Firma – og grupperejser

Når rejsen går til Georgien

Når du tager afsted på en rundrejse til Georgien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Georgien.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Danske statsborgere er visumfri i op til et år. Passet skal være gyldigt under selve opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

Valutaen i Georgien hedder lari (GEL). Man skal ikke veksle til georgisk valuta i Danmark. Medbring amerikanske dollars eller euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling.

Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

Som bekendt er det blevet sværere at veksle kontanter når man er ude på rejse. Derfor anbefaler vi kreditkort samt at medbringe Euro på rejser i Europa, og Euro eller US dollars på oversøiske rejser.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke. Praktisk fodtøj er også et must, når turen går til arkæologiske områder og byvandringer.

Busserne i Georgien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

Det georgiske køkken er præget af de omkringliggende lande, men har bibeholdt en stærk nationalkarakter. I det georgiske køkken bruges ofte valnødder og granatæblekerner, både i salater og i kødretter. Overalt i Georgien findes restauranter, der har specaliseret sig i kødfyldte dumplings, og den nationale streetfood er de fyldte ostebrød khachapuri. Den klassiske varme salat ajapsandali består af peberfrugter og aubergine. Linsesalater er og grillet kød på spyd, mtsvadi, er også klassiske georgiske retter.

Georgien var et af de første lande i verden, hvor man begyndte at lave vin. Ethvert hjem med respekt for sig selv laver deres egen vin på traditionel vis, hvor vinen gærer i store nedgravede kar. Derudover sælges en lang række vine lavet på moderne vis.

Som udefrakommende bør man ikke drikke vand direkte fra hanen. Køb i stedet mineralvand på flaske, som kan købes på alle hoteller, i restauranter og i kiosker.

Tidsforskel
Georgien er to timer foran Danmark.

 

Drikkepenge
På restauranter og caféer er det kutyme at runde regningen op. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

 

Sikkerhed
Georgien er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Benyt en sikkerhedsboks på værelse eller få opbevaret værdigenstande i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Georgien. Hold værdigenstande tæt til kroppen og gå ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

 

Elektricitet, mobil & Wi-Fi
Georgien benytter strømstyrke på 220 volt som i Danmark. Stikkontakterne i Georgien er desuden udformet som de danske, så det er ikke nødvendigt med en adapter.

Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

 

Rygning
Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 

Idéer til indkøb
I Georgien sælges der religiøse souvenirs som for eksempel nyfremstillede ikoner. Det kan med fordel betale sig at købe lokalt kunsthåndværk som træudskæringer og tekstiler. Derudover har man i Kaukasus-området specialiseret sig i filtprodukter.

Georgien har en omfattende vinproduktion, og det kan anbefales at købe den lokale, hjemmelavede vin.

En god tommelfingerregel er altid at ”gøre som de lokale gør”. Ved besøg i kirker og andre hellige bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det forventes desuden, at kvinder dækker deres hår med et tørklæde ved besøg i kirker. Det er ikke tilladt at bære hat eller kasket i kirkerne. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller de lokale til råds. Spørg også om lov, inden du tager billeder af lokale.

Georgiens klima er meget varieret. I den vestlige del af Georgien er der subtropisk klima, og i den østlige del af Georgien minder det mere om et kontinentalt klima.

  • Statsform: Demokratisk republik.
  • Befolkning: 4,9 millioner indbyggere.
  • Hovedstad: Tbilisi.
  • Areal: 69.700 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: Ortodokse kristne 83 %, muslimer 11 % og armensk-apostolsk 3 %.
  • Sprog: Georgisk er det officielle sprog, men der tales også i mindre grad azeri og armensk.