Firma – og grupperejser

Rejser til Kina

Når du rejser til Kina, vil du bemærke, at nærmest alt, der vedrører landet er lavet med de største armbevægelser og den helt brede pensel. Økonomien buldrer frem, skyskraberne rager højere og højere op i landskabet, og landets mere end 4.000 år gamle historie og rige kulturarv er atter på rette spor efter en cirka 200-årig periode med Opiumskrigene, den britiske kolonisering og Kulturrevolutionen. Det mægtige Kina er så stort, at Danmark kunne fylde arealet ud 220 gange, og indbyggertallet udgør 1/5 af verdens befolkning. På trods af det store befolkningstal er tallet ikke så højt, som det kunne have været, da det kommunistiske styre i 1979 indførte den omdiskuterede et-barnspolitik. I dagens Kina er der dog sket en lempelse af et-barnspolitikken, da der venter Kina et stort problem fremadrettet, hvis ikke de får flere unge mennesker.

Find din næste rejse til Kina nedenfor.

Oplev kulturrige Kina

Kinas varierede køkken

Med et land så stort er det også naturligt, at der findes flere forskellige køkkener med store forskelle. Hvis man tror, at man ved hvad kinesisk mad er ud fra kinesiske restauranter i Danmark vil man, når man rejser til Kina, nok blive overrasket over den store variation, der er fra nord til syd og fra øst til vest. Overordnet set er der fire slags køkkener. Beijing-køkkenet er det nordlige, der bærer præg af robust mad grundet det køligere klima. Den mest berømte ret er her den delikate pekingand med sprødt skind og mørt kød, der serveres med kinesiske pandekager, forårsløg og hoisin-sauce.

Det kantonesiske køkken (sydkøkkenet) er det man oftest forbinder med kinesisk mad, der er varieret med frugt, nødder, grøntsager og kød, der ofte dampes eller lynsteges i wok. Lynstegning i wok er bl.a. opstået, da der var mangel på brændsel, og man derfor skulle tilberede sin mad lynhurtigt. Derudover er det også her forårsruller og de fyldte, dampede rismelsboller, kaldet dim sum, stammer fra. Det østlige køkken, Shanghai-køkkenet, er præget af nærheden til kysten med alskens retter bestående af fisk, krebsdyr, muslinger og snegle, og det vestlige køkken, Sichuan-køkkenet er det stærkeste, hvor der krydres rigeligt med chili og Sichuan-peber. Fælles for de forskellige køkkener er dog, at der bag alle retter ligger den gamle filosofiske grundtanke om yin-yang, nemlig at der opnås harmoni gennem en balance af kontraster, såsom kontrasterende smage og teksturer som sur-sød, vin-honning, kød-grøntsager, suppe-nuddel osv.

 

Indsnus den rige kultur og historie, når du rejser til Kina

På en rejse til Kina skal du opleve kejsertidens Beijing med de mange storslåede arkitektoniske mesterværker. Her finder du bl.a. Himlens Tempel, der blev bygget i 1420 i samme tidsperiode som Den Forbudte By og indeholder noget af det ypperste inden for kinesisk bygnings- og landskabsarkitektur. Kejseren kom her ved vintersolhverv og ofrede til forfædrene og til himlen for at bede om en god høst. Templet ligger i Tiantan Park, der er Beijings største grønne park, og hvis du kommer om morgenen, kan du se fredfyldte grupper dyrke tai chi. Lad også fødderne betræde verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, hvor formand Mao i 1949 erklærede oprettelsen af Den Kommunistiske Folkerepublik Kina. Ved pladsen ligger også Den Forbudte By, der er et enestående komplekst bygningsværk, og som siges at indeholde 9.999 værelser. Den Forbudte By har op gennem tiden huset 24 kejsere med hver deres familier, konkubiner, embedsmænd og eunukker, og navnet skyldes, at almindelige mennesker var forment adgang hertil.

Uden for Beijing kan du opleve en af verdens mest imponerende konstruktioner, Den Kinesiske Mur. Muren strækker sig ca. 6.000 km gennem Kina. Det var landets første kejser, Qin Shi Huangdi, som for godt 2.000 år siden så at sige samlede Den Store Mur. I Kinas nordlige egne var der i forvejen bygget et væld af kortere og længere mursystemer, som han forbandt til ét system.

Kinas varierede køkken

Med et land så stort er det også naturligt, at der findes flere forskellige køkkener med store forskelle. Hvis man tror, at man ved hvad kinesisk mad er ud fra kinesiske restauranter i Danmark vil man, når man rejser til Kina, nok blive overrasket over den store variation, der er fra nord til syd og fra øst til vest. Overordnet set er der fire slags køkkener. Beijing-køkkenet er det nordlige, der bærer præg af robust mad grundet det k

Kinas varierede køkken

Med et land så stort er det også naturligt, at der findes flere forskellige køkkener med store forskelle. Hvis man tror, at man ved hvad kinesisk mad er ud fra kinesiske restauranter i Danmark vil man, når man rejser til Kina, nok blive overrasket over den store variation, der er fra nord til syd og fra øst til vest. Overordnet set er der fire slags køkkener. Beijing-køkkenet er det nordlige, der bærer præg af robust mad grundet det køligere klima. Den mest berømte ret er her den delikate pekingand med sprødt skind og mørt kød, der serveres med kinesiske pandekager, forårsløg og hoisin-sauce.

Det kantonesiske køkken (sydkøkkenet) er det man oftest forbinder med kinesisk mad, der er varieret med frugt, nødder, grøntsager og kød, der ofte dampes eller lynsteges i wok. Lynstegning i wok er bl.a. opstået, da der var mangel på brændsel, og man derfor skulle tilberede sin mad lynhurtigt. Derudover er det også her forårsruller og de fyldte, dampede rismelsboller, kaldet dim sum, stammer fra. Det østlige køkken, Shanghai-køkkenet, er præget af nærheden til kysten med alskens retter bestående af fisk, krebsdyr, muslinger og snegle, og det vestlige køkken, Sichuan-køkkenet er det stærkeste, hvor der krydres rigeligt med chili og Sichuan-peber. Fælles for de forskellige køkkener er dog, at der bag alle retter ligger den gamle filosofiske grundtanke om yin-yang, nemlig at der opnås harmoni gennem en balance af kontraster, såsom kontrasterende smage og teksturer som sur-sød, vin-honning, kød-grøntsager, suppe-nuddel osv.

 

Indsnus den rige kultur og historie, når du rejser til Kina

På en rejse til Kina skal du opleve kejsertidens Beijing med de mange storslåede arkitektoniske mesterværker. Her finder du bl.a. Himlens Tempel, der blev bygget i 1420 i samme tidsperiode som Den Forbudte By og indeholder noget af det ypperste inden for kinesisk bygnings- og landskabsarkitektur. Kejseren kom her ved vintersolhverv og ofrede til forfædrene og til himlen for at bede om en god høst. Templet ligger i Tiantan Park, der er Beijings største grønne park, og hvis du kommer om morgenen, kan du se fredfyldte grupper dyrke tai chi. Lad også fødderne betræde verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, hvor formand Mao i 1949 erklærede oprettelsen af Den Kommunistiske Folkerepublik Kina. Ved pladsen ligger også Den Forbudte By, der er et enestående komplekst bygningsværk, og som siges at indeholde 9.999 værelser. Den Forbudte By har op gennem tiden huset 24 kejsere med hver deres familier, konkubiner, embedsmænd og eunukker, og navnet skyldes, at almindelige mennesker var forment adgang hertil.

Uden for Beijing kan du opleve en af verdens mest imponerende konstruktioner, Den Kinesiske Mur. Muren strækker sig ca. 6.000 km gennem Kina. Det var landets første kejser, Qin Shi Huangdi, som for godt 2.000 år siden så at sige samlede Den Store Mur. I Kinas nordlige egne var der i forvejen bygget et væld af kortere og længere mursystemer, som han forbandt til ét system.

Se mere

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke