Firma – og grupperejser
Ring til os 70 22 66 00
Emerald Lakes i Tongario National Park - Risskov Rejser

Off the beaten track – fra nord til syd i 4WD

Oplev New Zealands uberørte natur på en unik rejse

22-dages kør-selv-ferie kr. pr. person

Vi sidder klar på

70 22 66 00

På denne 4WD kør-selv-tur får du mulighed for at opleve områder, man normalt ikke oplever som turist. Ruten går til uberørte nationalparker, gennem tyndtbefolkede landbrugsområder, over bjergpas og langs smukke kyststrækninger og tilbyder masser af naturoplevelser “off the beaten track”!

 

Højdepunkter på dette kør-selv-forslag

Vi skræddersyr din drømmerejse til New Zealand

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig. Hos os får du altid:

Et personligt møde med en rejseekspert, som lytter til dine feriedrømme og giver forslag til ruter og overnatningsmuligheder

Idéer til oplevelser undervejs samt nyttige tips til brug i trafikken

Den helt rigtige bil, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Hjælp hvis der sker noget uforudset undervejs på ferien

 
 

Dagsprogram

 • Aucklands skyline

  Velkommen til New Zealand! Du bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. Resten af dagen kan nydes i Auckland.

 • Waipoua Forest set fra oven

  I dag starter kør-selv-ferien for alvor, når du henter bilen og kører mod nord! Inden da, kan du evt. gøre et stop ved Aucklands vestkyst og opleve sulekolonierne og strandenes sorte sand ved Muriwai Beach.

  Længere mod nord er Matakohe det perfekte frokoststop. Her kan du også besøge Kaurimuseet, som fortæller den spændende historie om kauri-træet, så du er godt forberedt inden dit besøg i Waipoua Forest. Kauritræet er blandt de største træarter i New Zealand og særligt værdsat på grund af dets anvendelige harpiks og smukke tømmer. I Waipoua Forest kan du udforske de mange skovstier og opleve den newzealandske kauri-fyr på tætteste hold, inden du fortsætter mod dagens sidste stop: Omapere.

   

 • Frodige Bay of Islands, New Zealand

  Rejs fra Hokianga med færgen til det subtropiske nord. Har du tid, kan du køre helt til New Zealands nordligste punkt, Cape Reinga, hvor det Tasmanske Hav og Stillehavet mødes, og ifølge Maori-mytologi er det her sjælene rejser til, når maorierne dør.

  Dagens strækning bringer dig bl.a. til Doubtless Bay, som i 1769 fik sit navn af James Cook, som i sin logbog noterede om bugten ’doubtless a bay’.

  På vejen til Bay of Islands kommer du forbi smukke sandstrande og små fiskerlandsbyer. Ved den historiske Stone Store i Kerikeri kan du gøre et stop og nyde den maleriske udsigt ved floden.

  Dagens distance: 215 km

 • Sejltur ved Bay of Islands

  Brug dagen på en sejltur, og oplev for alvor områdets skønhed udfolde sig. Svøm med delfiner, eller oplev fra kajak The Hole in the Rock, hvis ø er særligt kendt for klippeformationens 18 meter høje åbning.

  Bay of Islands er desuden rig på historiske milepæle. Besøg det historiske Treaty House i Waitangi, hvor ’The Treaty of Waitangi’-dokumentet blev underskrevet i 1840 og erklærede New Zealand en britisk koloni eller overnat i romantiske Russell, som var landets første hovedstad.

 • Vulkankrateret Mount Eden i Auckland

  Kør mod syd langs østkysten forbi smukke bugter og strande indtil du ankommer til Whangarei. Her kan du fra toppen af Mount Parihaka få en fantastisk udsigt over byen. Fortsæt til multikulturelle Auckland, hvor du f.eks. kan udforske byens interessante butikker og restauranter, slentre langs havnen eller beundre byens skyline fra Bastion Point eller Mount Eden.

  Dagens distance: 250 km

 • Cathedral Cove på Coromandel-halvøen

  Rejs mod syd langs Coromandel-halvøens vestkyst. I Coromandel Town inviterer butikker og caféer til et stop, og ved Hot Water Beach kan du grave din egen private varmtvandsspa i sandet, når der er ebbe – skovle kan lejes ved den lokale strandbutik. Et andet højdepunkt er den korte gåtur fra Hahei Beach til Cathedral Cove, hvis landskab med de hvide, eroderede klipper er helt specielt og berømt i hele landet.

  Du overnatter i Tairua – husk endelig at gå en tur til toppen af Mount Paku, hvorfra du får en smuk udsigt over landskabet.

