Firma – og grupperejser

Nyt spændende program!

CALABRIEN – DET AUTENTISKE ITALIEN

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 12995

Klemt inde mellem Det Tyrrhenske Hav og Det Ioniske Hav rejser Calabriens bjergrige landskab sig af det smaragdblå vand. Her på Italiens tåspids venter boblende vulkansk aktivitet, lune laguner og hyggelige bymiljøer, som leder tankerne hen på et Italien, som engang var. Det kan derfor undre, at det indtil nu kun er Italienerne, som har fået øjnene op for Italiens upolerede perle, der med sine sagnomspundne historier, autentiske køkken og et dramatisk uspoleret landskab tager sine besøgende med på en rejse tilbage i tiden.

Beliggenheden i det sydligste Italien garanterer varmt vejr fra maj til slutningen af oktober, og på rejsen kan du bl.a. se frem til at opleve historiske Cosenza og klippebyen Tropea, der anses som et af de smukkeste steder i Calabrien.

I Scilla hører vi om det legendariske havuhyre Scylla, som i Homérs Odyssé tiltrak de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet, og vi ser den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden.

Rejsen byder også på et besøg i regionens hovedstad Reggio Calabria, og der er mulighed for en spændende dagsudflugt til De Æoliske Øer, som syder og bobler af seismisk aktivitet og imponerer med dramatiske klippelandskaber.

Næste ledige afgange

29. apr. fra 12995 kr.Bestil
06. maj. fra 12995 kr.Bestil
13. maj. fra 13495 kr.Bestil
20. maj. fra 12995 kr.Bestil
09. sep. fra 12995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejsen inkluderer alle de bedste highlights i Calabrien
 • Du oplever sydlandsk feriestemning i kystbyen Tropea
 • Du oplever historiske Cosenza
 • Vi har inkluderet halvpension på hele turen
 • Alle entréer er naturligvis inkluderet
 • Du bor på et håndplukket hotel med god beliggenhed
 • Vi besøger sagnomspundne Scilla
 • Der er besøg i Calabriens hovedby Reggio Calabria
 • Der er mulighed for udflugt til De Æoliske Øer

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Du bor på et dejligt, håndplukket hotel under hele rejsen
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad

Du bor på et dejligt, håndplukket hotel under hele rejsen

Mulighed for udflugt til De Æoliske Øer med bl.a. Stromboli

Du oplever de største hightlights i Calabrien fra nord til syd

Du bor på et dejligt, håndplukket hotel under hele rejsen

Mulighed for udflugt til De Æoliske Øer med bl.a. Stromboli

Du oplever de største hightlights i Calabrien fra nord til syd

Bliv klogere på vores rejser til Italien i dette rejseforedrag


Mød din rejseleder

ANNIKA JOY-CHANDLER

Annika har en stor passion for Italien, især sproget, som blev hendes indgangsvinkel til landet i sin tid. Hun har boet i Rom og interesserer sig specielt for det italienske køkken, Romerriget og ikke mindst de antikke romeres indflydelse på nutiden.

Læs mere om Annika
LARS SØHOLM

Lars Søholm har på nuværende tidspunkt besøgt 93 lande og samtlige 7 kontinenter. Historie og kultur er nogle af Lars’ helt store interesser, hvilket i høj grad kommer hans gæster til gode i Calabrien.

Læs mere om Lars

Mød din rejseleder

ANNIKA JOY-CHANDLER

Annika har en stor passion for Italien, især sproget, som blev hendes indgangsvinkel til landet i sin tid. Hun har boet i Rom og interesserer sig specielt for det italienske køkken, Romerriget og ikke mindst de antikke romeres indflydelse på nutiden.

Læs mere om Annika
LARS SØHOLM

Lars Søholm har på nuværende tidspunkt besøgt 93 lande og samtlige 7 kontinenter. Historie og kultur er nogle af Lars’ helt store interesser, hvilket i høj grad kommer hans gæster til gode i Calabrien.

Læs mere om Lars

Dagsprogram

 • Tropea er placeret på et klippefremspring og emmer af syditaliensk charme

  Vi lander i Napoli lufthavn. Herfra kører vi videre til hotellet i Parghelia lige udenfor Tropea, som bliver vores base på resten af rejsen.

  Tropea ligger på et klippefremspring på Calabriens vestkyst, et område som emmer af syditaliensk charme. Landskabet er præget af dramatiske klipper kombineret med skønne sandstrande, og disse kontraster gør stedet til en vaskeægte perle – faktisk blev Tropea i 2021 kåret til Italiens smukkeste historiske by.

  Hotel Santa Lucia

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Den romantiske havneby Pizzo Calabro

  I dag går vi på en lille byrundtur og ser blandet andet byens historiske centrum med den normanske katedral, og vi får serveret små smagsprøver på typiske produkter fra lokalområdet, som for eksempel den særlige marmelade lavet på rødløg.

  Fra Tropea kører vi nordpå til  den romantiske havneby Pizzo Calabro, der ligesom Tropea er placeret på en stejl klippe med panoramaudsigt over havet. Vi går en tur rundt i byen og oplever den hyggelige stemning i de smalle, brostensbelagte gader og gør også stop ved den særlige Piedigrotta-kirke, som er hugget ud i klippesiden og indvendigt udsmykket med et væld af statuer.

  I løbet af dagen bliver der også mulighed for at smage den berømte is “Tartufo di Pizzo” i en af byens historiske isboder. Desserten har intet at gøre med de trøfler, den er opkaldt efter, bortset fra sin form og fyldige smag, men er derimod sammensat af to eller flere varianter gelato ofte med en kerne af smeltet chokolade, sirup eller frossen frugt i midten – en ægte lækkerbisken!

  Vi er tilbage ti hotellet i løbet af eftermiddagen.


  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Cosenza er smukt placeret ved foden af Sila-bjergene

  Efter morgenmaden kører vi mod Cosenza, som ligger placeret ved foden af Sila-bjergene, hvor de to floder Crati og Brusento mødes. Under kejser Augustus var Cosenza et vigtigt stoppested langs romervejen via Popilia, der knyttede Calabrien til Sicilien, men byen blev grundlagt allerede i det 4. århundrede f.Kr.

  På en byrundtur til fods besøger vi blandt andet byens katedral, ser Calabriens ældste teater og nyder den gamle bydel. Der bliver også mulighed for at udforske byen på egen hånd, inden vi om eftermiddagen tager på et hyggeligt besøg på en lokal vingård. Her får vi serveret 4 lokale vine sammen med en perlerække af områdets produkter som for eksempel oste, oliven og bruschetta. I vinkælderen bliver vi naturligvis også introduceret til egnens typiske druer og den spændende rejse fra drue til drik, inden vi atter vender retur til hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • De Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano

  Denne dag er fri til for eksempel at nyde Tropeas smukke strande, men der er også mulighed for et minicruise til De Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano. Den naturskønne øgruppe er opkaldt efter Æolus, vindenes gud, og blev i år 2000 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af øernes enestående geologi og natur.

  Vi tager af sted tidligt om morgenen og starter med at gå i land på vulkanøen Stromboli. Vulkanen er den mest aktive i Europa, og med flere daglige udbrud er der her god mulighed for at opleve seismisk aktivitet på tætteste hold.

  Fra Stromboli går turen mod Lipari langs Panareas klippekyst.

  Panarea er den mindste af De Æoliske Øer og er særligt berømt for den lille halvø Capo Milazzese, hvor man i de arkæologiske udgravninger har fundet levn fra bronzetiden og øens første beboere.

  Efter en smuk sejltur besøger vi Lipari, som er den største af De Æoliske Øer. Her besøger vi den livlige by med maleriske gader, en hyggelig havn og et interessant arkæologisk museum. Der bliver også tid til shopping på egen hånd.

  Dagens sidste stop er Vulcano, hvis østlige kyst bobler og syder af naturlige kilder og bade med angiveligt helbredende egenskaber.

  Vi forlader øen sidst på eftermiddagen og nyder på hjemrejsen det imponerende landskab, som er strøet ud i havet omkring os.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Udflugt til De Æoliske Øer

  Følg med på et minicruise til De Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano. Vi tager af sted tidligt om morgenen og starter med at gå i land på vulkanøen Stromboli. Vulkanen er den mest aktive i Europa, og med flere daglige udbrud er der her god mulighed for at opleve

 • Scillas maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden

  Efter morgenmaden kører vi langs Calabriens fantastiske kyststrækning, som er kendt for sine lange sandstrande og smukke udsigter. Vi gør stop ved Capo Vaticano lidt syd for Tropea, i et område som regnes for et af de smukkeste steder i verden. Her kan du fra udsigtspunktet “La praia del fuoco” på en klar dag beundre det glimtende, turkisblå hav og se helt fra Scilla til Messinastrædet, Sicilien og Stromboli.

  Vi skal også besøge byen Scilla, som i følge græsk mytologi var hjemsted for det legendariske havuhyre Scylla, som i Homérs Odyssé tiltrak de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet.

  Med sine seks grådige hoveder på lange halse nåede Scylla at snappe seks af Odysseus’ mænd, som skrigende blev løftet op i uhyrets hule og fortæret levende.

  I Scilla besøger vi den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden, inden vi fortsætter mod Calabriens hovedby Reggio Calabria. Der bliver naturligvis mulighed for at finde frokost inden vi forlader Scilla.

  I Reggio Calabria besøger vi nationalmuseet, som bl.a. huser de to verdensberømte Riace-bronzer, to græske bronzefigurer i fuld størrelse af nøgne, skæggede krigere, som blev fundet i havet nær Riace i 1972.

  Efter et spændende besøg går vi en tur på den smukke “Falcomatà” hvor vi nyder udsigten over havet til Sicilien.

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Tropeas gamle bydel

  I dag har du mulighed for at udforske Tropea på egen hånd. Det er en fornøjelse at slentre rundt i den ældre bydels smalle gader og gyder, der på kryds og tværs mødes ved små pladser, som emmer af liv.

  Tropeas normanske katedral stammer fra 1100-tallet og er en af byens mest imponerende bygninger. Går man ad hovedgaden, Corso Vittorio Emmanuele, ser man nogle af de ældste palæer og villaer, og for enden af gaden findes en imponerende udsigt over havet.

  En anden af byens helt store seværdigheder er det nyligt renoverede kloster Santa Maria dell’Isola, der ligger og troner på sin egen klippeø med havet smukt glitrende i baggrunden.

  I Tropea finder du også et stort udvalg af restauranter, caféer og butikker, og dagen kan fint nydes med at betragte livet fra en café i de snoede gader – og måske du skal prøve den lokale specialitet: cipolla di Tropea (en is med smag af det karakteristiske lokale rødløg, som er kendt for sin sødme og unikke smag).


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Grotterne i Zungri i naturskønne omgivelser

  Dagens udflugt går til den charmerende landsby Zungri, som er kendt for sine fascinerende klippehuler i tufstenbjergene omkring byen. Grotterne opstod oprindeligt i et system af huler, som gennem tiden blev skabt naturligt pga. erosion, men de blev senere udgravet og udvidet af mennesker, som boede i dem gennem mange hundrede år. De tidligste beboelser i disse huler kan dateres særdeles langt tilbage i tiden, og de er blevet benyttet af både romerne, byzantinske og normanniske kulturer. I dag kan du gå på opdagelse i de imponerende hulrum, der engang blev brugt som både boliger, stalde, kirker og begravelsespladser – nogle af hulerne indeholder også fascinerende hulemalerier, der giver et spændende indblik i livet i fortiden.

  Udenfor grotterne strækker Calabriens omkringliggende landskab sig med bølgende bakker og frodige skove, som danner en betagende kontrast til de gamle klippehuler.

  Vi spiser frokost i Zungri og besøger også stedets museum, hvor vi bliver meget klogere på grotternes fascinerende historie.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Tropeas smukke kystlinje

  I dag tager vi fra hotellet efter morgenmad, og sætter kursen mod Napoli, hvorfra vi rejser hjem mod Danmark efter en uge fyldt med ægte oplevelser.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
29. april
2024

8 dage

12995 kr.

København

Se rejseplan
06. maj
2024

8 dage

12995 kr.

København

Se rejseplan
13. maj
2024

8 dage

13495 kr.

København

Se rejseplan
20. maj
2024

8 dage

12995 kr.

København

Se rejseplan
09. september
2024

8 dage

12995 kr.

København

Se rejseplan
16. september
2024

8 dage

12995 kr.

Billund

Se rejseplan
14. oktober
2024

8 dage

13495 kr.

København

Se rejseplan

Afgange

29. april 2024
8 dage


12995kr.
København

06. maj 2024
8 dage


12995kr.
København

13. maj 2024
8 dage


13495kr.
København

20. maj 2024
8 dage


12995kr.
København

09. september 2024
8 dage


12995kr.
København

16. september 2024
8 dage


12995kr.
Billund

14. oktober 2024
8 dage


13495kr.
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 4-stjernet hotel
 • Obligatorisk byskat hotellet
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer
 • Byrundtur i Tropea inkl. smagsprøver på lokale specialiteter
 • Udflugt langs kysten ved verdensberømte Capo Vaticano
 • Besøg i Pizzo Calabro og den særlige Piedigrotta-kirke
 • Sightseeing i Cosenza og besøg på lokal vingård
 • Besøg i mytiske Scilla med den maleriske bydel Chianalea
 • Besøg i Reggio di Calabria med besøg på Nationalmuseet
 • Besøg i Zungri-grotterne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.395
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Udflugt til De Æoliske Øer kr. 675
 • Havudsigt (PÅ FORESPØRGSEL) kr. 950

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt 4**** hotel under hele opholdet
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

10995 kr.

Næste afgang

17. apr

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Rom – den evige stad

  • Du får en perfekt kombination af spændende byvandringer og tid på egen hånd
  • Du kan flyve direkte fra både Billund og København
  • Rejsen giver et eksklusivt indblik i Rom takket være rejselederen, der kender de uopdagede perler

5-dages rundrejse

8995 kr.

Næste afgang

08. apr

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Norditaliens smukke søer

  • Der er fly fra både Billund og København
  • Du bor på håndplukkede hoteller med en fantastisk beliggenhed og udsigt over Gardasøen
  • Du oplever nogle af Italiens absolut smukkeste søer, Gardasøen og Iseosøen

8-dages rundrejse

10495 kr.

Næste afgang

21. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vandring på Amalfikysten

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Du kommer på fantastiske vandreture i bl.a. Jernværksdalen, på Gudernes Sti og på Faitoringen
  • Der venter et rigt udflugtsprogram med bl.a. Pompeji, Vesuv og Paestum inkluderet

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Langtidsferie på Sicilien

  • Vi har håndplukket et skønt strandhotel, som er din base under hele opholdet
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Langtidsferien er en fantastisk kombination af oplevelser, afslapning og et skønt klima

22-dages langtidsferie

13995 kr.

Næste afgang

09. mar

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt 4**** hotel under hele opholdet
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

10995 kr.

Næste afgang

17. apr

Se rejsen

Når rejsen går til Italien