Firma – og grupperejser

Indholdsrig rejse rundt i hele Georgien inkl. stort udflugtsprogram og halvpension

DET BEDSTE AF GEORGIEN

9-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 9995

Storslåede naturoplevelser i Kaukasus-bjergene, UNESCO-fredede klosterkomplekser og middelalderfæstninger samt ikke mindst georgisk gæstfrihed venter os på denne indholdsrige rejse rundt i Georgien.

Georgien er et verdens ældste kristne lande og har en kulturhistorie, der strækker sig meget længere tilbage i tiden. Alt sammen noget vi får en grundig indføring i, når vi bl.a. besøger hovedstaden, Tbilisi, oldtidsbyen Uplistsikhe, idylliske bjerglandsbyer i Svaneti-regionen i Kaukasus-bjergene, Stalins fødeby Gori og parlamentsbyen Kutaisi, hvor der også venter markedsbesøg.

Vi følger i fodsporene af tusindårig historie, når vi sammen med rejselederen tager på spændende byvandringer i de gamle bymidter og udforsker de mange klosterkomplekser, kirker og fæstninger, der ligger på smukkeste vis ude i den dramatiske georgiske natur.

Der bliver også tid til at dykke ned i landets over 7.000-årige vintradition, når vi bydes indenfor hos en georgisk familie, hvor vi både hører om og smager på den traditionsrige georgiske vin.

 

Næste ledige afgange

31. aug. fra 10495 kr.Bestil
14. sep. fra 10495 kr.Bestil
05. okt. fra 9995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får en enestående rejse med alle highlights inkluderet
 • Du oplever de imponerende Kaukasus-bjerge og bor i Svaneti-regionen
 • Byvandringen i Tbilisi byder på kabelbane-tur til Narikala-fæstningen
 • Du besøger en lokal familie og bliver budt på georgisk vin
 • Der venter enestående UNESCO-fredede katedraler, klostre og fæstninger
 • Du kører med 4-hjulstrækker til Europas højest beliggende landsby, Ushguli
 • Der er besøg på Stalinmuseet i Stalins fødeby Gori
 • Du kører med 4-hjulstrækker til den spektakulære Treenighedskirke Gergeti
 • Du oplever et farverigt folklore-show i Tbilisi

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad

Du får en velorganiseret rejse med omfattende indhold og bor på gode 3-stjernede hoteller

Du kan flyve fra både Billund og København på alle afgange

Du kommer i godt selskab med en exceptionel kyndig rejseleder

Du får en velorganiseret rejse med omfattende indhold og bor på gode 3-stjernede hoteller

Du kan flyve fra både Billund og København på alle afgange

Du kommer i godt selskab med en exceptionel kyndig rejseleder

Mød din rejseleder

CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet.

Læs mere om Christian
STEEN RAMSGAARD

Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist og udenrigsreporter i mange år. Han har arbejdet og boet i store dele af verden, og han er klar til at dele ud af sin store viden om Georgien.

Læs mere om Steen
ANETTE DE FLORIE MAMAN

Anette er en yderst erfaren rejseleder og hun glæder sig til hver eneste rejse! Ingen kan være i tvivl om, at for Anette er det en livsstil at være rejseleder.

Læs mere om Anette

Mød din rejseleder

CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet.

Læs mere om Christian
STEEN RAMSGAARD

Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist og udenrigsreporter i mange år. Han har arbejdet og boet i store dele af verden, og han er klar til at dele ud af sin store viden om Georgien.

Læs mere om Steen
ANETTE DE FLORIE MAMAN

Anette er en yderst erfaren rejseleder og hun glæder sig til hver eneste rejse! Ingen kan være i tvivl om, at for Anette er det en livsstil at være rejseleder.

Læs mere om Anette

Dagsprogram

 • Tbilisis gamle bydel

  Vi flyver fra Danmark og ankommer til Georgiens hovedstad Tbilisi meget tidlig morgen. Fra lufthavnen kører vi den korte vej ind til hotellet midt i Tbilisi, tjekker ind og får nogle timers søvn, før vi tager hul på de spændende oplevelser i Georgien.