  Dagens distance: 260 km

 • Maorikulturen er stærk i Rotorua

  Kør langs østkysten gennem Te Puke, hvor der dyrkes kiwi-frugter i stor stil. Gør f.eks. holdt ved besøgscentret her og lær alt, hvad der læres kan, om den newzealandske nationalfrugt. Kør videre til Rotorua, hvor maori-kulturen trives. Her er der også koncentreret termisk aktivitet med kogende mudderhuller, springende gejsere og søer med farver, der overgår den vildeste fantasi. Områdets største gejser, Pohuto, springer villigt 30 m op i luften flere gange om dagen.

  Dagens distance: 215 km

 • Champagne Pool i Rotorua

  Rotorua er et område fyldt med bjergtagende landskaber. I Te Puia Thermal Reserve ligger Maori Arts & Crafts Institute, hvor man bl.a. kan se maori-træskærere arbejde.

  Rotorua er også kendt for sine mange mineralholdige bade, og efter en dag med mange indtryk kan vi anbefale et par timers afslapning i Polynesian Spa.

 • De første solstråler er mere endnu mere fantastiske, når du står på Te Mata Peak i den smukke solopgang

  I dag krydser du Te Urewera National Park – og du bliver glad for, at du kører i en stor bil! Ruten fører dig ad grusveje gennem frodige regnskovsområder til afsidesliggende Lake Waikaremoana, hvor du kan nyde de rolige omgivelser på en gåtur i området.

  Dagens rute slutter i Napier, som i 1931 var tæt på at blive udslettet af et voldsomt jordskælv. Store dele af byen blev genopbygget i tidens stil, og anses i dag som verdens Art Deco hovedstad. Områdets vingårde er værd at lægge vejen forbi, og er man naturinteresseret er en attraktion at besøge sulekolonien ved Cape Kidnappers.

  Dagens distance: 320 km

 • Udsigten i Tongariro National Park

  Ruten fra Napier til Tongariro giver dig et indblik i New Zealands landbrugsområder og bringer dig bl.a. forbi nogle af de største fårefarme i landet. Dele af vejen blev tidligere brugt til at forbinde indlandets farme med havnen i Napier, og man benyttede bl.a. hestevogne i det svært fremkommelige terræn.

  Tongariro National Park domineres af tre vulkaner, som alle er aktive – Mt Tongariro (1.967 m), Mt Ngauruhoe (2.287 m) og Mt Ruapehu (2.797 m). Nationalparken Tongariro er landets ældste og indbyder til vandring på de mange afmærkede vandrestier af varierende længde. Du overnatter ved foden af Mount Ruapehu og har god tid til at udforske området om eftermiddagen.

  Dagens distance: 190 km

 • Wanganui National Park

  Dagens køretur byder på smukke landskaber langs Whanganui River, som af mange betegnes som Nordøens smukkeste flod. Kør via Raetihi til Pipiriki og følg blot floden langs den gamle Whanganui River Road til du kommer til Whanganui og siden Wellington.

  Wellington har været New Zealands hovedstad siden 1865, og at valget faldt på netop Wellington skyldtes den strategiske placering midt i landet. Nyd eftermiddagen i byen og gå endelig ikke glip af et besøg på nationalmuseet Te Papa, som mere er et oplevelsescenter end et museum, da avanceret computerteknologi er taget i anvendelse for at fortælle historien på en yderst spændende måde. Du kan f.eks. komme med på en rejse ud i fremtiden, mærke rystelserne fra et jordskælv, træde ind i en marskandiserbutik og i bogstaveligste forstand se 100 års historie blive levende. Forhåbentlig bliver der også tid til en tur med kabelbanen til Mount Victoria, der byder på en formidabel udsigt over byen.

  Dagens distance: 315 km

 • Nelson Lakes National Park

  Færgeturen mellem Nordøen og Sydøen er en dejlig naturoplevelse, ikke mindst strækningen gennem Marlborough Sound. Fra Picton følger du ruten Queen Charlotte Drive, som byder på mange flotte udsigtspunkter.

  Du overnatter i St Arnaud, som er en hyggelig lille bjerglandsby beliggende ved grænsen til Nelson Lakes National Park. Parkens to gletsjerformede søer Rotoiti og Rotoroa er omkranset af bøgeskov og skaldede bjergtinder. Det dramatiske landskab opleves bedst til fods på en af områdets mange naturstier.

