Firma – og grupperejser

Vi har base på et lækkert 4-stjernet hotel

MALTA – KORSRIDDERNES SOLRIGE Ø

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 9995

Gæsternes vurdering

4,4 ud af 5

Velkommen til korsriddernes ø, som er målet for denne rundrejse til Malta med dansk rejseleder. Øriget i Middelhavet er velsignet med mere end 300 solskinsdage om året, men der er også andre grunde til at rejse til Malta. På trods af sin størrelse har Middelhavsøen et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer at gå på opdagelse i.

Øens historie strækker sig tilbage til oldtiden og både fønikere, arabere, normannere og briter har hver især sat deres præg på øriget. Alligevel er Malta helt sin egen med betydningsfulde mindesmærker fra malteserriddernes tid og stensætninger, der er 1.000 år ældre end pyramiderne. På vores indholdsrige rundrejse bliver der rig lejlighed til dykke ned i ørigets enestående fortid og nutid.

Med base på det skønne 4-stjernede hotel i kystbyen St. Paul’s Bay tager vi ud og oplever øen. Vi går under jorden i katakomberne fra det 4. århundrede, besøger den gamle fæstningsby Mdina med de imponerende bymure, tager på byvandring  i den UNESCO-fredede hovedstad Valletta og nyder stemningen i de farverige fiskerlejer.

En dag går turen til øen Gozo, hvor vi bl.a. ser de ældgamle Ggantija-templer. En af rundrejsens autentiske oplevelser får vi i landsbyen Dingli, hvor vi får serveret smagsprøver på maltesiske specialiteter. Den historiske og kulturelle rejse er en god kombination af sightseeing med rejselederen, oplevelser på egen hånd og afslapning på hotellet.

Næste ledige afgange

21. apr. fra 9995 kr.Bestil
28. apr. fra 9995 kr.Bestil
05. maj. fra 9995 kr.Bestil
12. maj. fra 10995 kr.Bestil
19. maj. fra 9995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Det skønne 4-stjernede hotel ved havet indbyder til ren afslapning
 • Der er inkluderet husets vin, sodavand, mineralvand, juice og kaffe til aftensmad
 • Rejsen indeholder et stort og spændende udflugtsprogram
 • Alle udflugterne inkl. entréer er inkluderet
 • Du ser det bedste af øerne Malta og Gozo
 • Du mærker historiens vingesus i hovedstaden Valletta og fæstningsbyen Mdina
 • Der er besøg i katakomberne under romerbyen Rabat
 • Du oplever flere betydningsfulde UNESCO-lokaliteter
 • Du får en oplevelse ud over det sædvanlige, da rejselederen bor på Malta

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Lokal vin, øl, sodavand og kaffe ad libitum

Basen er et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger med udsigt over Middelhavet i St. Paul’s Bay

Du får Danmarks bedste Malta-rejseleder og et særdeles indholdsrigt udflugtsprogram

Der er inkluderet halvpension samt øl, vin, sodavand og vand ad libitum

Basen er et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger med udsigt over Middelhavet i St. Paul’s Bay

Du får Danmarks bedste Malta-rejseleder og et særdeles indholdsrigt udflugtsprogram

Der er inkluderet halvpension samt øl, vin, sodavand og vand ad libitum

Hør rejselederen fortælle om rejsen


Mød din rejseleder

LONE SCHEMBRI

Vores rejseleder Lone bor og arbejder som guide på Malta. Med Lone som rejseleder kan du forvente en oplevelse ud over det sædvanlige, da du kommer ind under huden på de lokale, hører om Maltas historie og opdager alle de gode steder i selskab med en vaskeægte ekspert.

Læs mere om Lone

Mød din rejseleder

LONE SCHEMBRI

Vores rejseleder Lone bor og arbejder som guide på Malta. Med Lone som rejseleder kan du forvente en oplevelse ud over det sædvanlige, da du kommer ind under huden på de lokale, hører om Maltas historie og opdager alle de gode steder i selskab med en vaskeægte ekspert.