 • Metekhi-kirken og de varme bade i Tbilisi

  Georgiens hovedstad Tbilisi ligger smukt placeret op ad de omkringliggende højdedrag på begge sider af Mtkvari-floden. Byens historie går et par tusind år tilbage i tiden, og her på vejen fra Asien til Europa har mange nationaliteter og kulturer sat deres præg på byen, som i dag er en kombination af nyt og gammelt.

  Sidst på formiddagen tager vi på en spændende byrundtur i både den nye og gamle bydel. Den gamle bydel ligger i den smalleste del af dalen, hvor de farverige huse ligger op ad skråningerne. Her får man stadig en følelse af at befinde sig på den gamle korsvej mellem Europa og Asien.

  Rundturen begynder ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet, og herfra er der en fantastisk udsigt over byen.  Vi ser også et af byens gamle badehuse, som er bygget direkte på de varme kilder, der har en konstant temperatur på ca. 40 grader. Vi går gennem den gamle bydel med både de jødiske, armenske og muslimske kvarterer.

  Ovenfor den gamle bydel ligger Narikala-fæstningen, hvor vi tager kabelbanen op, og her kommer vi også tæt på den store Moder Georgien-statue, der stolt skuer ud over Tbilisi. Der vil være tid på egen hånd i den gamle bydel, inden vi om aftenen spiser en god middag sammen på en traditionel georgisk restaurant.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Floden Mtkvari ved den tidligere hovedstad Mtskheta

  Vi starter dagen med at køre fra Tbilisi mod Georgiens gamle hovedstad Mtskheta. Den gamle hovedstad, som har været beboet siden ca. 1.000 år f.Kr., havde dengang en gunstig beliggenhed på handelsruten ved floderne Mtkvari og Aragvi. Her blev der handlet med bl.a. parfume, metal og smykker. På byrundturen i Mtskheta ser vi Svetitskhoveli-katedralen, som var Georgiens religiøse centrum i flere hundrede år. Komplekset tæller foruden katedralen en kirke, et klokketårn og en port og er i dag på UNESCOs verdensarvsliste. Vi ser også det ortodokse Jvari-kloster fra 500-tallet, der ligger på bjerghøjen på modsatte side af floden, hvor kong Mirian d. 3 rejste et kæmpe trækors kort efter området blev erklæret kristent.

  Vi fortsætter til Stalins fødeby Gori. Da Stalin blev Sovjetunionens hersker, rev man alle huse ned i området og byggede en slags græsk tempel omkring hans fødehjem samt et stort museum. Vi besøger Stalinmuseet, ser hans fødehjem og hører fortællingen om hans liv og politiske karriere. Fra Gori kører vi til oldtidsbyen Uplistsikhe, der ligger ved floden Mtkvari. Uplistsikhe betyder ”Guds fæstning”, er en af de ældste bosættelser i området og udhugget i bjergklippen.

  I sine velmagtsdage havde byen en befolkning på 20.000, og var foruden et velfungerende samfund med boliger, teater, apotek, templer og senere kirker også et centralt knudepunkt for de silkevejens vigtige handelsruter. Byen blev ødelagt i det 13. århundrede, men et omfattende udgravnings- og restaureringsarbejde har reetableret området, som i dag er beskyttet af UNESCO.

  Vi fortsætter til Kutaisi, der udover at være Georgien næststørste by har rødder, der strækker sig langt tilbage i historien og er forbundet med Homers myte om Jason og Argonauterne. I dag ligger Georgiens parlament i byen, som blev flyttet hertil i 2012 af den daværende præsident Saakashvili i et forsøg på at sprede magten i landet.

  Vi overnatter i Kutaisi, inden vi begynder morgendagens rejse op i Kaukasus-bjergene.

  Newport Hotel Kutaisi

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Delikatesser til den søde tand fra Kutaisi-markedet

  De høje Kaukasus-bjerge og i særdeleshed Svaneti-regionen med den gamle middelalderby Mestia er et højdepunkt på enhver rejse til Georgien, og det er præcis dette område, der er dagens mål. Før vi forlader Kutaisi, besøger vi det lokale marked, som bugner af lokale specialiteter fra vin, krydderier, grønsager, kød og fisk til håndlavede souvenirs.

