Firma – og grupperejser

Oplev antikkens største seværdigheder

DET KLASSISKE GRÆKENLAND

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 11995

Gæsternes vurdering

4,3 ud af 5

Tag med på en historisk rundrejse i Grækenland til Athen, Peloponnes-halvøen og det græske fastland. Grækenlands største halvø er fyldt med antikke fæstninger, byzantinske klostre og tempelruiner tilegnet de gamle guder, og byder ydermere på stribevis af lokaliteter og landskaber, som også optræder i Homers berømte digte. Og selv om det ikke altid er klart, hvad der er sagn, og hvad der er fakta, er det sikkert og vist, at vi kommer til at gå i historiske fodspor, som er alt andet end udviskede.

I ruinbyen Mistra går vi på opdagelse blandt byzantinske levn, der slynger sig smukt op ad bjergskråningen, og i det antikke Mykene betages vi af den berømte Løveport og ældgamle fyrstegrave. Vi imponeres af amfiteateret i Epidauros, og i det antikke Olympia ser vi stedet, hvor de første olympiske lege blev afholdt til ære for Zeus. Af andre store oplevelser kan nævnes besøg i ruinerne, hvor oraklet i Delfi udsagde sine spådomme, besøget til det UNESCO-fredede klosterområde Meteora med de mange klostre, der troner dramatisk på klippesøjlerne – og ikke mindst, når vi stiger op på den mægtige Akropolisklippe i hovedstaden, Athen.

Vi skal også smage på de græske herligheder, når vi besøger en olivengård, og vi oplever den græske folklore i Olympia på en græsk aften med mad og underholdning af professionelle dansere. Udforsk de største seværdigheder og den græske kultur på denne historiske rundrejse i Grækenland.

Næste ledige afgange

10. maj. fra 11995 kr.Bestil
07. sep. fra 12995 kr.Bestil
14. sep. fra 12495 kr.Bestil
21. sep. fra 12995 kr.Bestil
12. okt. fra 12995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du ser Grækenlands største seværdigheder og mærker historiens vingesus
 • Peloponnes-halvøen er et skatkammer for den historieinteresserede
 • Du ser ruinerne på toppen af den majestætiske Akropolisklippe
 • Du oplever det antikke Olympia – fødestedet for De Olympiske Lege
 • Du ser den menneskeskabte Korinthkanal fra 1893
 • Du besøger det storslået tempelområde ved Delfi og hører om oraklet
 • Det græske køkken er enestående
 • Du oplever en græsk folklore aften i Olympia
 • Der venter besøg til de berømte klippe-klostre i det UNESCO-fredede Meteora
 • Alle udflugter og entréer er inkluderet (værdi kr. 725)

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Mulighed for afrejse fra København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad

Du besøger og overnatter i den idylliske by Nafplio

Du oplever essensen af det klassiske Grækenland i et flot program, hvor alle entréer er inkluderet

Nyt forbedret program, der nu inkluderer det UNESCO-fredede klosterområde Meteora

Du besøger og overnatter i den idylliske by Nafplio

Du oplever essensen af det klassiske Grækenland i et flot program, hvor alle entréer er inkluderet

Nyt forbedret program, der nu inkluderer det UNESCO-fredede klosterområde Meteora

Hør rejselederen fortælle om rejsen


Mød din rejseleder

MARGIT KIIL JØRGENSEN

Margit har undervist som gymnasielærer i mange år, og derudover har hun rejst rigtig meget i Middelhavslandene. Specielt Italien og Grækenland ligger Margits hjerte nært, og i disse lande har hun opholdt sig gennem længere perioder. Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes store indsigt i de enkelte lande kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige.

Læs mere om Margit
KENNETH CHRISTENSEN

Kenneth er uddannet rejseleder og turistfører og har rejst i det meste af Europa og været i bl.a. Tyrkiet, Iran, Pakistan, Indien, Nepal, Egypten, Rusland, Ukraine og Balkan på større rundrejser. Ved siden af arbejdet som rejseleder arbejder Kenneth i Fødevarestyrelsen som kontorfuldmægtig og er formand for den liberal-katolske kirke i.

Læs mere om Kenneth
ANETTE MAMAN

For Anette er det en livsstil at være rejseleder. Hun elsker at udforske landets kultur og mad, og hun glæder sig altid til at give sin rejsegruppe forrygende oplevelser rundt i skønne Grækenland!

Læs mere om Anette
CHRISTIAN PETERSEN

Christian har, siden han var barn, været en ægte verdensmand og har krydset landegrænser på flere af verdens kontinenter. Christian elsker at dykke ned i historien, i de lande som han besøger. Han glæder sig derfor til at dele ud af sin passion for Grækenland med sine rejsegæster.

Læs mere om Christian

Mød din rejseleder

MARGIT KIIL JØRGENSEN

Margit har undervist som gymnasielærer i mange år, og derudover har hun rejst rigtig meget i Middelhavslandene. Specielt Italien og Grækenland ligger Margits hjerte nært, og i disse lande har hun opholdt sig gennem længere perioder. Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes store indsigt i de enkelte lande kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden.

Læs mere om Margit
KENNETH CHRISTENSEN

Kenneth er uddannet rejseleder og turistfører og har rejst i det meste af Europa og været i bl.a. Tyrkiet, Iran, Pakistan, Indien, Nepal, Egypten, Rusland, Ukraine og Balkan på større rundrejser. Ved siden af arbejdet som rejseleder arbejder Kenneth i Fødevarestyrelsen som kontorfuldmægtig og er formand for den liberal-katolske kirke i Danmark.

Læs mere om Kenneth
ANETTE MAMAN

For Anette er det en livsstil at være rejseleder. Hun elsker at udforske landets kultur og mad, og hun glæder sig altid til at give sin rejsegruppe forrygende oplevelser rundt i skønne Grækenland!

Læs mere om Anette
CHRISTIAN PETERSEN

Christian har, siden han var barn, været en ægte verdensmand og har krydset landegrænser på flere af verdens kontinenter. Christian elsker at dykke ned i historien, i de lande som han besøger. Han glæder sig derfor til at dele ud af sin passion for Grækenland med sine rejsegæster.

Læs mere om Christian

Dagsprogram

 • Vagtskifte på Syntagmapladsen

  Vi ankommer til Athen og starter vores tur med at se nogle af Athens største og vigtigste seværdigheder. Vi kører på en orienterende byrundtur og bliver bekendt med nogle af byens største seværdigheder. Athen er en kæmpemæssig by, der ligger ovenpå resterne af det antikke Athen. Der er derfor en evig arkæologisk udgravning igang, da fortidens skjulte skatte ofte dukker op, når man anlægger nybyggerier.

  Vi stopper ved Panathinaiko Stadion, som var stedet hvor De første moderne Olympiske Lege blev afholdt i 1896 – kort derfra ligger også resterne af det kæmpemæssige Zeus-tempel. Vi stopper ved Syntagmapladsen, der ligger foran Grækenlands Parlament. På pladsen brænder den evige flamme til ære for de faldne, og vi ser soldaterne marcherer forbi i den unikke stakatomarch som kun ses her. Efter byrundturen kører vi til vores hotel, hvor vi checker ind og spiser aftensmad.


  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Søjlebygningen på Akropolisklippen

  Vi starter dagen med at besøge et af de mest ikoniske steder i verden, Akropolisklippen, der er selve symbolet på Athen og Grækenland. Bybilledet præges af de mange kalkstenshøje såsom Pnyx, Agorahøjen, Musernes Høj og naturligvis den enestående Akropolisklippe, der ligger ved den ældre bydel Plaka. For foden af Akropolisklippen stiger vi op til de gamle templer og fordums storhed, når vi går på opdagelse blandt ruinerne af de arkitektoniske mesterværker opført til ære for de gamle guder. Det imponerende marmortempel Parthenon er viet til Athena og er opført både æstetisk, detaljeret og med overlegen håndværksmæssig teknik.

  Med udsigt op til Akropolisklippen ligger det prisvindende nye Akropolis museum. Museet blev indviet i 2009, og huser genstande der blev fundet på Akropolisklippen. Vi ser udstillingen, og fra museets terrasse er der en fantastisk udsigt til klippen.

  Efter besøget på Akropolismuseet kører vi fra Athen til kystbyen Loutraki, der ligger lige ved Korinthkanalen, hvor vi overnatter.

  Om aftenen spiser vi sammen på hotellet.

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Mykenes hovedport "Lion Gate"

  Efter morgenmaden kører vi mod Peloponnes. På vejen gør vi ophold ved Korinthkanalen, der forbinder Den Korinthiske Bugt med Den Saroniske Bugt og skiller Peloponnes fra fastlandet. Kanalen blev indviet 1893 og skærer 6,3 kilometer gennem klippen.

  Videre til Epidaurus som er hjemsted for et af antikkens mest ekstraordinære og bedst bevarede teatre. Teateret blev bygget op mod klippen med en fantastisk akustik og plads til 14.000 tilskuere. Her bliver man nemt ført 2500 år tilbage i tiden til antikkens dramaer.

  Oliven og olivenolie er indbegrebet af Grækenland, og vi skal naturligvis stifte nærmere bekendtskab med oliven, når vi besøger en olivenmølle og smager på oliven og olivenolie.

