Firma – og grupperejser

Når rejsen går til Grækenland

Når du tager afsted på en rundrejse til Grækenland med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Grækenland.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum til Grækenland er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

I Grækenland benyttes euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer eller hæver kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

Som bekendt er det blevet sværere at veksle kontanter når man er ude på rejse. Derfor anbefaler vi kreditkort samt at medbringe Euro på rejser i Europa, og Euro eller US dollars på oversøiske rejser.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

På rundrejser til Grækenland er der ofte lange afstande mellem busparkering og arkæologiske områder. Derfor er det vigtigt, at man på rejser hertil er i stand til at gå en del. Det samme gælder i flere af byerne. Medbring derfor praktisk fodtøj.

I Grækenland oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

Det græske køkken er meget egnsbaseret. I områder ved havet spises en del fisk og skaldyr, mens man inde i landet spiser en del svine- og lammekød. Til alle måltider serveres der forskellige salater og oste til forret. Olivenolie bruges i stort set alle madretter, og der vil altid være olivenolie på bordet.

Vi anbefaler, at man ikke drikker vand direkte fra hanen. Køb i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

Tidsforskel
Grækenland er en time foran dansk tid.

 

Drikkepenge
På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

 

Sikkerhed
Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Grækenland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

 

Elektricitet, mobil & Wi-Fi
Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

 

Rygning
Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 

Idéer til indkøb og museer
Ved de fleste græske museer kan man købe gode reproduktioner af statuetter og andre arkæologiske fund. Derudover kan det med fordel betale sig at købe græske specialiteter som fetaost, oliven og olivenolie.

De fleste museer og seværdigheder giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentatio

Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre hellige bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet. Særligt i landdistrikter er det en god idé at spørge folk, om man må tage et billede af dem.

Der er typisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde og våde vintre. De lavere indre sletter og kystområder har subtropisk vinter og regnvejrsklima, mens klimaet i bjergene er tempereret og frost, og sne er ikke usædvanligt.

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Athen med 3,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er græsk-ortodokse.
  • Sprog: Græsk.
  • Areal: 131.957 km² (Danmark 43.094 km²).