Firma – og grupperejser

NYHED!
Bestil inden d. 29/2-2024 og få kr. 500 i rabat på rejsen

HURTIGRUTEN: BERGEN – KIRKENES (NORDGÅENDE)

8-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 23995

På denne rejse oplever du Norges imponerende natur, når du rejser med Hurtigruten fra syd til nord. Oplevelserne begynder i Bergen, som ligger perfekt placeret mellem Norges to største fjorde og byder på både fossende vandfald og majestætiske fjeldsider. Herfra sejler du nordpå langs den gamle vikingerute og besøger både eventyrlige Ålesund, historiske Trondheim og den arktiske hovedstad Tromsø.

Undervejs har vi bl.a. inkluderet en udflugt til spektakulære Geirangerfjord, og du kan også se frem til at krydse den usynlige grænse ved Polarcirklen og til at nyde udsigten over Barentshavet ved Europas nordligste punkt, Nordkap. Ved Lofoten oplever du en sand kavalkade af stejle fjelde, vild natur og maleriske fiskerlejer, inden rejsen afsluttes i kongekrabbernes Kirkenes ikke langt fra den russiske grænse.

Glæd dig til en uforglemmelig rejse i Norges fantastiske farvande.

Næste ledige afgange

06. aug. fra 23995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Der er inkluderet byrundtur i Bergen
 • Du kommer en tur med Fløi-banen
 • Du sejler igennem Geirangerfjord og ser fjeldkæden De Syv Søstre
 • Der er inkluderet en udflugt til Geiranger med Trollstigen-passagen
 • Vi skal på byvandring i Trondheim
 • Du krydser Polarcirklen på dag 4
 • Vi tager på byvandring i Bodø
 • Du oplever Lofoten hvor vi besøger en lille charmerende fiskerby og Lofotkatedralen
 • Der er inkluderet byrundtur i Tromsø – ”Porten til Arktis”
 • Du skal på udflugt til Nordkap

Vores rejseledere

  Vi har Danmarks bedste rejseledere – og det oplyses snarest, hvem du skal rejse med.

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra København og Billund
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel
 • Overnatning i indvendig kahyt på krydstogtskibet
Tallerken

Måltider

 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 6 x aftensmad

Der er dansk rejseleder med på dette cruise til de smukkeste naturoplevelser

Du kan flyve fra både Billund og København

Der er flere udflugter inkluderet i prisen, eksempelvis til Geirangerfjorden og Lofoten

Der er dansk rejseleder med på dette cruise til de smukkeste naturoplevelser

Du kan flyve fra både Billund og København

Der er flere udflugter inkluderet i prisen, eksempelvis til Geirangerfjorden og Lofoten

Dagsprogram

 • Udsigt over Bergen

  Rejsen begynder i Bergen, som ligger perfekt placeret mellem Norges to største fjorde, Hardangerfjorden og Sognefjorden, der byder på majestætiske fjeldsider, fossende vandfald og fabelagtige fjordlandskaber.

  Vi ankommer til hotellet hvor vi spiser aftensmad.

  Quality Hotel Edvard Grieg

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • DEN HISTORISKE HAVNEFRONT, BRYGGEN

  Vi bruger dagen på at udforske den smukt beliggende hansestad, der blev grundlagt i 1070. På en byvandring oplever vi bl.a. den UNESCO-fredede Bryggen med de ikoniske træhuse, mens vi hører om byens historie og store betydning for handlen ikke bare i Norge, men i store dele af Europa.

  Vi slutter turen af med at tage Fløibanen 320 m op til toppen af bjerget Fløyen. Den historiske kabelbane fra 1918 er den eneste af sin slags i Norge, og på den 5-8 minutter lange tur op ad den stejle fjeldside venter en smukkere og smukkere udsigt, der kulminerer med en storslået udsigt over hele Bergen og fjordlandskabet. I det centrale Bergen finder du et varieret udbud af god mad, hvor du ikke bør misse at prøve en skillingsbolle, der er Norges lækre variant af kanelsnegle. Det er også værd at besøge Fisketorget, der er et af Norges mest kendte udendørsmarkeder, og som siden 1200-tallet har været mødested, når sulten har meldt sig. Du finder blandt andet friskfanget fisk, lokalt producerede råvarer fra områdets gårde og en indendørs torvehal fyldt med delikatesser.

  Vi forlader Bergen i løbet af aftenen, og om bord på skibet kan du nyde det første af mange lækre måltider med friske råvarer fra den lokale kyst, mens vi forlader Bergen ad den gamle vikingerute i Hjeltefjord.

  TIDER I HAVN:

  • Bergen: 14.45-20.30

  M/S Kong Harald

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad

  Tilkøb flere oplevelser

  Opgradering til udvendig uspecificeret dobbeltkahyt med udsigt – Polar outside (nordgående)

  Opgrader værelset til en udvendig uspecificeret dobbeltkahyt med udsigt, og ligger oftest på nederste eller midterste dæk. Kahytterne har dobbeltseng, TV, stol og et badeværelse med brusebad og toilet samt hårt.

  Opgradering til udvendig uspecificeret singlekahyt med udsigt – Polar outside (nordgående)

  Opgrader værelset til en udvendig uspecificeret singlekahyt med udsigt, og ligger oftest på nederste eller midterste dæk. Kahytterne har seng, TV, stol og et badeværelse med brusebad og toilet samt hårt.

  Opgradering til udvendig uspecificeret dobbeltkahyt uden garanteret udsigt – Arctic Superior (nordgående)

  Opgrader værelset til en udvendig uspecificeret dobbeltkahyt med udsyn til promenadedæk. Kahytterne ligger skibets to øverste dæk er indrettet med dobbeltseng, TV, stol, kaffe- og tefaciliteter samt et badeværelse med brusebad og.

  Opgradering til udvendig uspecificeret singlekahyt uden garanteret udsigt – Arctic Superior (nordgående)

  Opgrader værelset til en udvendig uspecificeret singlekahyt med udsyn til promenadedæk. Kahytterne ligger skibets to øverste dæk er indrettet med seng, TV, stol, kaffe- og tefaciliteter samt et badeværelse med brusebad og.

 • Den betagende Nordfjord

  I dag kan du se frem til at opleve noget af Norges mest fantastiske natur, når vi bl.a. besøger den spektakulære og UNESCO-fredede Geirangerfjord.

  Er du morgenmenneske, kan du nyde den tidlige morgen i den betagende Nordfjord nær Torvik, inden vi sejler forbi Vestkap for at komme til Ålesund, der ligger ved Geirangerfjordens udmunding. Byen er kendt for sin unikke art nouveau-arkitektur, der paradoksalt nok er resultatet af en katastrofe. Størstedelen af byen blev nemlig raseret og ødelagt af en forfærdelig brand i 1904, men genopbygningen blev gennemført i klassisk jugendstil, hvilket har medført, at byen i dag er som taget ud af et eventyr. Når man går rundt i gaderne, fortrylles man af bugtede linjer, bladformede udsmykninger og afrundede tårne over alt man kigger hen, og fra Akslafjeldet midt i byen, kan du gå de 418 trin op til toppen og blive belønnet med en magisk panoramaudsigt.

  Efter Ålesund sætter vi på en smuk bustur kursen mod smukke Geirangerfjord. Vi kører ad den snoede Ørnevejen, mens vi nyder det storslåede landskab på vej til Eidsdalsvatnet. Efter en kort sejlads fra Eidsdal til Linge, passerer vi højalpine Guldbrandsdalen og ser elven Valldøla bruse gennem en smal kløft, inden vi når de elleve hårnålesving ned ad den stejle Trollstigen-passage. Udflugten afsluttes med en lækker middag i Molde, hvor vi atter stiger om bord på skibet.

  Inkluderede måltider: morgen, frokost og aftensmad

  TIDER I HAVN

  • Florø: 02.45-03.00
  • Måløy: 05.15-05.30
  • Torvik: 08.20-08.30
  • Ålesund (01.11-31.05): 09.45-20.00
   • Ålesund (01.06-31.10): 09.45-10.00
   • Geiranger (01.06-31.08): 14.25-14.45
   • Ålesund (01.06-31.08): 19.00-20.00
   • Urke (01.09-31.10): 12.15-15.45
   • Ålesund (01.09-31.10): 18.00-20.00
  • Molde: 22.35-23.05

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Det gamle Hansestad-kvarter Bakklandet

  I dag bevæger vi os ind i regionen Trøndelag, som er kendetegnet ved et landskab af bugtede bakker, lavtliggende kystbyer og grønne marker drysset med idylliske bondegårde.

  I løbet af morgenen lægger vi til kaj i Trondheim, som er Norges tredjestørste by. Den gamle by er særdeles rig på historie og kultur, charmerende arkitektur og den fantastiske omkringliggende natur. Her kan du bl.a. se frem til at opleve den majestætiske Nidarosdom, der er et vigtigt pilgrimsmål og symbol på norsk middelalderhistorie. Tre dronninger og syv konger er blevet kronet her, og det imponerende bygningsværk anses som Norges vigtigste kirke.

  Ved siden af domkirken ligger Ærkebispegården, hvor man kan se Norges kronjuveler, og i nærheden findes byens gamle bro, som markerer indgangen til det gamle Hansestad-kvarter Bakklandet. Her står farverige træhuse på pæle langs elven, og Kristiansten Fæstning tilbyder en smuk panoramaudsigt over byen og fjorden.

  Efter 3 dejlige timer i Trondheim sejler skibet mod nordvest, hvor vi passerer det okkerfarvede Kjeungskjær Fyr på vej mod charmerende Rørvik.

  TIDER I HAVN

  • Kristiansund: 02.45-03.00
  • Trondheim: 09.45-12.45
  • Rørvik: 21.40-22.00

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • DET IMPONERENDE LANDSKAB VED LOFOTEN

  Tidligt om morgenen krydser vi Den arktiske Polarcirkel, hvilket fejres på dækket med en lille ceremoni i form af en traditionel, arktisk tradition, der uden tvivl får os til at vågne.

  Kl. 10 lægger vi til i Ørnes, inden vi fortsætter til Nordnorges næststørste by Bodø. På vejen hertil er der udsigt til Børvass’ fjeldtoppe, og på en tur rundt i byen oplever du både indbyggernes gæstfrihed og naturens kræfter. Bodø er nemlig hjemsted for verdens stærkeste malstrøm, og du kan opleve både midnatssol og nordlys fra byens breddegrader – dog ikke på samme tid.

  Eftermiddagen er for mange et højdepunkt på rejsen, når vi ankommer til den verdensberømte øgruppe Lofoten, som imponerer med næsten overjordisk naturlig skønhed. Vi bydes velkommen til området af den 1.000 meter høje Lofotveggen i horisonten, som på smukkeste vis indleder en kavalkade af stejle fjelde, vild natur og maleriske fiskerlejer.

  Midt i disse imponerende omgivelser har vi inkluderet en udflugt til en af Lofotens vigtigste historiske fiskerbyer Kabelvåg, hvor Lofotens fiskeindustri begyndte for mere end 1.000 år siden. Turen begynder i Stamsund og fører os forbi Torvdalshalsen med fantastisk udsigt over fjorden, inden vi ankommer til Kabelvåg. Vi går en tur i byens centrum, hvor man bl.a. finder Lofotkatedralen fra 1898, som er en af Norges største kirker. Vi besøger også Lofotmuseet og Galleri Espolin, der har den største samling af Kaare Espolin Johnsons værker, inden det atter bliver tid at vende retur til skibet.

  TIDER I HAVN

  • Brønnøysund: 01.35-01.45
  • Sandnessjøen: 04.35-04.50
  • Nesna: 06.00-06.10
  • Ørnes: 10.00-10.10
  • Bodø: 13.05-15.20
  • Stamsund: 19.15-19.40
  • Svolvær: 21.20-22.15

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Tromsø er også kendt som ”Nordens Paris”

  Tidlig morgen lægger vi til i Harstad, hvor det er muligt at gå en fredelig tur og se byen vågne. Efter et kort stop fortsætter skibet til Finnsnes, og undervejs er det en god idé at holde øjnene åbne efter bl.a. søpapegøjer, som har kolonier i nærheden.

  I horisonten kan vi ane Tromsø, midt i den arktiske vildmark mellem Lofoten mod syd og verdens ende mod nord. I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på.

  Byen har et smukt gammelt centrum med velbevarede træhuse fra 1800-tallet, for Tromsø undgik de store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Vi passerer domkirken, et af Tromsøs vartegn, som blev bygget i 1861 og er verdens nordligst beliggende lutherske domkirke. Tromsø var i middelalderen et kirkeligt centrum, hvor folk kom roende over havet langvejs fra, og det betød handel i byen. Lige over for domkirken står en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition.

  Tromsø kaldes ”Porten til Ishavet”, fordi den har været udgangspunkt for polarekspeditioner, men selv om byen ligger 350 km nord for polarcirklen, er der et mildt klima på grund af den varme Golfstrøm. Vi har 4 timer til rådighed i byen, som bl.a. byder på en guidet byrundtur med rejselederen, inden skibet fortsætter sin rejse nordpå.

  TIDER I HAVN:

  • Stokmarknes: 01.30-01.40
  • Sortland: 02.55-03.10
  • Risøyhamn: 04.35-04.50
  • Harstad: 07.10-07.45
  • Finnsnes: 11.00-11.30
  • Tromsø: 14.15-18.15
  • Skjervøy: 22.10-22.25

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • UDSIGT OVER HAMMERFEST

  Skibet fortsætter til Hammerfest, hvor Meridiansøjlen er rejst til minde om den første officielle måling af jordens nøjagtige størrelse og form. Buens målestationer ligger i ti lande fra Fuglenes ved Hammerfest til Ukraines Sortehavskyst og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Da Hammerfest blev grundlagt var den i øvrigt verdens nordligste by og ligger på nogenlunde samme breddegrad som de nordligste dele af Sibirien og Alaska.

  Vi ankommer til Honningsvåg midt på morgenen. Hovedattraktionen her er naturligvis et besøg på Europas nordligste punkt, Nordkap. Her kan du stå på kanten af klippen med det ikoniske klode-monument og stirre ud over havet vel vidende, at Svalbard-øerne er næste (og eneste) stop inden Nordpolen. Vi tager bussen hertil og nyder synet fra plateauet 307 meter over Barentshavet.

  Inden vi når rejsens nordligste anløbshavn Mehamn, kan du tæt på landsbyen Kjøllefjord få øje på det gamle offersted Finnkirka, som det oprindelige samiske folk brugte. Efter disse to korte stop, sejler vi videre til dagens sidste stop i Berlevåg, og ser måske det høje Slettnes Fyr blinke øverst fra en klippe med udsigt over Barentshavet.

  TIDER I HAVN:

  • Øksfjord: 01.50-02.00
  • Hammerfest: 05.05-05.45
  • Havøysund: 08.30-08.45
  • Honningsvåg: 10.55-14.30
  • Kjøllefjord: 16.40-17.00
  • Mehamn: 18.55-19.15
  • Berlevåg: 22.00-22.10

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • SOMRENE I KIRKENES ER FANTASTISKE MED LYSE NÆTTER

  Rejsen afsluttes i Kirkenes, omtrent 400 kilometer nord for Polarcirklen. Her i den yderste nordøstlige del af Norge befinder du dig blot få kilometer fra den russiske grænse, og man bemærker hurtigt de kulturelle påvirkninger fra nabolandet.

  Vi forlader skibet og tager i lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

  TIDER I HAVN:

  • Båtsfjord: 00.00-00.30
  • Vardø: 03.30-03.45
  • Vadsø: 06.55-07.10
  • Kirkenes: 09.00

  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
06. august
2024

8 dage

23995 kr.

Billund
København

Se rejseplan

Afgange

06. august 2024
8 dage


23995kr.
Billund
København

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang.
 • Overnatning i dobbeltværelse i Bergen
 • Overnatning i indvendig uspecificeret kahyt (Polar Inside - USPI)
 • Al transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • 1 x morgenmad og 1 x aftensmad på hotellet i Bergen
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) under hele sejladsen
 • Byrundtur i Bergen
 • Tur med Fløi-banen
 • Udflugt til Geiranger med Trollstigen-passagen
 • Byvandring i Trondheim
 • Byvandring i Bodø
 • Udflugt til Lofoten hvor du besøger en lille charmerende fiskerby og Lofotkatedralen
 • Byrundtur i Tromsø
 • Udflugt til Nordkap
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 7.995
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Opgradering til udvendig uspecificeret dobbeltkahyt med udsigt – Polar outside (USPO) kr. 6.395
 • Opgradering til udvendig uspecificeret dobbeltkahyt uden garanteret udsigt – Arctic Superior (USPD) kr. 8.395
 • Opgradering til udvendig uspecificeret singlekahyt med udsigt – Polar outside (USPO) kr. 9.495
 • Opgradering til udvendig uspecificeret singlekahyt uden garanteret udsigt – Arctic Superior (USPD) kr. 12.495

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Hurtigrutens klassiske rundrejse: Bergen – Kirkenes – Bergen

  • Der er dansk rejseleder med på rejsen
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Der er flere udflugter inkluderet i prisen

12-dages rundrejse

26995 kr.

Næste afgang

06. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Hurtigruten: Kirkenes – Bergen (sydgående)

  • Der er dansk rejseleder med på rejsen
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Der er flere udflugter inkluderet i prisen

8-dages rundrejse

19995 kr.

Næste afgang

12. aug

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Nordnorge – Nordkap, Lofoten & Lapland

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • En unik rejse fra Risskov Rejser inkl. helleristningerne i Alta
  • Vi har naturligvis inkluderet den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko

8-dages rundrejse

16995 kr.

Næste afgang

12. jun

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Hurtigrutens klassiske rundrejse: Bergen – Kirkenes – Bergen

  • Der er dansk rejseleder med på rejsen
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Der er flere udflugter inkluderet i prisen

12-dages rundrejse

26995 kr.

Næste afgang

06. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Hurtigruten: Kirkenes – Bergen (sydgående)

  • Der er dansk rejseleder med på rejsen
  • Du kan flyve fra både Billund og København
  • Der er flere udflugter inkluderet i prisen

8-dages rundrejse

19995 kr.

Næste afgang

12. aug

Se rejsen

Når rejsen går til Norge