  Vi fortsætter gennem Peloponnes mod det antikke Mykene, der ifølge græske fortællinger og digteren Homer var byen, hvor Agamemnon var konge. Agamemnon var bror til kongen af Sparta, Menelaos, der som bekendt startede den trojanske krig grundet den skønne Helena, som man kan læse om i Homers episke digt Iliaden. Den tyske arkæolog Heinrich Schliemann troede i 1876, at han havde fundet Agamemnons gyldne dødsmaske i en grav, men det har senere vist sig, at dødsmasken blev begravet flere hundrede år før Agamemnons tid.

  Mykene ligger på et bjergplateau i 271 m højde, og der er en fantastisk udsigt over Argossletten. Vi bevæger os bl.a. forbi resterne af de store bymures grå kampesten og går gennem den bastante hovedport, kaldet Løveporten. Vi kommer også forbi nogle af de gamle fyrstegrave, der er anlagt i to gravcirkler. De fleste af de arkæologiske fund herfra er at finde på Athens Nationalmuseum og tæller bl.a. nogle udsøgt forarbejdede gravmasker lavet af guld samt våben og guld- og sølvbægre.

  Herefter kører vi den korte vej til den hyggelige gamle by Nafplio, hvor vi skal overnatte. Det kan anbefales at gå en aftentur til den gamle bydel og nyde livet på en af de mange caféer, der ligger ud til havet.

  Park Hotel Nafplio

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Ruiner i den byzantiske by Mistra

  Vi forlader Argolis-regionen og kører mod sagnomspundne Sparta. Sparta var i antikken berømte for deres krigere og deres rolle i krigene mod perserne. Vi gør et ophold i Sparta, inden vi kører den korte vej til en af Europas mest betagende byzantinske ruinbyer, Mistra.

  Mistra blev oprindelig grundlagt af frankiske besættelsesstyrker i 1200-tallet, men blev i 1262 overgivet til den byzantinske kejser. Rundt om borgen voksede hurtigt en komplet by frem med smukke paladser, kirker og klostre, hvor man i dag kan gå på opdagelse i ruinerne. I de tilbageværende kirker og klostre, hvoraf flere stadigvæk er i brug, kan man se smukke ikoner og ældgamle fresker, hvilket vi bl.a. oplever i Pantanassa-klosteret fra 1430, der ligger smukt på bjergskråningen med en skøn udsigt over det grønne, lavtliggende terræn.

  Mellem ruinerne gror figen og oliventræer og nedenfor bakken gror morbærtræer, som et minde om da man fremstillede silke i Mistra. Efter oplevelserne i Mistra er der afgang mod Olympia.

  Om aftenen skal vi til græsk aften i Olympia. Underholdningen er et danseshow, hvor professionelle dansere fremfører danse fra hele Grækenland, og vi får et unikt indblik i den rige græske kultur.

  Vi spiser middag på hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Olympia - fødestedet for de olympiske lege

  Rejsen blandt de græske guder når i dag sit højdepunkt, når vi sætter kursen til Olympia og helligdommen for den øverste græske gud, Zeus. Olympia er opkaldt efter gudernes bolig på Olymposbjerget, og til Zeus’ ære blev der også afholdt olympiske lege, hvor kun de bedste mænd dystede i forskellige discipliner.

  Det antikke Olympias ruiner ligger i et naturskønt område ned til Kladeos-floden omgivet af oliventræer og duftende pinjetræer. Vi besøger ruinen af Zeustemplet, der engang rummede en 12 meter stor træskulptur forestillende Zeus, som det kun var forbeholdt de få at se, da det var yderst helligt. Vi skal selvfølgelig også se det imponerende stadium, hvor fundamentet til vore dages Olympiske Lege blev grundlagt. Der var plads til hele 30.000 tilskuere, som dengang kun bestod af mænd, da det var forbudt for kvinder og tjenestefolk at se med.

  Ved siden af ruinområdet ligger det fine museum, hvor vi ser på samlingen af statuer, relieffer og offergaver der blev fundet i Olympia.

  Fra Olympia sætter vi kurs mod det græske fastland og Delfi. På vores vej over Peloponnes passerer vi arkadiens landskaber, inden vi kører over Den Korinthiske Bugt. Broen over bugten blev indviet i 2004, indtil da sejlede man med små bilfærger over bugten. På det græske fastland stopper vi i den fine lille by Nafpaktos, hvor der i byens havn er resterne af en fæstning fra korsriddertiden. Vi kører langs med vandet, inden vi begiver os op i bjergene mod Delfi, hvor vi overnatter.