  Georgien har op igennem historien været kendt for de mange kurbyer på grund af det mineralholdige vand, der strømmer op af undergrunden. Lidt nord for Kutaisi ligger den gamle kurby Tskaltubo, der specielt var populær i Sovjettiden, og mange af de gamle kurhoteller blev bygget i Stalintiden og er en blanding af stalinistisk, georgisk og klassicistisk arkitektur. Vi kommer forbi flere af de gamle kurhoteller, og hele byen står i dag som et vidnesbyrd på en svunden tid. Lidt nord for byen skal vi besøge den enestående Prometheus-grotte, som blev opdaget i 1984 og fik navnet Prometheus efter et gammelt georgisk sagn. Grotten er 1,8 km lang og 40 m dyb, og er Georgiens største og mest velbesøgte, og på vandreturen gennem de smukke og unikke huler ser vi stalaktitter, stalagmitter og underjordiske søer.

  Herfra begynder vores køretur op i Kaukasus-bjergene til et enestående natursceneri og kulturliv. Kaukasus er en 180 km bred og 1.100 km lang bjergkæde, der strækker sig fra Sortehavet til Det Kaspiske Hav, og Svaneti-regionen ligger i den nordlige og højeste del af bjergkæden. Undervejs gør vi selvfølgelig flere stop og nyder det spektakulære sceneri, og på den lange køretur hører vi om den kaukasiske kultur og i særdeleshed om livet i Svaneti-regionen. Det er også i området her, at man gennem tiden har udvundet guld ved at lægge fåreskind ud i floderne, så guldpartiklerne kunne sætte sig fast i skindet. Det var denne praksis, som Homer hentydede til i forbindelse med myten om Jason og argonauternes jagt på ”Det Gyldne Skind”.

  På vejen ind mod Mestia ser vi de karakteristiske gamle forsvarstårne, koshki, der er unikke for hele Svaneti-regionen, og i Mestia by findes flere af disse tårne. Ved aftenstid er vi fremme i Mestia, hvor vi skal  spise aftensmad og bo på et lille charmerende hotel med storslået udsigt over bjergene.

  Hotel Shgedi Mestia

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Et af de mange vagttårne klassisk for Svaneti-regionen

  Storslået, smukt, mystisk og uspoleret – den historiske Svaneti-region fremstår som et vildt naturområde og er hjemsted for den gamle Svan-kultur. Landsbyer, der nærmest virker uberørte af tidens tand ligger spredt ud over bjergdalene, og man fornemmer Kaukasus’ rå skønhed.

  Vi starter dagen med at køre i firhjulstrækkere op til Europas højest beliggende landsby, Ushguli, der ligger 2.200 meter over havets overflade og er på UNESCOs verdensarvsliste. Køreturen tager et par timer og går gennem et malerisk landskab. Ushgili ligger for foden af det højeste bjerg i Georgien – Shkhara-bjerget, og byen er et klassisk eksempel på en Svaneti-landsby med dens mange vagttårne.

  På vores gåtur i landsbyen nyder vi de fantastiske udsigter mod bjergene og deres grønne skråninger, besøger Lamaria-kirken og fornemmer den helt specielle atmosfære, der er her højt oppe i Kaukasus-bjergene. Vi kører tilbage til Mestia, hvor der vil være tid til at gå på opdagelse på egen hånd inden aftensmaden.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Udsigt fra et af de mange fotostops, vi laver undervejs

  Vi forlader Kaukasus-bjergene og Svaneti-regionen og kører tilbage til lavlandet med flere stop undervejs, så vi endnu engang kan nyde det store natursceneri.

  Vi gør et frokoststop i byen Zugdidi, hvorefter vi besøger det UNESCO-fredede klosterkompleks Gelati, der stammer fra middelalderen. Kirken og klostret blev bygget i 1100-tallet af den georgiske kong David, der også blev kaldt ”Byggeren”, og er et pragteksempel på georgisk kirkearkitektur.

  Vi skal se de klare freskomalerier og storslåede mosaikker, der findes inde i komplekset og hører samtidig historien om en af Georgiens vigtigste konger. Tilbage i Kutaisi er der mulighed for en lille gåtur i den gamle bydel inden aftensmaden.

  Newport Hotel Kutaisi

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Ananuri-fæstningen

  Vi forlader Kutaisi og kører nordøst mod den sydlige del af Kaukasus-bjergene med flere oplevelser undervejs. Der er blevet dyrket og fremstillet vin i flere tusinde år i Georgien, og vi besøger en lokal familie, som fremstiller deres egen vin på den samme måde, som man har gjort i årtusinder. Vi skal selvfølgelig både smage på vinen og høre om den traditionelle georgiske vin.

  Vi kører ad den berømte Georgian Military Highway, der er det historiske navn for den lange og sceneriske rute gennem Kaukasus-bjergene, der forbinder Georgien med Rusland. Ved foden af bjergkæden ligger Ananuri-fæstningen, som tilhørte hertugerne af Aragvi, der regerede området fra 1200-tallet til 1739, hvor angribere fra et rivaliserende hertugdømme massakrerede alle på fortet. De sidste medlemmer af Aragvi-slægten omkom oppe i det kvadratiske tårn, som du har mulighed for at komme op i.

  Vi fortsætter til bjergbyen Gudauri, hvor vi overnatter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Treenighedskirken Gergiti, der ligger placeret på et bjerg i 2.170 m højde

  Vi forlader Gudauri og kører langs Tergi-floden gennem smukke dale og skovområder til nationalparken Kazbegi. I byen Stepantsminda skifter vi til 4-hjulstrækkere og kører op til Treenighedskirken Gergeti, der ligger idyllisk og imponerende placeret på et bjerg i 2.170 m højde omgivet af endnu højere bjerge. Herfra kan du på en klar dag se toppen af en af landets højeste bjerge – det 5.047m høje Mt. Kazbegi.

  Den arkitektonisk imponerende kirke er bygget i 1400-tallet, og det siges, at kirken i sin tid var sin eneste i regionen med et kors på toppen. Vi tager os god tid at opleve den mystiske stemning i kirken og den fantastiske udsigt. Ikke så sært at kirken med dens storslåede beliggenhed midt i bjergtagende natur får de fleste til at tabe pusten, og at kirken er blevet et symbol på Georgiens smukke natur og kultur.

  Vi er tilbage i Tbilisi midt på eftermiddagen, og en fantastisk rejse nærmere sig sin afslutning. Vi tager afsked med Georgien på traditionel manér på Old Metekhi, hvor vi nyder en dejlig afskedsmiddag og lader os underholde af et festligt folklore-show.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Solnedgang over Tbilisi

  Vi kører tidligt om morgenen til lufthavnen i Tbilisi og flyver videre til Riga, hvor vi skal mellemlande.
  Her bliver rejsende fra Billund i lufthavnen, og flyver hjem til Danmark.
  Rejsende fra København tager på byvandring i Riga, inden vi i løbet af eftermiddagen igen kører mod lufthavnen, og flyver hjem med skønne rejseminder i bagagen.

   

   

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
31. august
2023

9 dage

10495 kr.

Billund
København

Se rejseplan
14. september
2023

9 dage

10495 kr.

Billund
København

Se rejseplan
05. oktober
2023

9 dage

9995 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

31. august 2023
9 dage


10495kr.
Billund
København

14. september 2023
9 dage


10495kr.
Billund
København

05. oktober 2023
9 dage


9995kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 600)
 • Byrundtur i Tbilisi med den gamle og nye bydel
 • Tur med kabelbane til Narikala-fæstningen
 • Besøg i Georgiens gamle hovedstad Mtskheka inkl. Jvari-klostret og Svetitskhoveli-katedralen
 • Besøg på Stalinmuseet i Gori
 • Besøg i oldtidsbyen Uplistsikhe
 • Besøg i Prometheus-grotten og ophold i Svaneti-regionen
 • Tur med 4-hjulstrækker til Ushguli – Europas højest beliggende landsby
 • Besøg i Gelati-klostret
 • Vinsmagning hos lokal familie
 • Besøg ved Ananuri-fæstningen
 • Tur med 4-hjulstrækker til Treenighedskirken Gergeti
 • Folklore-aften i Tbilisi
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.795
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Når rejsen går til Georgien

Inspiration til din ferie