Firma – og grupperejser

Spændende nyhed!

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

ABRUZZO – VIN, TRØFLER & NATUROPLEVELSER

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 11.995

I den betagende region Abruzzo i Italien forener havet og bjergene sig om smukke naturoplevelser overalt. Uanset om du er til middelalderbyer som Scanno, badeferie i Pescara eller vandreture i bjergtagende naturområder, så er denne italienske perle noget for dig. Abruzzo er en af de mindre kendte italienske regioner, og det betyder, at du her kan få et helt enestående kig ind i det autentiske Italien.

På denne rundrejse i Abruzzo vil du opleve dramatiske bjerglandskaber og medrivende historie og tage himmelske mundfulde af områdets traditionsrige gastronomiske univers. Det er en velbevaret hemmelighed, at 40 % af alle italienske trøfler kommer fra Abruzzo, og vi tager med en dygtig lokal trøffelekspert, Marino, og hans hunde ud for at finde Abruzzos sorte guld. Efter jagten får vi på et lille, hyggeligt landsted serveret en hel menu baseret på den dyrebare svamp.

I Pescara- bakkerne besøger vi en olivenmølle og ser, hvordan presseriet fungerer, hører om gårdens historie og smager på gårdens lækre olivenprodukter. I Sulmona besøger vi den lokale osteproduktion, og på vejen mod L’Aquila lægger vi vejen forbi en lille safranproduktion.

Abruzzo er i Italien berømt for sine yndige byer, som nærmest klatrer op ad de bølgende bjerge. I de smukke byer L’Aquila, Lanciano og Pescara ser vi det hektiske italienske hverdagsliv udfolde sig, og i Celano besøger vi det majestætiske slot Castello di Piccolomini, som ligger højt med en flot udsigt over dalområdet. Vi besøger også de skønne søer Scanno og Sinizzo og Stiffe-grotterne, hvor et vandfald bruser ned fra klippegrottens loftshvælving.

Næste ledige afgange

03. sep. fra 11.995 kr.Bestil
24. sep. fra 12.495 kr.Bestil
01. okt. fra 12.495 kr.Bestil

Spændende rejseforedrag

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du oplever Italien, som det oprindeligt var
 • Der er besøg på olivenmølle og vingård inkl. smagning af specialiteterne
 • Du kommer på spændende trøffeljagt med Marino og hans hunde
 • Der venter store naturoplevelser og -overraskelser
 • På et lokalt osteri ser du produktionen af traditionsrige oste
 • Vi skal med det meget berømte tog fra Sulmona til Isernia – La Transiberiana d´Italia
 • Du får også et spændende indblik i Abruzzos safranhøst
 • Du oplever de fascinerende Stiffe-grotter med ”indendørs” vandfald

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejser inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning på 3- og 4-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 7 x aftensmad

Vi bl.a. kører med det meget berømte tog fra Sulmona til Isernia – La Transiberiana d´Italia

Danmarks absolut bedste rundrejse til Abruzzo, og vi har fundet de autentiske oplevelser til dig

Du kommer på trøffeljagt med en lokalkendt trøffel-ekspert

Vi bl.a. kører med det meget berømte tog fra Sulmona til Isernia – La Transiberiana d´Italia

Danmarks absolut bedste rundrejse til Abruzzo, og vi har fundet de autentiske oplevelser til dig

Du kommer på trøffeljagt med en lokalkendt trøffel-ekspert

Bliv klogere på rejsen i dette rejseforedrag


Mød din rejseleder

MARGIT KIIL

Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes erfaring i vedkommende formidling og store indsigt i Italien kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden. Margit har en stor interesse i historie og finder det enormt spændende at forstå og videreformidle den.

Læs mere om Margit
TORBEN FOLKMANN

Mange gange hvert år drager Torben Folkmann til Italien for at mærke den helt specielle italienske kultur. Torben har stor interesse for både historie, kultur og specielt italiensk gastronomi. Alle elementer er der rigeligt af på turen til Abruzzo, hvor Torben glæder sig til at dele sin passion.

Læs mere om Torben

Mød din rejseleder

MARGIT KIIL

Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes erfaring i vedkommende formidling og store indsigt i Italien kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden. Margit har en stor interesse i historie og finder det enormt spændende at forstå og videreformidle den.

Læs mere om Margit
TORBEN FOLKMANN

Mange gange hvert år drager Torben Folkmann til Italien for at mærke den helt specielle italienske kultur. Torben har stor interesse for både historie, kultur og specielt italiensk gastronomi. Alle elementer er der rigeligt af på turen til Abruzzo, hvor Torben glæder sig til at dele sin passion.

Læs mere om Torben

Dagsprogram

 • Charmerende Sulmona

  Vi ankommer til Ciampino Lufthavn i Rom og kører direkte til hotellet i Sulmona.

  Den charmerende provinsby Sulmona ligger smukt i en dal med en fantastisk udsigt ind i Majella-bjergene, der rejser sig lige vest for byen. Sulmona er nok mest kendt for sin produktion af konfettiglaserede mandler, som eksporteres til hele Italien og er populære som gaver til bryllupsgæster, kaldet bomboniere, inden gæsterne forlader bryllupsfesten. Fem mandler i en lille pose eller æske symboliserer sundhed, rigdom, lykke, fertilitet og et godt liv. Man behøver dog heldigvis ikke at være bryllupsgæst for at sætte en pose af de søde og lykkebringende godter til livs.

  Det er en fornøjelse at slentre gennem Sulmonas hyggelige hovedgade og se på de gamle kirker, men det er særligt Piazza Garibaldi, der er byens største plads, som stjæler opmærksomheden. Pladsen er af en imponerende størrelse og meget flot. På pladsens sydside ligger byens romerske akvædukt, og det er med til at gøre pladsen til en særlig oplevelse.

  Hotel Armando's

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad.
 • Middelalderbyen Scanno

  Vi starter formiddagen med et besøg på den lokale osteproduktion, hvor vi ser både produktionen af friske oste samt lagringsostene. Hver region i Italien har deres egne traditioner for oste, og her i dette område er det både mozzarella, ricotta og cacciocavallo, som er de kendte lokale oste.

  Efter besøget på osteriet går turen videre til den idylliske, hjerteformede sø Scanno, som ligger klemt inde mellem de stejle klippesider. Turen fører os videre til et ophold i den charmerende lille landsby Scanno. Den ligger på en bakketop, og gaderne, som er belagt med trapper, snor sig op mod toppen. At komme her er som at skrue tiden tilbage. Man støder ofte på de lokale, lidt ældre damer, som ofte er klædt i helt sorte klæder.

  Vi fortsætter herefter til Celano, der ligger midt i Abruzzos frodige natur og er en af de vigtigste og mest kendte byer i Abruzzo. I centrum af byen står slottet Castello di Piccolomini. Det oprindelige bycentrum udviklede sig omkring slottet, og først i nyere tid har byen udvidet sig langs de eksterne kommunikationsveje. Slottet har været udsat for adskillige jordskælv gennem tiden, men er – modsat en del andre slotte i området – ganske velrestaureret.

  Vi er tilbage i Sulmona ved aftenstid, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Jernbanebroen i Isernia

  Efter morgenmaden skal vi i dag på udflugt med tog til Isernia med det historiske tog ”La Transiberiana d’Italia”, på dansk blot kaldt det Transsiberiske tog, selvom togstrækningen ikke må forveksles med sin navnebror fra Rusland til Kina.

  Det er lidt som at se en dokumentarfilm, der strømmer forbi togets vinduer – siddende i en historisk togvogn fra 1920’erne, trukket af et diesellokomotiv. Her kan vi genopleve atmosfæren for næsten 100 år siden, da rejsende sad på træbænke.

  Turen går gennem storslået natur med bjerge og dale. Strækningen totalt fra Sulmona til Isernia når en længde på 128,73 km, som går gennem 58 tunneler, hvoraf den længste måler hele 3.109 meter. På turen ses imponerende konstruktioner af broer, akvædukter og lavinebarrierer. På turen beskrives historien om jernbanen og det geografiske område vi passerer af lokale guider.

  Der underholdes undervejs af folkloremusikere, som går fra vogn til vogn, mens vi passerer fantastiske naturlandskaber og bjerge, samt små gamle landsbyer. I byerne hvor vi gør stop undervejs, er der mulighed for at opleve de lokale traditioner og boder hvor man kan nyde lokale kulinariske specialiteter.

  Når vi kommer frem til Isernia transporterer vores bus os retur til Sulmona og vort hotel.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Frisk oliven lige fra træet i Pescara

  Vi begiver os i dag igennem Pescara-bakkernes frodige vin- og olivenmarker, hvor vi stifter bekendtskab med endnu to af områdets smagfulde og traditionsrige råvarer.

  Et lokalt mundheld lyder: Se la vita nzaffronde; l’unico rimedio è il pane onde, som kan oversættes til ”Hvis livet er hårdt, er den eneste medicin brød med olivenolie”. Det er derfor ikke svært at forstå, at olivenproduktion er vældigt udbredt, og der findes mere end 61.000 olivengårde i Abruzzo. Vi besøger til formiddag en af dem. På olivengården ser vi, hvordan presseriet fungerer, hører om gårdens historie og får lov til at smage på olivenprodukterne.

  De kulinariske oplevelser fortsætter, når turen går til en lokal vinproducent, hvor vi får en rundvisning i kældrene og får lov at smage på den lokale vin.

  Efter vinsmagningen kører vi videre til byen Lanciano, som nok mest af alt er kendt som det sted, hvor det første eukaristiske mirakel fandt sted. Efter sigende tvivlede en munkepræst under den katolske nadver på, at Jesu Kristi blod og legeme virkelig var i det vin og brød, som blev givet. Da han fremsagde de kristne eukaristiske liturgier – altså de ord, som Jesus sagde under den sidste nadver – forvandledes brødet og vinen til virkeligt kød og blod.

  Ifølge traditionen er Lanciano også fødested for den romerske officer, der stødte sit spyd ind i siden af Jesus under korsfæstelsen. I det hele taget emmer byen af religiøse myter, som er materialiseret i et væld af bygninger og kunstværker.

  Hotel Villa Medici

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • En af de karakteristiske "trabbochi"-fiskehytter

  Vasto har sin oprindelse mere end 3.000 år tilbage i tiden. Det vidner flere spændende, antikke ruiner i dag. I byens centrum finder vi gamle tårne, befæstninger, kirker og pladser. Her ligger et romersk amfiteater, resterne af cisternerne i Santa Chiara, som er de gamle bade, der kan dateres tilbage til 2.-3. århundrede e.Kr. med dyrebare mosaikgulve, der bl.a. afbilder Neptun.

  Endvidere findes Caldoresco-slottet, der i årenes løb er beriget med to cylindriske tårne: Palazzo d’Avalos med sine smukke haver er et af de mest markante eksempler på renæssancearkitektur i Abruzzo.

  I dag vil vi også lægge vejen forbi nogle meget specielle fiskerhytter. ”Trabocchi”, hedder de på italiensk. Hytterne står på pæle i vandet, og fiskeriet foregår med store net, som sænkes ned i vandet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Vandfald ved Stiffe-grotterne

  I naturparken Sirente ligger en af de største grotter i Abruzzo, som er blevet brugt af mennesker helt tilbage til bronzealderen. I dag besøger vi Stiffe-grotterne, som egentlig kan betegnes som overdækkede eller underjordiske vandløb, hvor vandet strømmer mellem de forskellige grottehuler. Ud fra grottens vægge og loftshvælvinger bruser små vandfald ud. En meget spændende oplevelse.

  Mange vil nok mene, at safran er et krydderi, der kommer langvejs fra, måske fra eksotiske Østen. Nogle vil dog mene, at verdens bedste safran kommer fra et sted en del tættere på vores breddegrader – nemlig fra Abruzzo. Regionens produktion går flere århundreder tilbage, og tidligere var det en væsentlig del af områdets indtægtskilde. Når vi kører gennem landskabet, ser vi de fine safranmarker med snorlige rækker af lyslilla krokusblomster, og vi besøger en lille lokal produktion af det italienske guld.

  Vi kører videre til Abruzzos hovedstad, L’Aquila, som blev grundlagt helt tilbage i 1200-tallet. Byen ligger kønt i mere end 700 m højde og er omkranset af bjerge, der strækker sig mere end 2.000 m mod himlen. L’Aquilas centrum bestod tidligere af flotte gamle huse, gader, palæer og kirker, men blev i 2009 ramt af et ødelæggende jordskælv. Genopbygningen er nu i fuld gang, og selveste George Clooney har bidraget økonomisk til at få L’Aquila genopført til fordums storhed.

  Vi spiser middag i L’Aquila på en lokal restaurant.

  Canadian Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Abruzzos sorte guld – trøfler

  Man skal være et overordentligt stort madøre for at vide, at 40 % af alle italienske trøfler kommer fra Abruzzo. I dag vil vi udforske regionens fremragende jordbundsforhold, når vi tager med en dygtig lokal trøffelekspert, Marino, og hans hunde ud for at finde Abruzzos sorte guld. Efter jagten får vi på et lille, hyggeligt landsted serveret en hel menu baseret på den dyrebare svamp.

