Firma – og grupperejser

 

Populær rejse –
kun hos Risskov Rejser

Gratis udvidet tryghedsgaranti til alle vores gæster

Aflyses din rejse, er du sikret fuld refundering uanset købstidspunkt 

Vi imødekommer alle sikkerhedskrav og følger altid UM’s rejsevejledninger

PÅ SKINNER I NATURSKØNNE NORGE

7-dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr. 8.995

Gæsternes vurdering

4,6 ud af 5

Tag med på en fabelagtig togrejse til Norge, hvor du kommer til at opleve den norske natur for fuld udblæsning. Norge har et veludviklet jernbanenet og går forbi de mest dramatiske landskaber, man kan tænke sig. Fra fossende vandfald, spejlblanke søer, fylker fulde af idylliske landsbyer og ikke mindst de mægtige fjeldsider, der skifter farve i løbet af årstiderne. Vi er der netop i tiden, hvor fjeldsiderne prydes af de skønneste frodiggrønne sommerfarver.

På denne rundrejse får du alt det bedste af Norge med adskillige fjordsejladser, skønne byvandringer og ikke mindst muligheden for at opleve to af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen.

Næste ledige afgange

02. maj. fra 8.995 kr.Bestil
09. maj. fra 8.995 kr.Bestil
16. maj. fra 8.995 kr.Bestil
23. maj. fra 8.995 kr.Bestil
30. maj. fra 8.995 kr.Bestil

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

 • Du oplever to af verdens smukkeste togstrækninger, både Flåmsbanen og Bergensbanen
 • Du på en byvandring går rundt blandt træhusene i den UNESCO-fredede Bryggen i Bergen
 • Der er god tid til at opleve Bergens rige tilbud på egen hånd også
 • Du får nogle af de største highlights i Oslo, såsom fæstningen Akershus og kongeslottet
 • Du kommer til altid hyggelige Kristiansand, Norges sydligste kystby
 • Der venter flere fjordsejladser bl.a. ud fra Bergen og med katamaranen ”Vision of The Fjords” til Aurlandsfjorden
 • Du sejler indenfjords fra Stavanger til Bergen om bord på færgen fra Hirtshals
 • I rejser i en eksklusiv gruppe med maks. 26 deltagere

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Færge inkl. skatter og afgifter – se færgetider samt rejseplan under den pågældende afgang
 • Mulighed for afrejse fra Hirtshals
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller & dobbeltkahyt på overfarten fra Hirtshals
Tallerken

Måltider

 • 6 x morgenmad
 • 3 x aftensmad

Rejsen er helt unik, og du finder den kun hos os – og med plads til maks. 26 deltagere

Oplev hele 2 af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen

Der venter flere fjordsejladser, god tid i Bergen og inkluderede UNESCO-oplevelser

Rejsen er helt unik, og du finder den kun hos os – og med plads til maks. 26 deltagere

Oplev hele 2 af verdens mest berømte togstrækninger, når vi rejser med både Flåmsbanen og Bergensbanen

Der venter flere fjordsejladser, god tid i Bergen og inkluderede UNESCO-oplevelser

Se rejseforedrag om turen med rejseleder Torben Folkmann


Mød din rejseleder

CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Han er en yderst erfaren rejseleder med en stor historisk viden, der altid formår at give et helt unikt indblik i det land, der rejses rundt i.

Læs mere om Christian
TORBEN FOLKMANN

Torben er en passioneret rejseleder med flere årtiers erfaring udi kunsten at underholde, oplyse og fortælle levende om de lande, han er rejseleder i, samtidig med at alt det praktiske kører som smurt.

Læs mere om Torben

Mød din rejseleder

CHRISTIAN ROSENBERG

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999 – både som rejseleder og producent af rundrejser med dansk rejseleder. Han er en yderst erfaren rejseleder med en stor historisk viden, der altid formår at give et helt unikt indblik i det land, der rejses rundt i.

Læs mere om Christian
TORBEN FOLKMANN

Torben er en passioneret rejseleder med flere årtiers erfaring udi kunsten at underholde, oplyse og fortælle levende om de lande, han er rejseleder i, samtidig med at alt det praktiske kører som smurt.

Læs mere om Torben

Dagsprogram

 • Turen mod Norges fantastiske fjelde og fjorde starter i Hirtshals, hvor færgen venter os. På turen op sejler vi med Fjord Line, hvis færger udelukkende sejler på miljøvenlig naturgas.

  Vi mødes med rejselederen i Hirtshals på 1. sal ved Fjord Line-terminalen. Færgen lægger fra land kl. 20:00, og aftenen kan bruges til at nyde det flotte skib og de mange muligheder om bord. Du kan blandt andet shoppe i det taxfree-område, gå på opdagelse i madmarkedet eller nyde en drink i sportsbaren eller loungeområdet.

