Firma – og grupperejser

Oplev det magiske nordlys – inkl. de største seværdigheder langs Den Gyldne Cirkel

NORDLYS OVER ISLAND

5-dages rundrejse med dansktalende rejseleder fra kr. 11995

Glæd dig til en magisk rundrejse i Island i den absolut bedste periode, når det fascinerende nordlys breder sig over stjernehimlen og sender kaskader af lys i grønne, violette og rødlige nuancer ud i vintermørket. På denne rejse har vi planlagt to nordlysudflugter, så vi optimerer chancerne for at kunne opleve naturens lysshow under åben himmel i de betagende islandske landskaber. Første nordlystur går til nationalparken Thingvellir og næste nordlysudflugt fører os ud i naturen uden for hovedstaden, Reykjavík.

Rejsen er også et møde med andre sider af vulkanøens storslåede natur, hvilket vi oplever på den berømte rute Den Gyldne Cirkel. Her venter det betagende vandfald Gullfoss, hvis vandmængder falder i flere niveauer, og som om vinteren er et helt særligt syn, når disen fra vandfaldet falder som is på de omgivende klippesider. Noget der ikke fryser til på trods af vinteren, er det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum spyer søjler af kogende vand fra jordens indre hele 30 m op i luften.

Du får også god tid til at udforske Reykjavík i selskab med rejselederen samt tage på opdagelse på egen hånd blandt byens mange seværdigheder og kulturelle tilbud. Der er flere udsøgte restauranter inden for gåafstand af hotellet, og ellers ligger Reykjavíks strøg, Laugavegur, lige uden for hoteldøren, hvor du finder både caféer, restauranter og spændende forretninger.

Næste ledige afgange

22. jan. fra 11995 kr.Bestil
29. jan. fra 11995 kr.Bestil
12. feb. fra 11995 kr.Bestil
19. feb. fra 11995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Island er et af de bedste steder at opleve nordlyset fra
 • Du har base centralt i hyggelige og moderne Reykjavík på 4-stjernet hotel
 • Du har hele to chancer for at opleve nordlyset på udflugterne ud under åben himmel
 • Du oplever de største seværdigheder på den ikoniske rute Den Gyldne Cirkel
 • Der venter en hyggelig byvandring i Reykjavík, hvor vi møder nutiden og fortiden
 • Du får lejlighed til at smage islandske specialiteter og geotermisk bagt rugbrød
 • Der er besøg i det tidligere bispesæde Skálholt og den termiske by, Laugarvatn
 • Du får tid til at udforske den spændende hovedstad på egen hånd
 • Du får et unikt indblik i Island fra rejselederen, der er dansktalende islænding

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra København og Aalborg
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík
Tallerken

Måltider

 • 4 x morgenmad
 • 3 x 2-retters aftensmad

Nordlys-udflugterne kombineres med Den Gyldne Cirkels naturvidundere

Vi har 4-stjernet base centralt i Reykjavík og har inkluderet det meste i prisen – plus der er mulighed for hvalsafari

Der er hele to chancer for at opleve nordlyset på naturskønne udflugter

Nordlys-udflugterne kombineres med Den Gyldne Cirkels naturvidundere

Vi har 4-stjernet base centralt i Reykjavík og har inkluderet det meste i prisen – plus der er mulighed for hvalsafari

Der er hele to chancer for at opleve nordlyset på naturskønne udflugter

Dagsprogram

 • Reykavík set fra oven med Hallgrimskirken tårnende over byen

  Vi ankommer til Keflavík midt på formiddagen og får vores første indtryk af Island på vej mod Reykjavík.

  Vi får mulighed for at sætte vores bagage af i receptionen på hotellet inden vi tager ud på en byvandring i Islands hovedstad Reykavík, hvor vi både får indsigt i byens historie og får en fornemmelse for livet, der leves i det moderne Island.

  Næsten en tredjedel af Islands befolkning på 325.000 bor i landets hovedstad, der er en af verdens mindste. Men trods det har Reykjavík noget internationalt over sig og gør sig især bemærket, når det gælder musik, kunst og design.

   

  Efter byvandringen checker vi ind på hotellet. Resten af eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Rejselederen står gerne til rådighed med tips til, hvor du skal gå hen eller hvad du kan opleve.

  Vi bor på et centralt hotel, der har en perfekt beliggenhed i hjertet af Islands største by og i gå-afstand til restauranter og shopping.


  Vi mødes igen om aftenen, hvor vi nyder en velkomstmiddag sammen.

  Midgardur by Center Hotels

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Velkomstmiddag
 • Thingvellir nationalpark – en af Islands tre mest berømte seværdigheder

  Der venter os en begivenhedsrig dag fyldt med spændende oplevelser langs Den Gyldne Cirkel.

  Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder. Vi starter med at mærke historiens vingesus i nationalparken Þingvellir (Thingvellir), hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt, og hvor man mødtes for at løse stridigheder og vedtage nye love. Det var på netop dette historiske sted, at den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944. Þingvellir er også en geologisk oplevelse, da det er her den europæiske og nordamerikanske kontinentalplade mødes.

  En anden helt særlig brug af den termiske energi får vi lov at opleve i byen Laugarvatn, når vi besøger et geotermisk bageri. Her har vi fornøjelsen af at smage det runde islandske rugbrød, der efter at have tilbragt cirka 24 timer i en stor gryde gravet ned i jorden, er færdigbagt og klar til en klat smør.

  Omkring 90 procent af alle islandske hjem er opvarmet med energi hentet op fra undergrunden. Vandet er uhyre varmt, og et par tusinde meter nede når temperaturen nemt op på flere hundrede grader celsius. Den termiske energi bliver bl.a. også brugt til at opvarme drivhuse, og det er overraskende, hvad der dyrkes i de opvarmede drivhuse under så nordlige himmelstrøg.

  Turen går videre til det geotermiske område ved Geysir, hvor gejseren Strokkur med 5-7 minutters mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften.

  Naturens kræfter er også på spil ved det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv, Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte gennem en 70 m dyb kløft.

  Disen og finregnen, som dannes over vandfaldet, er med til at ise omgivelserne mere og mere til – og i særligt kolde perioder kan end ikke de vældige fossende kræfter stå imod kong vinters kulde.

  På vej tilbage mod Reykjavík besøger vi den tidligere hovedstad og det tidligere bispesæde Skálholt, der gennem mere end 700 år var et vigtigt omdrejningspunkt for kultur og uddannelse. Skálholt er især kendt for sin hvide kirke, der fortsat har status som domkirke, og vi ser den stræbe majestætisk mod himlen i det ellers flade landskab.

  Vi spiser middag på en restaurant i nærheden af hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Dansende tæpper af himmel-ild i de smukkeste grønne og violette nuancer

  Dagen er fri til egne oplevelser i den hyggelige og overskuelig by, hvor du kan få storbypulsen op med et utal af shoppingmuligheder og lækker gastronomi.

  Du kan også prøve at besøge en af byens mange svømmehaller, der nyder godt af den termiske aktivitet i undergrunden med sit naturligt opvarmede badevand.

   

  Ønsker du at forkæle dig selv og opleve én af Islands største attraktioner har du mulighed for at tilkøbe en spaoplevelse for både krop og sjæl i den Den Blå Lagune. Vi kører fra Reykjavik lidt over middag.

   

  Senere på aftenen er det tid til endnu en tur ud under den åbne nattehimmel, der forhåbentligt er fyldt med lysende stjerner og de dansende tæpper af himmel-ild i de smukkeste grønne og violette nuancer.   

  De gamle vikinger forklarede nordlyset med, at det var genskin fra de kvindelige krigsgudinders skjolde og rustninger, da det var tegn på, at et stort slag var på vej. En anden vikingeforklaring lyder, at nordlyset viste broen Bifrost, som ledte de faldne krigere til efterlivet i Valhalla.

   

  I dag ved vi, at det lysende fænomen skyldes solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt. På trods af den mere jordnære forklaring, ændrer det dog ikke ved, at nordlyset er et helt exceptionelt magisk naturfænomen at være vidne til.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Den Blå Lagune

  Forkæl dig selv med en spaoplevelse for både krop og sjæl på en udflugt til en af Islands helt store attraktioner, nemlig Den Blå Lagune.

  Oplevelsen inkluderer transport, entré, håndklæde, 1 muddermaske og 1 valgfri drikkevare.

 • Oplev både delfiner, pukkelhvaler og spækhuggere på en hvalsafari ud for Reykjavík

  Dagen i dag er fri til på egen hånd at udforske Reykjavík, men vil du gerne krydre dagen med at opleve Islands storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari. 

  Rejselederen står gerne til rådighed med indspark til, hvad du skal opleve i dag, hvis du ikke kan vælge mellem de mange spændende muligheder. 

  Har du lyst til at tage på museum, er det oplagt at besøge nationalmuseet, der med sine mange spændende udstillinger giver et fantastisk indblik i landets historie fra vikingetiden og frem.

  Er du kunstinteresseret, er det værd at besøge nationalgalleriet, der ligger i en smuk bygning centralt i Reykjavík fyldt med værker af islandske og internationale kunstnere.

  Er du mere til udendørs kunstoplevelser, kan du besøge den smukke skulpturpark ved siden af Hallgrimskirken, der byder på værker af Islands mest berømte billedhugger, Einar Jónsson.

  Når sulten melder sig i løbet af dagen, er det en god idé at lægge vejen ned forbi havneområdet, hvis du er til alt godt friskfanget fra havet.

  Det er også her, du finder loppemarkedet Kolaportið, hvor du kan sikre dig et vaskeægte, islandsk loppefund (loppemarkedet afholdes hver weekend).

  Når stjernerne lyser i den vinterklare nat, og månen oplyser landskabet, tager vi på jagt efter nordlyset.

  Naturligvis kan man ikke give garantier, når det gælder dette fascinerende naturfænomen, men islændingene ved, hvor der er størst sandsynlighed for at se nordlyset danse.

  Hvis betingelsen om klart vejr er opfyldt, kører vi ud i den islandske ødemark. Målet er i udgangspunktet nationalparken Þingvellir, men er nordlyset i et andet område, kører vi derhen, hvor nordlyset fører os hen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Hvalsafari ud for Reykjavík

  Der venter en mageløs maritim oplevelse, når vi sejler ud fra Reykjavíks havn og sætter kursen cirka 15 sømil ud for at få øje på nogle af Islands havdyr. Ud over havfugle er der gode chancer for at se delfiner, sæler, pukkelhvaler, sp

 • Efter morgenmad forlader vi hotellet og kører i lufthavnen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
22. januar
2024

5 dage

11995 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan
29. januar
2024

5 dage

11995 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan
12. februar
2024

5 dage

11995 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan
19. februar
2024

5 dage

11995 kr.

København
Aalborg

Se rejseplan

Afgange

22. januar 2024
5 dage


11995kr.
København
Aalborg

29. januar 2024
5 dage


11995kr.
København
Aalborg

12. februar 2024
5 dage


11995kr.
København
Aalborg

19. februar 2024
5 dage


11995kr.
København
Aalborg

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík
 • 4 x morgenmad og 3 x 2-retters aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Udflugten "Den Gyldne Cirkel" med nationalparken Thingvellir, gejseren Strokkur og vandfaldet Gullfoss
 • Besøg i den tidligere hovedstad og bispesæde Skálholt med den historiske kirke
 • Besøg i den termiske by Laugarvatn med smagsprøver af sandbagt rugbrød
 • Nordlysudflugt til nationalparken Thingvellir
 • Byvandring i Reykjavík
 • Nordlysudflugt i naturen uden for Reykjvavík
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Afrejse fra Aalborg kr. 900
 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.795
 • Den Blå Lagune (dag 3) kr. 1.095
 • Hvalsafari (dag 4) kr. 695
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Nordnorge – Nordkap, Lofoten & Lapland

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • En unik rejse fra Risskov Rejser inkl. helleristningerne i Alta
  • Vi har naturligvis inkluderet den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko

8-dages rundrejse

16995 kr.

Næste afgang

12. jun

Se rejsen
Norges smukke landskab fra tog
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

På skinner i naturskønne Norge

  • Rejsen er helt unik, og du finder den kun hos os
  • Oplev hele 2 af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen
  • Der venter flere fjordsejladser, god tid i Bergen og inkluderede UNESCO-oplevelser

7-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Island