Denne rundrejse i Syditalien bringer os til de to mindre kendte regioner i Italien. Dels Apulien, på italiensk Puglia, der udgør ”hælen i den italienske støvle”. Dels den langt mindre region Basilicata. To regioner, der er smukke repræsentanter for det autentiske Syditalien.
Apulien er et område af Italien, hvor utallige kulturer som grækere, romere, byzantinere, kongehuse under spaniere, franskmænd, tyskere, ja og så især vores forfædre Normannerne, har opholdt sig. Uden dem intet Syditalien, som vi kender det i dag. De har alle har sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer af arkitektur som de charmerende hvide byer, imponerende kirker, enestående storbyer og magiske borge, de unikke trullihuse med de kegleformede tage, der pryder landskabet som klynger af sneglehuse, og ikke mindst i sproget og det lokale køkken.
Et unikt særkende for regionen Basilicata er de to enestående og sammenhængende bydele Sasso Barisano og Sasso Caveoso i byen Matera. Her har der boet mennesker de sidste 9.000 år, og byen er dermed på top tre over længst beboede byer i verden. At gå rundt i de snævre labyrintiske trappegader, opleve huleboliger og hulekirker opført direkte ind i den gule kalksten på højdedragene, se ud over Murge og dalen og høre byens fantastiske fortælling på nærmeste hold er en enestående oplevelse.
Rundrejsen i Apulien går også til universitetsbyen Bari, baroktidens Lecce og den hvide by Locorotondo, og naturen frister med skønne strande, øde klipper og Italiens smukkeste drypstenshuler i Castellana. Derudover er der rig lejlighed til at nyde de syditalienske specialiteter, når vi bl.a. besøger en olivenmølle og en lokal vinproducent.
På rejsen rundt i Apulien bor vi i to forskellige byer på 4-stjernede, centrale hoteller. Første del af rejsen bor vi i Martina Franca, der er en af Apuliens hvide byer. På anden del af rejsen er basen havnebyen Brindisi, der ligger skønt ud til Adriaterhavet. Fælles for begge hoteller er deres gode, centrale placering nær byliv med et væld af restauranter, butikker og caféer. Det giver god mulighed for at udforske byerne på egen hånd om eftermiddagen og aftenen.
Hvordan adskiller det syditalienske køkken sig fra det klassiske italienske? Hvorfor er lokalbefolkningen i Apulien særligt “lokal”? Rejseleder Torben giver dig svaret på disse og mange andre spørgsmål i et blogindlæg om, hvad der gør “Apulien –Italiens støvlehæl” til noget helt særligt.