Firma – og grupperejser

Nyhed!

Oplev det magiske nordlys

NORDLYS OVER ISLAND

5-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 9.995

Glæd dig til en magisk rundrejse i Island i den absolut bedste periode, når det fascinerende nordlys breder sig over stjernehimlen og sender kaskader af lys i grønne, violette og rødlige nuancer ud i vintermørket. På denne rejse har vi planlagt to nordlysudflugter, så vi optimerer chancerne for at kunne opleve naturens lysshow under åben himmel i de betagende islandske landskaber. Første nordlystur går til nationalparken Thingvellir og næste nordlysudflugt fører os ud i naturen uden for hovedstaden, Reykjavík.

Rejsen er også et møde med andre sider af vulkanøens storslåede natur, hvilket vi oplever på den berømte rute Den Gyldne Cirkel. Her venter det betagende vandfald Gullfoss, hvis vandmængder falder i flere niveauer, og som om vinteren er et helt særligt syn, når disen fra vandfaldet falder som is på de omgivende klippesider. Noget der ikke fryser til på trods af vinteren, er det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum spyer søjler af kogende vand fra jordens indre hele 30 m op i luften.

Du får også god tid til at udforske Reykjavík i selskab med rejselederen samt tage på opdagelse på egen hånd blandt byens mange seværdigheder og kulturelle tilbud. Der er flere udsøgte restauranter inden for gåafstand af hotellet, og ellers ligger Reykjavíks strøg, Laugavegur, lige uden for hoteldøren, hvor du finder både caféer, restauranter og spændende forretninger.

Næste ledige afgange

15. nov. fra 9.995 kr.Bestil
17. jan. fra 9.995 kr.Bestil
24. jan. fra 9.995 kr.Bestil
07. feb. fra 9.995 kr.Bestil
14. feb. fra 9.995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Island er et af de bedste steder at opleve nordlyset fra
 • Du har base centralt i hyggelige og moderne Reykjavík på 4-stjernet hotel
 • Du har hele to chancer for at opleve nordlyset på udflugterne ud under åben himmel
 • Du oplever de største seværdigheder på den ikoniske rute Den Gyldne Cirkel
 • Der venter en hyggelig byvandring i Reykjavík, hvor vi møder nutiden og fortiden
 • Du får lejlighed til at smage islandske specialiteter og geotermisk bagt rugbrød
 • Der er besøg i det tidligere bispesæde Skálholt og den termiske by, Laugarvatn
 • Du får tid til at udforske den spændende hovedstad på egen hånd
 • Du får et unikt indblik i Island fra rejselederen, der er dansktalende islænding

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Aalborg og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík
Tallerken

Måltider

 • 4 x morgenmad
 • 3 x 3-retters aftensmad

Du kan flyve fra både Aalborg og København

Vi har 4-stjernet base centralt i Reykjavík og har inkluderet det meste i prisen – plus der er mulighed for hvalsafari

Der er hele to chancer for at opleve nordlyset på naturskønne udflugter

Du kan flyve fra både Aalborg og København

Vi har 4-stjernet base centralt i Reykjavík og har inkluderet det meste i prisen – plus der er mulighed for hvalsafari

Der er hele to chancer for at opleve nordlyset på naturskønne udflugter

Dagsprogram

 • Reykavík set fra oven med Hallgrimskirken tårnende over byen

  Vi ankommer til Keflavík sidst på eftermiddagen og får vores første indtryk af Island på vej mod Reykjavík. Efter check-in på hotellet har du tid til i ro og mag at stifte bekendtskab med den interessante hovedstad.

  Næsten en tredjedel af Islands befolkning på 325.000 bor i landets hovedstad, der er en af verdens mindste. Men trods det har Reykjavík noget internationalt over sig og gør sig især bemærket, når det gælder musik, kunst og design.

  En første flot udsigt over Reykjavík kan du få fra Hallgrimskirken, hvis tårn kan ses fra det meste af byen. Kirken blev indviet i 1986, og det tog ikke mindre end 40 år at bygge den markante bygning. Caféerne ligger tæt på Austurstræti, Hafnarstræti og Bankistræti, og hvis du vil shoppe, er det også i dette område.

  Vi bor på et centralt hotel, der har en perfekt beliggenhed i hjertet af Islands største by og i gå-afstand til restauranter og shopping. Rejselederen står gerne til rådighed med tips til, hvor du skal gå hen eller hvad du kan opleve.

  Vi mødes igen om aftenen, hvor vi nyder en velkomstmiddag sammen.

  Midgardur by Center Hotels

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Velkomstmiddag
 • Thingvellir nationalpark – en af Islands tre mest berømte seværdigheder

  Der venter os en begivenhedsrig dag fyldt med spændende oplevelser.

  Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder.

  Vi starter med at mærke historiens vingesus i nationalparken Þingvellir (Thingvellir), hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt, og hvor man mødtes for at løse stridigheder og vedtage nye love. Det var på netop dette historiske sted, at den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944.

  Þingvellir er også en geologisk oplevelse, da det er her den europæiske og nordamerikanske kontinentalplade mødes.

  Turen går videre til det geotermiske område ved Geysir, hvor gejseren Strokkur med 5-7 minutters mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften.

  Naturens kræfter er også på spil ved det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv, Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte gennem en 70 m dyb kløft.

  Disen og finregnen, som dannes over vandfaldet, er med til at ise omgivelserne mere og mere til – og i særligt kolde perioder kan end ikke de vældige fossende kræfter stå imod kong vinters kulde.

  I løbet af dagen besøger vi også den tidligere hovedstad og det tidligere bispesæde Skálholt, der gennem mere end 700 år var et vigtigt omdrejningspunkt for kultur og uddannelse.

  Skálholt er især kendt for sin hvide kirke, der fortsat har status som domkirke, og vi ser den stræbe majestætisk mod himlen i det ellers flade landskab.   

  Omkring 90 procent af alle islandske hjem er opvarmet med energi hentet op fra undergrunden. Vandet er uhyre varmt, og et par tusinde meter nede når temperaturen nemt op på flere hundrede grader celsius.

  Den termiske energi bliver bl.a. også brugt til at opvarme drivhuse, og det er overraskende, hvad der dyrkes i de opvarmede drivhuse under så nordlige himmelstrøg.

  En anden helt særlig brug af den termiske energi får vi lov at opleve i byen Laugarvatn, når vi besøger et geotermisk bageri. Her har vi fornøjelsen af at smage det runde islandske rugbrød, der efter at have tilbragt cirka 24 timer i en stor gryde gravet ned i jorden, er færdigbagt og klar til en klat smør.

  Når stjernerne lyser i den vinterklare nat, og månen oplyser landskabet, tager vi på jagt efter nordlyset.

  Naturligvis kan man ikke give garantier, når det gælder dette fascinerende naturfænomen, men islændingene ved, hvor der er størst sandsynlighed for at se nordlyset danse.

  Hvis betingelsen om klart vejr er opfyldt, kører vi ud i den islandske ødemark. Målet er i udgangspunktet nationalparken Þingvellir, men er nordlyset i et andet område, kører vi derhen, hvor nordlyset fører os hen. 


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Glæd dig til at smage Islandske specialiteter

  Efter morgenmaden tager vi ud på en byvandring, hvor vi både får indsigt i byens historie og får en fornemmelse for livet, der leves i det moderne Island.

  Vi besøger blandt andet et design studio, og vi inviteres indenfor hos en lokal kunstner.

  Undervejs på byvandringen hører vi også om de islandske madtraditioner, og det bliver heldigvis ikke kun ved ordene – vi skal nemlig selv smage på nogle af de mest berømte islandske specialiteter.

  Eftermiddagen er fri til egne oplevelser i den hyggelige og overskuelig by, hvor du kan få storbypulsen op med et utal af shoppingmuligheder og lækker gastronomi, hvis du fortsat her mere plads i maven efter at have smagt de lokale delikatesser.

  Du kan også prøve at besøge en af byens mange svømmehaller, der nyder godt af den termiske aktivitet i undergrunden med sit naturligt opvarmede badevand.

  Senere på aftenen er det tid til endnu en tur ud under den åbne nattehimmel, der forhåbentligt er fyldt med lysende stjerner og de dansende tæpper af himmel-ild i de smukkeste grønne og violette nuancer.   

  De gamle vikinger forklarede nordlyset med, at det var genskin fra de kvindelige krigsgudinders skjolde og rustninger, da det var tegn på, at et stort slag var på vej. En anden vikingeforklaring lyder, at nordlyset viste broen Bifrost, som ledte de faldne krigere til efterlivet i Valhalla.

  I dag ved vi, at det lysende fænomen skyldes solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt.

  På trods af den mere jordnære forklaring, ændrer det dog ikke ved, at nordlyset er et helt exceptionelt magisk naturfænomen at være vidne til.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Oplev både delfiner, pukkelhvaler og spækhuggere på en hvalsafari ud for Reykjavík

  Dagen i dag er fri til på egen hånd at udforske Reykjavík, men vil du gerne krydre dagen med at opleve Islands storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari. 