  Efter frokost går turen videre til den lille middelalderby Teramo, hvor vi går en lille slentretur i gaderne. Byen havde en vis betydning i romertiden, for fra den periode er der fundet rester af et teater, bade, statuer og altre. Fordi byen ikke ligger ved en af de romerske hovedveje, er den dog ikke bredt kendt og kan derfor i den grad siges at være en skjult skat.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Efter morgenmad på hotellet, sætter vi kursen mod lufthavnen i Rom, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
03. september
2022

8 dage

11.995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
24. september
2022

8 dage

12.495 kr.

Billund
København

Se rejseplan
01. oktober
2022

8 dage

12.495 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

03. september 2022
8 dage


11.995kr.
Billund
København

24. september 2022
8 dage


12.495kr.
Billund
København

01. oktober 2022
8 dage


12.495kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejser inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost samt 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Celano med Castello di Piccolomino
 • Besøg i Sulmona
 • Rundvisning hos en osteproduktion med smagsprøver
 • Besøg ved den hjerteformede Scanno-sø
 • Besøg i Stiffe-grotterne
 • Besøg hos lokal safran-producent
 • Sightseeing i L'Aquila
 • På trøffeljagt med hunde og efterfølgende trøffel-frokost
 • Besøg på olivenmølle og vingård med smagsprøver
 • Sightseeing i Vasto og på Trabocchi-kysten
 • Togtur med La Transiberiana d´Italia fra Sulmona til Isernia
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse 995 kr.
 • Fast plads i bussen 120 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Norditaliens smukke søer

  • Der er fly fra både Billund og København
  • Du bor på det populære Hotel Cristina med en fantastisk beliggenhed og udsigt over Gardasøen
  • Du oplever nogle af Italiens absolut smukkeste søer, Gardasøen, Iseosøen og Comosøen

8-dages rundrejse

7.995 kr.

Næste afgang

13. sep

Se rejsen
Calabrien i Italien
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Calabrien – det autentiske Italien

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • Du får et meget fyldigt program inkl. sejltur til De Æoliske Øer
  • Du bor på håndplukkede hoteller på hele rejsen

8-dages rundrejse

10.995 kr.

Næste afgang

08. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et flot, håndplukket hotel i hjertet af Sorrento
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

8.995 kr.

Næste afgang

05. jul

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det klassiske Grækenland

  • Du besøger og overnatter i den idylliske by Nafplio
  • Du oplever essensen af det klassiske Grækenland i et flot program, hvor alle entréer er inkluderet
  • Nyt forbedret program, der nu inkluderer det UNESCO-fredede klosterområde Meteora

8-dages rundrejse

10.495 kr.

Næste afgang

13. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandring på Amalfikysten

  • Du kan rejse fra både Billund og København på alle afgange
  • Du kommer på fantastiske vandreture i bl.a. Jernværksdalen, på Gudernes Sti og på Faitoringen
  • Der venter et rigt udflugtsprogram med bl.a. Pompeji, Vesuv og Paestum inkluderet

8-dages rundrejse

9.495 kr.

Næste afgang

06. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Langtidsferie på Sicilien

  • Vi har håndplukket et skønt 4-stjernet hotel, som er din base under hele opholdet
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Langtidsferien er en fantastisk kombination af oplevelser, afslapning og et skønt klima

22-dages langtidsferie

13.995 kr.

Næste afgang

22. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Viva España – Valencia, vin & vindmøller

  • Vi flyver direkte fra både Billund og København
  • Passioneret rejseleder som er Spanien-ekspert
  • Alle udflugter, halvpension samt 3 frokoster & 4-stjernede hoteller er inkluderet i rejsens pris

8-dages rundrejse

9.995 kr.

Næste afgang

08. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Fra Bilbao til Madrid

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Unik kulturrejse du kun finder hos os med Bilbao og Madrid på én og samme rejse
  • Du forkæles med kulinariske specialiteter som cochinillo fra Segovia og vinsmagning i Rioja-distriktet

7-dages rundrejse

9.995 kr.

Næste afgang

04. sep

Se rejsen
Calabrien i Italien
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Calabrien – det autentiske Italien

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • Du får et meget fyldigt program inkl. sejltur til De Æoliske Øer
  • Du bor på håndplukkede hoteller på hele rejsen

8-dages rundrejse

10.995 kr.

Næste afgang

08. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et flot, håndplukket hotel i hjertet af Sorrento
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

8.995 kr.

Næste afgang

05. jul

Se rejsen

Når rejsen går til Italien

Spændende artikler om Italien

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke