Firma – og grupperejser

 

Den ultimative rejse til Italien

 

LANGTIDSFERIE – SORRENTO & AMALFIKYSTEN
22 dage fra kr. 16495
Gæsternes vurdering

4,7 ud af 5

Hvad siger du til at flyve sydpå på langtidsferie, når det danske vejr viser sig fra sin mest grå og kolde side? Gennem mange år har vi sendt tusindvis af ferieglade danskere til Sorrento og Amalfikysten på vores populære 8-dages rundrejse. Dette område er spækket med både kultur og glimrende muligheder for at nyde den italienske sol. Derfor har vi planlagt denne dejlige langtidsferie på 22 dage til netop dét område i Italien, som er indbegrebet af skønhed, og som vil gøre godt for sjælen med sit milde klima, kontrastfyldte natur og spændende historie.

Vores base er den charmerende by Sorrento, der er kendt for sine citronplantager og den populære citronlikør, limoncello, samt de maleriske smukke udsigter over Napolibugten. Her bor vi på et 4-stjernet hotel, ca. 25 minutters gang fra hjertet af Sorrento. Der er der rig mulighed for at udnytte tiden på italiensk manér – slentre i de hyggelige gader, sidde på en hyggelig bar og nyde en drink og udsigten til folkelivet, shoppe i de farverige butikker og spise godt på de mange fristende restauranter.

Næste ledige afgange

24. okt. fra 16495 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du bor på et 4-stjernet hotel ca. 25 minutters gang fra Sorrento
 • Der er halvpension (aftensmad og morgenmad) inkluderet i prisen
 • Rejsen indeholder et varieret udflugtsprogram med plads til medbestemmelse
 • Du oplever Amalfi og Ravello på en spændende heldagsudflugt
 • Du kommer på en heldagsudflugt til Vesuv og Pompeji inkl. entré til Pompeji
 • Vi kører med toget til Napoli, hvor der venter en spændende byvandring
 • Du får mulighed for at supplere programmet med fire spændende udflugter, bl.a. til Capri
 • Vores rejseledere har et stort kendskab til området og kan komme med gode anbefalinger til lokale oplevelser

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Mulighed for afrejse fra Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 21 x morgenmad
 • 21 x aftensmad

Rejsen inkluderer halvpension og et varieret udflugtsprogram med bl.a. Pompeji.

Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd – udforsk f.eks. det lokale køkken på de små, charmerende restauranter.

Vi flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet.

Rejsen inkluderer halvpension og et varieret udflugtsprogram med bl.a. Pompeji.

Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd – udforsk f.eks. det lokale køkken på de små, charmerende restauranter.

Vi flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet.

Dagsprogram

 • Udsigt over Napoli ved aftentid

  Vi ankommer til Napoli midt på eftermiddagen og kører direkte til Sorrentohalvøen, der stikker ud i Middelhavet umiddelbart syd for Napoli, hvor vi checker ind på Grand Hotel Parco del Sole i Sorrento. Vi bor kun 25 minutters gang fra hjertet af Sorrento, hvor der er masser af liv og restauranter. Vores lokalkendte rejseleder vil ved ankomsten til hotellet være behjælpelig med gode råd og anbefalinger.

  Grand Hotel Parco del Sole

  Læs om hotellet
 • En af de hyggelige gader i Sorrento

  I dag bruger vi formiddagen på at lære byen at kende. Sorrento har overraskende meget at byde på, og vi bevæger os ud til fods på en interessant byvandring, hvor vi bl.a. kommer forbi de spændende pladser, der kaldes Piazzaer, samt Katedralen, den grønne perle med flot udsigt over til Vesuv, det historiske kvarter med en labyrint af små gader og stræder, hvor man nemt kan blive væk. Her kan du lade dig friste af de mange små butikker, der byder på alt lige fra elegante tørklæder til lædervarer og håndlavede sandaler. Her finder du selvfølgelig også alt, hvad der har med citroner at gøre: likør, marmelade, chokolade, bolsjer, pasta, duftlys og sæber. Sorrento er kendt for et meget beundringsværdigt træhåndværk, der kaldes “intarsia”, som vi vil kigge nærmere på.

  Resten af dagen vil der være tid til at udforske Sorrento på egen hånd, eller måske gå tilbage til hotellet og nyde solen ved swimmingpoolen.

 • Smuk udsigt over Sorrentos stejle klippekyst

  Programmet på denne langtidsferie er sat nøje samme, så der veksles mellem spændende dage med udflugter og tilbud om udflugter – og så er der selvfølgelig også indlagt dage uden program, så du helt selv kan bestemme, hvad du vil foretage dig. Måske du har en masse bøger med, som du skal have læst, eller også vil du bare gerne ud og opleve på egen hånd i området.

  Uanset hvad du er mest til, er rejselederen behjælpelig med gode råd og tips til, hvad der er værd at opleve eller hvilke restauranter og caféer, der er ekstra-gode. Rejselederen vil ligeledes sørge for at arrangere forskellige hyggelige udflugter og sammenkomster alt efter gruppens ønsker og behov. Det kunne være vandreture samt diverse tema-aftener, hvis der er stemning for det. Det kunne også være at dykke ned i litteratur eller film, der har med området at gøre, eller at tage med til diverse lokale arrangementer, der afspejler livet i Italien.

 • Kysten byder på uendelig mange smukke udsigter

  På denne dag oplever vi de skønneste steder på den sydlige del af Sorrento-halvøen. Amalfikysten er efter manges mening verdens smukkeste kyststrækning. Med sine dramatiske klipper, der rejser sig stejlt fra havet og maleriske byer, der bogstavelig talt hænger på klipperne, er det ingen overraskelse, at de er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  På turen hen til Amalfi får vi et kig ned til Positano, der har en betagende beliggenhed. Byen Amalfi er en af perlerne på kysten, og den var i middelalderen en af de fire betydningsfulde italienske søfartsrepublikker og dermed en stormagt i Middelhavet. Hvis tid, vejr og deltagerantal tillader det, så kan vi komme på en sejltur (for egen regning) og nyde det flotte syn over byen fra søsiden.

  Amalfi ligger smukt kilet ind mellem to enorme klipper, og det er tankevækkende, at byen i sin storhedstid havde omkring 70.000 indbyggere. På vores tur rundt i byen ser vi først den smukke katedral Duomo de Amalfi og hører bl.a. om de gamle papirmøller, der kan dateres helt tilbage til 1200-tallet, og som var en stor indtægtskilde for byen.

  Herefter er der afsat tid på egen hånd, hvor der er mulighed for at smage en af områdets specialiteter – nemlig citronlikøren, der ofte nydes som aperitif. Man anvender specielt de saftige citroner, der bliver dyrket og håndplukket i området, til likøren.

  Efter dagens oplevelser i Amalfi kører vi op gennem bjergene til Ravello, hvor vi kan nyde den ubeskrivelige udsigt over Amalfikysten undervejs. Kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer opholdt sig i en periode dels i Amalfi og dels i Ravello, hvor P.S. Krøyer malede havet på den måde, som vi kender det fra hans Skagensbilleder. Et utal af berømtheder er i tidens løb blevet betaget af skønheden og har slået sig ned i Ravello. Det var her, Richard Wagner skrev operaen “Parsifall”, og D.H. Lawrence skrev “Lady Chatterly’s elsker”.

  Udsigten fra villaerne i Ravello er ubeskrivelig, da hele Salerno-bugten fylder synsfeltet, og i klart vejr kan man se til de græske templer i Paestum. De 2 smukkeste steder at nyde den mageløse udsigt er fra Villa Cimbrone og Villa Rufolo, hvor der er mulighed for entré for egen regning.

  Til sidst sætter vi kursen tilbage mod Sorrento. Det er en smuk køretur indenlands, hvor der er imponerende udsigter over Napolibugten og Vesuv-vulkanen.

 • Sorrento er fuld af hyggelige spisesteder

  I dag kan du slappe af, slentre rundt i gaderne eller finde et nyt stamsted, hvor en lækker kop kaffe eller en kølig aperol spritz kan nydes.

 • Udsigten over havnen i Napoli

  Der venter en spændende dagstur til den pulserende regionshovedstad, Napoli. Vi tager toget hertil, som har en lang og interessant historie, mange kirker, tre kongeslotte og adskillige hyggelige, lokale kvarterer og pladser med spændende skulpturer samt det beundringsværdige Arkæologiske Museum, som er hjemsted for talrige unikke fund fra Pompeji. Derudover er det hjembyen for den verdensberømte pizza Margarita.

  I Napoli får du en autentisk oplevelse med smalle gyder med vasketøj på tørresnore, farverige Vespa’er, der drøner rundt, og italienske ”mammas”, der nysgerrigt kigger ud fra vinduet. Napolis mere moderne og mondæne side kan man opleve ved Galleria Umberto – et glasoverdækket butikscenter, som allerede i 1880’erne havde fokus på shoppingoplevelsen.

  Vi er tilbage fra dagens tur i løbet af eftermiddagen.

 • Traditionelt keramik

  Måske er det i dag tid til at udforske Sorrentos shoppingmuligheder nærmere. Du kan også hoppe på Circumvesuviana-toget, som vi kørte med i går, og stå af i en af de mindre byer, der ligger på strækningen fra Sorrento-Napoli, og tage på eventyr.

 • Vulkanen Vesuv i baggrunden af ruinerne af Pompeji

  På dagens udflugt sætter vi kursen nordpå og kører gennem det smukke, afvekslende italienske landskab, hvor vi hurtigt får øje på den 1.281 meter høje vulkan Vesuv, som står majestætisk ved Napolibugten.

  For næsten 2.000 år siden begravede et voldsomt vulkanudbrud fra Vesuv byer i aske og lagde dermed grunden til et af Italiens mest besøgte museer – som vi skal besøge i dag. I år 79 var Pompeji en driftig handelsby med 20.000 indbyggere, der var travlt beskæftiget med hverdagens gøremål, da katastrofen ramte. Efter vulkanudbruddet var Pompeji dækket af flere meter aske, alt gik i stå, og byen gik efterhånden over i historiens glemsel. Udgravningen af Pompeji begyndte først i 1860’erne, og her opdagede man, at de indbyggere, der ikke nåede at flygte, var “konserveret” i deres sidste bevægelse. Blandingen af pimpsten, aske og vand havde lagt sig som en skal om de omkomne og bevaret dem. Vi vil på vandringen gennem byen opleve, hvor højtudviklet det daværende samfund var. Vi ser både teatre, badeanlæg, villaer, offentlige bygninger, hellige områder, bordeller og butikker. Dette besøg er en uforglemmelig oplevelse, fordi byen er så velbevaret.

  Efterfølgende sætter vi kurs mod selve vulkanen Vesuv. Turen går gennem utallige hårnålesving, og vi passerer lavafloder fra udbruddet i 1944, inden vi kommer til vulkantoppens røde og golde landskab. Vi stopper i 1.000 meters højde og går det sidste stykke op til krateret, hvor vi med et gys ser ned i dybet. Når vi vender os, kan vi betragte den skønne udsigt over Napolibugten.

  Besøget på Vesuv koster cirka 10 euro pr. person og gennemføres kun, hvis vejret tillader det. Det er en god idé at medbringe lukkede sko til turen, da vejen op til krateret foregår på en sti belagt med små rullesten.

 • Der bliver dyrket mange citroner i området

  Der venter endnu et par dage, hvor du i ro og mag kan nyde livet.

 • Udsigten fra øen er skøn

  Allerede tilbage i romertiden tiltrak øen Capri rejsende, og både kejser Augustus og kejser Tiberius har sat deres fingeraftryk på øen, da de i perioder styrede det mægtige Romerrige fra den lille ø. Øen blev genopdaget i 1800-tallet, og eventyrdigteren H.C. Andersen var en af de mange kunstnere, der blev betaget af omgivelserne med de stejle klipper, grotter og det azurblå hav, der indrammer den fredfyldte ø. I dag er øen kendt som en jetsetter-ø, hvor de rige og kendte holder ferie.

  Der er kun en halv times sejllads fra Sorrento til Capri. I løbet af dagen oplever du øens to eneste byer – Capri og Anacapri. Vi starter ud med at gå en hyggelig tur gennem den charmerende by Capri og stopper ved det hyggelige torv midt i byen, der har en flot udsigt over havnen og over til Sorrento halvøen. Vi begiver os herefter videre gennem de snørklede og smalle gader og ender ved den fantastiske udsigt fra Augustus’ have. Det er svært at overgå udsigten over Capriøen, de hvidmalede rigmandsvillaer samt havet med sine utallige øer, der stikker op af havet. På turen tilbage mod torvet går vi igennem Capris berømte shoppinggade, som er fyldt med butikker fra alle de kendte modehuse.

  Vi begiver os nu videre mod Anacapri by i de små busser, der er specialkonstrueret, fordi vejene er så smalle. Efter en utrolig flot køretur med udsigt over den smukke ø, hvor vi blandt andet får Mama Mia-udsigten, ender vi oppe ved Piazza Vittoria i Anacapri. Her har du mulighed for at tage med svævebanen (for egen regning) op i 589 meters højde til Monte Solaro, hvor den betagende udsigt kan nydes.

  Turen går også til den svenske læge og forfatter Axel Munthes villa, der har en smuk tilhørende park med mange kunstskatte. Det har i øvrigt vist sig, at villaen er bygget på resterne af en af de villaer, som Kejser Tiberius byggede på øen. Hvis vejret tillader det, er der også mulighed for at komme på en sejltur (for egen regning), hvor man kan se den charmerende ø fra søsiden. På sejlturen kan vi se nogle af de smukke grotter, som Capri også er kendt for. Det er et sandt farvespil af turkise, blå og grønne nuancer. En af de meget populære, Den Blå Grotte, sejler vi dog kun forbi, da der er for lang ventetid til at komme ind i denne. Udflugten til Capri er ikke inkluderet, men kan bestilles sammen med rejsen.

  Resten af aftenen er fri til eksempelvis at udforske det italienske køkken på egen hånd.

  Tilkøb flere oplevelser

  Heldagsudflugt til Capri

  Oplev den italienske ø på en guidet tur i selskab med rejselederen. Her besøger du øens to eneste byer – Capri og Anacapri. På en hyggelig gåtur gennem Capris smalle gader oplever du det hyggelige torv i hjertet af byen, den smukke udsigt ved Augustus’ have og den ber

 • Du kan også nyde det smukke aftenlys

  Er du bidt af en gal vandrer, er der mange gode ruter at finde på Sorrentohalvøen, og du har også mulighed for at leje cykler eller en scooter, hvis du vil mærke vinden i håret på ruter, der går langs den dramatiske kystlinje.

 • Ruinerne ved Paestum

  Nyd dagen og det gode liv i smukke Sorrento, tag på din egen lille tur i lokalområdet, eller tag med på en udflugt syd for Salerno og Salernobugten for at opleve det, som vores store eventyrdigter H.C. Andersen beskriver smukt og sigende således: ”Gid at De kunne se disse stolte Ruiner mellem det vilde Grønne, aande den friske luft og Violduften hvori det hele svømmede. Sicilien og Grækenland skal ikke eie det skjønnere!” Det flotte museum med de velbarede fund og de græske templer i Paestum er intet mindre end mageløse og er de tre største og mest velbevarede, som imponerende nok stammer tilbage fra 500 år f.v.t. 

  Som del af udflugten skal vi også have en VIP-oplevelse. Mozzarella di Buffala, frisk ost af vandbøffelmælk, er det ubestridte ikon i Campanias køkken, og vi skal naturligvis smage osten i de mest suveræne udgaver. Vi besøger en af de absolut bedste producenter på den flotte gård Vanullo, som er et økologisk drevet familielandbrug. Her ser vi staldene, hvor der er fokus på dyrevelfærd for de flere hundrede indiske bøfler, som leverer mælken. Vi spiser den lækreste frokost på gården, og i de mange retter indgår naturligvis osten og den friske mælk. Frokosten ledsages af liflig hvidvin, så glæd dig til en helt speciel oplevelse.

  Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles ved bestilling af rejsen.

  Tilkøb flere oplevelser

  Udflugt til Paestum

  Tag med tilbage i historien i Paestum og smag på det ubestridte ikon i Campanias køkken i selskab med rejselederen. I Paestum oplever du de velbevarede fund og græske templer, som er nogle af de bedst bevarende ruiner tilbage fra tiden 500 år f.v.t.

  Efter den historiske

 • En af byens små pladser

  Der venter en dejlig dag med tid til afslapning. Måske du har lyst til lidt selvforkælelse på en af byens spa’er, eller hellere vil forkæle dig selv med gode madoplevelser på én de mange caféer ved en af byens pladser.

 • Er der noget bedre end frisk italiensk pasta?

  Hvis du kan lide italiensk pasta og produkter fremstillet af lokale friske citroner, så er dagens udflugt helt sikkert noget for dig. Turen går til Gragnano, hvor vi besøger en pasta-fabrik og en producent af den friske lokale likør limoncello.

  Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles ved bestilling af rejsen.

  Tilkøb flere oplevelser

  Ægte italiensk pasta og limoncelloproducent

  Turen går til byen Gragnano og virksomheden ”Maccoraneria” – den eneste fabrik i området, som producerer kvalitetspasta. På rundturen i Maccoraneria vil medarbejderne løfte sløret for nogle af de hemmeligheder, som gemmer sig bag opskrifterne på de 32

 • Du kan besøge Bagni della Regina Giovanna (dronning Giovannas bad) nær Sorrento

  Dagen bruges helt som du har lyst til. Måske du i dag bare vil slappe fuldstændig af og ikke lave nogen planer overhovedet. Det skal der også være tid til!

 • Lav mad med friske råvare fra nærområdet

  Gå på opdagelse i Sorrento eller tag med på en gastronomisk udflugt til en italiensk farm, hvor du bl.a. skal lave din egen italienske pizza.

  Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles ved bestilling af rejsen.

  Tilkøb flere oplevelser

  Gastronomiudflugt til en italiensk farm

  På denne udflugt går turen til farmen Galatea, som er smukt beliggende på bjergsiden ved Sorrento. Gennem fem generationer har familien, som har sin dagligdag på Galatea, leveret både udsøgt kød, limoncella likør og olivenolie til beboere og restauranter i området

 • Du kan også gå forbi den lille dal, Vallone dei Mulini, der ligger i byen

  Det er med at få det bedste ud af den sidste tid, der er tilbage af langtidsferien. Måske du er kommet i tanke om en masse ting, du ikke fik set, eller også begynder du at forberede de indkøb, du gerne vil have med tilbage til Danmark.

 • Naples smalle gader

  Vi tager tidlig afsked med Sorrento og kører direkte til lufthavnen i Napoli, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Amalfikysten

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
24. oktober
2023

22 dage

Henrik Vedel Jensen

16495 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

24. oktober 2023
22 dage

Henrik Vedel Jensen
16495kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • 21 x morgenmad
 • 21 x aftensmad
 • Transport, udflugter og entréer jf. program
 • Byvandring i Sorrento
 • Køretur langs den charmerende Amalfikyst
 • Heldagsudflugt til Amalfi og Ravello
 • Heldagsudflugt til Vesuv og Pompeji inkl. entré til Pompeji
 • Udflugt til Napoli med tog
 • Obligatorisk byskat på hotellerne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.300
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Heldagsudflugt til Capri (dag 11) kr. 895
 • Heldagsudflugt til Paestum og bøffelmozarellafarm (dag 14) kr. 595
 • Besøg hos pasta- og limoncelloproducent (dag 16) kr. 695
 • Udflugt til en italiensk farm inkl. pizzafrokost (dag 18) kr. 450

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Langtidsferie på Sicilien

  • Vi har håndplukket et skønt strandhotel, som er din base under hele opholdet
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Langtidsferien er en fantastisk kombination af oplevelser, afslapning og et skønt klima

22-dages langtidsferie

13995 kr.

Næste afgang

20. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt, håndplukket hotel
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

9995 kr.

Næste afgang

28. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Norditaliens smukke søer

  • Der er fly fra både Billund og København
  • Du bor på det populære Hotel Cristina med en fantastisk beliggenhed og udsigt over Gardasøen
  • Du oplever nogle af Italiens absolut smukkeste søer, Gardasøen og Iseosøen

8-dages rundrejse

8495 kr.

Næste afgang

24. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Vulkanøen Ischia

  • Unik rejse, som kun findes hos Risskov Rejser, hvor oplevelser på vulkanøen Ischia og en hel dag på øen Procida er inkluderet
  • Det er muligt at flyve både fra Billund og København
  • Vi bor på et 4-stjernet hotel kun 500 meter fra Ischias historiske centrum

8-dages rundrejse

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Rom – den evige stad

  • Du får en perfekt kombination af spændende byvandringer og tid på egen hånd
  • Du kan flyve direkte fra både Billund og København
  • Rejsen giver et eksklusivt indblik i Rom takket være rejselederen, der kender de uopdagede perler

5-dages rundrejse

6995 kr.

Næste afgang

26. sep

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt, håndplukket hotel
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

9995 kr.

Næste afgang

28. sep

Se rejsen

Når rejsen går til Italien

Spændende artikler om Italien