  Rejselederen står gerne til rådighed med indspark til, hvad du skal opleve i dag, hvis du ikke kan vælge mellem de mange spændende muligheder. 

  Har du lyst til at tage på museum, er det oplagt at besøge nationalmuseet, der med sine mange spændende udstillinger giver et fantastisk indblik i landets historie fra vikingetiden og frem.

  Er du kunstinteresseret, er det værd at besøge nationalgalleriet, der ligger i en smuk bygning centralt i Reykjavík fyldt med værker af islandske og internationale kunstnere.

  Er du mere til udendørs kunstoplevelser, kan du besøge den smukke skulpturpark ved siden af Hallgrimskirken, der byder på værker af Islands mest berømte billedhugger, Einar Jónsson.

  Når sulten melder sig i løbet af dagen, er det en god idé at lægge vejen ned forbi havneområdet, hvis du er til alt godt friskfanget fra havet.

  Det er også her, du finder loppemarkedet Kolaportið, hvor du kan sikre dig et vaskeægte, islandsk loppefund (loppemarkedet afholdes hver weekend).


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Hvalsafari ud for Reykjavík

  Der venter en mageløs maritim oplevelse, når vi sejler ud fra Reykjavíks havn og sætter kursen cirka 15 sømil ud for at få øje på nogle af Islands havdyr. Ud over havfugle er der gode chancer for at se delfiner, sæler, pukkelhvaler, sp

 • Du har tid til de sidste oplevelser i den smukke islandske hovedstad, inden vi sætter kursen mod lufthavnen ved Keflavík, hvor flyet hjem til Danmark venter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
15. november
2021

5 dage

9.995 kr.

Aalborg
København

FÅ PLADSER

Se rejseplan
17. januar
2022

5 dage

9.995 kr.

Aalborg
København

Se rejseplan
24. januar
2022

5 dage

9.995 kr.

Aalborg
København

Se rejseplan
07. februar
2022

5 dage

9.995 kr.

Aalborg
København

Se rejseplan
14. februar
2022

5 dage

9.995 kr.

Aalborg
København

Se rejseplan

Afgange

15. november 2021
5 dage


9.995kr.
Aalborg
København

FÅ PLADSER

17. januar 2022
5 dage


9.995kr.
Aalborg
København

24. januar 2022
5 dage


9.995kr.
Aalborg
København

07. februar 2022
5 dage


9.995kr.
Aalborg
København

14. februar 2022
5 dage


9.995kr.
Aalborg
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík
 • 4 x morgenmad og 3 x 3-retters aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Udflugten "Den Gyldne Cirkel" med nationalparken Thingvellir, gejseren Strokkur og vandfaldet Gullfoss
 • Besøg i den tidligere hovedstad og bispesæde Skálholt med den historiske kirke
 • Besøg i den termiske by Laugarvatn med smagsprøver af sandbagt rugbrød
 • Nordlysudflugt til nationalparken Thingvellir
 • Byvandring i Reykjavík inkl. smagning af islandske specialiteter
 • Nordlysudflugt i naturen uden for Reykjvavík
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tilslutning fra Aalborg lufthavn kr. 750
 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.650
 • Hvalsafari (dag 4) kr. 595
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Tag på storbyferie i Reykjavik med dansk rejseleder - Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Reykjavík

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • Der venter en byvandring i Reykjavík med lokalboende rejseleder
  • Et besøg fyldt med velvære til Den Blå Lagune er inkluderet i prisen

4-dages rundrejse

7.495 kr.

Næste afgang

22. apr

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Island

  • Vi flyver direkte fra København
  • Danmarks bedste rundrejse på Island til den skarpeste pris – du kommer hele øen rundt og bor på gode hoteller!
  • Vi har naturligvis inkluderet entréen til Den Blå Lagune

7-dages rundrejse

14.995 kr.

Næste afgang

24. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Bjørnesafari i Finland

  • Du får en række unikke dyre- og naturoplevelser, bl.a. bjørnesafari og vandretur i nationalparken Riisitunturi
  • Vi bruger håndplukkede hoteller med enestående beliggenhed i naturen
  • Vi er mangeårige eksperter på rejser i Norden

5-dages rundrejse

10.995 kr.

Næste afgang

18. jul

Se rejsen
Tag på storbyferie i Reykjavik med dansk rejseleder - Risskov Rejser
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Storbyferie i Reykjavík

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • Der venter en byvandring i Reykjavík med lokalboende rejseleder
  • Et besøg fyldt med velvære til Den Blå Lagune er inkluderet i prisen

4-dages rundrejse

7.495 kr.

Næste afgang

22. apr

Se rejsen

Når rejsen går til Island

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke