Firma – og grupperejser

Inkl. spændende besøg på kaffefarm i Cordoba

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

MEXICO I MAYAERNES FODSPOR

15 eller 17 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 21995

Gæsternes vurdering

4,8 ud af 5

Tag med på rundrejse i Mexico og oplev en utroligt rig kulturhistorie og en uforglemmelig natur. Inden spanierne ankom til Mexico i begyndelsen af 1500-tallet, var området en broget mosaik af højtstående kulturer, som skabte store velfungerende byer med fantastiske bygningsværker og udviklede både et skriftsprog og et talsystem. Du kommer på sporet af zapotekerne, mayaerne og aztekerne og tiden dengang, hvor præster ofrede mennesker til den guddommelige sol.

Rundrejsen går til imponerende pyramider og templer på højsletter, i regnskoven og på den billedskønne Yucatán-halvø med de bedst bevarede arkæologiske fund. Det er samtidig en rejse, hvor nutiden er meget nærværende, og i de kølige bjerge oplever du små indianerlandsbyer, hvor mayakulturen stadig lever, og du får desuden fornøjelsen af at besøge en kaffefarm og smage de lokale bønner. Der er mulighed for at forlænge rejsen i Mexico med nogle dejlige dage på et all inclusive-hotel ved Tulum og Det Caribiske Havs paradisstrande.

Næste ledige afgange

10. mar. fra 22995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får Mexicos største arkæologiske fund at se
 • Du ser Diego Riveras murmalerier og Frida Kahlo-museet
 • Du oplever Teotihuacán-pyramiderne og zapoteker-byer
 • Der er besøg på en kaffefarm, hvor du oplever processen fra bønne til velsmagende bryg
 • Naturoplevelserne inkluderer en sejltur i Sumidero-kløften
 • Pyramiderne i regnskoven med eksotisk dyreliv imponerer
 • På Yucatán-halvøen venter den klassiske mayakultur
 • Der er mulighed for at tilkøbe all inclusive-badeferie ved Det Caribiske Hav

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København, Billund og Aalborg
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller, flere af dem i charmerende, mexicansk kolonitids-stil
Tallerken

Måltider

 • 14 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 1 x aftensmad

Du oplever landet i selskab med de mest kyndige rejseledere, der har boet størstedelen af deres liv i Mexico, og som derfor kender landet indefra.

Du får markedets mest omfangsrige program inkl. 4-stjernede hoteller og mulighed for at tilkøbe badeferie ved Tulum.

Rundrejsen er Danmarks eneste med spændende besøg på kaffefarm i Cordoba

Du oplever landet i selskab med de mest kyndige rejseledere, der har boet størstedelen af deres liv i Mexico, og som derfor kender landet indefra.

Du får markedets mest omfangsrige program inkl. 4-stjernede hoteller og mulighed for at tilkøbe badeferie ved Tulum.

Rundrejsen er Danmarks eneste med spændende besøg på kaffefarm i Cordoba

Mød din rejseleder

KARIN SCHüTTE

Karin har boet 35 år i Oaxaca med sin mexicanske mand og har arbejdet som rejseleder siden 1998. Hun elsker at give sine gæster lokale oplevelser og vise dem den kulturelle smeltedigel, der findes i Mexico.

Læs mere om Karin

Mød din rejseleder

KARIN SCHüTTE

Karin har boet 35 år i Oaxaca med sin mexicanske mand og har arbejdet som rejseleder siden 1998. Hun elsker at give sine gæster lokale oplevelser og vise dem den kulturelle smeltedigel, der findes i Mexico.

Læs mere om Karin

Dagsprogram

 • Velkommen til Mexico!

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City. Vi lander i et af verdens største bysamfund, hvor der bor omkring 25 mio. indbyggere, og det er samtidig det ældste bysamfund på den vestlige halvkugle. Aztekerne grundlagde byen Tenochtitlan i 1325 her, hvor Mexico City i dag ligger. Blot 100 år senere var den en blomstrende handelsby, og da spanierne ankom i 1519, var storbyen centrum i et mægtigt imperium. Vi bor de næste tre nætter i Mexico City.

  Hotel Casa Blanca

  Læs om hotellet
 • Zócalo-pladsen i Mexico City, der er en af de største offentlige pladser i verden.

  I dag udforsker vi Mexico City, der er bygget oven på ruinerne af Tenochtitlan, aztekernes gamle hovedstad. Første stop er den centrale plads Zócalo, der er en af de største offentlige pladser i verden, og her finder de fleste demonstrationer og officielle parader sted. På pladsens nordside ligger Katedral Metropolitana, som er opført 1573-1813 og er den største kirkebygning i Latinamerika.

  Vi fortsætter til Palacio Nacional, hvor man finder Diego Riveras berømte murmalerier. De stammer fra 1930’erne og er en god introduktion til Mexicos historie og det, vi skal opleve senere på rejsen. Dernæst følger vi den berømte boulevard Paseo de la Reforma. Boulevarden blev anlagt med europæiske boulevarder som forbillede under Maximillians korte regeringstid for at forbinde det gamle bytorv med kejserslottet ved Chapultepec.

  Dernæst venter et spændende besøg på Frida Kahlo-museet, “Det blå hus”. Frida Kahlo boede hele sit liv i dette hus og det står stort set som da hun døde i 1954. Hun blev født her, trådte sine barnesko her, boede her med sin mand, Diego Rivera, og døde også i huset. Ud over Frida Kahlos kunst og personlige ejendele indeholder museet en stor samling af mexicansk folkekunst og antikviteter. Sidste stop på byturen bliver ved Antropologisk Museum. Det er et af verdens absolut bedste museer – både på grund af de imponerende samlinger og på grund af den enestående indretning. Der bliver god tid at udforske museet, inden vi vender tilbage til hotellet.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad
 • Mexico City med Guadalupe-basilikaen i forgrunden

  Vi kører ud af storbyen og starter med at se Plaza de Tlateloco eller ”De tre kulturers plads”. Pladsens navn skyldes, at her mødes tre kulturer: Der ligger aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden og et moderne højhus.

  Næste interessante oplevelse er Basilica de Guadalupe, som millioner af pilgrimme valfarter til. Basilikaen ligger for foden af Tepeyac-bjerget, hvor der tidligere lå en aztekisk helligdom, og ifølge den katolske kirkes overlevering var det her, at Jomfruen af Guadalupe viste sig for den indianske hyrde Juan Diego i 1531, hvorefter et portræt af hende mirakuløst blev afbilledet på Juan Diegos kappe. I dag ligger her også en ny basilika, da den gamle synker faretruende.

  Vi kører derefter videre til højsletten med den aztekiske by Teotihuacan, og her skal vi studere de mange prægtige templer og pyramider. Byen havde sin storhedstid mellem år 450-650 e.Kr., og det er tankevækkende, at byen sandsynligvis på det tidspunkt har været den største i verden. Dengang ofrede præsterne til den mægtige solgud, og Solens Pyramide, som vi ser her, er verdens tredjestørste. Herfra er der en berusende udsigt over pyramider, templer, sletter og bjerge. Efter en oplevelsesrig dag kører vi tilbage til Mexico City.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • I byen Fortin de las Florez besøger vi en kaffe farm, hvor nogle af Mexicos bedste kaffebønner dyrkes.

  Vi tager afsked med Mexico City og kører til Cordoba, der ligger i staten Veracruz. Et område der bl.a. er kendt for sin dyrkning af kaffe. Undervejs bliver der rig lejlighed til at nyde det mexicanske landskab. Her i 1.200 meters højde nær den smukke by Fortin de las Florez besøger vi en kaffefarm, hvor der dyrkes nogle af Mexicos bedste kaffebønner. Her får vi indblik i de forskellige processer fra bønne på busk til velsmagende bryg. Vi prøver selv at plukke kaffebønner, og vi hører om livet på en mexicansk kaffefarm. Efter en spændende rundvisning inviteres vi også på frokost i de smukke omgivelser.

  Om eftermiddagen fortsætter vi til den hyggelige og historierige by Cordoba, hvor vi overnatter. Byen blev grundlagt i 1618 af det spanske kolonistyre som forpost mellem Mexico City og kysten ved Den Mexicanske Golf.

  Comfort Inn Cordoba

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Den charmerende koloniby Oaxaca, der ligger i 1.545 m højde.

  I dag kører vi videre sydpå til den charmerende koloniby Oaxaca, der ligger i 1.545 m højde. Byen er omkranset af Madre de Sul-bjergene og har et behageligt klima. Der er mange etniske grupper i byen, hvilket giver byen en særlig atmosfære. Oaxaca var en overgang centrum for mixtekernes og zapotekernes civilisation. Efter den spanske erobring af Oaxaca i år 1533 skiftede byens arkitektur, og der er mange velbevarede huse i spansk kolonistil. På trods af den spanske indflydelse, har byen alligevel formået at bevare sin indianske charme. Vi bor her de næste to nætter.

  Hostal de La Noria

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Udsigt over zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán lidt uden for Oaxaca

  Efter morgenmaden tager vi på en rejse tilbage i tiden og kører til zapotekernes hellige tempelbjerg Monte Albán lidt uden for byen. Det var her, de tidlige zapotekere udviklede en stor civilisation flere århundreder før vores tidsregning, og vi ser det betydningsfulde arkæologiske område, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Ruinerne ligger på et langstrakt højdedrag 400 m over Oaxaca-dalen på et plateau, der er planeret ved menneskekraft. Man mener, at plateauet blev skabt år 500-200 før vores tidsregning, og at zapoteker-kulturen var på sit højeste i årene 300-700. Vi går på opdagelse i området og ser bl.a. den centrale pyramide, observatoriet, boldbanen og Dansernes Tempel med dansefrisen, som består af en række stenrelieffer. Sidst på dagen er vi tilbage i Oaxaca.

  Om eftermiddagen koncentrerer vi os om oplevelser i Oaxaca. Vi spadserer gennem byens gamle koloniområde og kommer bl.a. til kirken Santo Domingo, som er et meget fint eksempel på barokarkitektur. Vi besøger også det spændende kulturhistoriske museum, der er beliggende i et velbevaret kloster fra 1500-tallet. Her kan man blive klogere på områdets og byens historie, og især blive imponeret af den smukke gravskat fundet i Monte Albán, der bl.a. består af et kranie belagt med turkis og juvelbelagte guldsmykker. Der vil også være tid til at se det travle, lokale marked og opleve atmosfæren på pladsen i byens hjerte. 


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Montezuma-cypressen, der måler 54 m i diameter og menes at være 2-3.000 år gammelt

  Vi sætter kursen mod Tehuantepec og får nogle spændende oplevelser undervejs. Vi stopper og ser verdens mest omfangsrige træ i Santa Maria del Tule ved navn Montezuma-cypressen, der måler 54 m i diameter og menes at være 2-3.000 år gammelt. Vi besøger også ruinbyen Mitla i Tlacolula-dalen. Mitla var som Monte Albán en af zapotekernes vigtige byer, men den har også været under mixtetisk dominans. Patio de los Mosaicos med et stort mosaikrelief er en af oplevelserne her. Vi når til Tehuantepec, hvor vi overnatter.

  Hotel Best Western Calli

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Sejltur gennem den 14 km lange Sumidero-kløft i nærheden af San Cristobal

  Vi kører til en af de mest spændende byer i det sydlige Mexico – San Cristobal i delstaten Chiapas, der overrasker med flot natur, interessante fortidsminder og indiansk kultur. San Cristobal er den ældste spanske by i Chiapas, og kun én vej fører hertil, og den går fra Tuxtia Gutierrez – først gennem et tropisk område, og derefter i højderne til kølig bjergluft og gennem fyrreskovene, der omgiver San Cristobal. Her er varme og sol om dagen, men køligt om natten. Området er kendt for sine ravfund, og dygtige kunstnere skaber fine smykker med sølv og lokale træsorter.

  Om eftermiddagen sejler vi gennem den imponerende 14 km lange Sumidero-kløft, som Grijalva-floden har formet gennem millioner af år. Sumidero-kløften anses for at være et af Mellemamerikas mest fascinerende naturfænomener. På de stejle klippevægge ses klippehuler, og der er et spændende dyreliv med aber, krokodiller og mange fugle. Vi overnatter to nætter i San Cristobal.

  Hotel Diego de Mazariegos

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Byvandring i San Cristobals hyggelige gader

  Vi bruger formiddagen i San Cristobal og ser bl.a. katedralen på byens centrale plads og Templo de Santo Domingo med den lyserøde facade og det flotte barokinteriør. Foran kirken er der et brugskunstmarked, hvor de lokale indianere kommer for at sælge deres varer. Vi besøger også huset, hvor den danske arkæolog Frans Blom sammen med sin kone forskede i mayakulturen. De navngav det røde og gule hus Na Bolom, der oversat betyder Jaguarens hus, men er samtidig også et lille ordspil, da Bloms efternavn ligner Bolom, altså ordet for jaguar.

  Efter besøget kører vi op i højlandet til tzotzil-indianernes landsbyer San Juan Chamula og Zinacantan. Indianerne nedstammer fra maya-folket og har bibeholdt nogle af deres skikke. Vi ser den smukke hvide kirke i San Juan Chamula, hvor katolske og ældgamle mayaritualer mødes – og med sine levende lys, røgelse og bedende kirkegængere gør den et stort indtryk.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Agua Azul-vandfaldet nær Palenque

  Vi siger farvel til San Cristobal og kører videre nordpå til Palenque, der er nabo til de storslåede ruiner af maya-byen af samme navn. Det gamle Palenque havde sin storhedstid mellem år 500 og 700, hvor byen dominerede et stort område ved Usumacinta-floden. Det var sandsynligvis det frugtbare lavland ved Usumacinta-floden, der gav indbyggerne i Palenque de resurser, der gjorde det muligt at konstruere denne ekstraordinære by. På dagens tur ser vi også de to smukke vandfald Agua Azul og Misol Ha.

  Vi overnatter i Palenque.

  Hotel Misión Palenque

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Den antikke maya-by Palenque midt i den tropiske regnskov

  I dag skal vi på opdagelse i den antikke maya-by Palenque, der regnes for højdepunktet i den senklassiske maya-kultur. Når man ser ruinerne midt i den tropiske regnskov fornemmes det tydeligt, at de er skabt af en kultur med store evner indenfor astronomi og arkitektur. I området ligger der mere end 500 bygninger, og kun få er udgravet.

  Vi ser Inskriptionernes Tempel med de mange relieffer og hieroglyfindskrifter, hvorfra en forseglet gang fører til et gravkammer 20 m under jorden i centrum af pyramiden. Her ligger kong Pakals skelet i en sarkofag med ansigtet dækket af en maske af jademosaik. Gravmælet, der ligner dem i de egyptiske pyramider, har affødt spekulation om en sammenhæng mellem kulturerne.

  Vi oplever også Soltemplet og Paladset og får et interessant indblik i den fascinerende maya-kultur. I regnskoven ved byen vokser der mahogni- og cedertræer, og der er et rigt dyreliv med bl.a. tukaner og sjældne aber. Om eftermiddagen kører vi til havnebyen Campeche på Yucatán-halvøen. Her på halvøen udvikledes den klassiske maya-kultur, som man kan se rester af i form af utallige ruinbyer. Vi overnatter i Campeche.

  Hotel Plaza Colonial

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Udsigt over ruinbyen Uxmal, som var en betydningsfuld maya-by i den senklassiske periode

  Vi tager hul på en dag med oplevelser på Yucatán-halvøen. Vi starter med ruinbyen Uxmal, som var en betydningsfuld maya-by i den senklassiske periode. Det var Frans Blom, der kortlagde byen, og han gjorde flere vigtige fund, som bekræftede, at der her var tale om en af mayaernes vigtigste byer. Der er god tid til at fordybe sig i det store ruinområde, og vi ser bl.a. Troldmandens Pyramide og Skildpaddehuset, hvor der er dekorationer med skildpadder, som maya-folket forbandt med regnguden Chac. Inden vi kører til Merida, ser vi Maske Paladset ved Kabah med de mere end 200 masker af Chac. I Merida, hovedstaden i delstaten Yucatán, ser vi bl.a. den livlige boulevard Paseo Montejo, den store bypark og nyder de gamle bygninger med de farvefarvestrålende facader. 

  Hotel del Gobernador

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Kukulcán-pyramiden i mayabyen Chichen Itza er en maya-kalender bygget i sten

  Denne dag skal vi besøge endnu en af de interessante maya-byer på Yucatán-halvøen – Chichen Itza – der er den bedst bevarede på halvøen. Stedet blev beboet omkring år 1000 f. Kr. og udviklede sig fra år 250 til et økonomisk, politisk, kulturelt og religiøst magtcentrum.

  Tæt jungle omkranser det historiske sted, og Kukulcán-pyramidens højde og geometriske form dominerer området. Pyramiden, som er en maya-kalender bygget i sten, er et vidnesbyrd om mayaernes kunnen og deres viden om matematik og astronomi.

  Efter besøget i Chichen Itza fortsættes videre til hotellet i nærheden. Her ved denne fantastiske beliggenhed har vi sidste nat og kan fordøje de mange indtryk, som vi har fået på rejsen.

  OBS: Har du har tilkøbt badeferie kører du efter besøget i Chichen Itza videre til hotellet i det skønne område Riviera Maya, der ligger mellem Tulum og Playa del Carmen.

  Hotel Mayaland & Bungalows

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Farverige Mexico

  Formiddagen er fri til at nyde hotellet og få de sidste indtryk af Mexico, inden vi om eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad
 • Efter 15 dages eventyr er der igen dansk jord under fødderne.

 • Udsigt til sol, strand og afslapning ved Riviera Maya

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Mexico. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage. Bemærk: ankomst i Danmark på dag 17.

  Tilkøb flere oplevelser

  Tilkøb: 4 dages badeferie - Barceló Maya Beach

  Forlæng rejsen med 3 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Barceló Maya Beach, som ligger ud til Det Caribiske Hav ved en af de smukkeste strande i det område, der kaldes for Riviera Maya. Hotellet er fornyligt blevet renoveret og byder på flere lækre poolområder, hvor

  Tilkøb: 4 dages badeferie - enkeltværelse - Barceló Maya Beach

  Forlæng rejsen med 3 ekstra overnatninger på det 4-stjernede Barceló Maya Beach, som ligger ud til Det Caribiske Hav ved en af de smukkeste strande i det område, der kaldes for Riviera Maya. Hotellet er fornyligt blevet renoveret og byder på flere lækre poolområder, hvor

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
01. februar
2023

15 dage

Karin Schütte

21995 kr.

Billund
København
Aalborg

UDSOLGT

10. marts
2023

15 dage

Karin Schütte

22995 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

01. februar 2023
15 dage

Karin Schütte
21995kr.
Billund
København
Aalborg

UDSOLGT

10. marts 2023
15 dage

Karin Schütte
22995kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller, flere af dem i charmerende, mexicansk kolonitids-stil
 • 14 x morgenmad, 1 x frokost, 1 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer (værdi ca. kr. 700)
 • Antropologisk Museum og Frida Kahlo museum i Mexico City
 • Besøg ved de berømte pyramider ved Teotihuacan
 • Udflugt til det arkæologiske område ved Monte Albán
 • Sejltur ad Grijalva-floden gennem den smukke Sumidero-kløft
 • Besøg ved det berømte arkæologiske tempelområde i Palanque
 • Kalkucán-pyramiden i Chichen-Itza
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.525
 • Ved afrejse fra Aalborg. Kontakt os for pris
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Klassiske Mexico

  • Rejselederen har boet i landet i 35 år – hun er endda uddannet lokalguide!
  • Unikt besøg på en kaffefarm i Córdoba
  • Utroligt veltilrettelagt rundrejse med alle de klassiske højdepunkter

   

16-dages rundrejse

21995 kr.

Næste afgang

14. okt

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

De Vestindiske Øer

  • Danmarks længste og mest omfangsrige rundrejse til De Vestindiske Øer
  • Masser af spændende udflugter inkluderet
  • Vores erfarne rejseleder Anette Maman viser dig den unikke kultur og historie på øerne

   

15-dages rundrejse

30995 kr.

Næste afgang

17. jan

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Klassiske Mexico

  • Rejselederen har boet i landet i 35 år – hun er endda uddannet lokalguide!
  • Unikt besøg på en kaffefarm i Córdoba
  • Utroligt veltilrettelagt rundrejse med alle de klassiske højdepunkter

   

16-dages rundrejse

21995 kr.

Næste afgang

14. okt

Se rejsen

Når rejsen går til Mexico