Firma – og grupperejser

Meget inkluderet til en skarp pris!

LANGTIDSFERIE PÅ MALTA – SOL & KULTUR

22-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 13995

Brug vinterhalvåret på en langtidsferie på Malta – den solrige Middelhavsø. Malta består af 7 øer, hvoraf kun de tre af dem er beboede: Malta, Gozo og Comino. Med en fantastisk beliggenhed midt i Middelhavet indbyder Malta til dejligt vejr med mere end 300 solskinsdage om året. Middelhavsøen er desuden et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer, og øens historie strækker sig helt tilbage til oldtiden.

På denne 22-dages langtidsferie på Malta får du et lunt efterårs- eller forårsvejr (alt efter hvornår, du rejser), socialt samvær med en gruppe, og du bor på et dejligt hotel i et skønt område, der inviterer til afslapning og gåture. Alt sammen i selskab med vores danske rejseleder, der kender Malta ud og ind. Vi bor på Maltas nordøstlige kyst, og hotellet ligger midt på en dejlig strandpromenade med masser af liv og tæt på de hyggelige byer Bugibba, Qawra og St. Paul’s Bay.

Der er god tid til at opleve Malta på spændende udflugter med rejselederen, samtidig med at der er rig mulighed for at udforske området og øen på egen hånd.

Næste ledige afgange

03. mar. fra 13995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Det 4-stjernede hotel ved havet indbyder til ren afslapning
 • Til aftensmaden er der inkluderet husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe
 • Rejsen indeholder et stort og spændende udflugtsprogram
 • Du ser det bedste af øerne Malta og Gozo
 • Du mærker historiens vingesus i hovedstaden Valletta og fæstningsbyen Mdina
 • Der er besøg i katakomberne under romerbyen Rabat
 • Du oplever flere betydningsfulde UNESCO-lokaliteter
 • Du smager maltesiske lækkerier i landsbyen Dingli

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 21 x morgenmad for rejsende fra København
 • 22 x morgenmad for rejsende fra Billund
 • 21 x aftensmad

Basen er et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger med udsigt over Middelhavet i St. Pauls Bay!

Du får Danmarks mest indholdsrige udflugtsprogram til en knivskarp pris!

Der er inkluderet halvpension samt øl, vin og vand til alle middage!

Basen er et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger med udsigt over Middelhavet i St. Pauls Bay!

Du får Danmarks mest indholdsrige udflugtsprogram til en knivskarp pris!

Der er inkluderet halvpension samt øl, vin og vand til alle middage!

Hør rejselederen fortælle om rejsen


Dagsprogram

 • Udsigt over St. Pauls Bay på Malta

  Vi ankommer til Malta, hvor vi de næste tre uger har udsigt til sol, afslapning på et dejligt 4-stjernet hotel, samvær og en række spændende udflugter.

  Fra lufthavnen kører vi til hotellet på den nordøstlige del af øen. Efter ankomst til hotellet har du resten af dagen til at lære det hyggelige område omkring hotellet at kende.

  Fra hotellet er der ikke langt til de nærmeste byer Bugibba, hvor du kan finde mange forskellige butikker, og St. Paul’s Bay, der har udviklet sig fra en lille fiskerby til et pulserende centrum.

  Feriebyen Qawra har i løbet af de sidste år udviklet sig til en populær destination, og fra hotellet er der rig mulighed for at udforske det hyggelige område til fods.

  Vores rejseleder på turen har et stort kendskab til Malta. Ud over de inkluderede udflugter vil rejselederen arrangere gåture, ekstra udflugter og sociale arrangementer efter ønske og behov.

  San Antonio Hotel & Spa

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Nyd stemningen langs den idylliske havnepromenade

  Efter morgenmaden går vi fra hotellet langs med vandet til den hyggelige by Bugibba, hvor der er et fint udvalg af butikker, caféer og restauranter.

  Der er særligt hyggeligt på byens ovale torv Pjazza tal-Bajja, der ligger lige bag den idylliske havnepromenade. Her mødes både lokale og turister på bænkene under palmerne.

  Tilbage på hotellet er resten af dagen fri til afslapning eller udforskning af området på egen hånd.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Maltas hovedstad Valletta, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Denne dag tager vi på opdagelse i byen Valletta, som er Maltas hovedstad.

  Hele byen er i dag på UNESCOs verdensarvsliste, og det skyldes ikke mindst, at byen har den højeste koncentration af seværdigheder i verden. Her finder du en overdådighed af barokarkitektur, der omfatter både kirker og paladser.

  Stormesterens Palads har været Maltas administrative centrum, siden det blev bygget, og fungerer i dag som parlamentsbygning og præsidentbolig. I øjeblikket undergår paladset en omfattende renovering og er derfor lukket for besøgende. Derfor besøger vi i stedet det nærliggende Tøjhusmuseum, som har en imponerende samling af bl.a. våben og rustninger fra riddertiden.

  Vi besøger også Johannitterordenens katedral, der ligger midt i byen. Den er opført i perioden 1573-1578 og er en af de prægtigste barok-katedraler i verden. De forgyldte hvælvinger, malede lofter og det blanke marmorgulv symboliserer selve Johanitterordenens rigdom og magt.

  Kirken er viet til Johannes Døberen, og i koret hænger et berømt maleri af den italienske maler Carravagio, der har titlen ”Halshugning af Johannes Døberen”. Det var her i katedralen, at korsridderne samledes til bøn, inden de drog i krig, og det var også her, de opbevarede nøglerne fra de erobrede byer.

  Vi slutter rundturen af i Upper Barraka Gardens, hvor vi nyder omgivelserne og den flotte udsigt, inden vi tager tilbage til hotellet om eftermiddagen.

  Da der er tale om en halvdagstur, er der om eftermiddagen tid til oplevelser på egen hånd tilbage ved hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Malta byder på et væld af spændende oplevelser, som kan udforskes på egen hånd

  Dagene er fri til at slappe af ved hotellet eller til at udforske området på egen hånd.

  Rejselederen vil arrangere forskellige sociale aktiviteter og ekstra ture. Det kan være en sejltur eller en tur til nogle af de områder, der ikke er med i udflugtsprogrammet.

  Desuden vil rejselederen være til rådighed hele tiden og være behjælpelig med tips til aktiviteter eller hjælpe med praktiske spørgsmål, f.eks. om hvordan man kommer rundt på øen.


  Inkluderede måltider

  3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Den sagnomspundne Blå Grotte, hvor sollyset får koraller og mineraler til at oplyse det mørke vand

  Halvdagsudflugten går i dag til den sydlige del af Malta, og ved kysten skal vi opleve Maltas mest spektakulære og betagende naturfænomen – Den Blå Grotte.

  Vi sejler ud til grotterne og ser, hvordan sollyset, der siver ned i grotterne, får koraller og mineraler til at oplyse det mørke vand i alle nuancer af blåt. Det fortælles, at man ved grotterne kunne høre sirenerne synge så smukt, at søfolk sejlede på grund.

  Dagens næste stop er ved stenaldertemplet Hagar Qim. Templet er 5.600 år gammelt og er ikke overraskende på UNESCOs verdensarvsliste. Selve templet består af store sten, og den største måler 7 x 3 meter og vejer 20 tons! I området ligger der et nyt informationscenter, der giver en interessant introduktion til oplevelsen.

  I forbindelse med udgravningerne af templerne er der fundet alternicher, som er altre med ornamenter og høje kultiske figurer, som nu befinder sig på Nationalmuseet i Valletta.

  Det sidste stop på dagens tur er den charmerende fiskerby Marsaxlokk, der emmer af maltesisk atmosfære. Byens havnefront er et farveorgie af “luzzuer”, som er de karakteristiske, farvestrålende både, hvor der i stævnen findes et mytisk, beskyttende øje – et motiv, som allerede blev brugt at fønikerne. Faktisk holder halvdelen af landets fiskerflåde til her.

  Byen indbyder til skønne gåture, afslapning på en café eller besøg i en af byens kirker.

  Der vil være tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Kysten langs den gamle by Xemxija er et skønt sted at gå ture

  De næste dage er på egen hånd.

  Dog står rejselederen til rådighed, hvis du har spørgsmål til, hvad der er værd at se i området, og hvis der er stemning for det, arrangerer rejselederen også gerne en fællestur.

  Du kan f.eks. gå en tur langs kysten forbi Qawra Tower og om på den anden side af tangen til den hyggelige gamle by Xemxija, der ligger i en skøn bugt – en dejlig gåtur på ca. 1-1,5 time.

  Qawra er kendt for sine mange tårne bygget af riddere tilbage i 1637. Ved Qawra Point ligger et lille vagttårn, som i dag er en restaurant med autentisk indretning og stemning.

  På gåturen kommer du også forbi Wignacourt Tower, der i dag er et museum. Da det blev opført i 1609, blev det brugt som signaltårn på grund af sin strategiske beliggenhed, så man kunne varsle angreb til Valletta i løbet af kort tid.


  Inkluderede måltider

  3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Bymuren til den gamle fæstningsby Mdina

  Denne dag går halvdagsudflugten til hjertet af Malta, hvor den tidligere hovedstad Mdina ligger.

  Den befæstede middelalderbys historie strækker sig mere end 4.000 år tilbage i tiden. Det var her, apostlen Paulus ifølge overleveringen boede, efter skibet, han var om bord på, forliste i år 60, og efter han havde drevet rundt på åbent hav i 14 dage.

  Byen ligger på toppen af en klippe, hvorfra man har en flot udsigt over store dele af Malta. Men inden vi begiver os ind i Mdina, starter vi ud med en gåtur gennem Rabat, der ligger udenfor bymurene til Mdina.

  Her skal vi opleve St. Pauls Katakomber, som er en underjordisk labyrint af kristne begravelsespladser, der sammen med St. Agathes Katakomber dækker et område på hele 2.000 kvadratmeter. Der er mulighed for at komme ned i 2 af de 24 katakomber, der udgør St. Paul-afsnittet.

  Der knytter sig i øvrigt en interessant historie til St. Agathes Katakomber. Her holdt den hellige Agathe sig skjult efter at være flygtet fra kristenforfølgelserne på Sicilien, men hun vendte imidlertid tilbage og led martyrdøden. Vi besøger desuden det lille tilstødende museum, som giver et godt indblik i ritualerne og måden, hvorpå man begravede de døde i katakomberne.

  Herefter bevæger vi os indenfor bymuren, hvor der hersker en stilhed, som har givet byen tilnavnet ”Stilhedens by”. Helt op til nutiden har Mdina været byen, der tiltrak adelige familier, og det kan tydelig ses, når man står ansigt til ansigt med de imponerende paladser, der ligger side om side i de skyggefulde gader.

  Husene ligger nemlig usædvanligt tæt og skaber behagelig skygge, og da biler normalt ikke må køre i det historiske centrum, kan man gå rundt i ro og mag og beundre noget af den flotteste barokarkitektur på Malta. I samspil med små brolagte stræder og aristokratiske pladser, gør det byen til en fascinerende og indtagende oplevelse.

  På vores tur går vi blandt andet forbi St. Paul’s Cathedral, der er bygget i perioden fra 1697 til 1702. Katedralen er bestemt et besøg værd, og der gives i øvrigt tid til at gå rundt og opleve den hyggelige by på egen hånd.

  Efter besøget vil resten af dagen være til fri disposition, hvor der vil være mulighed for at blive i Mdina eller køre med resten af gruppen tilbage til St. Paul’s Bay.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Bad i den berømte Blå Lagune på øen Comino

  St. Paul’s Bay, hvor vi bor, er en af de skønneste bugter på Malta. De næste to dage er afsat til at nyde solen, omgivelserne og livet på det dejlige resort.

  En idé kunne også være en tur til øen Comino. Øens store attraktion er Den Blå Lagune – en usædvanlig billedskøn bugt omgivet af det flotteste klippelandskab og med krystalklart vand.

  Der afgår færge fra Bugibba til øen, og rejselederen hjælper naturligvis med at arrangere det praktiske – også hvis der er noget andet, du gerne vil opleve.


  Inkluderede måltider

  2 x morgenmad og 2 x aftensmad
 • Glæd dig til at opleve Ggantija-templerne i Gozo, der stammer fra ca. år 4.000 f. Kr. og er ældre end pyramiderne i Egypten

  I dag er der en heldagstur på programmet. På Maltas nordkyst ligger halvøen Cirkewwa, og herfra skal vi med færgen til øen Gozo.

  Selv om strædet, der adskiller Gozo fra Malta, kun er på fem kilometer, oplever man en markant forskel mellem de to øer. Mentaliteten er anderledes her end på hovedøen, og vi vil opleve at Gozo er en grøn og frugtbar ø, som er mere uspoleret end Malta. Faktisk laver gozitanerne morsomme sange om folk fra Malta, mens malteserne laver vittigheder om gozitanerne.

  Vi ankommer til Gozo efter en sejltur på ca. 25 min., hvor dagens første oplevelse er ved Kalypso-grotten. Der knytter sig mange myter og legender til øen Gozo – det er eksempelvis her, Odysseus blev holdt indespærret i syv år af nymfen Kalypso. Det er ikke muligt at besøge grotten længere, men vi kan nyde den flotte udsigt over kyststrækningen, mens vi hører om denne legende.

  Vi tager videre til Ggantija-templerne, som er en af landets store attraktioner. Templerne dateres tilbage til omkring år 4.000 f. Kr og er dermed ældre end pyramiderne i Egypten og Stonehenge i England. Templerne blev genopdaget i begyndelsen af 1800-tallet og fik navnet Ggantija, som betyder ”kæmpe”, da de lokale troede, at templerne var blevet bygget af kæmper, fordi flere af stenene vejer næsten 20 tons. I dag er templerne UNESCO-fredede, og ved besøget hører vi nogle af teorierne om, hvilken funktion templerne har haft.

  Vi kører efterfølgende 10 minutter til Ta’ Pinu, hvor Jomfru Maria åbenbarede sig for en lokal kvinde i 1883. På stedet er der bygget en kirke, som er en ægte arkitektonisk perle, bygget efter maltesiske traditioner og materialer.

  Vi fortsætter til den lille charmerende by Xlendi, hvor der er afsat tid til at spise en velfortjent frokost på en af byens restauranter, mens udsigten til den smukke bugt og turkisblå vand nydes.

  På turens sidste stop skal vi opleve citadellet i Victoria, der ligger på en bakketop med en skøn udsigt over Gozo. Citadellet stammer fra den sene middelalder og er anlagt af Johanitterne – dog har bakketoppen været befæstet siden stenalderen. Der er mulighed for at gå på opdagelse i Citadellet og få et indtryk af, hvad der har foregået bag de beskyttende mure. Hvis man ikke ønsker at gå med op til Citadellet, er der mulighed for at slappe af med lidt at drikke på et af de hyggelige torve, mens man ser på de lokale passere forbi.

  Efter en skøn dag med masser af indtryk, sejler vi tilbage til Malta og nyder resten af dagen i hotellets dejlige omgivelser.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • "Mirakelkirken" i Mosta, der er Europas tredjestørste kuppelkirke

  De næste dage er frie til at slappe af på hotellet og nyde det dejlige område.

  Rejselederen står til rådighed og kommer gerne med idéer til, hvad du kan opleve på den dejlige ø.

  Der er kun 16 km til Valletta, hvis du ønsker at udforske hovedstaden på egen hånd.

  “Mirakelkirken” i Mosta er bestemt også et besøg værd. Kirken er Europas tredjestørste kuppelkirke og en af Maltas mest populære seværdigheder på grund af den særlige historie.

  Under 2. verdenskrig røg en tysk bombe ned gennem kirkens kuppel midt under en gudstjeneste. Men den eksploderede ikke, og deraf fik kirken navnet “Mirakelkirken”.


  Inkluderede måltider

  5 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Dingli-klipperne – det højeste punkt på Malta

  Glæd dig til en halvdagstur med smuk natur, grøn frodighed og maltesisk frokost på landet.

  Vi starten dagen ud med at køre til Buskett Gardens, som er et område i den frodige dal Wied Il-Luq. Buskett Gardens blev anlagt af malteserridderne, så de havde et sted at gå på jagt, og det er i dag et af de grønneste områder på Malta. Vi er her omgivet af en overdådighed af blomster, skønne duftende citron- og appelsintræer, oliventræer, kaktus, og cypresser.

  Vi kører dernæst til Dingli Cliffs, hvor vi nyder den smukke udsigt over Middelhavet fra øens højeste punkt på 250 m.

  Kun en kort køretur herfra ligger landsbyen Dingli, hvor vi skal nyde en frokost ved et lille familiedrevet spisested, der specialiserer sig i maltesiske retter. Vi får blandt andet fornøjelsen af at smage bønnedippen “bigilla”, maltesisk “bruschetta”, den maltesiske kiks “galletti”, oliven dyppet i hvidløg og persille, oste- og bønnetærte, soltørrede tomater, oliventapenade, gedeost rullet i peber og hjemmelavet ravioli.

  Efter den lækre, lokale frokost kører vi tilbage til hotellet, hvor resten af dagen kan nydes på egen hånd.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Nyd de skønne omgivelser ved San Antonio Hotel & Spa

  Nyd den sidste dag ved hotellet og gå en tur langs strandpromenaden i det skønne område.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Efter nogle skønne uger på Malta kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
23. oktober
2023

22 dage

Lone Schembri

13995 kr.

Billund
København

UDSOLGT

03. marts
2024

22 dage

Lone Schembri

13995 kr.

Billund

Se rejseplan

Afgange

23. oktober 2023
22 dage

Lone Schembri
13995kr.
Billund
København

UDSOLGT

03. marts 2024
22 dage

Lone Schembri
13995kr.
Billund

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • Halvpension på hotellet: 21 x morgenmad og 21 x aftensmad (for rejsende fra Billund er 22 x morgenmad inkluderet i rejsens pris)
 • Husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe inkluderet til aftensmaden
 • Frokost med maltesiske specialiteter (dag 20)
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program (værdi af entréer kr. 475)
 • Halvdagsudflugt til Rabat og Mdina inkl. byvandring og besøg i St. Paul-katakomberne
 • Heldagsudflugt til øen Gozo inkl. Citadellet i Victoria, Ggantija-templerne, Kalypso-grotten og pilgrimskirken Ta'Pinu
 • Heldagsudflugt til Valletta inkl. besøg på Tøjhusmuseet ved Stormesterens Palads, St. Johs Co-Cathedral og Upper Barraka Gardens
 • Halvdagsudflugt til det vestlige Malta inkl. Dingli Cliffs, Buskett Gardens og frokost hos en lokal familie
 • Halvdagsudflugt til fiskerbyen Marsaxlokk inkl. sejltur i Den Blå Grotte, templerne ved Hagar Qim
 • Engelsktalende lokalguide på udflugterne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Værelse med havudsigt på San Antonio Hotel & Spa kr. 1.995 (Bemærk: Vi har kun et begrænset antal værelser, hvorfor bestillingen først er godkendt ved endelig ordrebekræftelse)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Langtidsferie på Sicilien

  • Vi har håndplukket et skønt strandhotel, som er din base under hele opholdet
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Langtidsferien er en fantastisk kombination af oplevelser, afslapning og et skønt klima

22-dages langtidsferie

13995 kr.

Næste afgang

20. okt

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen
Se kort

Næste afgang

Se rejsen

Når rejsen går til Malta