Læs mere om Lone

Dagsprogram

 • Udsigt over St. Pauls Bay på Malta

  Malta består af 7 øer, hvoraf kun tre er beboede: Malta, Gozo og Comino.

  Med en beliggenhed midt i Middelhavet og kun 93 kilometer fra Sicilien og 300 kilometer fra den afrikanske kyst har Malta altid været mødeplads for forskellige kulturer.

  Urgamle templer fra stenalderen er et vidnesbyrd om en svunden fortid, der strækker sig tilbage i historiens glemsel.

  Homer skriver om Malta i Odysseen, at Paulus strandede på Malta og boede her i en længere periode. I 1091 indtog normannerne Malta og indførte kristendommen. Længere oppe i historien kontrollerede Johanniterne – kendt som malteserridderne – den solbeskinnede ø.

  Efter ankomsten kører vi til hotellet i St. Paul’s Bay, der er vores base under hele opholdet på Malta.


  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Maltas hovedstad Valletta, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Denne dag tager vi på opdagelse i Maltas hovedstad Valletta.

  Oprindelig hed byen Birgu – for nu at bidrage til den historiske korrekthed.

  Hele byen er i dag på UNESCOs verdensarvliste, og det skyldes ikke mindst, at byen har den højeste koncentration af seværdigheder i verden og er et overflødighedshorn af barok-arkitektur, der omfatter både kirker og paladser.

  Stormesterens Palads har været Maltas administrative centrum, siden det blev bygget og fungerer i dag som parlamentsbygning og præsidentbolig.

  Paladset undergår i øjeblikket en omfattende renovering og er derfor lukket for besøgende. I stedet besøger vi det nærliggende Tøjhusmuseum, som huser en imponerende samling af bl.a. våben og rustninger fra riddertiden.

  Vi besøger også Johannitterordenens overdådige katedral beliggende midt i byen. Den er opført i perioden 1573 til 78 og er en af de prægtigste barok-katedraler i verden.

  Bygningens arkitektur er en metafor for selve Johanitterordenen, da de forgyldte hvælvinger, malede lofter og det blanke marmorgulv symboliserer ordenens rigdom og magt.

  Kirken er viet til Johannes Døberen, og i koret hænger et berømt maleri af den italienske maler Carravagio, der indtog en central position i baroktidens malerkunst.

  Maleriet har titlen “Halshugning af Johannes Døberen”. Det var her i katedralen, at korsridderne samledes til bøn, inden de drog i krig, og det var her, man opbevarede nøgler fra de erobrede byer.

  Vi slutter rundturen i Valleta i Upper Barraka Gardens og nyder omgivelserne og den flotte udsigt.

  Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Den sagnomspundne Blå Grotte, hvor sollyset får koraller og mineraler til at oplyse det mørke vand

  Dagens halvdagstur går til det sydlige Malta, og ved kysten skal vi opleve Maltas mest spektakulære naturfænomen – Den Blå Grotte.

  Vi sejler ud til grotterne, hvor sollyset, der siver ned i grotterne, får koraler og mineraler til at oplyse det mørke vand i alle nuancer af blåt. Det fortælles, at man her ved grotterne kunne høre sirenerne synge så skønt, at søfolk sejlede på grund.

  Dagens næste stop er stenaldertemplet Hagar Qim. Det er 5.600 år gammelt og er ikke overraskende på UNESCOs verdensarvsliste. Selve templet består af store sten, og den største måler 7 x 3 meter og vejer 20 tons! I området ligger der et nyt informationscenter, der  giver en interessant introduktion til oplevelsen.

  I forbindelse med udgravningerne er der fundet alternicher, altre med ornamenter og høje kultiske figurer, der nu befinder sig på Nationalmuseet i Valletta.

  Vi tager til den charmerende fiskerby Marsaxlokk, der emmer af typisk maltesisk atmosfære.

  Halvdelen af landets fiskerflåde holder til her, og havnefronten er et farveorgie af “luzzuer”, som er de karakteristiske, farvestrålende både, hvor der i stævnen findes et mytisk, beskyttende øje – et motiv, som allerede fønikerne brugte.

  Byen er et skønt sted at gå en tur, sidde på en café eller besøge en af byens kirker.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Glæd dig til at opleve Ggantija-templerne i Gozo, der stammer fra ca. år 4.000 f. Kr.

  Halvøen Cirkewwa ligger på Maltas nordkyst, og herfra skal vi med færgen til øen Gozo.

  Selv om strædet, der adskiller Gozo fra Malta, kun er på fem km, oplever man en markant forskel. Gozo er en grøn og frugtbar ø og mere uspoleret end Malta, og mentaliteten er også anderledes end på hovedøen. Faktisk laver gozitanerne morsomme sange om folk fra Malta, mens gozitanerne bliver hængt ud i vittigheder.

  Sejlturen til Gozo tager ca. 25 min., og første oplevelse på øen er ved Kalypso grotten. Mange myter og legender knytter sig til Gozo. Det er f.eks. her, at Odysseus blev holdt indespærret i syv år af nymfen Kalypso. Grotten er ikke mulig at besøge mere, men kan nyde den flotte udsigt over kyststrækningen, imens vi hører om denne legende.

  Ggantija-templerne er en af landets store attraktioner. Templerne dateres til ca. år 4.000 f. Kr. og er altså ældre end pyramiderne i Egypten og Stonehenge i England.

  De UNESCO-fredede templer blev genopdaget i begyndelsen af 1800-tallet. Ggantija betyder “kæmpe”, da de lokale troede, at templerne var blevet bygget af kæmper, eftersom flere af stenene vejer næsten 20 tons. Hvilken funktion templerne har haft, har historien ikke kastet lys over, men vi hører om nogle af teorierne.

  I Ta’ Pinu, 10 minutters kørsel fra Ggantija, lå et lille kapel, hvor Jomfru Maria åbenbarede sig for en lokal kvinde i 1883. Der er bygget en kirke på stedet, og den er en sand arkitektonisk perle bygget efter maltesiske traditioner og af maltesiske materialer.

  Vi kører derefter til den charmerende lille by Xlendi, som ligger i en afsindig smuk bugt med det klareste turkisfarvet vand. Her findes et større udvalg af restauranter, og der er afsat tid til at man kan spise en velfortjent frokost med udsigt over bugten.

  Vi fortsætter turen rundt på Gozo, til citadellet i Victoria, der ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt over Gozo.

  Citadellet stammer fra den sene middelalder og er anlagt af Johanitterne, men bakketoppen har været befæstet siden stenalderen. Vi går på opdagelse i Citadellet og får et indtryk af, hvad der har udspillet sig bag de beskyttende mure. Hvis man ikke ønsker at gå med op til citadellet, kan man sidde på et af de hyggelige torve og få lidt at drikke og se på de lokale passere forbi.

  Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Malta og nyder resten af dagen i hotellets dejlige omgivelser.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Bymuren til den gamle fæstningsby Mdina

  I dag skal vi besøge hjertet af Malta, hvor den befæstede middelalderby Mdina ligger. Der er tale om en tidligere hovedstad, hvis historie strækker sig 4.000 år tilbage i tiden.

  Det var her, apostlen Paulus ifølge overleveringen boede efter at skibet, han var om bord på, forliste i år 60, og efter at have drevet rundt på åbent hav i 14 dage.

  Byen ligger på toppen af en klippe, og herfra har man udsigt over store dele af Malta.

  Vi starter dog med at gå en tur igennem Rabat, som ligger udenfor bymurene til Mdina. Her skal vi opleve St. Pauls Katakomber – en underjordisk labyrint af kristne begravelsespladser, der sammen med St. Agathes Katakomber dækker et område på 2.000 kvadratmeter.

  Det er muligt at komme ned i to af de 24 katakomber, der udgør St. Paul-afsnittet, og vi besøger også det lille tilstødende museum, som giver en god illustration over ritualerne og måden hvorpå de begravede de døde i katakomberne.

  Derfra går vi den korte tur til Mdina, hvor der indenfor bymuren hersker en stilhed, der har givet byen tilnavnet ”Stilhedens by”. Små brolagte stræder, aristokratiske paladser og elegante pladser gør byen til en fascinerende oplevelse.

  Helt op til nutiden har Mdina været byen, der tiltrak adelige familier, og det kan tydelig ses, når man står ansigt til ansigt med de imponerende paladser, der ligger side om side i de skyggefulde gader.

  Husene i den skønne middelalderby ligger usædvanlig tæt og skaber herlig skygge, og da biler normalt ikke har adgang til byens historiske centrum, kan man gå rundt i ro og mag og beundre noget af den flotteste barokarkitektur på Malta.

  Vi passerer bl.a. forbi St. Pauls Cathedral bygget i perioden fra 1697 til 1702. Katedralen er absolut et besøg værd. Der gives også tid på egen hånd til at kunne gå lidt rundt og kigge på den hyggelige gamle by.

  Her efter vil der være mulighed for enten at blive i Mdina eller køre med gruppen tilbage til St. Paul’s Bay, hvor resten af dagen er til fri disposition.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Dingli-klipperne – det højeste punkt på Malta

  Vi starter dagen med at besøge Mirakelkirken i Mosta. Kirken fik sit navn under Anden Verdenskrig, da en bombe faldt ned gennem kirkens kuppel og landede midt i aften messen. På mirakuløs vis detonerede bomben ikke, og alle slap uskadt. Kirken er også verdens 3. største kuppelkirke, og kuplen måler intet mindre end 37 meter i diameter. 

  Vi kører videre til landsbyen Mgarr, hvor vi besøger tomatproducenten Malta Sunripe, som er kendt for deres friske, saftige tomater og delikate soltørrede tomater. Her ser vi virksomhedens daglige arbejde og får forklaret produktionsprocessen for tomaterne. 

  Efter en tur rundt i virksomheden besøger vi vinkælderen, hvor vi hører om maltesiske vinstokke og vinhistorie. Vi ser også en dokumentar om udviklingen i maltesisk landbrug, som er dybt forankret i lokale traditioner og kan spores flere generationer tilbage. 

  Vi skal selvfølgelig også smage på Malta Sunripes mange lækre produkter, og vi bliver bl.a. budt på soltørrede tomater, auberginer i olie, søde syltede squash, maltesiske oliven og artiskokhjerter, den maltesiske kiks “galletti”, maltesisk brød med tomatpuré, krydderurter og olivenolie, samt et udvalg af frugtmarmelader. Til smagningen tilbydes der også vin og vand. 

  Efter den appetitvækkende smagning spiser vi frokost, som består af en traditionel maltesisk ftira. Ftira er et ringformet, syrnet maltesisk brød, der normalt spises med fyld som sardiner, tun, kartoffel, frisk tomat, løg, kapers og oliven. 

  Besøget og smagningen afsluttes med en dessert bestående af vaniljeis med jordbærmarmelade, og vi får mulighed for at købe produkter med hjem. 

  Vi kører tilbage til hotellet, hvor du kan nyde resten af eftermiddagen på egen hånd.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Bad i den berømte Blå Lagune på øen Comino

  St. Pauls Bay, hvor vi bor, er en af de skønneste bugter på Malta, og denne dag er afsat til at nyde solen, omgivelserne og livet på det dejlige resort.

  Men en idé kunne også være at tage til den nærliggende by Bugibba. Følger du havnepromenaden Qawra med de vajende palmer kommer du til byen, og specielt det ovale torv Pjazza tal-Bajja er stedet at slå sig ned og nyde folkelivet.

  En tur til øen Comino kan bestemt også anbefales. Øens store attraktion er Den Blå Lagune  – en usædvanlig billedskøn bugt omgivet af det flotteste klippelandskab og med krystalklart vand.

  Der går færge fra Bugibba til øen, og rejselederen hjælper naturligvis med at arrangere det praktiske – også hvis der er noget andet, du gerne vil opleve.

  Det kan også anbefales at tage en tur til Valletta og besøge nogle af den pragtfulde hovedstads mange museer, der byder på alt fra storslået kunst til krigshistorie.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Efter en skøn uge på Malta kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
21. april
2024

8 dage

Lone Schembri

9995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
28. april
2024

8 dage

Lone Schembri

9995 kr.

Billund

Se rejseplan
05. maj
2024

8 dage

Lone Schembri

9995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
12. maj
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
19. maj
2024

8 dage

Lone Schembri

9995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
26. maj
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund

Se rejseplan
01. september
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
08. september
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
15. september
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
22. september
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
29. september
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
13. oktober
2024

8 dage

Lone Schembri

10995 kr.

Billund

Se rejseplan

Afgange

21. april 2024
8 dage

Lone Schembri
9995kr.
Billund
København

28. april 2024
8 dage

Lone Schembri
9995kr.
Billund

05. maj 2024
8 dage

Lone Schembri
9995kr.
Billund
København

12. maj 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund
København

19. maj 2024
8 dage

Lone Schembri
9995kr.
Billund
København

26. maj 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund

01. september 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund
København

08. september 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund
København

15. september 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund
København

22. september 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund
København

29. september 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund
København

13. oktober 2024
8 dage

Lone Schembri
10995kr.
Billund

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Lokal vin, øl, sodavand og kaffe ad libitum
 • Frokost med maltesiske specialiteter (dag 6)
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (Entréerne har en værdi af kr. 476)
 • Halvdagsudflugt til Rabat og Mdina inkl. byvandring og besøg i St. Paul-katakomberne
 • Heldagsudflugt til øen Gozo inkl. Citadellet i Victoria, Ggantija-templerne og pilgrimskirken Ta'Pinu
 • Heldagsudflugt til Valletta inkl. besøg på Tøjhusmuseet ved Stormesterens Palads, St. John's Co-Cathedral og Upper Barraka Garden
 • Halvdagsudflugt til det vestlige Malta inkl. Mirakelkirken i Mosta, besøg hos tomatproducenten Malta Sunripe med smagsprøver og frokost
 • Halvdagsudlugt til fiskerbyen Marsaxlokk inkl. sejltur i Den Blå Grotte, templet ved Hagar Qim
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Tillæg for værelse med havudsigt kr. 795. Bemærk: Vi har kun et begrænset antal værelser, hvorfor bestillingen først er godkendt ved endelig ordrebekræftelse
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det klassiske Grækenland

  • Du besøger og overnatter i den idylliske by Nafplio
  • Du oplever essensen af det klassiske Grækenland i et flot program, hvor alle entréer er inkluderet
  • Nyt forbedret program, der nu inkluderer det UNESCO-fredede klosterområde Meteora

8-dages rundrejse

11995 kr.

Næste afgang

10. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt 4**** hotel under hele opholdet
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

10995 kr.

Næste afgang

17. apr

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Norditaliens smukke søer

  • Der er fly fra både Billund og København
  • Du bor på håndplukkede hoteller med en fantastisk beliggenhed og udsigt over Gardasøen
  • Du oplever nogle af Italiens absolut smukkeste søer, Gardasøen og Iseosøen

8-dages rundrejse

10495 kr.

Næste afgang

21. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Sorrento & Amalfikystens herligheder

  • Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet
  • Du bor på et dejligt 4**** hotel under hele opholdet
  • Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

8-dages rundrejse

10995 kr.

Næste afgang

17. apr

Se rejsen

Når rejsen går til Malta