  Dagens distance: 140 km

 • Varme kilder i Hanmer Springs

  Vejen fra St Arnaud til Murchison er belagt med øde grusveje og flodkrydsninger, inden du efter frokost rejser via Lewis Pass og områdets store skove til Hanmer Springs. Her er der mulighed for at gå en tur, leje en mountainbike eller måske udforske området til hest, inden du får mulighed for at slappe af i de termiske pools under åben himmel.

  Dagens distance: 250 km

 • Kaskelothval ved Kaikora

  Byen Kaikoura er placeret lige ved havet med de smukke, sneklædte bjergtoppe Kaikorua Ranges i baggrunden. Kaikoura er det bedste sted at opleve hvaler – heriblandt kaskelothvaler og spækhuggere. Du har også mulighed for at svømme med delfiner eller sæler og afslutte dagen med den lokale specialitet: krebs tilberedt direkte fra havet.

  Dagens distance: 135 km

 • Den botaniske have i Christchurch - Garden City - i Christchurch

  Efter en køretur langs kysten når du Christchurch. Byen blev hårdt ramt af jordskælvet, som i 2011 kostede 185 mennesker livet og skabte store materielle skader på de gamle bygninger. Heldigvis har byens optimistiske indbyggere formået at bringe byen til live igen. Christchurch bliver også kaldt The Garden City på grund af de mange grønne områder og smukke parker – læg f.eks. vejen forbi byens botaniske have. Udforsk byen, inden du kører videre til Mt Hutt ved foden af The Southern Alps, hvor du overnatter.

  Dagens distance: 275 km

 • Udsigt over Lake Tekapo

  Rejsen fortsætter gennem bakkede landskaber mod Lake Tekapo, der er med sin placering i hjertet af Sydøen ikke bare kendt for sine dramatiske landskaber og imponerende nattehimmel, men også for sine vine. Nyd de varme kilder ved Tekapo Springs, og husk også at besøge Church of the Good Shepherd, som med sin maleriske placering ved Lake Tekapo er landets nok mest fotograferede kirke.

  Fra Lake Tekapo kører du gennem en øde dal dækket af tyk vegetation og forcerer et forlængst glemt og sjældent benyttet bjergpas, inden du når dagens mål, Waitaki Valley, hvor du overnatter.

  Dagens distance: 235 km

 • Cromwell ved Lake Dunstan

  Dagen starter med at passere endnu et øde bjergpas og kommer gennem et område, som engang var centrum for landets guldfeber. Besøg den lille landsby St Bathaus, hvor en håndfuld historiske huse, en pub og en hyggelig sø vidner om den storhedstid, som guldfeberen førte med sig.

  Dagens sidste strækning fører dig via Central Otagos vinregioner til Wakatipu Basin og videre til Queenstown, hvor du overnatter.

  Dagens distance: 350 km

 • Den spejlblanke sø Lake Wakatipu i Queenstown

  Queenstown har status som New Zealands førende actionby, men selv hvis man ikke er til river rafting og jetboating, er byen et godt bekendtskab . Der ligger adskillige vingårde i nærheden af Queenstown, og vil du vandre, er der mange afmærkede ruter. Du kan også tage kabelvognene op på toppen af Bob’s Peak, hvorfra man har en eminent udsigt over Queenstown, søen og de smukke bjerge – og husk så i øvrigt at besøge den legendariske burgerbar FERG-burger, som er berømt på hele New Zealand.

 • Det berømte Wanaka-træ i Wanaka Lake på Sydøen

  På vejen fra Queenstown til Wanaka krydser du New Zealands højest beliggende vej, Crown Range. Byen Wanaka, og ikke mindst søen, tilbyder et væld af aktiviteter lige fra vandreture til jetboating, men du kan også bare nyde stemningen i en af de hyggelige caféer eller slappe af ved søbredden. Wanaka er desuden et sandt paradis for mad- og vinelskeren. Områdets vingårde høster jævnligt priser for deres vine, og markederne bugner af spændende lokale produkter. Kør herfra over Haast-bjergpasset, som byder på et utal af vidunderlige udsigter over bjerge, søer og vandfald.

  Gletsjere, tæt regnskov og kyststrækninger ligger tæt i Westland National Park. Vi anbefaler at tage en afstikker til Monro Beach Walk og Ship Creek Walk. Fra oktober til december kan du være heldig at se pingviner og Hectors delfiner, som kun findes i New Zealand og som sammen med kiwifuglen er et nationalsymbol.

  Dagens distance: 360 km

 • Franz Josef gletsjer

  Brug formiddagen på en gåtur på gletsjerne Franz Josef eller Fox Glacier – eller book en helikopter-flyvning og kom endnu længere ind på isen.

  Du kan også besøge byen Okarito, som ligger afsides og forholdsvist isoleret ved kysten mod det Tasmanske Hav. Her kan du tage en sejltur i kajak gennem den stille lagune. Der er også mulighed for at tage på en jetboat-tur i Whataroa, hvor du kan se de sjældne hvide hejrer. Hokitika og Greymouth er kendt for deres kunstfærdige jade-ornamentik, og du kan selv prøve kræfter med håndværket i en jade-workshop eller blot observere de dygtige kunstnere, når de udfører deres håndværk.

  Dagens distance: 160 km

 • Limstensklipper i Paparoa National Park

  Tag en afstikker til the Pancake Rocks i Punakaiki om morgenen – ved højvande kan du se de kraftfulde ”blowholes”, der skyder vand op i voldsomme og varierede sprøjt. Når du fortsætter rejsen, kører du over bjergpasset Arthur’s Pass inden turen når sin sidste destination Christchurch.

  Dagens distance: 260 km

 • Bilen afleveres, og du flyver hjem fra Christchurch.

 • Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer du om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøb flere oplevelser

  Stopover i Sydney

  Sydney-pakke inkl. 3 nætter på Cambridge Hotel med morgenmad, 2 timers havnerundfart, rundvisning i Sydney Opera House og transfer fra/til Sydney.

  Fra 4.195 kr. pr. person
  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere.

  Fra 1.315 kr. pr. person
  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til.

  Fra 1.370 kr. pr. person

Hvilken bil passer til din ferie?

Fullsize

En fullsize-bil er perfekt hvis I rejser max 4 voksne og 1 barn. Bilen rummer plads til 2 store samt 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Compact SUV

Denne SUV er en tand mindre end Intermediate SUV. Den indeholder stadig plads til 5 voksne samt 2 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Intermediate SUV

Vi anbefaler Intermediate SUV til kør-selv-ferien i Australien. Bilen har plads til 5 voksne samt 2 store og 2 små kufferter. Inkl. A/C og automatgear.

Fullsize 4WD

Denne firhjulstrækker er perfekt når du f.eks. skal “off the beaten track” i nationalparker og passere vandløb. Bilen har plads til 5 voksne samt 2 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Fullsize Van

Vælger du en Fullsize Van får du en bil med plads til den store familie. Bilen har plads til 8 voksne inkl. et bagagerum med plads til 2 store og 2 små kufferter.
Inkl. A/C og automatgear.

Klik her for at se flere

Vi finder den helt rigtige bil, der passer til netop dig og din families drømmerejse

Prisen inkluderer

Transport

 • 20 dages leje af bil i kategorien Intermediate 4x4 ved 2 personer og Large 4x4 ved 4 personer
 • Fri km og alle forsikringer med selvrisiko på 0 kr.
 • Modtagelse i lufthavnen i Auckland
 • Færge mellem Nord og Sydøen
 • Kørselsvejledning inkl. dag til dag-program, vejatlas og GPS

Overnatning

 • 21 overnatninger i standardværelse

Priser & rejseperioder

Priserne i skemaet er fra-priser. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen. Kontakt os og få en snak med en af vores rejseeksperter – så er du sikker på, at du og din familie får absolut mest ud af budgettet.

Rejseperiode
2 x dobbeltværelse
Dobbeltværelse
2 x dobbeltværelse
Dobbeltværelse
OBS

LAD OS SKRÆDDERSY DRØMMEREJSEN TIL DIG

Lignende rejser

På eventyr i 4WD i New Zealand
Se kort

Kør-selv-ferie

På eventyr i 4WD

  Højdepunkter

  • Det termiske område omkring Rotorua
  • “Off the beaten track” i de to nationalparker Te Urewera og Nelson Lakes
  • Queen Charlotte Drive på Sydøen
  • Den historiske guldmineby St. Bathans
  • Den interessante maori-kultur

   

17-dages kør-selv-ferie fra

23.350 kr.

Se rejsen
Mountain Bike. På cykel gennem New Zealand med Risskov Rejser
Se kort

Kør-selv-ferie

Bike & Drive - New Zealand på to hjul

  Højdepunkter

  • Lækre strande på Coromandel-halvøens vestlige kyst
  • Maorikulturen og smukke kiwiplantager
  • Aktive vulkaner i Tongariro Nationalpark
  • Smukke cykelruter – blandt andet i Paparoa National Park
  • New Zealands højeste bjergpas Crown Range

26-dages kør-selv-ferie fra

40.995 kr.

Se rejsen

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke