Firma – og grupperejser

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

HIMMELSK NORDLYS OG SNELANDSKABER

4-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 8.995

Gæsternes vurdering

4,7 ud af 5

Det er ganske enkelt magisk – nordlys! Pludselig ud af ingenting begynder den mørke stjernehimmel at lyse i grønne, lilla og rødlige nuancer. Her i det smukke snedækkede landskab, med frost i kinderne og tilbageholdt åndedræt, ser du nordlyset danse som blafrende ”gardiner” på himlen og bliver mindet om, at verden er stor.

Basen er smukke Tromsø, hvorfra vi tager ud i ødemarken. I Tromsø Arctic Reindeer Camp kommer vi indenfor i et af de traditionelle telte, samerne brugte, dengang de drog over tundraen som nomader. Vi nyder et samisk måltid over bål, mens stilheden brydes af samernes intense sang.

Fra lejren tager vi med rensdyrslæde på “nordlysjagt” i den frostklare aften, hvor den rene luft fylder lungerne, og der er højt til loftet. Rejsen efter nordlys går også til et slædehundecenter, og med rensdyrskind til at varme os og i selskab med tusindvis af stjerner, venter vi på nordlyset.

Bliv nordlys-ekspert på 20 sekunder

 • Bag universets mest fascinerende oplevelser gemmer der sig ofte udfordrende videnskabelige forklaringer. Men den korte forklaring er denne: Nordlys er et atmosfærisk lysfænomen, der opstår, når solens elektrisk ladede partikler støder sammen med molekyler og atomer i atmosfæren.
 • Nordlys kan ikke ”bestilles”, men dukker op, når de rette betingelser er opfyldt. Chancerne er størst i perioden fra efterår til det tidlige forår, og når det er fuldstændig mørkt.
 • Nordlyset har gennem alle tider sat gang i folks fantasi og skabt myter og overtro. I Grønland må man f.eks. ikke fløjte eller klappe, når nordlyset åbenbarer sig, da man risikerer, at nordlyset kommer og tager én! (Ifølge overtroen er nordlyset de døde, der spiller fodbold med et hvalkranium)

Næste ledige afgange

11. nov. fra 8.995 kr.Bestil
20. jan. fra 8.995 kr.Bestil
27. jan. fra 8.995 kr.Bestil
10. feb. fra 9.995 kr.Bestil
17. feb. fra 9.995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Rejsen inkluderer flere nordlysture under åben himmel
 • Slædeturen med rensdyr i ødemarken er en stor oplevelse
 • Du møder samerne og smager et traditionelt samisk måltid
 • Der også er besøg på slædehundecenteret Aurora Camp
 • Basen er Tromsø, Nordens Paris, og byrundturen her er inkl. besøg på Polarmuseet

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: Billund og København
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på det 4-stjernede Scandic Ishavshotel
Tallerken

Måltider

 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad

Via mange års erfaring i Nordnorge har vi sikret de bedste oplevelser og at kvaliteten er i top

Vores rejseledere har mange års erfaring som rejseledere i Nordnorge

Chancen for at opleve nordlys er på denne tur ekstra stor, da vi inkluderer to aftenudflugter under åben himmel – den ene med rensdyrslæde

Via mange års erfaring i Nordnorge har vi sikret de bedste oplevelser og at kvaliteten er i top

Vores rejseledere har mange års erfaring som rejseledere i Nordnorge

Chancen for at opleve nordlys er på denne tur ekstra stor, da vi inkluderer to aftenudflugter under åben himmel – den ene med rensdyrslæde


Mød din rejseleder

ANDERS THEIS ERRBOE

Med Anders som rejseleder kan du glæde dig til at opleve Norges fortryllende vinterlandskaber ud fra hans motto: “Det må aldrig blive kedeligt”. Som tidligere musiker og fremragende formidler med et imponerende indblik i Norge får du en rejse i forrygende selskab.

Læs mere om Anders
BENTE ELISABETH ENDRESEN

Bente Elisabeth Endresen har rejst meget og i mange lande over stort set hele verden, men har mest sit virke på Nordkalotten og i Arktis. Hun er vokset op i Nordnorge, har boet flere år på Grønland og holder især af den nordiske natur.

Læs mere om Bente

Mød din rejseleder

ANDERS THEIS ERRBOE

Med Anders som rejseleder kan du glæde dig til at opleve Norges fortryllende vinterlandskaber ud fra hans motto: “Det må aldrig blive kedeligt”. Som tidligere musiker og fremragende formidler med et imponerende indblik i Norge får du en rejse i forrygende selskab.

Læs mere om Anders
BENTE ELISABETH ENDRESEN

Bente Elisabeth Endresen har rejst meget og i mange lande over stort set hele verden, men har mest sit virke på Nordkalotten og i Arktis. Hun er vokset op i Nordnorge, har boet flere år på Grønland og holder især af den nordiske natur.

Læs mere om Bente

Dagsprogram

 • Tromsø, der er idyllisk omgivet af vand og fjelde

  Ankomst til Tromsø, der lyser op midt i den arktiske vildmark mellem Lofoten med de små fiskevær mod syd og verdens ende mod nord, Finnmarken, med de enorme vidder.

  Tromsø kaldes ”Porten til Ishavet”, fordi den har været udgangspunkt for polarekspeditioner, men selv om byen ligger 400 km nord for polarcirklen, er der et mildt klima på grund af den varme Golfstrøm.

  Efter ankomst skal vi på en byrundtur til fods i Tromsø, der ligger idyllisk omgivet af vand og fjelde.

  Byen har et smukt gammelt centrum med velbevarede træhuse fra 1800-tallet, for Tromsø undgik de store ødelæggelser under 2. verdenskrig.

  Vi går langs havnefronten og besøger Polarmuseet, der har til huse i den gamle toldbod. Museet dokumenterer tiden med polarekspeditioner og den periode i 1800-tallet, hvor søfolk drog til Svalbard på jagt efter skind fra polarræv og isbjørne, og hvor byen derfor blomstrede.

  I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på.

  Fra Polarmuseet går turen ad gågaden til verdens nordligst beliggende domkirke, og som er den eneste i Norge af træ.

  Tromsø var i middelalderen et kirkeligt centrum, hvor folk kom roende over havet langvejs fra, og det betød handel i byen.

  Lige over for domkirken står en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition.

  Scandic Ishavshotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Camp Tamok med de typiske samertelte

  Formiddagen er fri til på egen hånd at udforske Tromsø, men vil du hellere opleve Norges storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari.Her sætter kaptajnen kurs mod hvalernes festmåltid, når de forskellige hvalarter samler sig om de store sildeflokke i de dybe norske fjorde.

  Vi er i samernes og renernes land, og sidst på eftermiddagen kører vi langs kysten mod nord. Her ligger Tromsø Arctic Reindeer, som er en same-camp med de typiske samertelte, lavvo’er, der ligner store plisserede lampeskærme oplyst af bål inden i.

  De store rensdyr lever i store flokke – nogle gange flere tusinde – og det er en stor oplevelse af blive omgivet af de nysgerrige og lækkersultne rener, som vi får lov til at håndfodre.

  Vi er langt fra byens lys og skal på en slædetur med rensdyrene. Sneen knirker under fødderne, rensdyrene med de bløde muler er spændt for, og deres ånde ses tydeligt i den kolde luft.

  De åbne vidder strækker dig i det uendelige, og slædekørsel med stærke dyr har gennem generationer været samernes foretrukne transportform. Der er noget næsten terapeutisk over at glide gennem sneen med de flittige rener spændt for, ligesom samerne har gjort det gennem århundreder.

  Efter vores slædetur kører vi tilbage til lejren, og inde i stearinlysenes skær i lavvo’en får vi varmen med en kop te, kaffe eller chokolade.

  Ilden buldrer, maden er sat over, og vi skal smage et ægte samermåltid. Måske tager vores vært et par stykker røget rensdyrhjerne fra sin skindpung og putter i sin kaffe, inden vi hører nogle af samernes fortællinger.

  Samerne har stadig en tydelig markeret etnisk identitet og stærke kulturelle traditioner, og vi bliver indviet i nogle af de sagn, som er blevet genfortalt fra generation til generation.

  Har du aldrig oplevet samisk ”joik”, som er samernes traditionelle folkesang. Ifølge de mundtlige overleveringer forærede feerne og elverne fra de arktiske lande joiken til samerne som en gave, og forskere mener, at det er den ældste musikalske kunstform, som stadig praktiseres.

  Uden for lavvo’en omslutter mørket os. Nordlyset kan ikke bestilles, men i klart vejr er der store chancer for, at det pludselig er der og flimrer som høje lysende grønne røgskyer med et strejf af lyserødt eller dyb lilla.

  Samerne mener, at nordlyset er forfædrenes dans på himlen, så du må aldrig drille nordlyset. Videnskabsfolk forklarer fænomenet som solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt, men uanset forklaringen, så gør nordlyset dig åndeløs.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Hvalsafari i Norges fjorde

  Stik med til søs i det nordlige Norges fjorde, hvor du oplever de fortryllende vinterlandskaber, og hvor der er gode chancer for at spotte havets kæmper, når de bryder det iskolde vandspejl. Fra sidst i oktober til slutningen af januar lokker de store sildeflokke i fjordene

 • Kom helt tæt på de blåøjede Husky-slædehunde i Aurora Camp i Tromsø

  Dagen er til fri disposition i Tromsø, inden vi først på aftenen tager ud til Aurora Camp

  Har du lyst til lidt fart over feltet, har du mulighed for at komme på snescootersafari. Her kan du se frem til at suse igennem vinterlandskabet med udsigt til de smukke, sneklædte bjerglandskaber og gennem Finndalen med den isdækkede Finn-sø. Der er afgang til snescootersafari efter morgenmaden.

  Bemærk! På afgangen den 11/11 er der ikke mulighed for at komme på snescootersafari.

  Efter en dag på egen hånd skal vi om aftenen en tur ud i det fascinerende landskab omkring Tromsø.

  Den arktiske hovedstads centrum ligger på øen Tromsøya mellem fastlandet og Kvaløya, og over de to sunde er der høje, elegante broer.

  Vi kører over Sandnessund-broen til den bjergrige Kvaløya, hvor Tromsø Vildmarkscenter, Aurora Camp, ligger. Her bor 300 Alaskan Husky-slædehunde med tyk hvid pels, spidse ører og blå øjne, og vi besøger selvfølgelig hunde- og hvalpegården.

  Vi nyder et måltid i de betagende omgivelser, og mens stilheden sænker sig, og maverne bliver fulde, hører vi om de fantastiske hunde, der har tilpasset sig den barske natur.

  Vi skal også spejde efter nordlyset, hvilket gøres på en behagelig måde liggende på ryggen på rensdyrskind under stjernehimlen.

  Har du brug for at få varmen i løbet af vores tid på Aurora Camp findes der traditionelle samertelte, lavvo’er, som kan skærme mod temperaturerne.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Snescootersafari

  Ved ankomst til slædehundecenteret starter vi med en introduktion til dagens forløb samt praktiske informationer og gennemgang af sikkerhedsmæssige foranstaltninger, og der vil blive udleveret varmt tøj og sko. Du behøver ikke at have erfaring med at køre på snescooter

 • Den unikke Ishavskatedral i Tromsø med det store glasmosaik

  Dagen er til fri disposition i Tromsø, hvor der er tid til at se nærmere på byen.

  I så fald er Ishavskatedralen et must. Den er inspireret af Nordnorges landskab og står som et monument, der kan tage kampen op mod fjeldet og vinternatten. Den 140 m2 store glasmosaik er vidunderlig og udsigten storslået.

  Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen og rejser til Danmark.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
11. november
2021

4 dage

8.995 kr.

Billund
København

FÅ PLADSER

Se rejseplan
20. januar
2022

4 dage

Christian Rosenberg

8.995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
27. januar
2022

4 dage

Christian Rosenberg

8.995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
10. februar
2022

4 dage

Christian Rosenberg

9.995 kr.

Billund
København

Se rejseplan
17. februar
2022

4 dage

Christian Rosenberg

9.995 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

11. november 2021
4 dage


8.995kr.
Billund
København

FÅ PLADSER

20. januar 2022
4 dage

Christian Rosenberg
8.995kr.
Billund
København

27. januar 2022
4 dage

Christian Rosenberg
8.995kr.
Billund
København

10. februar 2022
4 dage

Christian Rosenberg
9.995kr.
Billund
København

17. februar 2022
4 dage

Christian Rosenberg
9.995kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på det 4-stjernede Scandic Ishavshotel
 • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Nordlysudflugt og rensdyrslædetur på Tromsø Arctic Reindeer Camp
 • Tur til slædehundecenteret Aurora Camp
 • Byrundtur i Tromsø
 • Polarmuseet i Tromsø
 • Dansk rejseleder
 • Lån af varmt tøj – men husk selv hue, vanter og halstørklæde

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Hvalsafari (dag 2) kr. 1.595
 • Snescooter safari (dag 3) kr. 1.595

Lignende rejser

Nordlys over Island
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Nordlys over Island

  • Du kan flyve fra både Aalborg og København
  • Vi har 4-stjernet base centralt i Reykjavík og har inkluderet det meste i prisen – plus der er mulighed for hvalsafari
  • Der er hele to chancer for at opleve nordlyset på naturskønne udflugter

5-dages rundrejse

9.995 kr.

Næste afgang

15. nov

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Bjørnesafari i Finland

  • Du får en række unikke dyre- og naturoplevelser, bl.a. bjørnesafari og vandretur i nationalparken Riisitunturi
  • Vi bruger håndplukkede hoteller med enestående beliggenhed i naturen
  • Vi er mangeårige eksperter på rejser i Norden

5-dages rundrejse

10.995 kr.

Næste afgang

18. jul

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Island

  • Vi flyver direkte fra København
  • Danmarks bedste rundrejse på Island til den skarpeste pris – du kommer hele øen rundt og bor på gode hoteller!
  • Vi har naturligvis inkluderet entréen til Den Blå Lagune

7-dages rundrejse

14.995 kr.

Næste afgang

24. maj

Se rejsen

Når rejsen går til Norge

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke