Firma – og grupperejser

Inkl. enestående oplevelser i hellige Varanasi og ved Ganges-floden

INDIEN & NEPAL

17 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 28995

Gæsternes vurdering

4,7

Denne rundrejse til Indien og Nepal tager dig med på et farverigt og eksotisk eventyr. Århundrede gamle traditioner lever videre i bedste velgående trods den moderne udvikling, der trænger sig på. På denne rejse bliver hver dag en oplevelse for dine sanser, og vi kan godt love dig, at du kommer hjem med et nyt syn på verden. Højdepunkterne i Indien er Den Gyldne Trekant med bl.a. kærlighedsmonumentet Taj Mahal og “Den lyserøde by” i Jaipur, hvor en af de store oplevelser er Vindenes Palads.

Nepal er et af verdens mindst udviklede lande, men rummer en fortryllende skønhed – ikke kun i naturen, men også i arkitekturen. Du kan ikke undgå at blive betaget af de buddhistiske stupaer og smukke paladser og pagoder, hvoraf de fleste stammer fra 1600-tallet. Himalayas betagende tinder er en underskøn kulisse, og den oplevelse får du, når vi tilbringer et par dage i Pokhara.

Næste ledige afgange

23. mar. fra 28995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du ser kærlighedsmonumentet Taj Mahal – et af verdens syv vidundere
 • Du oplever kontrasterne i Old Delhi og New Delhi
 • Du besøger Jaipur – ”den lyserøde by” og Amber Fort
 • Du kommer på safari i Ranthambhore National Park på udkig efter den bengalske tiger
 • Der er fyldt med sanseindtryk undervejs på hele rundrejsen i Indien
 • Du får de allerstørste highlights i Den Gyldne Trekant
 • Pilgrimsbyen Varanasi og sejlturen på Ganges er en helt særlig oplevelse
 • Du oplever solopgangen ved Fiskehalebjerget i Nepal
 • Du kommer tæt på Himalayas tinder i Pokhara
 • Du får mange oplevelser i Kathmandu

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse direkte til Indien inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København, Billund, Aalborg og Aarhus
En stor seng

Overnatning

 • 15 overnatninger i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller i Indien og på unikt boutique hotel centralt i Kathmandu
Tallerken

Måltider

 • 15 x morgenmad
 • 12 x frokost
 • 15 x aftensmad

Der findes ingen andre rejser med så indholdsrigt program, der kombinerer både Indien og Nepal

Vi besøger hinduismens helligste by Varanasi og oplever livet ved Ganges-floden

Vi bor på gode 3-, 4- og 5-stjernede hoteller og på et unikt boutique hotel i hjertet af Kathmandu

Der findes ingen andre rejser med så indholdsrigt program, der kombinerer både Indien og Nepal

Vi besøger hinduismens helligste by Varanasi og oplever livet ved Ganges-floden

Vi bor på gode 3-, 4- og 5-stjernede hoteller og på et unikt boutique hotel i hjertet af Kathmandu

Hør en af vores rejseledere fortælle om Indien & Nepal


Mød din rejseleder

LILLIAN STEENHOLT

Lillian har altid rejst, når muligheden har været der, og hun finder det givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner.

Læs mere om Lillian
VILLADS KOK MORTENSEN

Villads har rejst i mange fjerne egne af verden og har stor viden om kulturer, historie og lokale skikke. Ud over jobbet som rejseleder er Villads bl.a. rejsejournalist og foredragsholder samt en eminent fortæller – og så taler han hindi til husbehov.

Læs mere om Villads

Mød din rejseleder

LILLIAN STEENHOLT

Lillian har altid rejst, når muligheden har været der, og hun finder det givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner.

Læs mere om Lillian
VILLADS KOK MORTENSEN

Villads har rejst i mange fjerne egne af verden og har stor viden om kulturer, historie og lokale skikke. Ud over jobbet som rejseleder er Villads bl.a. rejsejournalist og foredragsholder samt en eminent fortæller – og så taler han hindi til husbehov.

Læs mere om Villads

Dagsprogram

 • På rejsens første dag bliver kursen sat mod Indien.

 • Udsigt over New Dehli

  Vi lander i Delhi, der er Indiens næststørste storbyområde med omkring 19 mio. indbyggere. Efter en kort tur forbi hotellet tager vi på sightseeing i Delhi, der faktisk er to byer i én – Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer, og hovedstadsområdet New Delhi, der blev anlagt af briterne i begyndelsen af 1900-tallet med brede boulevarder, parker og prægtige bygninger.

  Vi koncentrerer os først om Old Delhi, der summer af kaotisk stemning og som ved første møde kan virke overvældende. Her besøger vi den smukke Jama moské Jama, der er en af Indiens største moskeer med en kapacitet på 25.000 mennesker til bøn.

  Vi kommer forbi mindesmærket Raj Ghat og museet Ghandi Smriti, der begge er en hyldest til Mahatma Ghandi, sikhernes palads samt det kæmpestore bygningsværk Red Fort med de enorme sandstensmure, inden vi sætter os i en cykel-rickshaw og bliver kørt til Chandni Chowk-basaren for at indsnuse stemningen der. Et godt første møde med det spændende land.

  Efter frokost går turen videre til New Delhi, hvor vi bl.a. ser Præsidentpaladset, regeringskvarteret og India Gate – en 42 m høj triumfbue midt på en boulevard, som er rejst til minde om faldne indiske soldater i 1. verdenskrig.

  ITC WelcomHotel Dwarka

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Frokost og aftensmad.
 • Indiens højeste minaret, Qutub, i Delhi.

  Vi starter dagen med at besøge Qutab Minar, der er den højeste minaret i Indien på 5 etager med en højde 73 meter og en diameter på 15 m. Sejrstårnet er opført i år 1193 af de første muslimske herskere, bygget i marmor og rød sandsten med en eneståede arkitektur. Det fungerede som vagttårn mod invaderende fjender. I dag er det på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi fortsætter til Jaipur, der er hovedstad i delstaten Rajasthan og ligger knap 300 km sydvest for Delhi. Vi er fremme hen på eftermiddagen, og resten af dagen er fri til afslapning eller til at udforske byens farverige basarer, hvor der udfoldes et helt særligt folkeliv og menneskemylder af lokale, der handler med alt fra frugt til hellige køer. Og det er ikke unormalt at se vogne trukket af okser eller dromedarer. Et besøg i et af Jaipurs mange hindutempler, som er smukkest, når mørket falder på kan også anbefales.

  Sunday Hotel Jaipur

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Den flot udsmykkede fæstning Amber Fort.

  På en bakketop 11 km nord for Jaipur ligger det imponerende Amber Fort i den lille by Amber, som var den gamle hovedstad i Rajasthan før Jaipur. Det sidste stykke vej helt op til fæstningen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, kører vi i jeeps. Den flot udsmykkede fæstning er i sig selv et ubeskriveligt eventyr med sandeltræsdøre med indlagt perlemor, tæpper med blomster så nøjagtige, at de kunne være virkelige, og et rum med smukke, detaljerede spejlmosaikker.

  I dag ser vi også, hvordan de smukke, indiske tæpper bliver fremstillet og hører om motiverne, når vi besøger vi en af de gamle og meget anerkendte tæppeproducenter, før vi fortsætter til de spændende seværdigheder i Jaipur. Vi besøger “den lyserøde by” med paladset, der viser, hvor overdådigt og ødselt maharajaerne levede. Facaden til Hawa Mahal – Vindenes Palads – er sandsynligvis den mest fotograferede facade i Indien, og selve bygningen var oprindelig lavet, så kvinderne kunne kigge ud uden selv at blive set.

  Vi ser også Jantar Mantar Observatory, som er det største af de fem astrologi- og astronomiobservatorier, som byens grundlægger maharaja Jai Singh byggede i perioden 1727-1734.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Ranthambhore National Park er en af de mest berømte nationalparker i Indien.

  Vi forlader Jaipur og sætter kursen mod Sawai Madhopur, som er kendt for Ranthambhore National Park, der er en af de største og mest berømte nationalparker i det nordlige Indien. Tidligere var parken jagtmark for maharajaen af Jaipur, men i dag gør man en stor indsats for at bevare det farverige dyreliv.

  Vi er fremme midt på dagen, så der er god tid til at nyde det skønne resort, hvor vi skal bo de næste to dage. Har du mod flere oplevelser, så er der mulighed for at komme på en vandretur op på det UNESCO-fredede Ranthambhore-fort, som ligger med en helt enestående smuk placering i Ranthambore Nationalpark.

  Ranthambhore Heritage Haveli

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost, aftensmad.
 • Ranthambhore er et af de steder i Indien, hvor chancen for at se den bengalske tiger er størst.

  Dagen begynder tidligt allerede inden morgenmaden, for det er morgen og aften, at der er størst chance for at se nationalparkens dyreliv. Her tidligt om morgenen er der en dejlig stemning med fuglesang, og lyset er helt fantastisk. Vi kan ikke give nogen garantier, men Ranthambhore er et af de steder i Indien, hvor chancen for at se den bengalske tiger er størst, da bestanden er stor i forhold til nationalparkens størrelse. Men der er også mange andre dyrearter, som er interessante at iagttage.

  Ved vandhullerne mødes flokke af antiloper og hjorte, krokodillerne varmer sig i den tidlige morgensol, og aberne sidder nysgerrige i trækronerne. Det kan være svært at løsrive sig fra den fascinerende natur, men efter nogle timer kører vi tilbage til resortet og spiser morgenmad – og så kan du glæde dig til, at vi vender tilbage til nationalparken til endnu en spændende safaritur senere på dagen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost, aftensmad.
 • Den forladte by Fatehpur Sikri.

  Vi tager afsked med Ranthambhore og sætter med tog kursen mod Agra. Toget standser i Bharatpur, hvorfra vi stiger om bord på bussen og kører det sidste stykke.

  Inden vi ankommer til Agra, får vi en eventyrlig oplevelse, når vi ser den forladte røde hovedstad Fatehpur Sikri, som stormogul Akbar byggede i 1600-tallet. Da det viste sig, at byens brønde tørrede ud, blev stedet forholdsvist hurtigt forladt og kom til at stå urørt i 300 år.

  Vi går en tur i byen, der er komplet med paladser og moskéer, og vi skal bl.a. se den smukke moské Jama Masjid.

  Howard Plaza the Fern

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Eventyrlige Taj Mahal - Risskov Rejser

  I dag skal vi udforske Agra, Byen, der blev grundlagt i år 1501, var under mogulernes storhedstid Indiens hovedstad frem til år 1648 og berømt for sine imponerende bygningsværker. Her skal vi opleve et af de ypperste eksempler på mogul-periodens arkitektoniske formåen og en af rejsens absolutte højdepunkter, Taj Mahal – et af verdens syv vidundere!

  Stormogulen Shah Jahan opførte Taj Mahal til minde om sin hustru, Mumtaz Mahal, der døde i 1631 kort efter, at hun havde født sit 14. barn. 20.000 arbejdere var 22 år om at bygge gravmælet, der er opført i hvidt marmor og overdådigt udsmykket med perlemor og halvædelstene. Det er ikke nemt at løsrive sig fra denne smukke arkitektoniske perle, men næste oplevelse venter.

  Vi skal se det kunstfærdigt udsmykkede palads, Agra Fort, også kaldet Det Røde Fort. Fortet består af flere bygninger og audienssale, bl.a. Jahangir Mahal, der var kvindernes bygning, perlemoskéen Moti Masjid og marmorpaladset Khas Mahal, hvor fortets grundlægger, stormogulen Akbars søn Shah Jahan boede. Turen sluttes af med et besøg på det lokale marked, inden vi kommer tilbage til vores hotel.

  Om aftenen kan vi anbefale at købe billet til det flotte Mohabbat The Taj Show. Et imponerende show, der meget smukt beskriver kærlighedshistorien mellem stormogulen Shah Jahan og hans elskede hustru Mumtaz Mahal og en fin måde at runde dagen af på. Showet varer en times tid, koster ca. 20 USD pr. person, og rejselederen hjælper naturligvis med at købe billetter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Varanasi er en af hinduismens helligste byer

  Når vi har spist morgenmad, tager vi afsted til Delhis lufthavn for at flyve til Varanasi, hvor vi overnatter de næste to nætter. Den første aften er fri til at udforske Varanasi, som er en af hinduismens helligste byer.

  Rejselederen kommer gerne komme med forslag til, hvad du kan opleve.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Floden Ganges, som snor sig gennem Varanasi

  I dag er det tid til en sejltur på floden Ganges, hvor vi besøger forskellige trapper, ”ghats”, som leder ned mod floden. Vi går også en tur gennem den gamle by Varanasi, som i mere end 2.000 år har været det sted, som hinduer valfarter til mindst én gang i livet.

  Varanasi er for hinduer, hvad Jerusalem er for jøder og Mekka for muslimer – det sted på jorden, der bringer mennesket tættest på paradis. Om aftenen er vi vidne til en af de mange ceremonier, der hver dag udspiller sig ved floden, hvor ligbålene brænder på trapperne døgnet rundt.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Udsigt over Kathmandu by

  Efter morgenmaden flyver vi fra Varanasi via Delhi til Kathmandu i Nepal. Her venter en helt anden – men ikke mindre spændende – verden! De næste dage bliver sanserne nemlig bombarderet med indtryk.

  Vi begynder i hovedstaden Kathmandu, der også kaldes Kantipur, der betyder ”de lykkeliges by”. I et land som Nepal er det i bjergene, man får de store eventyr, og det vil du opleve de kommende dage. Vi lander i Kathmandu om eftermiddagen, så der er tid til at gå på opdagelse i byen, der bedst kan beskrives som et kludetæppe af forskellige folkeslag, sprog og religioner.

  Kantipur Temple House

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad & aftensmad.
 • Abe tager et hvil på en af stupa'erne på Swayambhunath-templet

  Til de der ønsker et eksklusivt glimt af Himalays tinder, er der mulighed for at købe billetter til en tidlig afgang med “Mountain Everest Flight”. Mountain Flight tilbyder den nærmeste udsigt til Mount Everest og det tibetanske plateau som man kan få. Turen tager 45 minutter. Prisen er ca. USD 200 pr. person og rejselederen hjælper med at købe billet til flyet.

  Efter morgenmaden, og når de der har valgt flyturen er tilbage, tager vi på sightseeing i den kontrastfyldte by, hvor man på én og samme tid får fornemmelsen af at være i middelalderen og i det 21. årh. Vi ser bl.a. det buddhistiske tempelkompleks Swayambhunath, som blev grundlagt for omkring 2.000 år siden.

  Templet er også kendt som ”abetemplet”, fordi her lever hellige aber i de nordvestlige dele af tempelområdet. Aberne er hellige, fordi de siges at have udviklet sig fra at være hovedlus fra en bodisattvas – en oplyst, buddhistisk persons – lange hår. Centrum i tempelkomplekset er den store stupa, et spir, behængt med blafrende bedeflag, der med vinden sender gode hilsner til alle.

  Vi besøger også UNESCO-fredede Durbar Square, hvor byens konger engang blev kronet. Med sine detaljerede træudskæringer og rige historie er komplekset en oase i en hurtigt voksende og moderne storby. Her på pladsen er der udsigt til de flotteste pagodetage og prægtigt udskårne trævinduer, og pladsen emmer af stilfærdig atmosfære med klokkeklang som ”baggrundsmusik”.

  Vi får også tid til en rickshaw-tur gennem byens labyrintiske gader, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant. Eftermiddagen er fri til at udforske Thamel-bydelen og gå på opdagelse i områdets farverige butikker og boder.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Fra Pokhara har man den flotteste udsigt til Himalayas sneklædte tinder

  Vi forlader Kathmandu og starter den lange, men utroligt smukke køretur mod byen Pokhara. Undervejs får vi de smukkeste udsigter ud over bjerge og dale, og når vi nærmer os byen, er der direkte udsigt til Annapurna-bjergkæden og verdens 10. højeste bjerg, Annapurna, på imponerende 8.091 m. Inden da gør vi bl.a. et stop og tager kabelbanen til toppen af Chandragiri Hill, hvor vi får lejlighed til at strække benene og nyde den flotte udsigt over bjergene og Kathmandu-dalen.

  Pokhara ligger smukt placeret ved søen Phewa i hjertet af Nepal og består af to bydele – en nyere bydel ved søens bred med hoteller og restauranter og en ældre bydel med stemningsfulde gader og byens bazar. Fra Pokhara har man den flotteste udsigt til Himalayas sneklædte tinder, og selv om de ligger 25 km væk, får man en fornemmelse af, at de ligger meget tættere på.

  Atithi Resort and Spa

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Både på Phewa Lake, Pokhara

  Hvis vejret arter sig, begynder vi dagen med en solopgangstur, hvor vi tager op og ser solopgangen over Fiskehalebjerget, som er en del af Himalaya-bjergkæden.

  Vi tager tilbage til hotellet og spiser morgenmad, og i løbet af formiddagen lærer vi byen bedre at kende på en sightseeingtur. Vi ser Bindhyabasani-templet og kommer til Devi’s Falls, der har underjordisk forbindelse til Gupteshwor-hulen, som vi også ser. Frokosten nyder vi på Fishtail Lodge, hvor vi har en fin udsigt til søen og de smukke bjerge, inden vi tager på en sejltur på Phewa Lake.

  Phewa Lake er Nepals næststørste sø, og den største og mest fortryllende i Pokhara-området. Efter sejlturen bliver der bl.a. tid til at gå på opdagelse på det lille marked, inden vi gør et besøg på ’The International Mountain Museum’, som er dedikeret til Nepals bjerge og de der gennem tiden har forsøgt at bestige dem.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Patan, som er et af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer.

  Efter morgenmaden flyver vi tilbage til Kathmandu, hvor vi skal på en spændende tur til Patan, som er et af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer. Patan er kendt som “de gyldne tages by” med ikke mindre end 200 små templer og klostre. Hvis vi er heldige, ser vi den levende gudinde Kumarien, som kun kommer frem, når alle er helt stille.

  Om eftermiddagen besøger vi det tidligere kongepalads, som i dag huser ’Royal Palace Museum’, inden vi om aftenen nyder en autentisk nepalesisk middag med lokale retter akkompagneret af traditionel folkemusik.

  Kantipur Temple House

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Stupaen Boudhanath i Kathmandu.

  Efter morgenmaden skal vi bl.a. besøge Pashupatinath, der anses som et af de helligste hindu-templer. Templet er tilegnet Shiva og dækker et enormt område, som også inkluderer den hellige flod Baghmati. Mange hinduer valfarter til det hellige område, og ved flodens bred foregår ofte kremeringer.

  Derefter oplever vi den specielle stemning omkring Boudhanath, hvor vi kan være heldige at se de lokale gå ’parikarama’ rundt om den berømte stupa. Vi får også selv mulighed for at tænde et lys og udforske området på egen hånd.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost.
 • Vi ankommer til Danmark – rige på store oplevelser i både Indien og Nepal.

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
23. marts
2024

17 dage

Lillian Steenholt

28995 kr.

København

Se rejseplan

Afgange

23. marts 2024
17 dage

Lillian Steenholt
28995kr.
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse direkte til Indien inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 3 x indenrigsflyvninger; Delhi til Varanasi, Varanasi via Delhi til Kathmandu og fra Pokhara til Kathmandu
 • 14 overnatninger i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller i Indien og på unikt boutique hotel centralt i Kathmandu
 • 14 x morgenmad, 13 x frokost og 14 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr dag
 • Al transport og udflugter jf. program – inkl. entréer (værdi kr. 1.500)
 • Byrundtur i Old & New Delhi
 • Tur med cykel-rickshaw i Old Delhi
 • Besøg hos lokale familievirksomheder, der gennem generationer har været kendt for deres håndværk.
 • Besøg ved minaretten Qutub Minar
 • Byrundtur i Jaipur – ”den lyserøde by” med Vindenes Palads og Amber Fort
 • Besøg ved det imponerende mausoleum Taj Mahal
 • 2 x safari i Ranthambhore National Park – Indiens mest berømte tigerreservat
 • Togbillet fra Ranthambhore til Bharatpur
 • Besøg i den UNESCO-fredede spøgelsesby Fatehpur Sikri.
 • Morgen- og aftensejlture på floden Ganges i Varanasi
 • Byrundtur i Kathmandu
 • Tur med kabelbane til toppen af Chandragiri Hill
 • Sejltur på Phewa-søen i Pokhara med udsigt til Himalaya-bjergene
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.295
 • Visum til Indien (bestilles via Indianvisaonline.gov.in og koster USD 40 for et visum med et års gyldighed)
 • Visum til Nepal (købes ved indrejse til 25 USD)
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg fra kr. 1.450
 • På dag 13 er der mulighed for tilkøb af billetter til “Mountain Everest Flight”. Prisen er ca. USD 200 pr. person og rejselederen hjælper med at købe billet til flyet, hvis vejret tillader det
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Når rejsen går til Indien og Nepal

Spændende artikler om Indien & Nepal