  Praktisk information ang. parkering i Hirtshals
  Kommer man i bil, er der nogle få parkeringspladser ved Fjord Lines færgeterminal. Man kan også langtidsparkere på Montra Skaga Hotels parkeringsplads ved henvendelse i receptionen (mod betaling). Der er også mulighed for at langtidsparkere på Hirtshals Transport Center (mod betaling).

 • Skøn udsigt fra toppen af Fløyen

  Kl. 06:30 lægger færgen til i Stavanger, hvor nogle stiger af, andre stiger på – og du kan vælge at blive liggende i sengen, eller stå op og nyde den vanvittigt flotte sejlads langs den norske vestkyst fra Stavanger til Bergen, hvor der hele vejen sejles kystnært. En flot oplevelse, som det er oplagt at nyde fra morgenmadsrestauranten, hvor der serveres morgenbuffet.

  Vi er fremme i Bergen ca. kl. 12:30, og kører direkte til hotellet. Eftermiddagen bruger vi på at udforske den smukt beliggende hansestad, der ikke uden grund kaldes for ’Porten til fjordene’.

  På byvandringen oplever vi bl.a. den UNESCO-fredede Bryggen med de ikoniske træhuse, mens vi hører om byens historie.

  Vi slutter af med at tage Fløibanen de 320 m op til toppen af bjerget Fløyen. Den historiske kabelbane fra 1918 er den eneste af sin slags i Norge, og på den 5-8 minutter lange tur op ad den stejle fjeldside venter en smukkere og smukkere udsigt, der kulminerer med en storslået udsigt over hele Bergen og fjordlandskabet.

  Tilbage på hotellet nyder vi en dejlig middag.

  Scandic Bergen City

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Farvestrålende træhuse på Bryggen

  Efter morgenmaden er det tid til at opleve ved selvsyn, hvorfor Bergen kaldes for ’Porten til fjordene’.

  Bergen ligger perfekt placeret mellem Norges to største fjorde, Hardangerfjorden og Sognefjorden, der byder på majestætiske fjeldsider, fossende vandfald og fabelagtige fjordlandskaber.

  Vi sejler ud på en skøn tur, hvor vi får rig mulighed for at nyde synet af byen fra vandsiden samt absorbere de smukke naturudsigter.

  Tilbage på land er resten af dagen fri til egne oplevelser, og der er nok at tage sig til.

  Er du mest til caféliv, shopping og god mad, finder du et varieret udbud i det centrale Bergen, hvor du ikke bør misse at prøve en skillingsbolle, der er Norges lækre variant af kanelsnegle.

  Det er også værd at besøge Fisketorget, der er et af Norges mest kendte udendørsmarkeder og som siden 1200-tallet har været mødested, når sulten har meldt sig. Du finder blandt andet friskfanget fisk, lokalt producerede råvarer fra områdets gårde og en indendørs torvehal fyldt med delikatesser.

  Du kan gå på yderligere opdagelse i de historiske rammer på Bryggen eller begive dig ind på Bryggens Museum, der beskriver byens udvikling fra 1100-tallet og giver et indblik i byens liv i højmiddelalderen, der blev præget af indflydelsen fra de nordtyske hansestæder.

  Er du til flere museer, finder du centralt i byen Bergen Kunstmuseum, der ligger tæt placeret på flere kunstrummende bygninger, der i dag er slået sammen under det fælles navn KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

  Apropos komponister, så er det også oplagt at lægge vejen forbi Edvard Grieg-museet, der ligger i komponistens tidligere hjem, Troldhaugen. I haven finder man bl.a. Komponisthytten, der står som Grieg efterlod det.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Udsigten fra den lille by Stalheim

  I dag begynder rejsens højdepunkt – nemlig vores fantastisk flotte færd på tværs af landet fra Bergen til Oslo via nogle af de smukkeste perler, landet har at byde på.

  Rejsen foregår med to forskellige jernbaner, bus og det smukke katamaranskib ”Vision of the Fjords”.

  Fra morgenstunden stiger vi om bord på Bergensbanen og kører en times tid til Voss. Undervejs kommer vi bl.a. forbi dybe dale.

  I Voss stiger vi fra toget over i en bus, der tager os op i fjeldet via den lille landsby Stalheim og ned til Gudvangen.

  Gudvangen er kendt som historisk hjemsted for vikinger og byder på den fineste aktive vikingelandsby. Gudvangen ligger i vandkanten til den UNESCO-fredede Nærøyfjorden.

  Vi nyder omgivelserne, og er tiden til det, bliver der også mulighed for en hurtig visit i vikingelandsbyen.

  Ved middagstid stiger vi om bord på den supermoderne hybrid-katamaran ”Vision of The Fjords”, der lydløst og komfortabelt sejler os fra Nærøyfjorden til Aurlandsfjorden.

  Vi har to timer om bord til at nyde den unikke natur, der fra første færd blæser os omkuld gennem den smalle Nærøyfjord, hvor de stejle fjeldsider troner dramatisk over os.

  Aurlandsfjorden, der udgør sidste del af sejladsen, er en forgrening til den 204 km lange og 1.308 m dybe Sognefjord, der er landets længste – og verdens næstlængste – fjord.

  Er vi heldige, ser vi også noget af områdets vildtliv undervejs, både til vands og til lands. Det er muligt at købe forfriskninger om bord.

  Vi er fremme i Flåm først på eftermiddagen, hvor der bliver god tid til at slappe af og nyde den fine perle af en lille by.

  Byen er ikke større, end man kan gå fra den ene ende til den anden på få minutter – og man kan se hele byen allerede ved indsejlingen. Her er hverken mange mennesker eller leben, men her er så ubeskriveligt smukt, og vores hotel ligger i kort afstand fra kajen.

  I Flåm lader vi roen falde over os, og der er tid til at gå en tur – eller vandre for de mere aktive. Der er små butikker med fint norsk håndværk, og ikke mindst en lille afdeling af Auerland-sko – de klassiske og fine håndsyede skindsko, som er produceret her i stort set samme design siden de blev til i 1930’erne.

  Desuden er der et mindre museum, som vi besøger, og hvor der er en udstilling om, hvordan byen og togbanen blev til.

  Fretheim Hotel

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Togturen til Myrdal i grønne omgivelser

  Fra Flåm skal vi på en kort 20 km togtur med Flåmsbanen til den lille station Myrdal, der ligger i 867 m højde.

  Denne spektakulære og vigtige togstrækning forbinder fjordene med Bergensbanen over de norske fjelde, så foruden at være en af verdens smukkeste er den også kendt for at være en af Europas stejleste.

  Nyd de fantastiske udsigter med elve, dybe kløfter, vandfald og bondegårde, der klamrer sig til de stejle fjeldsider, mens du i togets højtalere hører om seværdighederne. 

  Efter en times tid ankommer vi til Myrdal, hvor vi skifter over til Bergensbanen og fortsætter rejsen mod Oslo de næste 5 timer. 

  Turen med Bergensbanen er kåret som en af verdens smukkeste togrejser, og det er ikke uden grund, da turen går gennem meget varieret landskab. Det er bestemt ikke blot transport – det er Norges natur for fuld udblæsning.

  Toget har serveringsvogn om bord med fin service til rimelige priser.

  Efter ankomst til Oslos hovedbanegård, går vi hen til hotellet, der ligger ganske tæt ved. Dem der har lyst, kan følge med rejselederen ud på en gåtur i byen.

  Oslos centrum ligger lige uden for hoteldøren, og den lille smukke hovedstad er nem at overskue til fods.

  Fra hotellet følger vi Karl Johans Gate op forbi kongeslottet og slotsparken. Vi kommer ligeledes ned forbi den imponerende middelalderfæstning Akershus, hvis opførelse blev påbegyndt allerede tilbage i 1200-tallet. Og midt mellem slottet, fæstningen og hotellet har vi hele byen med alle dens herligheder.

  På enkelte afgange bor vi på Thon Astoria Hotel i Oslo.

  Comfort Hotel Børsparken

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad.
 • Charmerende træhuse er en stor del af storbyen Oslo

  Formiddagen er fri til egne oplevelser i Oslo, eller du kan tage med rejselederen på gåtur forbi Operahuset, det nye 13 etagers høje Munch-museum og rådhuset, som er kendt for sin flotte udsmykning, inden vi begiver os tilbage til hovedbanegården, hvor toget mod Norges sydligste by, Kristiansand, venter os. 

  Vi kan se frem til endnu en strækning, der indkapsler det bedste af norsk natur, når vi føres forbi fjelde, søer, dale og hyggelige landsbyer.

  Turen tager cirka 5 timer, og skulle du undervejs have brug for at ”hvile” øjnene fra al den skønne natur, der passerer forbi, kan du medbringe noget god litteratur. Her kunne det være oplagt at give sig i kast med den norske forfatter Karl Ove Knausgård, der bl.a. har skrevet den selvbiografiske seksbinds-nyklassiker ”Min kamp”, og som faktisk boede en god del af sin ungdom i netop Kristiansand.

  Fra banegården i Kristiansand går vi den korte strækning til vores hotel, der ligger tæt på bydelen Posebyen, der er kendetegnet ved sine fine lave træhuse.

  Før aftensmaden tager rejselederen os med på en gåtur i den hyggelige og idylliske bydel, som også er den ældste del af Kristiansand, da træbygningerne i Posebyen stort set var de eneste, der overlevede den store brand i 1892. Efter branden blev der indført ’murstens-tvang’, hvor alle nyopførte huse skulle bygges i mursten for at undgå flere katastrofale brande. 

  På enkelte afgange bor vi på Clarion Ernst Hotel i Kristiansand.

  Comfort Hotel Kristiansand

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og aftensmad.
 • Efter morgenmaden er der mulighed for at opleve Kristiansand på egen hånd eller tage med rejselederen ud på en formiddags-spadseretur ned til havnen, Christiansholm-fæstningen og strandpromenaden.

  Vi går med rejselederen den korte strækning fra hotellet til havnen, hvor Fjord Line sejler os tilbage til Hirtshals.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad.

Anmeldelser fra tidligere rejsende på Norge-turen

Afgange

Dato Varighed Rejseleder Pris pr. person Afrejselufthavn
02. maj
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
09. maj
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
16. maj
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
23. maj
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
30. maj
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
13. juni
2022

7 dage

9.495 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
20. juni
2022

7 dage

9.895 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
27. juni
2022

7 dage

9.895 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
04. juli
2022

7 dage

9.895 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
11. juli
2022

7 dage

9.895 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
18. juli
2022

7 dage

9.895 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
25. juli
2022

7 dage

9.895 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
08. august
2022

7 dage

9.495 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
15. august
2022

7 dage

9.495 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
22. august
2022

7 dage

9.495 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
29. august
2022

7 dage

9.295 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
05. september
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
12. september
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
19. september
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
26. september
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan
03. oktober
2022

7 dage

8.995 kr.

Hirtshals

Se rejseplan

Afgange

02. maj 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

09. maj 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

16. maj 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

23. maj 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

30. maj 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

13. juni 2022
7 dage


9.495kr.
Hirtshals

20. juni 2022
7 dage


9.895kr.
Hirtshals

27. juni 2022
7 dage


9.895kr.
Hirtshals

04. juli 2022
7 dage


9.895kr.
Hirtshals

11. juli 2022
7 dage


9.895kr.
Hirtshals

18. juli 2022
7 dage


9.895kr.
Hirtshals

25. juli 2022
7 dage


9.895kr.
Hirtshals

08. august 2022
7 dage


9.495kr.
Hirtshals

15. august 2022
7 dage


9.495kr.
Hirtshals

22. august 2022
7 dage


9.495kr.
Hirtshals

29. august 2022
7 dage


9.295kr.
Hirtshals

05. september 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

12. september 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

19. september 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

26. september 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

03. oktober 2022
7 dage


8.995kr.
Hirtshals

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Færge Danmark - Norge t/r – se færgetider samt rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller & dobbeltkahyt på overfarten fra Hirtshals
 • 6 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i Bergen med UNESCO-fredede Bryggen inkl. tur med Fløibanen
 • Fjordsejlads fra Bergen
 • Panoramasejlads fra Nærøyfjorden til Aurlandsfjorden med katamaranen ”Vision of The Fjords”
 • UNESCO-fredet togrejse med Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal
 • Togrejse med den verdensberømte Bergensbanen fra Myrdal til Oslo
 • Byvandring i Oslo med Akershus og Karl Johans Gate
 • Byvandring i charmerende Kristiansand
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.150
 • Udvendig dobbeltkahyt kr. 350 pr. person
 • Udvendig enkeltkahyt kr. 600 pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Nordnorge – Nordkap, Lofoten & Lapland

  • Vi flyver fra både Billund og København
  • En unik rejse fra Risskov Rejser, hvor vi bl.a. også kommer på krabbesafari i Kirkenes
  • Vi har naturligvis inkluderet den spektakulære togrejse fra Narvik til Abisko

8-dages rundrejse

16.995 kr.

Næste afgang

15. jun

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Det bedste af Island

  • Vi flyver direkte fra København
  • Danmarks bedste rundrejse på Island til den skarpeste pris – du kommer hele øen rundt og bor på gode hoteller!
  • Vi har naturligvis inkluderet entréen til Den Blå Lagune

7-dages rundrejse

14.995 kr.

Næste afgang

24. maj

Se rejsen
Se kort

Rundrejser med dansk rejseleder

Bjørnesafari i Finland

  • Du får en række unikke dyre- og naturoplevelser, bl.a. bjørnesafari og vandretur i nationalparken Riisitunturi
  • Vi bruger håndplukkede hoteller med enestående beliggenhed i naturen
  • Vi er mangeårige eksperter på rejser i Norden

5-dages rundrejse

10.995 kr.

Næste afgang

18. jul

Se rejsen

Når rejsen går til Norge

Inspiration til din ferie

Rejsetips, spændende artikler & de bedste tilbud – direkte i din indbakke