  Parnassos Delphi Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Udsigt over ruinerne ved Delfi

  Det er ikke svært at forstå, hvorfor de antikke grækere valfartede til Delfi for at få orakelsvar. Delfi ligger på en skråning med en fremragende udsigt ud over de nærliggende dale og Den Korinthiske Bugt. Det var bl.a. her, det store Apollontempel lå, hvor det berømte orakel i Delfi udsagde sine spådomme. I datidens Grækenland havde hver region sit eget orakel, men oraklet i Delfi havde ry for at være dygtigst, hvilket gjorde, at mange valfartede dertil. At spådommene ofte var meget tvetydige og skulle tolkes af præster for at give mening er så en anden side af sagen. Antikkens grækere mente, at Delfi var verdens centrum, hvilket en navle hugget i sten også markerer.

  Den brolagte vej fra dengang fører fortsat op til Apollontemplet, men det eneste, der er tilbage af templet er ruinerne og nogle få søjler. Vi ser det store amfiteater, der er bygget ind i bjergsiden med plads til 5.000 tilskuere. Der er også tid til at se rekonstruktionerne af Athenes skatkammer og den berømte bronzestatue af en vognstyrer i Delfi Arkæologiske Museum.

  Fra Delfi kører vi over bjergene og videre gennem et af Grækenlands store landbrugsområder, hvor man i dag dyrker bomuld og tobak. Vi overnatter i Kalambaka.

  Hotel Meteoritis

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Udsigt over et af klostrene i Meteora

  Byen Kalambaka ligger for foden af klipper, som rejser sig stejlt fra den flade og frodige slette. Øverst ligger Grækenlands største klosterkompleks, der stammer fra middelalderen og poetisk kaldes Meteora, der betyder “hængende på himlen”.

  Her bruger vi tiden på at gå på opdagelse blandt de mange klostre. I storhedstiden bestod komplekset af 24 små klostersamfund, men i dag er det blot cirka fem klostre, der fortsat er aktive. Ad stentrin hugget ind i klipperne går vi på opdagelse i nogle af dem, hvor der er smukke kunstværker at skue på væggene i form af ikoner og fresker samt relikvier og illuminerede manuskripter.

  Efter klosterbesøgene kører vi mod Athen. På vejen stopper vi ved Thermopylae, som var stedet, hvor spartanerne holdt stand i tre dage mod de overtallige persiske styrker. I dag findes et stort mindesmærke på stedet. Ved ankomsten til vores hotel i Athen-området er der aftensmad.

  Blue Sea Hotel Alimos

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Athina - datter af Zeus og beskytter af byen Athen

  Først på formiddagen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark med kufferten fuld af græske rejseminder.

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
10. maj
2024

8 dage

Christian Petersen

11995 kr.

København

Se rejseplan
07. september
2024

8 dage

12995 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan
14. september
2024

8 dage

12495 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan
21. september
2024

8 dage

12995 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan
12. oktober
2024

8 dage

Christian Petersen

12995 kr.

København

Se rejseplan

Afgange

10. maj 2024
8 dage

Christian Petersen
11995kr.
København

07. september 2024
8 dage


12995kr.
København
Aalborg

14. september 2024
8 dage


12495kr.
København
Aalborg

21. september 2024
8 dage


12995kr.
København
Aalborg

12. oktober 2024
8 dage

Christian Petersen
12995kr.
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og alle entréer jf. program (værdi af entréer: kr. 725)
 • Besøg i den byzantinske ruinby Mistra
 • Besøg i det antikke Mykene
 • Besøg i det berømte amfiteater i Epidauros
 • Olivenoliesmagning ved Epidaurus
 • Udflugt til det UNESCO-fredede Meteora med besøg i to klostre
 • Sightseeing i Athen med Akropolisklippen og Det nye Akropolis Museum
 • Plaka-kvarteret i Athen
 • Udflugt til det antikke Delfi
 • Besøg i det antikke Olympia
 • Græsk aften i Olympia
 • Korinthkanalen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 1.395
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Tyrkiets kulturskatte

  • Alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over
  • Kun med os kan du komme på denne flotte rundrejse i Tyrkiet
  • Der er ingen skjulte udgifter undervejs på rejsen

10-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Den store Balkan-rejse

  • Du oplever fire lande fra det tidligere Jugoslavien
  • Du besøger områder, hvor turismen kun har sat få spor
  • Der er halvpension inkluderet i rejsens pris

12-dages rundrejse

15995 kr.

Næste afgang

18. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt, håndplukket hotel
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Tyrkiets kulturskatte

  • Alle entréer er inkluderet, så vi springer de lange køer over
  • Kun med os kan du komme på denne flotte rundrejse i Tyrkiet
  • Der er ingen skjulte udgifter undervejs på rejsen

10-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Den store Balkan-rejse

  • Du oplever fire lande fra det tidligere Jugoslavien
  • Du besøger områder, hvor turismen kun har sat få spor
  • Der er halvpension inkluderet i rejsens pris

12-dages rundrejse

15995 kr.

Næste afgang

18. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt, håndplukket hotel
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Grækenland