Firma – og grupperejser

Den ultimative rejse
til Nordnorge!

DET BEDSTE AF NORDNORGE – NORDKAP, LOFOTEN & LAPLAND

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 15995

Denne rejse byder på en skøn blanding af det bedste af Nordnorge! På toppen af Europa får du en oplevelse udover det sædvanlige, når du møder landskabets storhed, den særegne kultur og det forunderlige lys, der dominerer i sommerhalvåret, hvor solen aldrig går helt ned.

Vi flyver nemt og bekvemt til Alta og sparer derved den lange køretur fra det sydlige Norge, så vi har mere tid til at fordybe os i de mange oplevelser og højdepunkter, der venter os. Lige fra dag ét lader vi os tryllebinde, når vi besøger den majestætiske kæmpeklippe Nordkap. Her mødes Atlanterhavet og Ishavet i et isende koldt brus, imens midnatssolen funkler og den stride blæst gør kinderne røde. Nordkap er en oplevelse ud over det sædvanlige, da det ligger så langt mod nord, som man nu kan komme på det europæiske fastland, og har en helt særlig atmosfære, da stedet var samernes kraftcenter længe før rejsende begyndte at valfarte hertil.

Ud over det storslåede møde med Nordkap er rundrejsen spækket med store naturoplevelser. Rejsen til Finnmarken er en rejse til kanten af civilisationen. Her er højt til himlen og vidtstrakte tundraområder med flokke af rensdyr. Samernes historie spiller også en stor rolle på denne rejse. Vi oplever samernes og renernes land, Lapland, samernes ‘hovedstad’ Karasjok og den arktiske hovedstad, Tromsø, med den smukke ishavskatedral. Vi kommer til stedet, der er kåret som verdens smukkeste ørige, Lofoten, hvor der bliver god tid til at nyde fjeldlandskaberne og til at gå på opdagelse i de små idylliske fiskevær med de maleriske røde og gule træhuse og tørrede fisk der hænger i solen.

Vi tager også med på den smukke togrejse fra Narvik til det naturskønne svenske laplandsområde, Abisko, hvor vi skal ud og vandre, og vi skal naturligvis også skåle i en iskold drink på det berømte ishotel i Jukkasjärvi, inden vi slutter rejsen af ved Porten til Barentsregionen, Kirkenes, hvor vi tager på en kongekrabbesafari for at fange dagens frokost.

Næste ledige afgange

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du får den ultimative rejse til Nordnorge
 • Der venter storslåede naturoplevelser
 • Du oplever midnatssolens skær på Nordkap-plateauet
 • Du får et certifikat på, at du har besøgt Europas nordligste punkt
 • Du har god tid til at opleve verdens smukkeste ørige, Lofoten
 • Ruten går forbi smukke fjorde, lyngklædte fjelde og fossende elve
 • Du har mulighed for at opleve en midnatskoncert i Tromsøs Ishavskatedral
 • Du ser den fantastiske natur, når du både med bus og tog kører gennem nordens smukkeste landskaber
 • Du kommer på kongekrabbesafari på Barentshavet og nyder efterfølgende en frokost af fangsten
 • Du besøger det verdensberømte ishotel i Jukkasjärvi i Sverige

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København, Billund og Aalborg
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på godt beliggende 3-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 7 x aftensmad

Vi flyver fra både Aalborg, Billund og København

En unik rejse fra Risskov Rejser, hvor vi bl.a. kommer på krabbesafari ved Kirkenes og oplever midnatssolen på Nordkap

Vi har naturligvis inkluderet den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko

Vi flyver fra både Aalborg, Billund og København

En unik rejse fra Risskov Rejser, hvor vi bl.a. kommer på krabbesafari ved Kirkenes og oplever midnatssolen på Nordkap

Vi har naturligvis inkluderet den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko

Mød din rejseleder

ANNA SWANE STIGSEN

Rejse- og eventyrlyst har været en rød tråd gennem hele Annas liv. Hun startede som stewardesse, men de korte rejser rundt i verden var ikke nok, så Anna begyndte at tage på længere rejser. Anna er blandt andet tidligere norsk gift og kender derfor meget til den Norske kultur.

Læs mere om Anna
BENT HEDELUND

Siden Bent i 1975 var rejseleder for første gang, er det blevet til mange forskellige destinationer. Bent er ekspert på Norge og glæder sig til at dele sin viden med jer!

Læs mere om Bent

Mød din rejseleder

ANNA SWANE STIGSEN

Rejse- og eventyrlyst har været en rød tråd gennem hele Annas liv. Hun startede som stewardesse, men de korte rejser rundt i verden var ikke nok, så Anna begyndte at tage på længere rejser. Anna er blandt andet tidligere norsk gift og kender derfor meget til den Norske kultur.

Læs mere om Anna
BENT HEDELUND

Siden Bent i 1975 var rejseleder for første gang, er det blevet til mange forskellige destinationer. Bent er ekspert på Norge og glæder sig til at dele sin viden med jer!

Læs mere om Bent

Dagsprogram

 • Midnatssol på Nordkap

  Velkommen til Nordnorge. Vi ankommer i Alta lufthavn om eftermiddagen og kører dernæst videre nordpå langs Porsangerfjorden til øen Magerøya, hvor Nordkapp-plateauet ligger. Den smukke køretur fører os til hovedbyen Honningsvåg, hvor vi skal overnatte.

  Efter ankomst til hotellet spiser vi en dejlig velkomstmiddag og tager derefter hul på et af rejsens mange højdepunkter, Nordkap, der ligger 370 m over havet. Sommersolen går ikke ned fra midten af maj til slutningen af juli, og hvis vi er heldige, kan vi nyde midnatssolens stråler over Barentshavet. Når det gælder vejret, er der heller ikke her på toppen af Europa nogen garantier, men vi krydser fingre for en dansende midnatssol.

  Nordkapp-hallen (besøgscenter) er bygget ind i selve Nordkapp-klippen, og det er herfra muligt at nyde sceneriet tæt på i al slags vejr. Efter midnat kører vi tilbage til hotellet.

  Bemærk, at vi på nogle afgange benytter Hotel Arran Nordkapp. Hotellet er af samme standard og ligger med en flot udsigt over bugten.

  Honningsvåg Scandic Nordkapp

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Velkomstmiddag.
 • Honningsvåg by

  Vi forlader Honningsvåg og kører mod dagens mål, Tromsø. Selve køreturen i dag er et højdepunkt i sig selv, men også en lang dag i bussen med tidlig afgang og vi er først fremme til aften. Dagens tur går gennem noget af Nordnorges mest enestående natur. Vi kører gennem Finnmarken, hvor vi ser de smukkeste bugter og vidtstrakte naturområder. Fra Olderdalen tager vi den lille færge til Lyngseidet og derefter endnu en færge fra Svensby til Breivikeidet.

  Om aften ankommer vi til Tromsø. Byen der også bliver kaldt ”Porten til Ishavet” eller ”Nordens Paris”, har meget at byde på. Her findes et væld af museer, der byder på udstillinger om bl.a. byens rolle som udgangspunkt for norske polarekspeditioner og forskning på universitet i bl.a. samernes liv.

  Mest kendt er Ishavskatedralen med fornemme glasmosaikker og en storslået udsigt. Den smukke kirke hedder egentlig Tromsdalens Kirke, men den karakteristiske form leder tankerne hen på isbjerge og gletsjere. Den gigantiske glasmosaik i østgavlen er specielt imponerende udefra om aftenen, når kirken er oplyst. Til dem der kan holde sig længe vågen, så kan det absolut anbefales at nyde en midnatskoncert i katedralen.

  Quality Hotel Saga, Tromsø

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Svolvær

  Dagen byder på en skøn køretur fra Tromsø til det der er kåret som ”verdens smukkeste ørige”, Lofoten. Undervejs kører vi langs med Målselva, som er en af Norges bedste lakseelve. Elven er 84 km lang med en laksetrappe på halvvejen, der sørger for, at laksen kommer op i den øvre del af elven.

  Vi passerer også Bardufoss, et af de områder i verden med den tætteste elgbestand og mon ikke der også er en chance for, at vi møder et par stykker af dem på vores vej. Vi oplever Vesterålens typiske storslåede natur og kan ane de savtakkede bjergkamme i horisonten, som rækker ud i havet som en tunge.

  Vores mål på Lofoten er Svolvær. Svolvær er porten til Lofoten, og nogle siger, at det er det smukkeste sted i det nordlige Norge. Her kommer kuttere langvejs fra for at deltage i fiskeriet efter torsk. Her finder vi de små røde og gule træhuse, mågeskrig og en umiskendelig lugt af tørfisk. Lyset i Svolvær kan sammenlignes med lyset over Skagen, og byen har fået tilnavnet kunstnernes by, fordi kunstnere fascineres og tiltrækkes af det – og af byens farverige liv.

  Ved ankomst til Lofoten bliver der lidt tid på egen hånd til at se nærmere på byen.

  Scandic Leknes Lofoten Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Fiskerhytte Lofoten

  Maleriske træhuse i rødt og gult, tørrede fisk på stativer i lange rækker og fjelde med spidser tinder. Læg hertil en ubeskrivelig ren luft, og scenen er sat til en skøn dag med oplevelser på Lofoten, så husk at medbringe dit kamera, så du senere kan mindes alle dagens smukke øjeblikke og scenerier.

  Vi tager turen ud til Atlanterhavets kyst, hvor nærmeste nabo mod vest er det østlige Grønland. Uanset vejret er det altid en spændende oplevelse at stå med det store havområde foran sig og de store fjelde i ryggen. Vi kigger på spændende kunstværker i landskabet og besøger flere af de små “fiskevær”, som er benævnelsen for et lille fiskerleje.

  Vi besøger Nusfjord, hvor den lille fiskerlandsby i dag nærmest er et stort museum. Byen var Norges bidrag til Arkitekturbevaringsåret i 1975 og er med sit karakteristiske udseende stadig virkelig et besøg værd. Nusfjord kan prale af en gammeldags landsbybutik med en hyggelig lille café og et tilstødende værksted, hvor der fremstilles torskeleverolie, samt et savværk og en smedje.

  Selv om det er nye tider for fiskeriet, har den lille fiskerlandsby, Henningsvær, stadig noget autentisk over sig. Byen kan kun nås via to broer, og den er kendt for sin unikke foldboldbane, da den er omringet af vand. Vi nyder atmosfæren ved havnen, hvor stress og jag ikke ser ud til at være en del af hverdagen. Herefter skal vi videre til en anden gammel fiskerlandsby, Reine, hvor vi vil opleve de små røde fiskehuse.

  Sidste på dagen fortsætter vi turen til Narvik, hvor vi spiser middag og overnatter. På vej dertil hører vi lidt om Narviks historie, da byen var centrum for begivenhederne i de første krigsdage, og vi hører også om de allieredes forsøg på at sikre byen og området.

  Quality Hotel Grand Royal

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Abisko Nationalpark

  Vi starter vores dag med en betagende togrejse ad den naturskønne rute fra Narvik til Abisko i Sverige. Fremme ved Abisko er der mulighed for en lettere vandretur på ca. 1,5 time i Abisko Nationalpark. Parken er 7.700 hektar og byder på ren nordisk natur.

  Efter vandreturen kan du slappe af i bussen, når vi fortsætter til Jukkasjärvi, hvor besøger det verdensberømte hotel bygget ud af is, Icehotel. I mange år har Icehotel kun eksisteret i de kolde perioder, men nu kan det opleves året rundt og det ligner ikke noget andet hotel i verden. Indendørstemperaturen er indstillet til konstant at være minus fem grader, og køleanlægget, der sørger for, at hotellet forbliver køligt sommeren over, drives af energi fra solpaneler.

  Vi nyder en iskold drink, mens vi beundrer de usædvanlige isskulpturer. Efter denne kolde sommeroplevelse fortsætter vi vores tur til den nordligste by i Sverige, Kiruna. Kiruna er en gammel mineby, der har eksisteret i mere end 100 år. Her findes verdens største underjordiske jernmine. Her går vi en tur i byen, hvor samerne har levet i årtusinder. Den gamle mineby er godt i gang med at flytte til et nyt område.

  Scandic Ferrum Kiruna

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Samer

  Dagen i dag står i samernes tegn, når vi kører gennem det nordfinske Lapland tilbage til Nordnorge og til byen Karasjok, hvor der lever omkring 45.000 samer. I en periode var samernes eksistens truet, men nu gør lovgivningen og en ændret holdning i samfundet det muligt for samerne at bevare deres identitet.

  Karasjok er en af de fineste samer-byer i Norge. Det er samernes ”hovedstad”, og ca. 90 % af indbyggerne er samer. Vi besøger museet med ”De Samiske Samlinger”, hvor over 5.000 genstande fremvises og repræsenterer den samiske kultur. Vi får også et kig ind i byens ’nye’ kirke fra 1959, hvor der prædikes og synges salmer på både norsk og samisk. Byens oprindelige kirke var fra 1862, men den brændte til jorden efter bombardementerne under 2. verdenskrig i 1944.

  Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

  Scandic Karasjok

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Finsk landskab

  Turen er ved at lakke mod enden, men vi skal ikke snydes for et møde med de store norske kongekrabber. Vi sætter derfor kursen mod dagens mål, Kirkenes. Denne tur bringer os igennem et skovklædt stykke af Finland, hvor vi kører langs med Enaresøen (Inarijärvi), der med sine mere end 1.000 km2 er den tredjestørste indsø i Finland. Her kan man være heldig at spotte de særlige skovhøns tjur, elge og måske endda brune bjørne.

  Vi er fremme ved Kirkenes, ”Porten til Barentsregionen”, ved middagstid. Byen ligger tæt på grænsen til Rusland, hvilket man også mærker, når man går en tur rundt i byen. Midt i byen finder man Russermonumentet, Krigsmødremonumentet og ”Andersgrotta”, som var et tilflugtsrum og det største beskyttelsesrum for befolkningen under 2. verdenskrig. Befolkningen i Kirkenes er en skøn blanding af folk med norsk, samisk, finsk og russisk oprindelse, og vejskiltene er skrevet på både norsk og russisk.

  Vi tager hul på dagens eventyr, når vi tager med professionelle fiskere i moderne RIB-både ud på en kongekrabbesafari. Kongekrabberne kan blive meget store med et benspænd på 1,8 m og kan veje op til 15 kg. Vi sejler ind i fjorden og ud på Barentshavet for at finde det bedste sted at lægge anker. Her får du dernæst chancen for selv at fange nogle af disse store krabber, og vi lærer senere at tilberede dem – og ikke mindst smage på det velsmagende krabbekød – når vi efter turen sejler hen til en restaurant ved fjorden, hvor dagens fangst serveres. (Leje af varmt og vandtæt tøj er inkluderet i udflugten).

  Scandic Kirkenes

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad.
 • Efter morgenmaden kører vil til lufthavnen i Kirkenes og flyver hjem til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
14. juni
2023

8 dage

Anna Swane Stigsen

17995 kr.

Billund
København
Aalborg

UDSOLGT

28. juni
2023

8 dage

Anna Swane Stigsen

15995 kr.

København

UDSOLGT

05. juli
2023

8 dage

Bent Hedelund Andersen

16995 kr.

København

UDSOLGT

Afgange

14. juni 2023
8 dage

Anna Swane Stigsen
17995kr.
Billund
København
Aalborg

UDSOLGT

28. juni 2023
8 dage

Anna Swane Stigsen
15995kr.
København

UDSOLGT

05. juli 2023
8 dage

Bent Hedelund Andersen
16995kr.
København

UDSOLGT

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Færge fra Olderdalen til Lyngseidet og fra Svensby til Breivikeidet
 • Togrejse på den naturskønne rute fra Narvik i Norge til Abisko i Sverige
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost på kongekrabbesafari og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Entré til Nordkaphallen og Nordkapcertifikat
 • Oplevelser på Lofoten med besøg i små fiskevær
 • Vandretur i Abisko Nationalpark i Nordsverige
 • Besøg og en drink på det berømte ishotel i Jukkasjärvi
 • Besøg på museet i Karasjok med ”De Samiske Samlinger ”
 • Kongekrabbasafari på Barentshavet med efterfølgende frokost af fangsten
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse 3.375 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
 • Fast plads i bussen 120 kr.

Lignende rejser

Ruinerne ved St. Andrew katedralen i Skotland
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Royale Skotland

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Inkl. halvpension og alle udflugter samt ikke mindst alle entréer på rundrejsen
  • Bemærk afgangene i august er inkl. Royal Edinburgh Military Tattoo

8-dages rundrejse

12495 kr.

Næste afgang

03. aug

Se rejsen
Ruinerne ved St. Andrew katedralen i Skotland
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Royale Skotland

  • Du kan rejse fra både Billund og København
  • Inkl. halvpension og alle udflugter samt ikke mindst alle entréer på rundrejsen
  • Bemærk afgangene i august er inkl. Royal Edinburgh Military Tattoo

8-dages rundrejse

12495 kr.

Næste afgang

03. aug

Se rejsen

Når rejsen går til Norge

Spændende artikler om Norge