhuse med græstørv på tagene.
Tinganes er Tórshavns historiske bydel, og vi går en tur i de snævre gader mellem de røde huse, som rummer lagmandskontoret og andre af det færøske landsstyres administrative funktioner. Tinganes ligger på spidsen af det flade næs, der deler havnen i Tórshavn i en østlig og vestlig del.
Dernæst besøger vi Listaskàlin – det færøske kunstmuseum – der ligger i udkanten af Viðarlinparken, hvor der er adskillige skulpturer af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen. Indenfor kan du se et bredt udsnit af færøsk kunst fra 1940’erne og til i dag.
Og så venter et helt særligt besøg, når vi kører til Kirkjubøur – Færøernes gamle lærdomssæde – med Magnus Katedralen og kongsgården fra middelalderen. Slægten, der bor på den gamle kongsgård, har boet der i 17 generationer, og vi bliver vist rundt af kongsbonden selv, der også byder på eftermiddagskaffe. En hjemtur over fjeldet kan anbefales, men bussen kører naturligvis gæster med trætte fødder tilbage til hotellet.
Små farvestrålende træhuse i bygden Gjogv, hvor der bor ca. 52 mennesker
I dag fortsætter eventyret ved bygden Gjógv, der ligger i den nordligste del af Eysturoy. Her finder man Færøernes højeste fjelde og det højeste punkt på hele 882 m. Bygden Gjógvs navn betyder kløft og ligger ved en lille naturlig havn. Stedet er ret fantastisk, især på grund af de små farvestrålende træhuse, der huser de cirka 52 indbyggere, og den særprægede landingsplads, der trækker fiskerbådene op på land, så de er beskyttet mod det frådende hav i hårdt vejr.
Efter at have spist frokost på byens eneste hotel går vi rundt i den smukke bygd og ser bl.a. kirken og mindelunden for de mange indbyggere, især fiskere, der har måttet lade livet gennem tiden.
For dem med friske ben er der også mulighed for en vandretur på fjeldet, inden vi fortsætter eventyret i bygden Gøta, der er særligt kendt fra Færingesagaen. Sagaen fortæller om den drabelige fejde mellem Tróndur af Gøta og Sigmundur fra Skúvoy, og det var netop her i Gøta, at Tróndur af Gøta havde sin hovedgård. Her oplever vi også den imponerende og meget mærkværdige statue af Trondur af Gøta, som i 2008 blev skabt af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen.
I bygden ligger også Rådhuset, som efter sigende skulle være verdens flotteste. Vi skal naturligvis også se den nye Gøta Kirke. Kirken erstattede den gamle kirke, der i 1833 blev opført i sorttjæret tømmer, men som senere blev for lille til bygdens mange beboere. Den nye kirke blev derfor indviet af Dronning Margrethe i 1995 og var smukt udsmykket af den færøske kunstner Tróndur Paturson.
I løbet af dagen kører vi også gennem den 11 km lange Eysturoyartunnilin med en af verdens første undersøiske rundkørsler, der åbnede for gennemkørsel december 2020 efter 4 års gravearbejde. Rundkørslen er udsmykket af den færøske kunstner Tróndur Patursson og består desuden af lyseffekter, som arkitekten Eyðun Eliasen står bag. Tunnelen forbinder de to øer Eysturoy og Streymoy og er Færøernes tredje undersøiske tunnel og øernes hidtil største byggeri af sin slags. Rundkørslen ligger 72 meter under havets overflade – og på det dybeste sted er tunnellen 187 meter under havoverfladen.
Lille Dimon – det pyramideformet fjeld, som kun er beboet af får
Fra Tórshavn sejler vi til Suðuroy – den sydligste af Færøerne – og sejlturen er i sig selv en oplevelse. Vi passerer tæt forbi Sandoy, Store Dimon og Lille Dimon. Lille Dimon er et 400 m højt pyramideformet fjeld kun beboet af får, der bliver sejlet dertil om foråret og hejst op ad de stejle klipper. Suðuroy byder på en storslået natur og autentisk kultur i de små bygder, og efter at være ankommet til Suðuroy kører vi til Akraberg, der er Færøernes sydligste forbjerg, hvorfra der er et fantastisk udsyn i skyfrit vejr.
Vi når en del, imens vi er på øen, og ser bl.a. handelsbyen Vágur, bygden Fámjin, som er Færøernes eneste vestvendte bygd, og kirken Porkeri – en af de karakteristiske trækirker fra den store kirkebygningsperiode 1830-1850.
Inden vi tager med færgen, ser vi arbejderbyen Tværoy, med den Kgl. Handels gamle bygninger, der i 1856 blev overtaget af den foretagsomme københavnerkøbmand Thomsen, som grundlagde en stor handelsvirksomhed her. Stedet er desværre lukket den dag i dag, da familien desværre er gået fallit. Sidenhen er Færøernes mest moderne fiskefabrik blevet bygget foran bygningen.
Vi spiser aftensmad ombord på færgen.
Inkluderede måltider
Morgenmad, frokost med lokale retter og aftensmad.
Fuglelivet er enormt på Færøerne, bl.a. findes disse lunder
I dag skal vi på endnu en historisk vandretur i Tórshavn. Vi starter med et besøg på Steinprint, som er et af Nordens fineste grafiske værksteder. Her får vi forevist den gamle teknik og de moderne kunstners værker. Efter besøget vil der være lidt fritid på egen hånd til handel o.l. i hovedstaden.
Vi kører herefter til Vestmanna, hvor der venter en unik naturoplevelse, når vi i nogle timer sejler langs de 700 m lodrette klippevægge, hvor lomvier, søpapegøjer og mallemukker yngler.
Efter denne skønne sejltur kører vi videre nordpå, hvor vi gør holdt ved Færøernes højeste vandfald. Hvis tiden er til det, ser vi også Haldarsvíks ottekantede kirke, inden vi fortsætter til øens nordligste bygd Tjørnuvík.
De første tegn på beboelse i Tjørnuvík stammer fra 600-tallet. Hvem der bosatte sig her vides ikke, men man regner med, at det kan have været keltiske munke. Man har desuden udgravet en vikingebegravelsesplads fra 900-tallet, så byens historie strækker sig langt tilbage i tiden. Fra Tjørnuvík kan du se de berømte klipper Risin og Kellingin (på dansk Jætten og Kællingen). Risin og Kellingin er to fritstående stensøjler, der står i brændingen ud for kysten.
Ifølge legenden ønskede en islandsk høvding at trække Færøerne tilbage til Island og sendte Jætten og Kællingen af sted for at udføre arbejdet. De besluttede sig for at spænde et reb rundt om et bjerg, Eiðiskollur, og trække Færøerne mod Island. I forsøget splittedes Eiðiskollur i to, og de måtte begynde forfra. Risin og Kellingin kunne ikke tåle sollyset, og som alle mytologiske væsner gemte de sig om dagen, men da de var så opslugte af deres arbejde, glemte de tiden, og da solen stod op blev de forvandlet til de to store stensøjler.
Vi starter med en byvandring rundt i Tjørnuvík. Derefter er vi indbudt til festmiddag i bygdehuset, hvor der venter færøske specialiteter, traditionel færøsk sang og dans.
På følgende afgange er der festfrokost med dans i Suðuroy på dag 4:
28/5, 11/6, 18/6, 9/7 og 23/7
På dag 5 spiser vi i stedet aftensmad på hotellet.
I dag står vi op til rejsens sidste oplevelser. Vi besøger Nordens Hus i skønne Tórshavn, der falder godt ind i landskabet med sin specielle arkitektur. Kulturhuset er Færøernes vigtigste kulturcenter, og her er materialerne helt i den nordiske ånd fra Sverige, Finland og Norge.
Hvis tiden er til det, kører vi til Gásadalur (på dansk Gåsedalen), som bogstaveligt talt ligger på kanten af Færøerne. Først i 2008 kom der vejforbindelser til bygden, og inden var det eneste transportmiddel til omverdenen helikopter. Alternativt kan man gøre som bygdens beboere, nemlig gå de 4 kilometer over de stejle fjelde. I dag er tunnelen livsnerven for de beboere, der stadig bor i denne fjerntliggende, grønne dal.
På afgangene d. 19 og 26. august er der tidlig hjemrejse fra Færøerne, og vi kører derfor direkte til lufthavnen efter morgenmaden.
Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Prisinformation
Med i rejsens pris
Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
5 x morgenmad, 2 x frokost, 1 x eftermiddagskaffe og 3 x aftensmad
Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
Byvandring i det gamle Tórshavn
Besøg i Nordens Hus, Tórshavn
Besøg på Kunstmuseet Listaskálin
Besøg i Færøernes mest pittoreske bygder Gjógv og Tjørnuvík
Besøg i kirken i Nordre Gøtugjógv
Rådhuset og den gamle kirke i Gøta
Heldagstur til Suðuroy fyldt med særlige oplevelser inkl. færge
Eftermiddagskaffe og rundvisning hos kongsbonden i Kirkjubøur
Besøg ved Færøernes sydligste punkt, Akraberg
Færøsk aften/frokost med færøsk sang, specialiteter og folkedans