Firma – og grupperejser

Når rejsen går til Malta

Når du tager afsted på en rundrejse til Malta med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Malta.

Har du spørgsmål til dine rejsedokumenter eller de lokale forhold, sidder vi klar til at hjælpe, så du får en tryg og behagelig rejse.

Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

Møntfoden er euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Betalings- og kreditkort kan bruges næsten alle vegne. Der kan dog være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis det bliver nødvendigt at spærre kortet.

Som bekendt er det blevet sværere at veksle kontanter når man er ude på rejse. Derfor anbefaler vi kreditkort samt at medbringe Euro på rejser i Europa, og Euro eller US dollars på oversøiske rejser.

De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

Vejret på Malta er generelt solrigt og lunt. Medbring dog en let jakke eller trøje til aftenerne og praktisk fodtøj til udflugter.

Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

Maltas køkken bærer præg af, at øen gennem tiderne har været underlagt forskellige herskere. Maden er international og stammer fra forskellige lande, men her findes også nogle af Middelhavets bedste fiske- og skaldyrsretter. Det maltetiske køkken er kendt for sin kaninragout. Butterdejskagen pastizzi med ricottaost eller ærtemos er en lokal specialitet ligesom bigilla, som er purerede bønner med olie og hvidløg. Smag også imqaret, friturestegte daddelkager eller de små gedeoste gbejna. Den lokale øl hedder Cisk.

Det maltesiske postevand kan sagtens drikkes, men det kan smage af salt, da det er afsaltet havvand, eller af klor, som tilsættes. Køb derfor hellere vand på flaske.

Tidsforskel
Malta har samme tid som Danmark.

 

Drikkepenge
På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotellets restaurantpersonale. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

 

Sikkerhed
Malta har meget lidt kriminalitet. Pas dog på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er primært et fænomen i de større byer – også på Malta. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det anbefales at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen.

 

Elektricitet, mobil & Wi-Fi
Malta benytter 240 volt og engelske 3-bens stik. Adaptere kan købes lokalt og lånes på nogle hoteller. Medbring gerne adapter hjemmefra.

Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret. Vi anbefaler altid, at du kontakter din abonnementsudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge tele- og datatjenester uden ekstra omkostninger på din rejsedestination.

 

Rygning
Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 

Åbningstider
Butikker: Mandag til fredag ca. 9:00-19:00 og 13:00-16:00. Lørdag til 20:00. Mange supermarkeder holder åbent om søndagen.

Banker: Mandag til fredag 8:30-12:30, lørdag 8:30-11:30. Om sommeren holder nogle åbent om eftermiddagen.

Museer: Dagligt 9:00-17:00. Lukket på helligdage undtagen søndag.

 

Idéer til indkøb og museer
På lokale markeder og i supermarkeder kan man med fordel købe lokale specialiteter som oliven, soltørrede tomater og vin. Derudover findes der på Malta en rig kunsthåndværkstradition. Se bl.a. efter lokalt producerede sølvarbejder, glasvarer og forskellige former for tekstilarbejde. Ta’ Qali-kunsthåndværksmarkedet er absolut et besøg værd, da man her finder traditionelle maltetiske varer.

Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, så medbring gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

På strandene kan man være afslappet påklædt, men det er ikke tilladt at være topløs. Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er forbudt i flere kirker og museer. Se efter skilte ved indgangen. Husk at spørge først, hvis du vil fotografere personer.

Maltas klima er subtropisk. I foråret ligger temperaturen omkring 20 °C, og sommeren igennem er der 25-30 °C, og solen skinner hver dag. Sommeren på Malta strækker sig fra april til november. Det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.

  • Statsform:
  • Hovedstad: Hovedstaden er Valletta med 6.513 indbyggere. Valetta er dog vokset sammen med byerne Floriana, Birkirkara, Qormi, Zabbar, San Ġwann, Fgura, Sliema og Ħamrun, hvor der tilsammen bor 100.000 mennesker.
  • Befolkning: 449.000
  • Religion: Overvejende katolikker, ca. 98%.
  • Sprog: Maltesisk og engelsk.
  • Areal: 316 km² (Danmark 43.094 km²).