Firma – og grupperejser

Spændende vandrenyhed!
Inkl. halvpension og skønt håndplukket hotel

VANDREFERIE I IRLAND

Irland byder på noget af det mest skønne natur i hele Europa, og er derfor et oplagt og yndet rejsemål for mange naturelskere og folk, der elsker at vandre. Området omkring Donegal, hvor vi netop har vores base, er beriget med vild og barsk natur, og du oplever det hele på denne vandreferie.

Vi kommer omkring det meste i det nordvestlige hjørne af Irland, og vi har sågar inkluderet et smut ind i Nordirland til den berømte og lidt berygtede by Derry/Londonderry, kendt for ”Bloody Sunday” i 1972. Det er dog vandreturene, der er i højsædet på denne rejse til Irland, og vi kommer på hele 6 vidt forskellige vandringer i det irske krydret med besøg og lidt sightseeing undervejs. Så skal vi heller ikke glemme den hyggelige stemning, der findes overalt i Irland, og ikke mindst på de lokale pubber.

På denne rejse har vi inkluderet det hele i rejsens pris, lige fra halvpension på hotellet til samtlige udflugter og entréer. Det eneste du skal sørge for er, at snøre vandrestøvlerne, og have kameraet klar, så sørger vi for resten. Velkommen til County Donegal i det nordvestlige Irland!

 

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du bor på et centralt beliggende hotel i Donegal
 • Du kommer på hele 6 forskellige vandringer
 • Vi oplever de stejle klipper i Slieve League
 • Du oplever en fårehundeopvisning
 • Du kommer til Glenveagh National Park med slotsbesøg
 • Der er inkluderet halvpension på hele rejsen
 • Du kommer på byvandring i Sligo
 • Du oplever den historiske by Derry
 • Vandring ved det ikoniske Benbulben-bjerg
 • Du oplever den kendte ø Arranmore Island
 • Du besøger frilandsmuseet Glemcolmcille Folk Village
 • Du besøger tweedens by Ardara

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund, Aalborg og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad

Du oplever en unik kombination af natur, charmerende landsbyer og den lokale irske kultur

 

Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur

 

Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

Du oplever en unik kombination af natur, charmerende landsbyer og den lokale irske kultur

 

Du kommer på hele 6 forskellige vandreruter i smuk natur

 

Der er inkluderet halvpension og forskellige entréer, og du får det hele til en meget skarp pris

Mød din rejseleder

FRANK HERSFELDT

Frank har i løbet af 15 år boet på tre forskellige kontinenter. Han har rejst i 50+ lande og går meget op i samfundsforhold og lokale kulturer – som han selv siger; han er faktisk lidt af en historie-nørd. Frank elsker at vandre, er turleder i hjemlige vandreorganisationer og har forceret vandreruter, bjerge og ørkener over hele.

Læs mere om Frank

Mød din rejseleder

FRANK HERSFELDT

Frank har i løbet af 15 år boet på tre forskellige kontinenter. Han har rejst i 50+ lande og går meget op i samfundsforhold og lokale kulturer – som han selv siger; han er faktisk lidt af en historie-nørd.

Frank elsker at vandre, er turleder i hjemlige vandreorganisationer og har forceret vandreruter, bjerge og ørkener over hele verden.

Læs mere om Frank

Dagsprogram

 • Vandring i det Irske landskab

  Vi flyver fra Danmark og ankommer til Dublin, herfra er der transfer til vores base i Donegal, hvor vi skal bo under hele opholdet i Irland. Efter check-in, og hvis tiden tillader det, vil vi tage på en kort bytur i området omkring vores hotel, som er beliggende i centrum af Donegal.

   

   

  Central Hotel Donegal

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Gamle kanoner i Londonderry

  Efter morgenmad på hotellet, holder vores bus klar, og kører os op til den nordlige del af øen – nærmere bestemt Inishowen. Her skal vi på turens første vandretur på den berømte rute Inishowen Head Loop, som er en forholdsvis let vandring på 8,5 kilometer. Undervejs på ruten er der flere smukke udsigtspunkter, som vi naturligvis gør stop ved og nyder den barske natur.

  I klart vejr kan man se helt til Skotland, og ellers er det kyststrækningen ved Lough Foyle, som vi oplever. Selve vandreturen tager cirka 2-3 timer alt afhængig af varigheden af vores stop undervejs.

  Efter vores vandring ved kysten, sætter vi os tilbage i bussen, som bringer os til Derry/Londonderry i Nordirland, der er en historisk by, som måske er mest kendt for ”Bloody Sunday” tilbage i 1972. Her blev 14 mennesker dræbt under en borgerrettighedsmarch, og denne tragiske begivenhed har afstedkommet flere kendte sange, hvor den mest berømte nok er U2-sangen af samme navn, ”Bloody Sunday”.

  Vi tager på en byvandring rundt til flere af byens kendte steder, eksempelvis den godt 400 år gamle bymur. Der bliver også tid på egen hånd til at spise frokost eller kigge på butikker. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vort hotel i Donegal, hvor der venter os aftensmad.

  Dagens distance: 8,5 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Glenveagh Nationalpark

  Dagens vandretur foregår i Glenveagh National Park, som ligger godt en times kørsel nord for Donegal. Vi kører lige efter morgenmaden på hotellet.

  Selve vandreturen er en let vandretur på i alt 14 kilometer, og tager ca. 3 timer. Tidligere forbandt Lough Inshagh landsbyen Church Hill med Glenveagh Castle, og i dag vil vi nyde stilheden på vandreturen i smukke omgivelser, hvor vi også kommer gennem hedelandskab.

  Er vi heldige, ser vi dådyr og ørne, når vi går af sted i den østlige side af parken. Vi kommer ligeledes forbi Gleve Gallery og fødestedet for St. Colmcille i Gartan. Sagnet siger, at helgenen St. Colmcille blev født på en sten, og stedet er i dag et mål for pilgrimme. Efter vi har gået Lough Inshagh Walk, er der tid til lidt frokost på egen hånd, inden vi skal ind og se selve slottet.

  Glenveagh Castle er et victoriansk slot, der stod færdigt i 1873, og ligger ved bredden af en sø. Stedet har huset flere berømte gæster gennem tiderne – blandt andet har både Marilyn Monroe og John Wayne overnattet her. Vi kommer også forbi slottets haver, som efter sigende skulle være nogle af Irlands flotteste med et væld af blomster og planter.

  Dagens distance: ca. 14 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Sligo by i Irland

  En dag fyldt med variation og spændende oplevelser venter os, når vi sætter kursen mod syd fra vores base i Donegal. Vi skal dog ikke langt mod syd inden vores første stop, som er på en lokal farm, hvor vi mødes med Martin Feeney. Han vil fortælle os om de kendte fårehunde – Atlantic Sheepdog – som er uundværlige for enhver farmer i Irland. Martin vil også demonstrere, hvorledes hundene arbejder i det daglige – et virkeligt spændende og inspirerende besøg.

  Herfra videre til byen Sligo, hvor vi tager på en lille byvandring og kommer forbi Sligo Abbey samt byens mest kendte gade St. Stephens Street. Der vil også blive lidt tid på egen hånd, hvor man kan spise frokost eller kigge på butikker.

  Over middag kører vi igen mod nord, og efter 15 minutters kørsel er vi fremme ved starten på dagens rute. Benbulben Forest Walk er 5,5 kilometer og tager kun godt 1,5 time at gennemføre. Turen tager udgangspunkt inde i skoven, før vi kommer ud i det fri og kan nyde synet af bjerget Benbulben. Benbulben er kendt som Irlands eget Taffelbjerg, med reference til det kendte Taffelbjerg ved Cape Town i Sydafrika. Selve bjerget er et flot syn, og blev formet helt tilbage i istiden af nogle enorme gletsjere.

  Vi kommer også til et punkt på vandreruten, hvor vi har et imponerende panoramaview udover Donegal Bay.

  Dagens distance: ca. 5,5 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Klipper på Arranmore Island

  Vi nyder morgenmad på hotellet, inden vi kører en lille time op til færgelejet, hvorfra vi sejler over til den kendte ø Arranmore Island. Selve sejladsen tager kun 15 minutter, og når vi kommer i land, møder der os et meget lille samfund. Vores vandretur er på 15 kilometer og hedder The Arranmore Loop. Den tager cirka 5 timer, men så har vi også været øen rundt.

  Vi kommer mange steder forbi små enklaver af spredte huse, og der er næsten garanti for, at vi møder nogle af øens fårehunde undervejs. Der bliver et naturligt stop ude ved fyrtårnet, og undervejs har vi talrige gange udsigt til havet. The Arranmore Loop ender ved færgelejet igen, og vi sejler tilbage til Burtonport, hvor vores bus venter os. Tilbage i Donegal sidst på eftermiddagen er der tid til lidt hygge på en af byens mange pubber, inden aftensmaden skal nydes på hotellet.

  Dagens distance: ca. 15 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Ruiner nær Glencolmcille

  I dag tager vi til det nordvestligste hjørne af Irland, hvor vi om formiddagen skal en tur tilbage i tiden i Glencolmcille Folk Village. Efter en time i bus ankommer vi til dette frilandsmuseum, som også går under navnet Father McDyer’s Folk Village. Det er en samling af små huse, og viser, hvorledes man boede og arbejdede i Irland for et par hundrede år siden.

  Herefter starter vi dagens vandretur, som udgår netop fra frilandsmuseet. Ruten hedder The Glencolmcille Drum Loop og har en længde på 13 kilometer. Turen tager cirka 4 timer at gå. Hele kyststrækningen fra Slieve League til Slieve Tooey er på 35 kilometer. Undervejs på vandringen oplever vi de forrevne klippevægge, og vi kommer også forbi St. Columba’s Church, østsiden af Beefin og Gaveross Mountain. Ruten slutter med, at vi går ned mod landsbyen Glencolmcille.

  Her venter vores bus, og vi kører den korte strækning tilbage til Donegal, hvor vi sikkert når en pint på en nærliggende pub, for de som har lyst, inden aftensmaden.

  Dagens distance: ca. 13 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Uldspinderi

  I dag skal vi stik vest og til Pilgrims Path, som er dagens første udflugtsmål. Her skal vi vandre i cirka 3 timer og godt 8 kilometer. Det er også her ved Slieve League, vi oplever nogle af Irlands, ja, endda Europas, stejleste klipper. Selve vandreturen går ud til de stejle klipper, og her mærker vi virkelig naturens kræfter og storslåede udsigter. Vi gør et stop, hvor vi kan se ned over den lille fiskerlandsby Teelin, vi kommer ligeledes forbi et lille vandfald, og ved en af de små byer som Teelin og Carrick vil der være mulighed for at proviantere til frokost.

  Efter vandreturen kører vi mod nord til tweedens by Ardara, hvor vi bliver indviet i det irske håndværk: Vævning. Vi besøger Eddie Doherty, der viser os, hvordan han væver med uld fra lokalområdet i Donegal County. Det er især tweedstoffer og de fineste uldtæpper, som han væver, og har gjort det i mere end 40 år nu. Efter besøget hos Eddie, har vi cirka 30 minutters kørsel – vi er tilbage i Donegal sidst på eftermiddagen.

  Dagens distance: ca. 8 km


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vi siger farvel til vort hotel i Donegal og sætter kursen mod lufthavnen i Dublin, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Irland, så se mere her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt placeret 3-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Vandretur på Inishowen Head Loop
 • Sightseeing i Derry/Londonderry
 • Vandretur på Lough Inshagh Walk
 • Entré til Glenveagh Castle
 • Besøg på lokal farm med opvisning af fårehunde
 • Byvandring i Sligo
 • Vandretur på Benhulben Forest Walk
 • Færge til Arranmore Island
 • Vandretur på The Arranmore Loop
 • Entre til Father McDyer's Folk Village
 • Vandretur på The Glencolmcille Drum Loop
 • Vandretur på Pilgrim's Path i Slieve League
 • Besøg hos Eddie Doherty i Ardara
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.375
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Irland

Spændende artikler om Irland